Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Padovan » 28 nov 2010, 15:26

[youtube][/youtube]
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 28 nov 2010, 15:47

Kao prvo, želim da čestitam rođendan i 3 godine postojanja JuveFans-a, sve najbolje i najlepše vam želim moja crno-bela braćo, počev od svih mogućih urednika, pa da naših vernih posetilaca. Živi nam bili, što vi sami, što i sama vera u naš Juve.

Eh, moja prošlogodišnja jamo, koliko si bila duboka?

Bogami, prilično duboka. Ok, prošlo je najgore, ko je preživeo (psihološki i emotivno) prošlu godinu, pre svega zna o čemu pričam. Nije bilo lako gledati kako se muka konstantno koprca sa problemima i izazovima i iznova pada na ispitima. To je bilo i više nego mučno gledati, a ne analizirati i davati “takozvana” razumna objašnjenja, kojih je uvek bilo na pretek. Ali opet, pravo na kritikovanje ima/ju onaj/i ko zaista želi da pomogne. Ali jedno je bilo tada jasno ... jasno je tada bilo da će nam trebati promene i to pre svega drastične i korenite, ne bi li se neke stvari vratile na svoje mesto. Srećom po nas, razum nije kucao dva puta na naša vrata i rešili smo da se uhvatimo u koštac sa problemom i dijagnoza je – uspešno, pravac ispravan- destinacija nikad bolja tj. odlična ... barem za sad.

Svakako ne treba prejudicirati, ili ne treba trčati pred rudu, ali ono što smo do sada videli, zaista obećava.Put kojim je krenula nova administracija Juvea jeste krivudav i nimalo lak, ali konačna destinacija deluje i više nego prava, u oba smisla te reči. Vidite, mi smo prošli u svakom smislu kao klub Tantalove muke i vratili se na pravi kolosek, i kada se očekivalo da ćemo da damo završni udarac...to se nije desilo, ostali smo u zamahu i pre vremena izgoreli u želji, pre svega mislim na prošlu godinu. Želja nas je čak šta više toliko dotukla, da smo u jednom momentu uspeli nemoguće, a to je da izvučemo dušu kluba i dozvolimo svakome da se sprda sa njom, a samo srce kluba ostalo je u podrumu naše bogate istorije i čekalo nekoga da je nađe.

Dugo pratim ovaj klub (za koju godinu i eto 2 decenije), i nisam mogao da verujem da se naš put ka vrhu ili sam putokaz toliko loše zaokrenuo u toj sezoni...naprosto nisam mogao da verujem. Kao kada kompas izgubi kazaljke ili se kazaljke pokvare, pa ili ne pokazuje put kako treba ili nekontrolisano pokazuje bilo koju stranu. I na koju god stranu tada da smo krenuli, delovali smo izgubljeno. Toliko smo duboko zagazili u ponor, da smo zaboravili, ko smo i šta smo ustvari.

Sveto Trojstvo

Ali bez obzira na krizu koju smo imali, ostao ponosan. Ostao sam ponosan, zato što mogu da kažem da istorija govori ko smo i šta smo i to niko i nikada neće moći izbrisati (ma koliko god pokušavali i koliko se pojedini trudili to da urade). Ostao sam ponosan zato što znam šta nam je urađeno i tako mi svega ostaću zauvek ponosan na ovaj klub, ma šta god mu uradili, ma gde god bio na tabeli i to ne samo ja. Nisam više postavljao sam sebi pitanje koliko ćete nas udariti, već šta smo mi sve spremni primiti i ostati na nogama i koliko nemogućih poduhvata smo u stanju da izvedemo ne bi li svima dokazali, da 3 stvari nikada ne mogu da nam otmu, a to su ponos, srce i dušu.

Te stvari su nam najviše faille svih ovih godina u punom Juveovom obliku i ponekad su se čak i nazirale, kada uprkos svim izgledima mi navadno nemamo šanse nekoga da pobedimo, a mi to upravo učinimo. Ali problem se javljao, što mi to nismo negovali u kontinuitetu i što smo te stvari posedovali samo posredno, nikada direktno. Kada bi uspeli da vratimo naš stari kult i našu staru vrednost, vratili bi se momentalno u sam vrh. Ovo potpisujem.

Nije potrebno samo imati dobro rukovodstvo, niti dobre igrače da bi imali sjajne rezultate, potrebno je da svi kolektivno znamo koga i šta predstavljamo, što na terenu, što van njega. Od čistača, pa do direktora. Da funkcionišemo kao čopor, da delujemo kao porodica. Jer na kraju krajeva, Juventus to i jeste, jedna velika porodica.

Zato mi se mnogo sviđa ova izjava našeg stratega, kaže:” Mi smo tim koji ima ponos i uvek igramo na pobedu. Velika istorija Juventusa nas obavezuje na to. Radimo mnogo i to se isplati, iako se suočavamo sa silnim problemima ove godine". Ukratko, upravo na to ja mislim i čovek je sve rekao. Ali najlepše od svega, je zapravo to, što je ovaj čovek u klubu, nepuna koliko 4-5 meseci i tako priča ... to je taj duh koji nama treba. Jer nije potrebno vreme da bi spoznao i znao šta su Juveove vrednosti, one su same po sebi već definisane i usađene, a tvoje je samo da ih pratiš i slediš.

A onda počinje renesansa

Tražili smo slamku spasa i granu ne bili se uhvatili i bezbrižno izašli iz muka i iz nedaća u koje smo uleteli.

Ponos je bila opet misaona imenica, jer smo se opet našli u nezavidnoj situaciji, u situaciji obnove. Skoro pa je to sve delovalo kao posle Farsopolia. Izgledalo je da ćemo možda opet trpeti konsekvence, ali u ovom slučaju rezultatske, i da će nas možda neki igrači napustiti. Po meni najveća bojazna je bila ta, da će nas napustiti pravi igrači, a škart ostati. Srećom to se nije desilo. Donekle smo raščistili sa prošlošću i izabrali sigurno tlo za gaženje. Obnovili smo jednim delom naše igračke resurse i krenuli da gradimo opet budućnost. Budućnost koja posle silnih bura i oluja, nazire ka suncu.

Znate ono kada kažu:“ Na kraju svakog mračnog tunela, dolazi svetlo“. Eto ga...desilo se, čudo u svom obliku. Nije tajna da su začetnici renesanse, barem u grani slikarstva (ili jedni od najistaknutijih u toj oblasti) Leonardo da Vinči i Mikelanđelo i ostali, opet u oblasti književnosti Dante Aligieri, ali u našem slučaju da- to je Anjeli ili povratak te porodice na tron Juvea, tamo gde im je uvek i bilo mesto.

Napravljena je odlična reorganizacija u svakom pogledu što unutar, što izvan kluba. Doveden je jedan od najboljih gurua za transfere u Italiji, da mislim na Bepe Marotu, čovek koji zadnjih 15-ak godina čini čuda sa ekipama gde god je bio, a to su sve bile ekipe sa malim budžetom. Setite se samo fudbalskog kluba Venecija i ko je lansirao Rekobu u fudbalsku orbitu- da za to je zaslužan Marota. Setite se samo šta je takođe uradio sa Sampdoriom, od drugoligaša ih je uveo u kvalifikacije za LŠ. Da skratim, ono na šta navodim jeste da sada na ovoj poziciji imamo čoveka sa pedigreom, što sa Sekom svakako nije bio slučaj.

Takođe pored Bepea, tu je još jedan čovek, naš trener Luiđi Del Neri, koga je Bepe poveo sa sobom i po meni to je bilo odličan potez. Jeste da sam se možda malo više nadao Alegriem (priznajem, jbg. mlađi je, dobre rezultate davao sa Kaljariem, bio proglašavan za najboljeg stratega u Kalču), ali nikada nisam osporavao dovođenje ovog čoveka. Čak naprotiv, prvi sam ga branio od zlih jezika. Ono što je on uradio sa Kjevom, Atalantom i pogotovo sa Doriom je za respekt. Tako da za njega je ovo najveća šansa u karijeri i nadam se da će da je iskoristi. Naravno, imao je on i neke loše epizode, pvenstveno mislim na onu sezonu sa Romom (Porto ne računam, jer je tu bio nepuna 2 meseca, čini mi se), ali mislim da je to stvar prošlosti već sada. U najgorem slučaju, ako ne daje rezultate, on će da se smeni, ali ekipa i sama organizacija će biti stabilna, tako da će onaj ko bude eventualno nasledio LDN-a, imati znatno lakši posao, nego što ga je imao sam Luiđi kada je preuzeo ekipu. Ali nadam se da neće dolaziti do nekih smena i da će LDN iskoristiti ukazanu šansu na najbolji mogući način.

Nekako mi sve ovo deluje kao kada je prvi put seo na naše trenersko kormilo Lipi davne 1994. I zna se šta se posle izdešavalo, bilo smo pravi fudbalsko gigant naredne 4 godine, u svakom smislu te reči. Uprava se tada malo kockala, ali rešili su da naprave novi Juve, Juve koji će biti sinonim za pobedu,ali i za trofeje, te su doveli više-manje tada nepoznatog Lipia. Vreme je definitivno pokazalo da je to bio i više nego pun pogodak.

Naravno, da je apsurdno porediti LDN-a sa Lipiem, niti to činim, Lipi je tada bio i znatno mlađi kada je prvi put preuzeo Juve za razliku od LDN-a, nego cela ova situacija je veoma slična. Stalno nešto činimo, ali tapkamo i cupkamo u mestu i pretimo bez pokrića. Tih godina rezultati su toplo-hladno. Jedne sezone završavamo 2, naredne 4, pa onda sezonu posle nje, opet drugi. Klasični Jo-jo rezultati. Uprava je skoro pa rekla dosta više, ovo nigde ne vodi, vreme je da reči pretvorimo u dela i da napravimo određeni skok, a ne da pravimo nevažne i nebitne korake ka cilju. Promenili smo dosta toga tada, i to ne samo trenera i rezultati su se odmah osetili. Naša glavna promena tada je bila promena mentaliteta, barem po meni i sam pristup u igri. Odnosu prema klubu je takođe bio veći, pogotovo mislim na odnos igrač-klub i to se odmah osetilo.

Nije niti crno, nije niti belo- samo je crno-belo

Da, neki mogu da kažu:” Sivo je ipak”, ali ako je za utehu, to su nam alternativni dresovi. Šalu na stranu, promene su krenule i trebaju da se održe što duže mogu, naravno u pozitivnom smislu. Ali moramo jednu stvar imati na umu, a to je, da je od uspeha do neuspeha dovoljan samo jedan pogrešan korak, ali od neuspeha do uspeha potreban je dugačak put. Taj put nije nimalo lak, kao što možemo da vidimo i treba će nam vremena, ali vreme je sve i što imamo. S’toga, ajmo da skočima sa verom za Juve i za bolje sutra i da ne dopustimo da na prvim znacima krize ili slabosti posustanemoi stanemo, ajmo da uradimo to kao nekada, problem da prihvatimo i da ga pobedimo sa karakterom. Jer svako vredno dostignuće se sastoji od malih koraka i jasnom vizijom, a ti koraci su: početak, borba i pobeda.

FORZA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

Kolumnu napisao: Jack Napier

FC Ljuta Krajina

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 28 nov 2010, 16:04

jel to ona blijeda kopija JuveBalkana? :P

btw. ja se usudjujem reci da je Bonucci najbolje pojacanje.. ipak, Leonardo igra fenomanalno i u Serie A nismo izgubili vec 10 tekmi zaredom sto je dokaz necega..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 28 nov 2010, 18:33

Italia je napisao/la:jel to ona blijeda kopija JuveBalkana? :P

btw. ja se usudjujem reci da je Bonucci najbolje pojacanje.. ipak, Leonardo igra fenomanalno i u Serie A nismo izgubili vec 10 tekmi zaredom sto je dokaz necega..
Ovo gore je sa Juvefans.info :mrgreen:

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 28 nov 2010, 18:37

Bonucci: Pokazali smo karakter

Jedan od najboljih igrača Juventusa u sinošnjem remiju bio je i stoper Leonardo Bonucci.

U izjavi poslije tekme rekao je da je Juventusova momčad pokazala karakter i da se vratila poslije rano primljenog gola.

"U prvom poluvremenu smo naišli na odredjene poteškoće jer nakon što je Fiorentina zabila gol, zatvorili su se i igrali na kotre.U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, stvorili dosta prilika ali nismo imali sreće a osim toga moram pohvaliti i Boruca koji je imao tri ili četiri sjajne odbrane."

Leo Bonucci iako nezadovoljan neriješenim rezultatom protiv Fiorentine, našao je i odredjene pozitivne apsekte iz ovog meča.

"Razočarani smo rezultatom, ali pokazali smo karakter i želju za pobjedom. Primamo previše golova kod kuće? Mislim da to zavisi i od činjenice da smo mi oni koji uvijek diktiraju igru i zbog toga se previše otvorimo i nekada primamo golove koje nismo trebali primiti. Moramo se dodatno poboljšati s ove tačke gledišta."

FC Ljuta Krajina

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 28 nov 2010, 20:26

Samo se nemojte poceti svadjat oko tih stranica vas dvojica :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 28 nov 2010, 20:54

juventus 0244 je napisao/la:

znam zato kazem :mrgreen:

inace mi smo u neprijateljskim odnosima, tako da ne smijem pricati sa vama :lol: :D

juve10
Kontakt:

Post Postao/la juve10 » 28 nov 2010, 22:07

i pored izgubljena 2 boda kako stvari stoji ipak cemo se popeti na trece mjesto :lol:
sad se tek vidi koliko je steta sto smo ispustili te bodove, naravno sve to govorim
s obzirom na sve sanse koje smo imali

forza juve

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 28 nov 2010, 23:11

Italia je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la:

znam zato kazem :mrgreen:

inace mi smo u neprijateljskim odnosima, tako da ne smijem pricati sa vama :lol: :D
Ma bolji je Balkan, ali navratim i na juvefans da vidim sta ima, pa ako ima šta interesantno uzme se :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 28 nov 2010, 23:31

U srijedu Juventus u direktnom prijenosu od 21:05 preko b92: http://www.b92.net/tv/program.php?id=4

Napokon utakmica preko tv-a da se ne pati preko neta. :mrgreen: :mrgreen:

Forza Juve!

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 28 nov 2010, 23:35

Ima i na Obn-u koliko sam vidio :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 28 nov 2010, 23:45

sarajlija89 je napisao/la:Ima i na Obn-u koliko sam vidio :mrgreen:
Jel sa Adisom i mojim imenjakom Sabahudinom :mrgreen: :mrgreen: . Nisam znao da oni prenose, evo sad sam vidio. A znam da je b92 prenosio protiv Salzburga pa sam prvo pogledao njihov program.

http://www.obn.ba/index.php?option=com_ ... &Itemid=74

A jel ono bude da jedan od njih dvojice simpatiše Juventus (Adis ili Saša) :mrgreen:

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 28 nov 2010, 23:47

Jeste,Adis je Juventino pravi...i za mene najbolji komentator od svih nasih koji trenutno rade...realno

A Sasa voli Sebu i Del Piera...ma legende,zbog njega i Adisa i volim gledat i neke slabije tekme..preludi su :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 28 nov 2010, 23:54

sarajlija89 je napisao/la:Jeste,Adis je Juventino pravi...i za mene najbolji komentator od svih nasih koji trenutno rade...realno

A Sasa voli Sebu i Del Piera...ma legende,zbog njega i Adisa i volim gledat i neke slabije tekme..preludi su :mrgreen:
Sad si me podsjetio, kad smo prošle sezone igrali protiv Fulhama i ona druga utakmica, a prvu je obn prenosio. A drugog su nekog drugog prenosili, jel svi mislili da će Juve proći dalje. I sad kako Juve prima golove tako Saša prca Adisa. :D , to mi onako ostalo u sjećanju.

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 nov 2010, 02:49

slika

Koja ljepota...

Forza Juve!

FC Ljuta Krajina

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 29 nov 2010, 02:54

realno, meni je Adis puno bolji od ovih levata sa bht-a.. deset puta bolji.. ali zna se nekad uklopit u Vugdalica pa da bude kreten kao i on :D a kad neko dadne gol, djecemi, deru se kao da prvi put gol u zivotu vide obojica :D :lol:

ovo ce biti druga tekma koju cu gledati na tv-u ove sezone :evil: , ali moram se pohvaliti i reci da sam ih sve do sada pogledao ove sezone :D

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 nov 2010, 02:58

Italia je napisao/la:realno, meni je Adis puno bolji od ovih levata sa bht-a.. deset puta bolji.. ali zna se nekad uklopit u Vugdalica pa da bude kreten kao i on :D a kad neko dadne gol, djecemi, deru se kao da prvi put gol u zivotu vide obojica :D :lol:

ovo ce biti druga tekma koju cu gledati na tv-u ove sezone :evil: , ali moram se pohvaliti i reci da sam ih sve do sada pogledao ove sezone :D
Ovi sa BHT-a se prave pametni, a glupi :D . A Adis i Saša bar izvaljuju :mrgreen:

Ja ove sezone samo nisam gledao protiv Milana drugo poluvrijeme, ali bitno je da smo dobili :D .

FC Ljuta Krajina

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 nov 2010, 08:56

oni s BHT-a su umisljeni i iritiantni jer misle samo u engleskoj se igra fudbal,samo se tamo navija,samo tamo se daju lijepi golovi,Adis H.je daleko bolji od njih
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 29 nov 2010, 18:34

juventus 0244 je napisao/la:slika

Koja ljepota...

Forza Juve!

Eno je u ormaru :D
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 29 nov 2010, 18:41

Adinjo je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la:slika

Koja ljepota...

Forza Juve!

Eno je u ormaru :D
šta nije bilo muških??

šala
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.