FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 27 mar 2020, 20:44

"I tako malo rada, a puno talenta, malo povrede a malo 'Vecchia', tek jednog dana Topčagić zakuca na vrata zaboravljenih asova". :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 27 mar 2020, 23:47

Dolaze nam jos 2 reprezentativca na ljeto :njanjanja: :njanjanja:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 28 mar 2020, 05:05

bordopoeta je napisao/la:
27 mar 2020, 20:39
AlfredNobel je napisao/la:
27 mar 2020, 05:11
Ne znam ni zašto je bitan taj broj toliko.. Pa imate milion primjera u svijetu gdje igrači nose totalno neke 'lijeve' brojeve. Nekome je to bitno da li je sedmica, desetka, devetka, jedanaestka, nekoga boli tuki za tim. Brojevi ne igraju, tako da mi je to nonsense uopšte i raspravljati o tome. Toliko raja glorifikuje te brojeve i pravi svetinje od njih, pa se povlače dresovi i slične gluposti.

Kad se sjetim Gyana Asamoaha, trojku nosio a centarfor. :D
slika
U pravu si to za brojeve,pogotovo je to nekada bilo izraženo. Evo dobar primjer je sa našim nekadašnjim omladincem Topčagićem, koji je najvjerovatnije najveći talenat grada Sarajeva svih vremena i za kojega je pok. Vujović govorio da će zamijeniti Pelea. Helem, selektor juniorske reprezentacije je bio Milan Ribar, koji je bezbeli pozvao našeg Topa u repku, a utakmica je trebala biti odigrana na Koševu. Održao je Ribar sastanak sa igračima na Koševu i tom prilikom je izdiktirao sastav govoreći koji će broj koji igrač nositi. Došavši do našeg Topa, kaže Ribar: broj 7 je Topčagić, na to će ovaj: ja sam broj 9, kaže Ribar: ne, ti si 7, a Top veli: ne, ja sam 9. Kada mu je Ribar ponovio da će on biti 7, Top ti pokupi svoje stvari, torbu na rame i preko vrata. Ribar je bio i veliki pedagog i znajući kakav je ovaj talenat pođe da ga vrati, ali neki nadobudni guz onja i glupson iz uprave FKS, kojih je uvijek bilo kod nas u ono vrijeme, kaže Milanu: ma pusti balavca i ovaj ga ne vrati. A naš ti Top duboko razočaran svrati u Koševo kafanu i prvi put u životu se napije, gdje upozna konobaricu i kasnije je oženi,počne malo više cugati i uništi svoju karijeru koja je trebala biti blistava i ako ne bi zamijenio Pelea, kako je govorio Vuja, bio bi rame uz rame sa najvećim asovima svjetskog fudbala.
P.S. Da me pogrešno ne shvatite njegova ženidba sa ovom konobaricom (čini mi se da se zvala Nada) nema, misliim, nikakve veze sa prekidom njegove karijere.
Ma meni sve to vuče na neko sujevjerje, ali eto. Vjeruje narod i u crne mačke, utorke, petak 13, pa još milion nebuloza tipa 'ne valja se vraćati kad kreneš negdje', 'ne valja nokte rezati u akšam' i slično. Vazda su mi bili najsmiješniji takvi, jer kad god uđeš u raspravu zašto ne valja, odmah ide' pa eto ne valja tako je bilo oduvijek', 'običaj je takav' , 'neću da se raspravljam tako je', 'zato nam je ovako jer nemate vjere ni u šta' .. :rol:

Zanimljiva priča.. Eto dokaza oko čega se ljudi raspravljaju i glupiraju.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 28 mar 2020, 11:04

28 mar 2020, 05:05
Ma meni sve to vuče na neko sujevjerje, ali eto. Vjeruje narod i u crne mačke, utorke, petak 13, pa još milion nebuloza tipa 'ne valja se vraćati kad kreneš negdje', 'ne valja nokte rezati u akšam' i slično. Vazda su mi bili najsmiješniji takvi, jer kad god uđeš u raspravu zašto ne valja, odmah ide' pa eto ne valja tako je bilo oduvijek', 'običaj je takav' , 'neću da se raspravljam tako je', 'zato nam je ovako jer nemate vjere ni u šta' .. :rol:

Nemoj dopunjavat piće u čaši, dva put ćeš se ženit'. :rol:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 28 mar 2020, 11:34

skoroalen je napisao/la:
28 mar 2020, 11:04

Hahahahahahahahaah ma svakakvih gluposti.. Kae šta bi se sad trebao ganjati s mačkom po putu ko će kome put prepriječiti. :mrgreen:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 28 mar 2020, 11:48

Zamislite kod nas nešto ovako uraditi.. Kupila bi Uprava narod, ne bi ih mogao puškama otjerati.
Paketi > 25 godina.. :kafa:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 28 mar 2020, 11:51

Lopta na centru.
Igrači stoje po pozicijama.
Pun stadion odavno ne želim, želim samo onoliko ljudi koji znaju što su tu. I sta ih to veže.
I kad onaj prvi zvižduk ispusti sudija - da čujem onog lika koji je najgrlatiji kako kaže: "Hajde..."
I narednih 90 minuta da sto prije završi.
Utakmica svaka ko od multigalaksije do samnice.
Jesmo prvi?
Ko je naredni?
Joj valja ovako svaki vikend.
Moje Sarajvo, hoš' ti meni stalno ovako?
Dobro smo igrali. Treba sad uvezati to.
Jaki smo realno. Ali znaš ti nas i našu ligu.
Koliko kola do kraja?
Mozak će mi eksplodirati.
Samo da se vrati bolest.
Ne ova.
Ona gora, ljepša, bolja. Ona sreća, tuge mi je pun k.
Ne moram ja da objašnjavam ništa ko ne zna šta je najvažnija stvar na svijetu u momentima kad curi vrijeme na semaforu.
Volim te FK Sarajevo brate moj.
I da pjevam: "Opet prvak je sa Koševa..."
Ma volim te sad jače i od Biogradlića.

Fb:A.Č.
Zadnja izmjena: Lecler, dana/u 28 mar 2020, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.
ISTINA ZA VEDRANA!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 28 mar 2020, 11:52

Evo iz UEFE konkretni konacno. Ko prekine prvenstvo nema mu Evrope ove godine. Ja mislim da bi do maja ovo trrbalo krenuti..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 28 mar 2020, 12:37

Ahmad Kalasi jedan je od nas !!! :bow:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 mar 2020, 12:51

UEFA poslala jasno upozorenje: Lige koje ponište sezonu ostat će bez mjesta u Evropi

Nogomet nije bio u ovakvoj krizi od Drugog svjetskog rata. Zbog pandemije smrtonosnog korona virusa, koji dnevno po cijelom svijetu odnosi hiljade života, takmičenja su prekinuta, a niko sa sigurnošću ne može kazati kad će i hoće li biti nastavljena.

Premda čelnici najjačih evropskih liga insistiraju na tome da se domaća prvenstva po svaku cijenu odigraju do kraja i da se na terenu dobiju prvaci kako bi izgubili što manje novca, sve je više onih kojih smatraju da nogomet u trenucima ovakve krize nema smisla i da se prvenstva moraju poništiti.

Međutim, lige koje se odluče na takav korak mogle bi osjetiti bijes krovne kuće evropskog nogometa.

Engleski The Sun piše kako UEFA insistira na tome da se sva prvenstva dovedu do kraja. Nebitno na koji način. Prvaci se moraju dobiti.

UEFA je kao rok postavila datum 30. juna kad bi domaće lige trebale dobiti prvake, ali veliki su izgledi da će se taj datum pomaknuti čak i do zadnjeg dana avgusta.

“Puno klubova Premiershipa želi da trenutna sezona završi odmah i da se nastavi čim se situacija popravi, čak i ako to znači da Liverpool ostaje bez naslova prvaka nakon 30 godina”, jučer je pisao ugledni The Athletic.

Međutim, danas engleski mediji pišu da je UEFA poslala strogo upozorenje klubovima – oni koji odluče prekršiti upute iz Niona i ponište cijelo prvenstvo, ostat će bez mjesta u Evropi iduće sezone.

Dogodi li se taj scenarij, ako recimo Englezi ponište sezonu (dovoljno je da 14 od 20 klubova Premiershipa tako odluči), a Liverpool ostane i nakon 30 godine bez titule, niko iz Premiershipa iduće sezone neće moći igrati evropska natjecanja.

Pretpostavlja se da će se zbog toga prvak ipak dobiti, makar na osnovi zatečenog stanja na tabeli uoči prekida. Dakle, i to je jedan od načina, ali u svakom slučaju sezona nigdje ne smije biti poništena.

Trenutno se jako malo toga zna. Poznato je jedino da nogometa u Engleskoj neće biti barem do 30. aprila i da će iduće nedjelje biti zakazana nova video-konferencija čelnika klubova lige i saveza na kojoj će se odlučivati o idućim potezima.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 28 mar 2020, 13:23

Kod nas je situacija najcistija ako se prvenstvo ne nastavi, jer taman smo prije prekida odigrali 22 kola i svi smo igrali medjusobno.

A bi bila sega, da nastavimo prvenstvo (kone su najvise zagrizene za to jer nece da ZASLUŽENA titula ide nama) i kone ostanu bez Evrope, a sad je imaju u ruci :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 28 mar 2020, 13:31

Vozdra prijatelju :urnebes: . Sta mai ?
Dobro si to ti objasnio praznovjerja , koji poticu od halapljivih , zatucanih , zlonamjernih ljudi sto se zovu hodze i popovi . Smatram da ih je malo toliko losih , koji kojekakvim zapisima uzimaju lovu . U proslosti za lovu pisali oproste grijeha . Fuj . No religija (u ovom momentu mislim na Islam , to malo poznam) ima itekako dobrih misli i prosudjivanja , evo:
- Abdest , znam nece otjerati virus , ali higijena je dobra stvar .
- Vitre , Zekjat , Sadaka takodje dobra stvar . Vitre i Zekjat u tacno odredjeno vrijeme i ne mogu se preskociti .Sadaka bi trebala biti svakodnevna.
- Klanjanje (na moju zalost ne klanjam) jaca i duh i tijelo . Da klanjam lakse bih podnosio diskusherniju :rol:
- Sunecenje , nejesti svinjetinu (holesterol) , ne harama (kocka , kladionica ) , ne postat ovisnik o alkoholu i drogama . Ima toga jos , ali ja nisam bas najpozvaniji o tome .
Ne sjeci nokte u aksam treba posmatrati u onom vremenu bez struje . Ima puno dobrog u religiji , a i te kako puno loseg u praznovjerju .
Izvinjavam se sto napisah ovo na temi najdrazeg kluba , yebiga tako vrijeme .
---------------------------------------------------9 POBJEDA i 2 REMIJA i PRAVAC VV . :urnebes: :urnebes:

SVIMA ZELIM DOBRO ZDRAVLJE . PRIDRZAVAJTE SE SAMOIZOLACIJE , ODSABURITE I BIT CE SVE DOBRO aBd .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 28 mar 2020, 14:07

Samozdravlje je napisao/la:
28 mar 2020, 13:31

Vozdra prijatelju :urnebes: . Sta mai ?
Dobro si to ti objasnio praznovjerja , koji poticu od halapljivih , zatucanih , zlonamjernih ljudi sto se zovu hodze i popovi . Smatram da ih je malo toliko losih , koji kojekakvim zapisima uzimaju lovu . U proslosti za lovu pisali oproste grijeha . Fuj . No religija (u ovom momentu mislim na Islam , to malo poznam) ima itekako dobrih misli i prosudjivanja , evo:
- Abdest , znam nece otjerati virus , ali higijena je dobra stvar .
- Vitre , Zekjat , Sadaka takodje dobra stvar . Vitre i Zekjat u tacno odredjeno vrijeme i ne mogu se preskociti .Sadaka bi trebala biti svakodnevna.
- Klanjanje (na moju zalost ne klanjam) jaca i duh i tijelo . Da klanjam lakse bih podnosio diskusherniju :rol:
- Sunecenje , nejesti svinjetinu (holesterol) , ne harama (kocka , kladionica ) , ne postat ovisnik o alkoholu i drogama . Ima toga jos , ali ja nisam bas najpozvaniji o tome .
Ne sjeci nokte u aksam treba posmatrati u onom vremenu bez struje . Ima puno dobrog u religiji , a i te kako puno loseg u praznovjerju .
Izvinjavam se sto napisah ovo na temi najdrazeg kluba , yebiga tako vrijeme .
---------------------------------------------------9 POBJEDA i 2 REMIJA i PRAVAC VV . :urnebes: :urnebes:

SVIMA ZELIM DOBRO ZDRAVLJE . PRIDRZAVAJTE SE SAMOIZOLACIJE , ODSABURITE I BIT CE SVE DOBRO aBd .
Ma naravno da ima, ko vjeruje, ko praktikuje i koga ti ispunjava, u potpunosti podržavam i iskreno poštujem. Nažalost, takvih ljudi danas je malo, pogotovo kod nas, lažni i duracel vjernici, novokomponovani što bi se reklo. I ja u familiji imam par osoba koji su istinski vjernici, koji klanjaju svaki namaz, poste, idu na teravije, ne olajavaju i ne ogovaraju, ne piju, ne drogiraju se i slične gluposti, te koji se drže ama baš svake propisane stavke.
Svi ostali su nazor muslimani koji sami sebe zavaravaju. Ne piju samo mjesec dana dok je ramazan, bogaraju, psuju, pljuju i ogovaraju, ne klanjaju, ne idu u džamiju, klade se, kockaju, vjeruju u milion nekih stvari koji se tiču praznovjerja itd. I onda dođe takav i pametuje mi nešto, razgulio bih ga šakom po sred žvalja. Zato kažem, kod nas ne znam da li ima 20% istinskih vjernika, zato mi je to uz nacionalizam najodvratnija tema, samo zbog takvih ljudi.

Ako je to bilo u ono doba bez struje onda okej, ali treba tu i da ostane, a ne da u 21. stoljeću kad ljudi nema šta nisu napravili i izumili spominju neke idiotarije. To je problem.

Nećemo više dužiti, napast će nas raja, jer odosmo u offtopic totalni. :D
Pozdrav i tebi.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 28 mar 2020, 15:08

Svaka vast ljudima iz marketinga!
Kad vec oznacavaju klubove mogli bi i Real Madrid (Baljic),Leverkusen ( Dzemica B),Porto,Malaga (Stepanov),AC Milan (Ikande haha). Ima tu jos jakih klubova za oznacit haha.
Sarajevo ljubavi moja.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 mar 2020, 18:24

sonpenn je napisao/la:
28 mar 2020, 15:08
Kad vec oznacavaju klubove mogli bi i Real Madrid (Baljic),Leverkusen ( Dzemica B),Porto,Malaga (Stepanov),AC Milan (Ikande haha). Ima tu jos jakih klubova za oznacit haha.
Alen Škoro Marseille , Boris Živković Leverkusen, Mirza Varešanović Bordeux...
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 28 mar 2020, 18:42

Sad nešto kontam, uzeo sam polusezonsku prije ovog sr.anja. Dvije tekme me dođoše 35 maraka. K'o da sam Njukasl gledao. :rol:

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 28 mar 2020, 19:11

skoroalen je napisao/la:
27 mar 2020, 20:44
"I tako malo rada, a puno talenta, malo povrede a malo 'Vecchia', tek jednog dana Topčagić zakuca na vrata zaboravljenih asova". :mrgreen:
Tako je, moj Škoro! Izgleda da je, pored talenta i mukotrpnog rada, mnogo bitna i glava. U ono vrijeme nije bila aktuelna "Vechia". Tuk'o se vinjak i "zvekan".

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 28 mar 2020, 19:14

skoroalen je napisao/la:
28 mar 2020, 11:04

Kaže: nit' se piće dosipava, nit' se žena doyebava :urnebes:

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 28 mar 2020, 19:28

skoroalen je napisao/la:
28 mar 2020, 18:42
Sad nešto kontam, uzeo sam polusezonsku prije ovog sr.anja. Dvije tekme me dođoše 35 maraka. K'o da sam Njukasl gledao. :rol:
Ko da su 2 derbija bila pa zapad puknu 15km :nedam:
NEMA NAZAD

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 28 mar 2020, 20:00

emir79 je napisao/la:
28 mar 2020, 18:24
sonpenn je napisao/la:
28 mar 2020, 15:08
Alen Škoro Marseille , Boris Živković Leverkusen, Mirza Varešanović Bordeux...
Delac Chelsea :kafa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.