FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

TheIvicnjak
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la TheIvicnjak » 27 mar 2020, 04:10

AlfredNobel je napisao/la:
27 mar 2020, 03:45
https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... moc-621711

Evo pročitajte jedan članak o skautu Dinama, Osmanović je u pitanju. Posebno je zanimljivo kako snima svaki trening i svaku tekmu i to ubacuju u klupsku bazu, kako čak i Dinamo B ima svoje zasebne skaute i analitičare i kako je čovjek iz Arsenala ostao u čudu kad mu je rekao da samo on radi skauting, a kod njih 12 ljudi. :D

Mislim da je ovo jedan korak dalje, koji i mi trebamo uvesti. Evo još jednog prijedloga za Upravu, dovesti čovjeka isključivo za analizu i skauting. Ako nema neko drugo rješenje, ja bih vratio Avdića.
Sigurno da se i Vinko bavi ovim poslom, ali bilo bi još profesionalnije kad bi se doveo profesionalac za to.
Ovo je nesto sto bi nam itekako valjalo i trebalo. Nadam se da ce neko iz uprave kliknuti na ovaj link koji si postavio i dobro ga prostudirati i razmisliti.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 27 mar 2020, 04:18

skoroalen je napisao/la:
27 mar 2020, 02:55
Zagor je napisao/la:
27 mar 2020, 01:21
Pitar6785 je napisao/la:
26 mar 2020, 22:36

Svaka cast ko vodi stranicu, i samo da javno izrazim ne zadovoljstvo jer nisu HASETOV i SAFETOV broj penzionisali.
Smjesno je kakve neznalice nose te brojeve. AL KAD VAC NISU TINO JE TREBO TAJ BROJ DA UZME, neznam koga navrati na onaj 31 broj, to nikakvog dodira nema sa prezimenom SUSIC.
Tino je uzeo taj broj jer mu je najdrazi. Nisam siguran al mislim da ga je nosio, ukoliko je bio slobodan, u svakom klubu. Koja je povezanost u vezi toga sam zaboravio il nije ni rekao, ne mogu se sjetiti. Ali on bas prica o tome na nekom od ona dva intervjua kad je tek dosao na pripreme u Tursku.
"Sedmica" bi mu bila samo dodatni teret. Zamišljam prvi promašen zicer na Koševu i urlik nekog s istoka "skidaj tu sedmicu s leđa, nisi ti amidži ni do koljena".

A i momak vjerovatno hoće da ostane upamćen kao TSS a ne kao Safetov bratić. Vidjeli smo svi buku oko poziva na Mundijal, Bošnjo bi pozivao na nepotizam sve i da je Tino tad igrao za Totenhem. Nije lahko sve to nosit na leđima.
Potpuno tacno i ispravno razmisljanje :thumbup:
Nikad covjek sebi ne treba dozvoliti da nekog kopira, jer i najbolja kopija je samo kopija. Budi to sto jesi i trudi se da budes najbolji. Ok je imati idole ili uzore, ali nikad ih ne treba kopirati, treba pokusati biti bolji od njih. Samo tako se stice postovanje drugih i sto je najvaznije, samo tako se uspijeva u zivotu.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 mar 2020, 05:07

TheIvicnjak je napisao/la:
27 mar 2020, 04:10
27 mar 2020, 03:45
https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... moc-621711

Evo pročitajte jedan članak o skautu Dinama, Osmanović je u pitanju. Posebno je zanimljivo kako snima svaki trening i svaku tekmu i to ubacuju u klupsku bazu, kako čak i Dinamo B ima svoje zasebne skaute i analitičare i kako je čovjek iz Arsenala ostao u čudu kad mu je rekao da samo on radi skauting, a kod njih 12 ljudi. :D

Mislim da je ovo jedan korak dalje, koji i mi trebamo uvesti. Evo još jednog prijedloga za Upravu, dovesti čovjeka isključivo za analizu i skauting. Ako nema neko drugo rješenje, ja bih vratio Avdića.
Sigurno da se i Vinko bavi ovim poslom, ali bilo bi još profesionalnije kad bi se doveo profesionalac za to.
Ovo je nesto sto bi nam itekako valjalo i trebalo. Nadam se da ce neko iz uprave kliknuti na ovaj link koji si postavio i dobro ga prostudirati i razmisliti.
To sigurno. Evo već popravljaju i stvari koje nisu valjale, a nakon što su kritikovane, tipa marketinga, društvenih mreža i web shopa. To sada frcera i više nego odlično i ne pamtim kad je Klub bio ovako aktivan na mrežama i svaka im čast.

Evo gore je neko spomenuo Bjelicu i pogledajte samo koliko ima pomoćnika. Skauting je danas od krucijalne važnosti, zato trebamo ići u korak s vremenom i na tom planu. Evo recimo i Austrijanac Rene Poms, pomoćnik Bjelice, lik ekspert za odbranu.

Koga zanima, evo link pa može pročitati..
https://100posto.jutarnji.hr/sport/u-hr ... odinu-dana
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 mar 2020, 05:11

Ne znam ni zašto je bitan taj broj toliko.. Pa imate milion primjera u svijetu gdje igrači nose totalno neke 'lijeve' brojeve. Nekome je to bitno da li je sedmica, desetka, devetka, jedanaestka, nekoga boli tuki za tim. Brojevi ne igraju, tako da mi je to nonsense uopšte i raspravljati o tome. Toliko raja glorifikuje te brojeve i pravi svetinje od njih, pa se povlače dresovi i slične gluposti.

Kad se sjetim Gyana Asamoaha, trojku nosio a centarfor. :D
slika

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2020, 10:20

27 mar 2020, 05:11
Ne znam ni zašto je bitan taj broj toliko.. Pa imate milion primjera u svijetu gdje igrači nose totalno neke 'lijeve' brojeve. Nekome je to bitno da li je sedmica, desetka, devetka, jedanaestka, nekoga boli tuki za tim. Brojevi ne igraju, tako da mi je to nonsense uopšte i raspravljati o tome. Toliko raja glorifikuje te brojeve i pravi svetinje od njih, pa se povlače dresovi i slične gluposti.

slika
Imali smo i mi Smječanina. :lol:
Pa Nwankwo Kanu, špic a četvorka u Nigeriji. Gallas štoper i desetka u Arsenalu. Delač jedini golman kojeg ja znam da je nosio broj igrača "u polju", dvicu. Gerrard u Engleskoj centralni vezni i četvorka... Imaš i religiozne igrače tipa Suljića, koji je 99 nosio radi te islamske simbolike. Jednostavno, igrači se povežu s nekim brojem nekad i taj broj nose kroz karijeru.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 mar 2020, 10:23

skoroalen je napisao/la:
27 mar 2020, 10:20

slika
Pa Nwankwo Kanu, špic a četvorka u Nigeriji. Gallas štoper i desetka u Arsenalu. Delač jedini golman kojeg ja znam da je nosio broj igrača "u polju", dvicu. Gerrard u Engleskoj centralni vezni i četvorka... Imaš i religiozne igrače tipa Suljića, koji je 99 nosio radi te islamske simbolike. Jednostavno, igrači se povežu s nekim brojem nekad i taj broj nose kroz karijeru.
Rode...

Može li molba... ?

Da mi pricuvas Bizzija, jedno dva dana, necu biti tu...? :urnebes:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2020, 10:31

Vanja8 je napisao/la:
27 mar 2020, 10:23

Može li molba... ?

Može. Da i ja malo zavodim red po forumu. :rol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2020, 10:51

holyman je napisao/la:
27 mar 2020, 02:36
Testo je napisao/la:
27 mar 2020, 00:10

Za sada ceh su platili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović, a nije isključeno da ovo neće biti jedine promjene na Maksimiru.

Pokupiti nekog od ovih trenera za omladinski pogon, iskoristiti gužvu :kafa:
Ma vratit ce se oni, sve zavisi kada ce se ovo sve okoncati. Ne moze se tako lahko otpustiti tako uspjesna strucna ekipa sa toliko uspjeha. To je kao da mi imamo 7 Jeleskovica i sve ih otpustimo a samo trener ostane, vidjeli smo sta je trener sa i bez dobrog kondicionog npr.

A jeko jasmin osmanovic?

Edit: diplomirao u bratislavi, master radio na kinezioloskom fakultetu u zagrebu, video analiticar vec 9 godina u dinamu i 6 u hns. Mislio sam da je odavde neki
Rođen u Vukovaru.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 mar 2020, 11:08

skoroalen je napisao/la:
27 mar 2020, 10:20

slika
Ma normalno, trebao bih još da se raspravljam što ovaj nije uzeo onaj broj, onaj neki drugi i slično. Ne kontam kakva bi bila razlika da je Sušić zadužio sedmicu? Garant romantika neka wow..

Dobro ti je naumpao Gallas, auu zvjerka bio :D

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 27 mar 2020, 11:13

@skoroalen. Izvini, zivotati. Buduci da sam totalna neznalica u religijskim pitanjima, mozes li mi objasniti islamsku simboliku broja 99, pls?
Hvala.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 27 mar 2020, 11:14

skoroalen je napisao/la:
27 mar 2020, 10:31
Vanja8 je napisao/la:
27 mar 2020, 10:23

Može li molba... ?

Može. Da i ja malo zavodim red po forumu. :rol:
Imas kod amwa pasiji vrtic na sugavici tamo ga ostavi a ko je garo upitanju :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 27 mar 2020, 11:25

VenamaHrabrih je napisao/la:
27 mar 2020, 11:13
@skoroalen. Izvini, zivotati. Buduci da sam totalna neznalica u religijskim pitanjima, mozes li mi objasniti islamsku simboliku broja 99, pls?
Hvala.
99 Allahovih imena.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 mar 2020, 11:43

M9žda je ova Džejeva verzija. :D

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 mar 2020, 12:21

Hvala.
99 je Bozijih lijepih imena, odnosno osobina, npr milostivi, mocni, silni itd.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 27 mar 2020, 12:47

Rijeka-Hajduk trenutno na areni. Prvi put gledam mujakica, fantastican.
NEMA NAZAD

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 27 mar 2020, 14:37

zagorski je napisao/la:
27 mar 2020, 12:21
Hvala.
Hvala svima na objašnjenju. Malo sam istrazio. Ostaje mi nejasno zasto se, po religijskom shvatanju, tvorcu svijeta, svemira, svega znanog i neznanog, moraju davati pridjevi; veliki, silni, itd.
Ali, svakom svoje.
Postavio bih, ako mi je dozvoljeno, jedno, meni logicno pitanje:
Ako je Suljic uzeo br. 99 da bi bolje igrao, ili da bi mu bog pomogao da bolje igra, zar nije bolje da je uzeo broj 33, ili broj 11? Tako bi igrao 3x ili 9x bolje. Mislim, ako je religija razlog uzimanja broja.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 27 mar 2020, 15:03

Da je Suljic inžinjer sa klinickog, mozda bi se sjetio toga. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2020, 15:57

27 mar 2020, 14:37
zagorski je napisao/la:
27 mar 2020, 12:21
Hvala.
Hvala svima na objašnjenju. Malo sam istrazio. Ostaje mi nejasno zasto se, po religijskom shvatanju, tvorcu svijeta, svemira, svega znanog i neznanog, moraju davati pridjevi; veliki, silni, itd.
Ali, svakom svoje.
Postavio bih, ako mi je dozvoljeno, jedno, meni logicno pitanje:
Ako je Suljic uzeo br. 99 da bi bolje igrao, ili da bi mu bog pomogao da bolje igra, zar nije bolje da je uzeo broj 33, ili broj 11? Tako bi igrao 3x ili 9x bolje. Mislim, ako je religija razlog uzimanja broja.
Evo odgovorili su momci iznad. Mnoge stvari u vjeri nisu logički objašnjene, al u tom i jest bit vjerovanja, vjeruješ da je to tako. Ako će igraču u glavi pomoć uzimanje nekog broja, učenje dove, krštenje, vezanje trakice oko glave, tetovaža, posebne kopačke, potkošulja... Nek radi kome je šta drago.
Mnogi fudbaleri poste za vrijeme ramazana i bez problema igraju, odlično igraju a bez hrane i pića 15 sati. Nek ovako probaju van ramazana, popadali bi mnogi za pola sata igre. Al ta vjera i religija ih drži u snazi bez po muke.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 27 mar 2020, 16:17

Said i Sušić su legende kluba!

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 27 mar 2020, 17:09

Giljotina je napisao/la:
27 mar 2020, 16:17
Said i Sušić su legende kluba!
I Salko Niksic :wtf:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: belosevic23 i 32 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []