NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Justin
Kontakt:

Re: NBA 2019/2020

Post Postao/la Justin » 14 mar 2020, 16:32

Pa i u Evropi svako ko zeli moze doci do oruzja. Zar nije bolje da onda svako ima i moze se zastiti u slucaju potrebe? Jos u Americi imas zakonsko pravo da roknes lopova ako ga zateknes na svom prostoru, dok u vecini Evropskih zemalja zakon stiti one koji ga krse.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 mar 2020, 16:33

Josip Broz dobar skroz bi zaražene poslao na goli otok ...
Ma Evropa je qrac , imaš Švabe koji misle da su nadrasa , Frnacuze koji neće da pričaju na drugom jeziku osim francuskog , Špance i Italijane koji su sa higijenom u minusu , retardirane Britance koji se yebu međusobno rodbinski zato su onako ružni, glupe i nepismeni ex-Yu narode , siromašne Bugarsku i Rumuniju ..
Samo Skandinavija valja , posebno Norveška....
Dobra je i Austrija , doduše ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 mar 2020, 16:34

NEZALAGANJE je napisao/la:
14 mar 2020, 16:31
@epi Ocigledno covjeka ne kontas. Na prvu se cini kao idiotluk da neko nema zdravstvenu zastitu svojom odlukom, ali kad malo bolje promislis, to su ljudi koji mogu priustiti to ako u datom trenutku zatreba.

Mi ovdje nemamo tu opciju, sve placas kao drzavni "namet", a onda zaglavis u bolnicu i ljudi ti hladno kazu da nemaju tablee protiv bolova, nemaju datu infuziju, nemaju materijala za operaciju itd. Ko nije "zaglavio", ovo i ne zna.I opet sve to plati iz svog dzepa, a fol si osiguran.
Ne poredim s Bosnom, poredim sa najrazvijenijim drzavama Europe. U Bosni je zdravstveno skuplje nego u Austriji, a mozes umrijet od najbanalnije stvari.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 14 mar 2020, 16:35

bombaysaphire je napisao/la:
14 mar 2020, 16:33
Ma Evropa je qrac , imaš Švabe koji misle da su nadrasa , Frnacuze koji neće da pričaju na drugom jeziku osim francuskog , Špance i Italijane koji su sa higijenom u minusu , retardirane Britance koji se yebu međusobno rodbinski zato su onako ružni, glupe i nepismeni ex-Yu narode , siromašne Bugarsku i Rumuniju ..
Skandinavci su najveci debili. Pustaju neradnike u zemlju, dodijele im stan i placaju sve sto je potrebno. Zauzvrat im ovi prave probleme u zemlji. :rol:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 mar 2020, 16:42

Justin je napisao/la:
14 mar 2020, 16:35
bombaysaphire je napisao/la:
14 mar 2020, 16:33
Skandinavci su najveci debili. Pustaju neradnike u zemlju, dodijele im stan i placaju sve sto je potrebno. Zauzvrat im ovi prave probleme u zemlji. :rol:

Ne , Ameri su debili najveći, porediš koliko oružja imaju oni i Kanađani po glavi stanovnika, i onda vidiš smrtne slučajeve uzrokovane oružjem...
Tamo je normalno da igraš igricu , pa te prenese uzmeš preko interneta oružja kakvog hoćeš i odeš u školu ili kino i ubijaš ljude ili djecu ...
Kad je to u Kanadi bilo ?
Pa bolan tamo ljudi ne zaključavaju vrata ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 14 mar 2020, 16:46

alemsa je napisao/la:
14 mar 2020, 15:15

Na kulturnom i civilizacijskom nivou Evropa im ne moze patike brisat, naucno su 50 godina ispred Evrope najmanje, u svemu najbolji, nema malo stvari koje su bitne da nisu najbolji.

ma greatest ever-- ja imam suseda 1985 otišao za USA, vratio se 1992. u Bosnu , ranjen u kičmu , ostao nepokretan ,ponovo nazad u Atlatnu 1993 i sada tamo prima penziju kod njih jbt ko da je kakav njihov vet :salut: :salut:

inače šta misliš koliko može notar zaradit prosječno u USA?
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 14 mar 2020, 16:51

Ono, nit zivim na zapadu Evrope, nit u Americi.. ali ne kontam kako to Evropa ne moze na kulturnom nivou brisati patike jednoj Americi. Pod uslovom da pricamo o kulturnom naslijedju. Tu bih rekao da je prije obrnuto, da Amerika u tom segmentu ne moze nista Evropi.

Jeste offtopic, al da jos napisem da mi se USA, pa i Kanada, cine kao sjajno mjesto za zivjeti. Da imam vise zivota definitivno bih pozelio da jedan provedem tamo. A plus ovi sto idu na work and travel, ne znam da se iko razocaran vratio.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 mar 2020, 17:09

Epidaurus je napisao/la:
14 mar 2020, 16:29
Ne, osoba koja voli oruzje treba ici na psihijatrijska posmatranja i biti izolovana iz drustva.

U Austriji dajes oko 15% od plate za osiguranje i imas sve moguce usluge. Osnovni paket medicinskih usluga i zdravstvene zastite je sigurno miljama iznad onog u USA. Druga stvar su te dodatne zaj.ebancije. Ko ima dovoljno i u AUstriji i u Americi moze sebi platit lijecenje gdje god pozeli.

Da li znas sta su kultura i civilizacija ? Jedan Bec ima jedno 10 puta vece kulturno nasljednje od citave USA. Tacno ne vjerujem da poredis kulturni i civilizacijski stepen necega sto postoji 200 godina i necega sto postoji par milenijuma.
A lovci? Ti sto nemas pojma o oruzju ne moras donositi zakljucke. Druga stvar ti se hrvaj s ljudima kad ti provale u kucu, kod mene je potpiso smrtnosnu kaznu, on ako je u stanju tebi provalit u kucu, Bog zna sta je sve u stanju ti uradit, ja ne bih volio saznat, a ti fino baseball palicu pa se ganjaj s njim. Vecina ljudi ima oruzje za kucnu zastitu, u kuci po zakonu ne treba dozvola, a ako hos da nosis moras imati dozvolu. I to je ok, nikad ne znas gdje ce ti guma puci, gdje ces se naci, u koje doba dana ili noci. Ne mos ti poredit Austriju gdje 90% jedno stanovnistvo, u Usa je to druga stvar.

Kanada ima problem sa cekanjem, sto se tice i operacija a i hitnih slucajeva zbog tog sistema, uzimas li to u obzir? Jos je njih 40 miliona koliko ih vec ima, Amera 320 miliona. To fukcionise na manjem prostoru i manjoj populaciji (necemo eto porez uzimati u obzir), tipa Svedska, Austrija, Danska, gdje je 500 kilometara cijela drzava. Stavljat u ruke vlade da budu odgovorni za transport medical supplies i svega sto je potrebno je suludo za drzavu poput USA.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 mar 2020, 17:23

Osoba koja uziva u ubijanju bilo koga i bilo cega ili joj to ubijanje pricinjava neku razonodu je mentalno poremecena. Tu stvarno ne vidim sta ima da se diskutuje.

Opet se tu vracamo na civilizacijski i kulturni nivou EU zemalja i Amerike. U Austriji su i kvartovi gdje su vecina Kurdi, Turci, crnci i ostali prilicno sigurni. Nemas situacija kao u Detroitu da policija ne smije uci u neki dio grada. Imas i vise nego dobru zastitu da ti oruzje u kuci ne treba.

Koliko bi u USA kostao pregled cijelog tijela, bukvalno svega moguceg sa nekim najosnovnijim paketom osiguranja ? Dakle od vadjenja krvi i slusanja pluca pa do CTa i ostalih zaj.ebancija ? Ja takvu opciju sa 15% odbijanja od plate imam 2 puta godisnje bez da ista platim.

Gdje spominjem Kanadu ? U Austriji te za hitne slucajeva odmah primaju bez da sekunde cekas. Naravno ni centa ne moras doplatit. Od rodjaka s Floride drug imao saobracajnu i slomio nogu, dosla hitna i momak morao dati 4 hiljade dolara za intervenciju, a imao je osiguranje. Znas kad bi ti se to desilo u Austriji ? Bukvalno nikad.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 14 mar 2020, 17:27

Lovce treba pozatvarati a lovačka društva zakonom zabraniti.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 mar 2020, 17:29

Ne mogu da vjerujem da neko migrante iz Evrope naziva historijski vecim narodom od samih Evropljana.
The fuck😂
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 14 mar 2020, 17:40

Kako tema osla u krasulje, ali sta se tice amerike imam rodbine gore koliko hoces, svi zive 10puta bolje nego mi ovde a mi ovde ne zivimo lose, nerodzeni brat hoce da plati kucu kesom, ja je kreditom nemogu uzeti... Zajebo sam se sto nisam oso u ameriku kad je bio jos Obama, sad dobiti zelenu kartu je skoro da nemoguce...

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 14 mar 2020, 17:43

Edviin je napisao/la:
14 mar 2020, 17:40
Kako tema osla u krasulje, ali sta se tice amerike imam rodbine gore koliko hoces, svi zive 10puta bolje nego mi ovde a mi ovde ne zivimo lose, nerodzeni brat hoce da plati kucu kesom, ja je kreditom nemogu uzeti... Zajebo sam se sto nisam oso u ameriku kad je bio jos Obama, sad dobiti zelenu kartu je skoro da nemoguce...
Jel vi shvatate da je Bosna po mnogo razlicitih indexa najgora zemlja za zivjeti U SVIJETU. Kad vam naumpadnu sve one vukojebine, sjetite se da su i one ispred nas. Kakvo je to poredjenje sa USA?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 mar 2020, 17:46

Epidaurus je napisao/la:
14 mar 2020, 17:23
Osoba koja uziva u ubijanju bilo koga i bilo cega ili joj to ubijanje pricinjava neku razonodu je mentalno poremecena. Tu stvarno ne vidim sta ima da se diskutuje.

Opet se tu vracamo na civilizacijski i kulturni nivou EU zemalja i Amerike. U Austriji su i kvartovi gdje su vecina Kurdi, Turci, crnci i ostali prilicno sigurni. Nemas situacija kao u Detroitu da policija ne smije uci u neki dio grada. Imas i vise nego dobru zastitu da ti oruzje u kuci ne treba.

Koliko bi u USA kostao pregled cijelog tijela, bukvalno svega moguceg sa nekim najosnovnijim paketom osiguranja ? Dakle od vadjenja krvi i slusanja pluca pa do CTa i ostalih zaj.ebancija ? Ja takvu opciju sa 15% odbijanja od plate imam 2 puta godisnje bez da ista platim.

Gdje spominjem Kanadu ? U Austriji te za hitne slucajeva odmah primaju bez da sekunde cekas. Naravno ni centa ne moras doplatit. Od rodjaka s Floride drug imao saobracajnu i slomio nogu, dosla hitna i momak morao dati 4 hiljade dolara za intervenciju, a imao je osiguranje. Znas kad bi ti se to desilo u Austriji ? Bukvalno nikad.
Kakvo bolan uzivanje jesil ti normalan, sta pricas ti? Da Bog da nikad nikom ne trebo, niti da dodje u situaciju da ga upotrijebi. Nisam nikad dosao u situaciju, hvala Bogu, ali da mi neko provali u kucu puco bi automatski, no brainer. Sve po zakonu, a ti se hrvaj s njim, niko ti ne brani.

Ne mos ti poredit te kvartove buraz sa Sunnyside ili south park ili 3rd ward u Hou, tu da ti guma pukne po noci, 92% su sanse da ce ti se nesto desit. Moras zivjet u okolini da znas buraz

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 mar 2020, 17:50

I opet se vracamo na kulturolosku i civilizacijsku razliku gdje je Europa par svjetlosnih godina iznad USA. Hvala.

Govorim za lovce i slicne idiote koji uzivaju u ubijanju zivotinja iz hobija. Ubije medvjeda iz cista mira eto jer mu je ku.rcu cejf da se kasnije moze kur.cit jednakim debilima kako je ubio najvecu zvijer.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 mar 2020, 18:07

KK_Bosna je napisao/la:
14 mar 2020, 07:56
iako je gobert dokazani idiot (sto znamo odavno), ovim je samo pomogao da glupi ameri shvate opasnost od covida... upravo je svojim kretenskim potezima, diranjem svega i svacega i grljenjem svakoga dokazao da je covid stvaran i da se prenosi s covjeka na covjeka sto vjerujem da barem 50 posto glupih amera nije vjerovalo, pogotovo u njegovoj nazadnoj selendri u kojoj igra
Sa ovim se slažem.Doslovno do prije nego je izaslo da je odgođena utakmica sam citao sprdanje Amera sa virusom i Europom.Čim je dotaklo i NBA odmah se druga priča počela pricat,sprdanja vise ni u tragovima.

Sad su naravno u drugu krajnost otišli pa ih je vec i panika pocela hvatat i imalo priliku slusat o raznim bizarnim situacijama.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 14 mar 2020, 18:08, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 mar 2020, 18:08

Epidaurus je napisao/la:
14 mar 2020, 17:50
I opet se vracamo na kulturolosku i civilizacijsku razliku gdje je Europa par svjetlosnih godina iznad USA. Hvala.

Govorim za lovce i slicne idiote koji uzivaju u ubijanju zivotinja iz hobija. Ubije medvjeda iz cista mira eto jer mu je ku.rcu cejf da se kasnije moze kur.cit jednakim debilima kako je ubio najvecu zvijer.
Ma dobro divlju krmad "moraju" ubijat, za njih nema sezonski nego cihelu godinu mozes, ovo ostalo tipa jelene, patke, medvjede ni ja ne vidim logiku. U sustini kriminalac ce kupit oruzje bez obzira zakonski ili ne, ti ako oduzmes oruzje samo dajes kriminalcima prednost jer se normalan gradjanin ne moze branit, jer ja licno ne bi nikad kupio bilo kakvo oruzje protivzakonito.

Po cemu je u prednosti danas ili od drugog svjetskog rata na ovamo, otkako su Ameri postali glavni sheriff na svijetu, prije toga je tu funkciju inala Engleska, Ameri su vise bili sami svoji. Sta bi bio Tesla da je ostao dole? Za Alberta znamo da bi bio ubiven :kafa:

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 14 mar 2020, 18:14

Brokula je napisao/la:
14 mar 2020, 17:43
Edviin je napisao/la:
14 mar 2020, 17:40
Jel vi shvatate da je Bosna po mnogo razlicitih indexa najgora zemlja za zivjeti U SVIJETU. Kad vam naumpadnu sve one vukojebine, sjetite se da su i one ispred nas. Kakvo je to poredjenje sa USA?
Ne zivim u Bosni, zivim u Sloveniji kako ja tako i moja zena imamo vrlo dobro placen posao... Djadza prije nego sto je osao iz njemacke u ameriku je zivio bolje od nas 5 puta, sad zivi 10 puta bolje, platio skolu djeci, najstariji hrpa pare hoce da plati kucu kesom, ja nemogu usparati godisnje 5 milji on za 3 godine nakupi 150k plus...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 14 mar 2020, 18:19

alemsa je napisao/la:
14 mar 2020, 18:08
Epidaurus je napisao/la:
14 mar 2020, 17:50

Ma dobro divlju krmad "moraju" ubijat, za njih nema sezonski nego cihelu godinu mozes, ovo ostalo tipa jelene, patke, medvjede ni ja ne vidim logiku. U sustini kriminalac ce kupit oruzje bez obzira zakonski ili ne, ti ako oduzmes oruzje samo dajes kriminalcima prednost jer se normalan gradjanin ne moze branit, jer ja licno ne bi nikad kupio bilo kakvo oruzje protivzakonito.
Plus sto kod nas ne ubijaju za trofeje, nego prakticno za meso, ako se radi o divljim svinjama, zecevima, fazanima, srnama i slicnim.. Ostale, kao sto su npr. vuk, sakal, lisice i slicne se ubijaju kao stetocine.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 mar 2020, 18:23

Ne mozes kulturno nasljedje i tradiciju tek tako izolovat na samo odradjeni period. Isto da kazes u fudbalu recimo po cemu je eto PSG manji klub od Milana jer su ovi uspjesniji zadnjih 10ak godina. Besmisleno bukvalno. Kultura i civilizacijski nivo ce uvijek biti na strani Europe, stotine godina prednosti u razvijanju drustva i umjetnosti ne mozes nikako nadoknaditi.

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.