ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la bodi123 » 08 apr 2020, 22:00

LlullSergio je napisao/la:
08 apr 2020, 21:52

Kuku lele niko da ovo spomene....

Najbolji nivo, najbolji mec i oba igraca na nenormalnom nivou. Doslovno izjednacen mec.

Nikad nesto bolje nisam igrao.

Razumijem sto je Fed Rafa 2008 ljudima toliko u sjecanju, sva ta napetost, pa vodstvo Rafe,pa kisa,pa Roger stize,pa trka sa vremenom da se zavrsi. Isto kao sto imas ovo finale 2019 Wimbledona koje ce mozda vecini ljudi vise ostati u sjecanju,ali i Novak i Roger su imali boljih meceva.

Elem ovo gore sto sam postavio savrsenstvo od tenisa. Bukvalno ljudi hodati nisu mogli poslije ovoga.
Definitivno najveći nivo tenisa koji sam u životu vidio. Od ovog bolje ne može.

To kome je šta draže, šta ko više voli je subjektivna stvar o kojoj ne treba raspravljati, i meni je iz očiglednih razloga WImbledon 2008. draži, al tenis koji su odigrali Rafko i Nolo u Melbournu 2012. je nešto neprevazidjeno i nenadjebivo, nek priča ko šta hoće. Dvojica najboljih na apsolutnom maksimumu u datom momentu.

Za mene najbolji meč svih vremena.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 apr 2020, 22:02

bombaysaphire je napisao/la:
08 apr 2020, 21:56
japa je napisao/la:
08 apr 2020, 21:51
Hahaha klasicni Federeroljupci, Stan Wawrinka prezentirao najveci nivo igre ikada :rol: :rol: juce Roddick bio bolji :rol: :rol:

Ono daj kad ne mozemo Federera haj samo da nije Djokovic ili Nadal :rol:
Đoković raznese Nadala , alo raznese 3:0 , ALO RAZNESE RAFAELA NADALA NA RG-U U POLUFINALU SA 3:0 , zamisli kakav je taj nivo i onda u finalu ima isti taj nivo ima i izgubi , pa kako onda da nazovem taj nivo ?

Jesi li gledao te mečeve ?
Jesam gledao sam i taj nivo Wawrinek je bio visok ali ni blizu najveceg ikada, i ne valjajte vise nebuloze samo kako bi navodili vodu na svoj neki mlin, i dokazali nedokazivo.

Najbolji mec ikada je AO Djokovic-Rafa bez konkurencije i najveci nivo uz Rafina izdanja u finalu RGova kada je Federera kao suverenog broja 1 ponizavao, sve ostalo je malcenje prazne slame.

Svaka cast Murrayu, Wawrinki i Federeru igrali su visok nivo nema sta, ali ovo je iznad.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 apr 2020, 22:04

Nema Federerovih meceva iz turnira poput WB 2012.,WB 2017.,AO 2018.,WTF 2011. jer je previse izdominirao protivnike na tim turnirima jbg
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 08 apr 2020, 22:07

japa je napisao/la:
08 apr 2020, 22:02
japa je napisao/la:
Hahaha klasicni Federeroljupci, Stan Wawrinka prezentirao najveci nivo igre ikada :rol: :rol: juce Roddick bio bolji :rol: :rol:

Đoković raznese Nadala , alo raznese 3:0 , ALO RAZNESE RAFAELA NADALA NA RG-U U POLUFINALU SA 3:0 , zamisli kakav je taj nivo i onda u finalu ima isti taj nivo ima i izgubi , pa kako onda da nazovem taj nivo ?

Jesam gledao sam i taj nivo Wawrinek je bio visok ali ni blizu najveceg ikada, i ne valjajte vise nebuloze samo kako bi navodili vodu na svoj neki mlin, i dokazali nedokazivo.

Najbolji mec ikada je AO Djokovic-Rafa bez konkurencije i najveci nivo uz Rafina izdanja u finalu RGova kada je Federera kao suverenog broja 1 ponizavao, sve ostalo je malcenje prazne slame.

Svaka cast Murrayu, Wawrinki i Federeru igrali su visok nivo nema sta, ali ovo je iznad.
Buraz nisi ti gledao taj meč, sigurno .
U redu mrziš Federera, mrziš nas navijače Federera , ali nije u redu da tako lažeš i izmišljaš , ohladi malo , baš pretjeruješ .

Dobiješ Nadala na RG-u sa 3:0 , zamisli taj nivo i izgubiš , i ja navedem to kao argument ti pišeš navođenje vode na mlin ?!
Ja ti napišem dokaze i argumenti, ti napišeš nedokazivo ?
Ma daj , bježi ba ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 apr 2020, 22:08

Djokovic je dobio Nadala u cetvrtfinalu, pa igrao onda polufinale dva dana protiv Murraya. I to ga 3-2 dobio. Velika je stvar dobiti Rafu,ali to nije bio najbolji Rafa.

Nole jes igrao strasno da se razumijemo,ali nije to bio najbolji Rafa.

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 08 apr 2020, 22:10

japa je napisao/la:

Nadal u tom mecu i toj godini bio nesto u rangu Nishikorija. Djokovic u elementu i dobijes to sto dobijes. Nesto slicno kao sto je Nadal njemu uradio u Rimu prosle godine i Madridu 2017.

Slazem se da je Wawrinkin nivo tenisa iz finala RG bio u top 3 izdanja ikad. Fantazija.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 08 apr 2020, 22:13

bodi123 je napisao/la:
08 apr 2020, 22:00

Najbolji nivo, najbolji mec i oba igraca na nenormalnom nivou. Doslovno izjednacen mec.

Razumijem sto je Fed Rafa 2008 ljudima toliko u sjecanju, sva ta napetost, pa vodstvo Rafe,pa kisa,pa Roger stize,pa trka sa vremenom da se zavrsi. Isto kao sto imas ovo finale 2019 Wimbledona koje ce mozda vecini ljudi vise ostati u sjecanju,ali i Novak i Roger su imali boljih meceva.

Elem ovo gore sto sam postavio savrsenstvo od tenisa. Bukvalno ljudi hodati nisu mogli poslije ovoga.

To kome je šta draže, šta ko više voli je subjektivna stvar o kojoj ne treba raspravljati, i meni je iz očiglednih razloga WImbledon 2008. draži, al tenis koji su odigrali Rafko i Nolo u Melbournu 2012. je nešto neprevazidjeno i nenadjebivo, nek priča ko šta hoće. Dvojica najboljih na apsolutnom maksimumu u datom momentu.

Najveći nivo što se tiče fizičke spreme , ali da od toga da veći nivo ne može?

U meču gdje su obojica igrali defanzivno , i obojica imali više neiznuđenih grešaka nego vinera , 101 viner naspram 140 neiznuđenih grešaka , Nadalu je razlika 27 u korist neiznuđenih grešaka, ne znam baš da je to najbolji nivo ikada ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 08 apr 2020, 22:14

BosniaBoston je napisao/la:
08 apr 2020, 22:04
Nema Federerovih meceva iz turnira poput WB 2012.,WB 2017.,AO 2018.,WTF 2011. jer je previse izdominirao protivnike na tim turnirima jbg
Federerov Wimbledon iz 2017 je spektakularno osvojen, sjecam se da sam na pocetku tog turnira ulozio da ce on osvojit i lagano prosao. Sto se meca tice sjecam se onog protiv Djokovica na US, ne znam tacno koja godina al stalno se vrti onaj hot dog po instagramu :D

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 apr 2020, 22:17

Mada ima previse velikih meceva samo iz doba velike trojke.

Prvo su 2 finala Wimbledona Rafe i Rogera. Pa onda 2 finala ove dvojice na AO. I 2009 je strasno finale bilo.

Pa imas 2 polufinala US Opena Rogera i Novaka. Halo Novak u oba meca spasavao mec lopte jbt. Pogledati npr. zadnji poen meca, brat bratu jedno 30 razmjena. Pa i finala 2010 i 2013 kad je Rafa osvajao su bila brutalna.

Onda imas ovo zadnje finale Wimbledona. Nije neki nivo,ali je epski mec po svim parametrima.

Pa polufinale RG 2013 Novaka i Rafe :tokralju: EDIT: Polufinale Wimbledona 2018 takodjer.

Ma mozes do sutra nabrajati meceve ove trojice, i to samo na GS. Koliko je brutalnih meceva bilo na Mastersima jbt.

Kao i u svemu treba uvijek njih trojicu staviti van kategorije, previse su dobri. Evo samo uzmes sve te meceve i opet se pocnes ibretiti.

Polufinale 2017 Stana i Murraya je jedan strasan mec takodjer. Mozda meni licno najbolji u kojem nije ucestvovao neko od Big3. I kad uzmes neke meceve Murraya,Delpa,Stana,Soderlinga svi su bili protiv nekog od Big3. A taj mi nekako upada u oci jer je stvarno bio na nivou najvecih igraca, a nije igrao niko od njih 3.
Zadnja izmjena: LlullSergio, dana/u 08 apr 2020, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 apr 2020, 22:18

Pa izgubio jer ocito nije odigrao na tom nivou u kojem je dobio Nadala a i Nadal nije bio u svom nabjoljem izdanju, dobro se sjecam Nadala te godine.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 apr 2020, 22:20

08 apr 2020, 22:13
bodi123 je napisao/la:

U meču gdje su obojica igrali defanzivno , i obojica imali više neiznuđenih grešaka nego vinera , 101 viner naspram 140 neiznuđenih grešaka , Nadalu je razlika 27 u korist neiznuđenih grešaka, ne znam baš da je to najbolji nivo ikada ...
Deder pogledaj mec ili makar ovaj video gore. Ljudi su lupali lopticu 6 sati ko da im zivot ovisi o tome.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 08 apr 2020, 22:23

08 apr 2020, 22:20
bodi123 je napisao/la:

Deder pogledaj mec ili makar ovaj video gore. Ljudi su lupali lopticu 6 sati ko da im zivot ovisi o tome.

Gledao meč uživo, fino sam ti napisao . Imaju oni boljih mečeva što se tiče kvalitete, i međusobno i protiv drugih protivnika ...

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 apr 2020, 22:26

Slazemo se da se ne slazemo.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 apr 2020, 22:26

:rol: :rol: :rol: Imaju dobri su ali niko kao goat Roddi...ovaj Wawrinka :mrgreen:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 08 apr 2020, 22:28

08 apr 2020, 22:26
Šta misliš o RG-u 2013 , 9-7 ?

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 apr 2020, 22:28

Najveći nivo ikad, što se tiče igračkog, fizičkog i mentalnog aspekta.

Kad već spominjemo ovaj meč, ne treba zaboravit da je ovom epskom finalu prethodilo razbijanje Federera i preokret protiv Endija. Velika četvorka je došla do kraja, dvojica boljih prošli, i rokali se 6 sati ko na drogama na najvećem mogućem nivou.
BosniaBoston je napisao/la:
08 apr 2020, 22:04
Bruka je mečeva i fantastičnih nivoa i jednog i drugog i trećeg, nemoguće je izdvojiti samo neke jer ih previše ima. Sad da uzmem pojedinačno i krenem vjerujem da bih izgubio cijelu noć da povadim sve mečeve i turnire na kojima je trojka bila na najvećem nivou. Uvijek će se nešto zaboravit što je jednako vrijedno. Bogatstvo koje nam je tenis ponudio u režiji ove trojice je nešto najljepše što sam u sportu doživio, i što ću doživit.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 08 apr 2020, 22:31

japa je napisao/la:
:rol: :rol: :rol: Imaju dobri su ali niko kao goat Roddi...ovaj Wawrinka :mrgreen:
Slabo ti ide trolanje , moraš se potruditi...
Kad te neko poklopi argumentima , samo možeš skretati sa teme i stavljati smajlije ...

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 08 apr 2020, 22:31

08 apr 2020, 22:28
Šta misliš o RG-u 2013 , 9-7 ?
Pa eto napisao sam post o svim tim epskim mečevima Big3, taj je svakako tu spada. Bila bi svakako jedna od najvaznijih pobjeda Novaka u zivotu, kad se sjeti covjek one mrezice :damn:

I to je Nadal na vrhuncu, 27 godina ono. Imao ga je na konopcima jbt...steta velika. Ali dobro donekle mu je vratio na Wimbledonu 2018.

Goretzka
Kontakt:

Post Postao/la Goretzka » 08 apr 2020, 22:36

08 apr 2020, 22:17
Mada ima previse velikih meceva samo iz doba velike trojke.

Prvo su 2 finala Wimbledona Rafe i Rogera. Pa onda 2 finala ove dvojice na AO. I 2009 je strasno finale bilo.

Pa imas 2 polufinala US Opena Rogera i Novaka. Halo Novak u oba meca spasavao mec lopte jbt. Pogledati npr. zadnji poen meca, brat bratu jedno 30 razmjena. Pa i finala 2010 i 2013 kad je Rafa osvajao su bila brutalna.

Onda imas ovo zadnje finale Wimbledona. Nije neki nivo,ali je epski mec po svim parametrima.

Pa polufinale RG 2013 Novaka i Rafe :tokralju: EDIT: Polufinale Wimbledona 2018 takodjer.

Ma mozes do sutra nabrajati meceve ove trojice, i to samo na GS. Koliko je brutalnih meceva bilo na Mastersima jbt.

Kao i u svemu treba uvijek njih trojicu staviti van kategorije, previse su dobri. Evo samo uzmes sve te meceve i opet se pocnes ibretiti.

Polufinale 2017 Stana i Murraya je jedan strasan mec takodjer. Mozda meni licno najbolji u kojem nije ucestvovao neko od Big3. I kad uzmes neke meceve Murraya,Delpa,Stana,Soderlinga svi su bili protiv nekog od Big3. A taj mi nekako upada u oci jer je stvarno bio na nivou najvecih igraca, a nije igrao niko od njih 3.

Slazem se s tobom.
Mozda po turnirima ovim najvecim kad bi izdvajali :
AO - 2009 polufinale Nadal Verdasko i finale Nadal-Federer, dvije poslastice.
2012- finale jedno od jacih ikad.
2014- 1/4 Wawrinka- Djokovic 9-7 u 5.setu.
2017- Dimitrov-Nadal, Federer-Nadal.

RG- 2009- Senzacija Soderling Nadal. Federer- Soderling za historiju.
2010- Osveta Nadala, isprasio Robina.
2013- Djokovic Nadal.
2015- Naravno Wawrinka Djokovic finale.
2017- Nadal Wawrinka.
2018- Nadal Thiem.

WB
2008- najveci mec ikad.
2009- mec koji su mnogi zapostavili Federer Roddick meni jedan od omiljenih 16-14 5.set cini mi se.
2013- Murray osvaja WB protiv Djokovica.
2018- polufinale Djokovic Nadal.
2019- naravno finale.

US - 2007 Federer Djokovic.
2009 DelPotro-Federer finale.
2010-Prva titula Nadala protiv Novaka.
2011-Novak dominantan u finalu.
2013-Opet Nadal Novak.
2015- sjecam se dobro finale Djokovic Federer.
2017 Nadal DelPotro strasan mec.
2018-Nadal Thiem.
2019-Nadal Medvedev.

Sta sam zaboravio? :D

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 apr 2020, 22:37

AO- Djokovic-Nadal 2012.
RG- Federer-Djokovic 2011.
WB- Federer-Nadal 2008.
USO- Federer-DelPo 2009.

Najjaci mecevi na turnirima
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.