Ovo je nesto sto bi nam itekako valjalo i trebalo. Nadam se da ce neko iz uprave kliknuti na ovaj link koji si postavio i dobro ga prostudirati i razmisliti.AlfredNobel je napisao/la: ↑27 mar 2020, 03:45https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... moc-621711
Evo pročitajte jedan članak o skautu Dinama, Osmanović je u pitanju. Posebno je zanimljivo kako snima svaki trening i svaku tekmu i to ubacuju u klupsku bazu, kako čak i Dinamo B ima svoje zasebne skaute i analitičare i kako je čovjek iz Arsenala ostao u čudu kad mu je rekao da samo on radi skauting, a kod njih 12 ljudi.![]()
Mislim da je ovo jedan korak dalje, koji i mi trebamo uvesti. Evo još jednog prijedloga za Upravu, dovesti čovjeka isključivo za analizu i skauting. Ako nema neko drugo rješenje, ja bih vratio Avdića.
Sigurno da se i Vinko bavi ovim poslom, ali bilo bi još profesionalnije kad bi se doveo profesionalac za to.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
TheIvicnjak
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
TheIvicnjak
- Kontakt:
Potpuno tacno i ispravno razmisljanjeskoroalen je napisao/la: ↑27 mar 2020, 02:55"Sedmica" bi mu bila samo dodatni teret. Zamišljam prvi promašen zicer na Koševu i urlik nekog s istoka "skidaj tu sedmicu s leđa, nisi ti amidži ni do koljena".Zagor je napisao/la: ↑27 mar 2020, 01:21Tino je uzeo taj broj jer mu je najdrazi. Nisam siguran al mislim da ga je nosio, ukoliko je bio slobodan, u svakom klubu. Koja je povezanost u vezi toga sam zaboravio il nije ni rekao, ne mogu se sjetiti. Ali on bas prica o tome na nekom od ona dva intervjua kad je tek dosao na pripreme u Tursku.Pitar6785 je napisao/la: ↑26 mar 2020, 22:36
Svaka cast ko vodi stranicu, i samo da javno izrazim ne zadovoljstvo jer nisu HASETOV i SAFETOV broj penzionisali.
Smjesno je kakve neznalice nose te brojeve. AL KAD VAC NISU TINO JE TREBO TAJ BROJ DA UZME, neznam koga navrati na onaj 31 broj, to nikakvog dodira nema sa prezimenom SUSIC.
A i momak vjerovatno hoće da ostane upamćen kao TSS a ne kao Safetov bratić. Vidjeli smo svi buku oko poziva na Mundijal, Bošnjo bi pozivao na nepotizam sve i da je Tino tad igrao za Totenhem. Nije lahko sve to nosit na leđima.
Nikad covjek sebi ne treba dozvoliti da nekog kopira, jer i najbolja kopija je samo kopija. Budi to sto jesi i trudi se da budes najbolji. Ok je imati idole ili uzore, ali nikad ih ne treba kopirati, treba pokusati biti bolji od njih. Samo tako se stice postovanje drugih i sto je najvaznije, samo tako se uspijeva u zivotu.
- AlfredNobel
- Kontakt:
To sigurno. Evo već popravljaju i stvari koje nisu valjale, a nakon što su kritikovane, tipa marketinga, društvenih mreža i web shopa. To sada frcera i više nego odlično i ne pamtim kad je Klub bio ovako aktivan na mrežama i svaka im čast.TheIvicnjak je napisao/la: ↑27 mar 2020, 04:10Ovo je nesto sto bi nam itekako valjalo i trebalo. Nadam se da ce neko iz uprave kliknuti na ovaj link koji si postavio i dobro ga prostudirati i razmisliti.AlfredNobel je napisao/la: ↑27 mar 2020, 03:45https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... moc-621711
Evo pročitajte jedan članak o skautu Dinama, Osmanović je u pitanju. Posebno je zanimljivo kako snima svaki trening i svaku tekmu i to ubacuju u klupsku bazu, kako čak i Dinamo B ima svoje zasebne skaute i analitičare i kako je čovjek iz Arsenala ostao u čudu kad mu je rekao da samo on radi skauting, a kod njih 12 ljudi.![]()
Mislim da je ovo jedan korak dalje, koji i mi trebamo uvesti. Evo još jednog prijedloga za Upravu, dovesti čovjeka isključivo za analizu i skauting. Ako nema neko drugo rješenje, ja bih vratio Avdića.
Sigurno da se i Vinko bavi ovim poslom, ali bilo bi još profesionalnije kad bi se doveo profesionalac za to.
Evo gore je neko spomenuo Bjelicu i pogledajte samo koliko ima pomoćnika. Skauting je danas od krucijalne važnosti, zato trebamo ići u korak s vremenom i na tom planu. Evo recimo i Austrijanac Rene Poms, pomoćnik Bjelice, lik ekspert za odbranu.
Koga zanima, evo link pa može pročitati..
https://100posto.jutarnji.hr/sport/u-hr ... odinu-dana
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ne znam ni zašto je bitan taj broj toliko.. Pa imate milion primjera u svijetu gdje igrači nose totalno neke 'lijeve' brojeve. Nekome je to bitno da li je sedmica, desetka, devetka, jedanaestka, nekoga boli tuki za tim. Brojevi ne igraju, tako da mi je to nonsense uopšte i raspravljati o tome. Toliko raja glorifikuje te brojeve i pravi svetinje od njih, pa se povlače dresovi i slične gluposti.
Kad se sjetim Gyana Asamoaha, trojku nosio a centarfor.

Imali smo i mi Smječanina.AlfredNobel je napisao/la: ↑27 mar 2020, 05:11Ne znam ni zašto je bitan taj broj toliko.. Pa imate milion primjera u svijetu gdje igrači nose totalno neke 'lijeve' brojeve. Nekome je to bitno da li je sedmica, desetka, devetka, jedanaestka, nekoga boli tuki za tim. Brojevi ne igraju, tako da mi je to nonsense uopšte i raspravljati o tome. Toliko raja glorifikuje te brojeve i pravi svetinje od njih, pa se povlače dresovi i slične gluposti.
![]()
Pa Nwankwo Kanu, špic a četvorka u Nigeriji. Gallas štoper i desetka u Arsenalu. Delač jedini golman kojeg ja znam da je nosio broj igrača "u polju", dvicu. Gerrard u Engleskoj centralni vezni i četvorka... Imaš i religiozne igrače tipa Suljića, koji je 99 nosio radi te islamske simbolike. Jednostavno, igrači se povežu s nekim brojem nekad i taj broj nose kroz karijeru.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Rode...skoroalen je napisao/la: ↑27 mar 2020, 10:20Imali smo i mi Smječanina.AlfredNobel je napisao/la: ↑27 mar 2020, 05:11Ne znam ni zašto je bitan taj broj toliko.. Pa imate milion primjera u svijetu gdje igrači nose totalno neke 'lijeve' brojeve. Nekome je to bitno da li je sedmica, desetka, devetka, jedanaestka, nekoga boli tuki za tim. Brojevi ne igraju, tako da mi je to nonsense uopšte i raspravljati o tome. Toliko raja glorifikuje te brojeve i pravi svetinje od njih, pa se povlače dresovi i slične gluposti.
![]()
![]()
Pa Nwankwo Kanu, špic a četvorka u Nigeriji. Gallas štoper i desetka u Arsenalu. Delač jedini golman kojeg ja znam da je nosio broj igrača "u polju", dvicu. Gerrard u Engleskoj centralni vezni i četvorka... Imaš i religiozne igrače tipa Suljića, koji je 99 nosio radi te islamske simbolike. Jednostavno, igrači se povežu s nekim brojem nekad i taj broj nose kroz karijeru.
Može li molba... ?
Da mi pricuvas Bizzija, jedno dva dana, necu biti tu...?
Može. Da i ja malo zavodim red po forumu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Rođen u Vukovaru.holyman je napisao/la: ↑27 mar 2020, 02:36Ma vratit ce se oni, sve zavisi kada ce se ovo sve okoncati. Ne moze se tako lahko otpustiti tako uspjesna strucna ekipa sa toliko uspjeha. To je kao da mi imamo 7 Jeleskovica i sve ih otpustimo a samo trener ostane, vidjeli smo sta je trener sa i bez dobrog kondicionog npr.
A jeko jasmin osmanovic?
Edit: diplomirao u bratislavi, master radio na kinezioloskom fakultetu u zagrebu, video analiticar vec 9 godina u dinamu i 6 u hns. Mislio sam da je odavde neki
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma normalno, trebao bih još da se raspravljam što ovaj nije uzeo onaj broj, onaj neki drugi i slično. Ne kontam kakva bi bila razlika da je Sušić zadužio sedmicu? Garant romantika neka wow..skoroalen je napisao/la: ↑27 mar 2020, 10:20Imali smo i mi Smječanina.AlfredNobel je napisao/la: ↑27 mar 2020, 05:11Ne znam ni zašto je bitan taj broj toliko.. Pa imate milion primjera u svijetu gdje igrači nose totalno neke 'lijeve' brojeve. Nekome je to bitno da li je sedmica, desetka, devetka, jedanaestka, nekoga boli tuki za tim. Brojevi ne igraju, tako da mi je to nonsense uopšte i raspravljati o tome. Toliko raja glorifikuje te brojeve i pravi svetinje od njih, pa se povlače dresovi i slične gluposti.
![]()
![]()
Dobro ti je naumpao Gallas, auu zvjerka bio
@skoroalen. Izvini, zivotati. Buduci da sam totalna neznalica u religijskim pitanjima, mozes li mi objasniti islamsku simboliku broja 99, pls?
Hvala.
Hvala.
- robertkosar
- Kontakt:
Imas kod amwa pasiji vrtic na sugavici tamo ga ostavi a ko je garo upitanju
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
99 Allahovih imena.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 mar 2020, 11:13@skoroalen. Izvini, zivotati. Buduci da sam totalna neznalica u religijskim pitanjima, mozes li mi objasniti islamsku simboliku broja 99, pls?
Hvala.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
- AlfredNobel
- Kontakt:
99 je Bozijih lijepih imena, odnosno osobina, npr milostivi, mocni, silni itd.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 mar 2020, 11:13@skoroalen. Izvini, zivotati. Buduci da sam totalna neznalica u religijskim pitanjima, mozes li mi objasniti islamsku simboliku broja 99, pls?
Hvala.
Hvala svima na objašnjenju. Malo sam istrazio. Ostaje mi nejasno zasto se, po religijskom shvatanju, tvorcu svijeta, svemira, svega znanog i neznanog, moraju davati pridjevi; veliki, silni, itd.zagorski je napisao/la: ↑27 mar 2020, 12:2199 je Bozijih lijepih imena, odnosno osobina, npr milostivi, mocni, silni itd.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 mar 2020, 11:13@skoroalen. Izvini, zivotati. Buduci da sam totalna neznalica u religijskim pitanjima, mozes li mi objasniti islamsku simboliku broja 99, pls?
Hvala.
Ali, svakom svoje.
Postavio bih, ako mi je dozvoljeno, jedno, meni logicno pitanje:
Ako je Suljic uzeo br. 99 da bi bolje igrao, ili da bi mu bog pomogao da bolje igra, zar nije bolje da je uzeo broj 33, ili broj 11? Tako bi igrao 3x ili 9x bolje. Mislim, ako je religija razlog uzimanja broja.
Da je Suljic inžinjer sa klinickog, mozda bi se sjetio toga. 
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Evo odgovorili su momci iznad. Mnoge stvari u vjeri nisu logički objašnjene, al u tom i jest bit vjerovanja, vjeruješ da je to tako. Ako će igraču u glavi pomoć uzimanje nekog broja, učenje dove, krštenje, vezanje trakice oko glave, tetovaža, posebne kopačke, potkošulja... Nek radi kome je šta drago.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 mar 2020, 14:37Hvala svima na objašnjenju. Malo sam istrazio. Ostaje mi nejasno zasto se, po religijskom shvatanju, tvorcu svijeta, svemira, svega znanog i neznanog, moraju davati pridjevi; veliki, silni, itd.zagorski je napisao/la: ↑27 mar 2020, 12:2199 je Bozijih lijepih imena, odnosno osobina, npr milostivi, mocni, silni itd.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑27 mar 2020, 11:13@skoroalen. Izvini, zivotati. Buduci da sam totalna neznalica u religijskim pitanjima, mozes li mi objasniti islamsku simboliku broja 99, pls?
Hvala.
Ali, svakom svoje.
Postavio bih, ako mi je dozvoljeno, jedno, meni logicno pitanje:
Ako je Suljic uzeo br. 99 da bi bolje igrao, ili da bi mu bog pomogao da bolje igra, zar nije bolje da je uzeo broj 33, ili broj 11? Tako bi igrao 3x ili 9x bolje. Mislim, ako je religija razlog uzimanja broja.
Mnogi fudbaleri poste za vrijeme ramazana i bez problema igraju, odlično igraju a bez hrane i pića 15 sati. Nek ovako probaju van ramazana, popadali bi mnogi za pola sata igre. Al ta vjera i religija ih drži u snazi bez po muke.
Said i Sušić su legende kluba!
- robertkosar
- Kontakt:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], nedimmmm1337 i 31 gost.