FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bistrikboy
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la bistrikboy » 22 apr 2009, 00:13

Rafinha dobro nam dosao :!:
http://www.abendzeitung.de/sport/fc_bayern/101087

uprave se dogovorile jos samo da se rijese financijski detalji sa igracem :D
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 22 apr 2009, 00:28

Zašto igrači koji odu u Real dožive pad u karijeri. Owen, Saviola, Nistelroy, Van der Vaart, Cannavaro... Mislim da bi se isto desilo i sa Riberijem. Zgrada Reala kao da je pod sihirima.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 apr 2009, 01:29

To za Rafinhu bi bilo dobro, bili bi ofenzivno strašni ali opet defenzivno tuga. Biti će ako on dođe dosta žutih i crvenih kartona hehe.

Imamo sa Lahmom dosta ofenzivnog lijevog beka, sa Rafinhom bi dobili dosta ofenzivnog desnog beka, gdje nam ej odbrana, zabijali bi dosta ali primali bi također dosta.

Kako sam čitao ovaj tekst, piše da još nije ništa potpisano, ali da su se ko dogovorili, i da je dvocifrena cijena za ovaj transfer. Također da Rafinha dolazi sa istog mjesta ko i Giovanne Elber.

Sigurno bi bilo bolje da dođe Rafinha pa čak i ja , jer ko nije bolji od Lella i Odda.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 apr 2009, 19:36

Upravo citam na RTL teletekstu gdje je Salke demantovao prelazak Rafinje u Bayern-kazu da cak nije bilo ni kontakta sa Bayernom.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 22 apr 2009, 19:39

Mislim da će se taj transfer ipak dogoditi, jer Bayern je u krizi i treba im pojačanja. Međutim moguće je da je ovu priču neko i izmislio. Danas je sve moguće.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 apr 2009, 20:29

Šta sam sve čiato sada ccccccccccc Schalke kaže da je Rafinha neprocjenljiv...te da Bayern želi Romea nakva iz AZ Alkmara, ali šlag na tortu za kraj , ŽELE VAN DER VAARTA, ne mogu da vjerujem da žele da kupuju igrače koje su na klupi nekih momčadi, pa jesu li normalni, to su uradili sa Van Bommelom i sada žele to ista sa ovim degenom, zaboli me briga kakav je igrač bio u HSV i što je propo u Realu, briga mene boli za to. Prvo je napravio frku da želi iz HSV i tako je bilo u svakom intervju i pokazao je svoju lojalnost, otišao u Real gdje grije klupu, ne može da se izbori za mjestu u prvih 11.

Zaista se nadam da je ovo ipak samo neka glupa priča jer ako dovedu igrača tipa Vaarta koji se ne vidi na terenu onda su ti ljudi za građevine a ne za biznis i transfere. Vaart=Adriano, nikad ih nisam smatrao dobrim igračima.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 22 apr 2009, 21:48

Pa ovi ljudi iz Bayerna stvarno nisu normalni. Kupovati igrače koji nemaju formu i koji cijelu sezonu sjede naklupi.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 22 apr 2009, 21:56

nijma ko da je zao dat para na igrace stvarno ne kontam uli hoenesa i kompaniju al dobro je makar su timoschuka doveli :D :D :D
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 apr 2009, 22:03

Van der Vaart ukoliko bi povratio formu koju je imao u HSV-u, bi bio pravo pojačanje.
Nije nemoguće.

Šta kukate mogli ste gore proći, Vaart je ko mačija guza.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 apr 2009, 22:22

Ne vidi se na terenu u tome je problem on je Makaay samo u veznom redu, ne sviđa mi se kao igrač nikako a kao osoba koja je "lojalna" također. Jednostavno fuj.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 apr 2009, 22:33

Koliko danas imaš lojalnih fubbalera, lojalnih klubu?
99% njih je lojalno parama samo, to je jednostavno posljedica "evoluiranja" fudbala iz sporta u biznis.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 apr 2009, 22:40

Jedno je reći ja odoh za pare, a drugo ja odoh u Real jer želim među najbolje, ali zar je Real bolji od Hsv-a u ovom trenutko hahaha.

Budimo real(ni), pogledaj međusobne utakmice Bayerna i Reala, ili Reala i još nekih Njemačkih ekipa posebno Bayera. Pa ljudi ne mogu da dobiju nikako na Njemačkom tlu, ali ne važno, ja uvijek kada vidim Real nam zapao znam da prolazimo 100%. Prosšla je era Carlos-Figo-Zidane.

Za Bayern bi bilo da kupuje normalne igrače a ne neku fuš robu sa klupa Španskih ekipa. Imaju li oni uopšte oči. Diego,iako je i on bio na klupi Porta ali eto, sjajan je kreator bolji od Rafe 100 puta. Ima tu sjajnih igrača iz nekih manje poznatih klubova, posebno u Engleskoj ligi. Koliko je Brazili i Argentina a ništa ne kupuju.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 apr 2009, 22:54

Realno, Real je daleko ispred HSV-a.
Pa i po broju osvojenih euro trofeja je ispred svih ekipa na Starom kontinentu.
Inače, meni mrzak klub, ali to su činjenice.

U pravu si, međutim, kad pogledam koga su sve kupovali posljednih godina, Vaart je ko mačija guza.

Nisam navijač Bayerna, ali navijam za fudbal prije svega, i volio bi da se Bayern vrati u veliko stilu, jbg LP bez Bayerna kao jednog od bitnih faktora je meni bezveze.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 apr 2009, 23:11

Dobro ne govorim ja o prošlosti, već o sadašnjosti ali eto kak god, BAyern će se vratiti tamo gdje pripada, u sami vrh akoBogda, samo se nadam što brže.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 apr 2009, 00:33

pa diego ne bi dosao kod nas da mu dajes duple pare,jer covjek hoce van dosadila mu njemacka zima,mada da u bayern dodje pa bayern bi bio totalno druga ekipa,i uz kvalitetnog golmana i jos jednog spica bi mogli konkurirati za lp siguran sam....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 apr 2009, 17:12

Svaki dan sve bolje vijesti, naime kako se priča jedan od najboljih talijanskih managera koji sve tajne nogometa poznaje i te transfere dao je zanimljivu izjavu. "Ribery odlazi, Ballack se vraća".

Kako su u upravi zaljubljeni u Bajlaka ne bi seni čudio da nam dedu dovedu u tim, spor igrač koji je daleko ispod Lamparda i Gerrarda, ali niđe veze vole oni kupovati polovne igrače koje se ne mogu dokazati, iako je Bajlak prošle godine bio među najboljima i imo je razdoblje od čak mjesec dana kada je bio najbolji to je rekao i potvrdio Didier Drogba.

Sve u svemu, ovo svakim danom postaje sve smiješnije, kad će više ovo sunce u BAyernu a kad će ova kiša da prestane u BiH mislim sad će kiša...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2009, 17:33

Mislim da bi Bayern trebao uraditi nesto slicno kao sto radi Martin Jol u Hamburgu. Trebaju dovesti igraca koji moze igrati skoro svaku poziciju u sredini, odnosno veznom redu. VDV je play maker od rodjena i znas ako njega zatvoris imas utakmicu u svojim rukama 70 %. Pa Duisburg je to prosle godine uradio protiv Hamburga i dobili su utakmicu, i to u Hamburgu. U Bayern bi bio isti slucaj znao bi da trebas zatvoriti Bilala i VDV i dobio si utakmicu. No da se ja vratim na pocetak moje price. HSV je za sljedecu sezonu doveo 99 % Marka Marina iz Gladbacha u svoje redove i jos kao 8 zele De Zeeuwa ili Defoura. Time zelim reci da Bayern treba uraditi slicno kao sto je uradio Martin Jol, napadi idu preko Marina, Trochowskog i Defoura, Jarolim zaduzen za ometanje igre protivnika i to je to. U Bayernu ja zamisljam ovako Helb i Bilal mjenjau strane, Moutinho da igra ulogu Defoura, a Timo da ometa protivnicku igru. Schweinsteigera prodati, dok glupi Englezi placaju onolike novce. Mislim da se igra Bayerna treba svoditi na igru Manchestera, Liverpoola, Arsenala, i to je ono sto Jol govori Engleski nacin fudbala. Npr. u Arsenalu Fabregas, Nasri i Van Persie zaduzeni za napad, a Denilson ometa protivnicku igru, ili Lieverpool gdje Gerrard, Rierra i Alonso zaduzeni za napad, a Mascherano za ometanje igre. Jedino tako Njemacki fudbal moze parirati Engleskom i Spanskom fudbalu i boriti se za naslov prvaka u LP. Vrijeme playmaker je odavno proslo, jedini je Diego koji igra tu poziciju, a vidimo kako lahko se moze pobjediti Bremen kad se zatvori Diego, cist primjer je Cottbus.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2009, 00:46

Da, dobar post i razmišljanje samo umjesto Moutinha kupiti Lucha Gonzalesa. Šta češ Bayern nije takva ekipa da u 5 godina kupuje masu igrača, već max na 1-2 poziviji, ono sa Ribery-om i rajom Klose, Toni , Jansen je slučajno bilo radi Kup Uefa. Schweinija treba obavezno prodati jer on zaista nema veze, on je čudo igrač za Engleske lige ali u Njemačkoj je Ivica Banović bio za njega pojam. Igor Pamić, Carsten Jancker, to su bili ogromni napadači koji haraju Bundesligom, evo i Džeko je visok, Grafite. Ne trebaju nam mali napadaći mislim na napadače koji nisu čvrsti u duelima. Toni ogroman, a pada na pod pri svakom dodiru....

Može se godinama ovdje pisati ali malo mi je dosadilo pisati o nečemu što se neće dogoditi a to je da Bayern kupi 3-4 dobra igrača a ne samo 1 i pola Gladbacha, Kolna te Bielefelda. :mrgreen:

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 24 apr 2009, 01:22

Mislim da od ovih nekih pojacanja poput moutinha,gourcufa,lucha...,nema nista. Ja bih volio da se Bayern pojaca,pa da sljedece godine budu ravnopravni s Manchesterom,Barcelonom i drugima,ali... Sramotno je sto klub poput Bayerna,s takvom tradicijom i historijom,nemoze ili nezeli,kupiti igraca koji kosta 20 mill. (nije bitno cega). Samo gledaju kako bi usparali. Imam osjecaj da je uprava Bayerna kao i nas nogometni savez,vazno je samo u svoj dzep,druge ko .ebe. Doveli su Olica i jos nekog igraca samo zato sto su bili DZABA. Ma dajte molim vas. Nece Klinsman ostati dugo na klupi Bayerna. Ne zbog rezultata,vec zbog toga sto je on to cisto radi reda. Pa vecina ljubitelja Bayerna na ovom forumu razmislja bolje i pametnije nego cijela njihova uprava. Prodati Bastiana, Lella , Tonija,Podolskog,Bomela...to je oko 50-60 mill eura,a kupiti trebaju upravo moutinha (15 mill),misimovica (ne zbog toga sto je bosanac vec zato sto bi ribery imao mnogo vecu slobodu u igri,a kosta 10 mill), Sagna (10-15 mill), Frey (15 mil) jos nekoliko bi igraca trebalo,al ovi su najpotrebniji. i da,obavezno vratiti Krosa s posudbe.
I pogledajte na kraju proracun. 60 mill za prodane (siguran sam da mogu dobiti bar 20 mill vise),a kupljeni oko 70 mill.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 apr 2009, 01:34

Misimović je prespor, ja ga nikako ne volim, džabe mu 18 asistencija ili milion, briga mene boli, ja ga jednostavno ne volim, tako je isto sa Fabregasom većina ga voli smatraju ga ekstra igračem a meni baš niđe veze.

Mi ojačali bi ekipu samo prodajem Van Bommela, Lella i Ottla, bez njih bi bili dosta jači , a zaboravih i Bastiana i njega prodati, ma ko god igrao umjesto njih bolje je i da dolazi iz Duisburga.

Samo se nadam da ako već kupuju da neće neke od 80+ godina, nismo Milan. Bayernu je cilj imati pozitivan proračun na kraju sezone, ko ti gleda rezultate, važni su novci, malo je klubova koje žele uspjeh mislim nema ih nikoako, samo da im je pozitivan omjer potrošnje i dobitka, to je cilj današnjeg fudbala. Bayern je klasičan primjer, nije niko mahnit davati pare ako zauzvrat nema ništa od toga....Budimo realni nije ovo današnje vrijeme isto ko prije 10 godina . Bayern onda po igračima ,mislim na vrijednost dosta niži od ovih ali dosta bolji.

Koliko para toliko muzike.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.