AlfredNobel je napisao/la: ↑27 mar 2020, 05:11
Ne znam ni zašto je bitan taj broj toliko.. Pa imate milion primjera u svijetu gdje igrači nose totalno neke 'lijeve' brojeve. Nekome je to bitno da li je sedmica, desetka, devetka, jedanaestka, nekoga boli tuki za tim. Brojevi ne igraju, tako da mi je to nonsense uopšte i raspravljati o tome. Toliko raja glorifikuje te brojeve i pravi svetinje od njih, pa se povlače dresovi i slične gluposti.
Kad se sjetim Gyana Asamoaha, trojku nosio a centarfor.
U pravu si to za brojeve,pogotovo je to nekada bilo izraženo. Evo dobar primjer je sa našim nekadašnjim omladincem Topčagićem, koji je najvjerovatnije najveći talenat grada Sarajeva svih vremena i za kojega je pok. Vujović govorio da će zamijeniti Pelea. Helem, selektor juniorske reprezentacije je bio Milan Ribar, koji je bezbeli pozvao našeg Topa u repku, a utakmica je trebala biti odigrana na Koševu. Održao je Ribar sastanak sa igračima na Koševu i tom prilikom je izdiktirao sastav govoreći koji će broj koji igrač nositi. Došavši do našeg Topa, kaže Ribar: broj 7 je Topčagić, na to će ovaj: ja sam broj 9, kaže Ribar: ne, ti si 7, a Top veli: ne, ja sam 9. Kada mu je Ribar ponovio da će on biti 7, Top ti pokupi svoje stvari, torbu na rame i preko vrata. Ribar je bio i veliki pedagog i znajući kakav je ovaj talenat pođe da ga vrati, ali neki nadobudni guz onja i glupson iz uprave FKS, kojih je uvijek bilo kod nas u ono vrijeme, kaže Milanu: ma pusti balavca i ovaj ga ne vrati. A naš ti Top duboko razočaran svrati u Koševo kafanu i prvi put u životu se napije, gdje upozna konobaricu i kasnije je oženi,počne malo više cugati i uništi svoju karijeru koja je trebala biti blistava i ako ne bi zamijenio Pelea, kako je govorio Vuja, bio bi rame uz rame sa najvećim asovima svjetskog fudbala.
P.S. Da me pogrešno ne shvatite njegova ženidba sa ovom konobaricom (čini mi se da se zvala Nada) nema, misliim, nikakve veze sa prekidom njegove karijere.