FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
I dalje ljudi vole pricati o starim igracima.
Hocete li u glavama ikad krenuti naprijed?
Ono, OK igrac, ali bespotrebno i pricati o njemu, a ne vracati ga. Valjda trebamo teziti da strani igraci budu nivo vise, a ne prosjecni.
Hocete li u glavama ikad krenuti naprijed?
Ono, OK igrac, ali bespotrebno i pricati o njemu, a ne vracati ga. Valjda trebamo teziti da strani igraci budu nivo vise, a ne prosjecni.
Danas svoj 65. rođendan slavi Safet Sušić.
U dresu našeg kluba odigrao je 244 utakmice na kojima je postigao 96 golova. Proglašen je za najboljeg igrača Jugoslavije 1979. godine, kao i za najboljeg bh. igrača svih vremena

Izvor: FK Sarajevo
U dresu našeg kluba odigrao je 244 utakmice na kojima je postigao 96 golova. Proglašen je za najboljeg igrača Jugoslavije 1979. godine, kao i za najboljeg bh. igrača svih vremena

Izvor: FK Sarajevo
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Treba vidjet kad ce opet ispred kluba govorit upravi da su kurve zbog placenika?Napapijri je napisao/la: ↑13 apr 2020, 17:13Treba vidjeti sa forum kriticarima, jesu li ovo jos uvijek isti oni "narkomani"?!Lecler je napisao/la: ↑13 apr 2020, 17:05Horde Zla i FK Sarajevo su organizovali humanitarnu aukciju sa dresovima prvotimaca uz potpis (Velkoski,Ahmetović,Tatar,Sušić ) i sav prihod od prodaje dresova ide u pomoć za ugrožene u trenutnoj situaciji. Dresovi su sinoć rasprodani i skupljeno je 1420 KM.
UNFKS - "Horde zla"
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Fakat je malo glupo porediti Haseta i Pjanica. Kakav god je Hase bio igrač, njegovi rezultati su vezani isključivo za Jugoslaviju. U vecoj konkurenciji i širem obrascu, bio je među najboljim. Da je Pjanić morao prolaziti ono što je prolazio Hase, možda ne bi dalje dogurao od tuzlanske Slobode. Jugoslavija je, klauzulom 27g. , koncentrisala kvalitet u vlastitu ligu. Teško je bilo biti kao Hase pored Džajića i sličnih.
Ne umanjujući Pjaničev učinak, bio je predodređen da igra za reprezentaciju, jer nije bilo boljeg. Pitanje je da li bi zaigrao za rep. Francuske za koju su njegov fudbalski uspon i znanje vezani. Također, bitan faktor je Pjanićev neodlazak u vojsku, dok je to Hasetu bilo obavezno. Tako postavljajući stvari, Hase je neuporedivo bolji.
Ono što je problem, to je kontekst. Ne može se ad hoc jedan period preslikati drugi. Tako da je infantilno porediti igrača iz '65. sa igračem iz 2015. Osobito što nema standarda po kojim se isto mjerenje vrši.
Haseta je trebalo porediti sa Sušićem, a Pjanića sa Džekom. Ovako je to samo još jedna budalaština priučenih kvazinovinara.
Ne umanjujući Pjaničev učinak, bio je predodređen da igra za reprezentaciju, jer nije bilo boljeg. Pitanje je da li bi zaigrao za rep. Francuske za koju su njegov fudbalski uspon i znanje vezani. Također, bitan faktor je Pjanićev neodlazak u vojsku, dok je to Hasetu bilo obavezno. Tako postavljajući stvari, Hase je neuporedivo bolji.
Ono što je problem, to je kontekst. Ne može se ad hoc jedan period preslikati drugi. Tako da je infantilno porediti igrača iz '65. sa igračem iz 2015. Osobito što nema standarda po kojim se isto mjerenje vrši.
Haseta je trebalo porediti sa Sušićem, a Pjanića sa Džekom. Ovako je to samo još jedna budalaština priučenih kvazinovinara.
100%, razlika nebo i zemlja. Isto da porediš bubu iz '65. s arteonom iz 2018., iako je ta buba u svoje doba bila najbolji automobil na svijetu (lupam za bubu, svejedno o kojem modelu pričamo). Koliko se samo fudbal promijenio u zadnjih 10 godina, da ne pričamo o periodu od 55 godina.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑13 apr 2020, 19:38Fakat je malo glupo porediti Haseta i Pjanica. Kakav god je Hase bio igrač, njegovi rezultati su vezani isključivo za Jugoslaviju. U vecoj konkurenciji i širem obrascu, bio je među najboljim. Da je Pjanić morao prolaziti ono što je prolazio Hase, možda ne bi dalje dogurao od tuzlanske Slobode. Jugoslavija je, klauzulom 27g. , koncentrisala kvalitet u vlastitu ligu. Teško je bilo biti kao Hase pored Džajića i sličnih.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
- Kontakt:
https://**** . oslobodjenje .ba/premijer-liga-bih/dobija-li-sarajevo-pojacanje-veznjak-spreman-na-povratak/186865?fbclid=IwAR1-vFVo0qouv8aLQRbCHKPcen23259NvNX72aZJFN5sv1atjAalIqH_KuU
Povtatak otpisnih.
Morto to neće dozvoliti
Povtatak otpisnih.
Morto to neće dozvoliti
Čala ili Keli?
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Mislim da nije fer birati između njih. Čala je meni od legendi koje su žive, najdraži. Ne znam zašto, nemam neki poseban razlog, ali milina ga je slušati u nekim dokumentarnim filmovima, a i veliki je gospodin. Keli je simbol grada, otpora i onoga što naš klub predstavlja.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Upravo to. Kelija i Haseta ne treba poredit ni s jednom legendom.zlo87 je napisao/la: ↑13 apr 2020, 20:04Mislim da nije fer birati između njih. Čala je meni od legendi koje su žive, najdraži. Ne znam zašto, nemam neki poseban razlog, ali milina ga je slušati u nekim dokumentarnim filmovima, a i veliki je gospodin. Keli je simbol grada, otpora i onoga što naš klub predstavlja.

Nisam, zaista, mislio dirati u Kelijev, hajmo reć, svetački status. Zna se ko su Hase i Keli i šta su uradili za ovaj grad. Mislio sam čisto sa igračkog aspekta, bez emocija, koliko je to moguće.
Onda Jozić ili Hadžibegić?
Tošo ili Jakovljević?
Onda Jozić ili Hadžibegić?
Tošo ili Jakovljević?
- HordasOdMalena
- Kontakt:

Najbolji i Messi.

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Zrinjski dopustio "strancima" da idu kuci. Valjda oni znaju nesto sto mi ne znamo, pa ovaj sastanak u srijedu bude i finalni na kojem ce se konstatovati slijedece:
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Takmičarska komisija N/FS Bosne i Hercegovine održala je danas video konferenciju na kojem su dogovoreni neki detalji i predloženo dalje djelovanje.
Pročitajte još
Govoreno je o Premijer ligi Bosne i Hercegovine za seniore, kao i o omladinskom takmičenju.
Što se tiče Premijer lige Bosne i Hercegovine za seniore, donesena je odluka da se na razmatranje dostave četiri prijedloga za nastavak takmičenja, i to:
OPCIJA 1:
- Nastavak takmičenja 3.maj. Pripreme bi počele 20. aprila. Igralo bi se u 11 vikenda, bez vanrednih kola, sa odigravanjem Kupa BiH po unaprijed planiranom sistemu.
OPCIJA 2:
- Nastavak takmičenja 17. maj, početak priprema klubova 3. maja. Broj slobodnih vikenda je sedam, što znači da bi se igrala četiri kola u srijedu. Kup BiH bi se u tom slučaju skratio na po jednu utakmicu do kraja. U obje ove varijante planirani kraj takmičenja je 30. jun.
OPCIJA 3:
- Nastavak takmičenja 24. maja, a pripreme bi počele 10. maja. Igralo bi se osam vikenda uz tri kola srijedom, dok bi se u Kupu igrala jedna utakmica. Planirani kraj je 12. jul.
OPCIJA 4:
- Početak takmičenja je 31. maj, a pripreme bi počele 17. maja. Broj slobodnih vikenda je osam, uz tri kola srijedom. Kup bi se igrao srijedom uz mogućnost smanjenja na po jednu utakmicu. Planirani kraj prvenstva je 19. jul.
Pročitajte još
Govoreno je o Premijer ligi Bosne i Hercegovine za seniore, kao i o omladinskom takmičenju.
Što se tiče Premijer lige Bosne i Hercegovine za seniore, donesena je odluka da se na razmatranje dostave četiri prijedloga za nastavak takmičenja, i to:
OPCIJA 1:
- Nastavak takmičenja 3.maj. Pripreme bi počele 20. aprila. Igralo bi se u 11 vikenda, bez vanrednih kola, sa odigravanjem Kupa BiH po unaprijed planiranom sistemu.
OPCIJA 2:
- Nastavak takmičenja 17. maj, početak priprema klubova 3. maja. Broj slobodnih vikenda je sedam, što znači da bi se igrala četiri kola u srijedu. Kup BiH bi se u tom slučaju skratio na po jednu utakmicu do kraja. U obje ove varijante planirani kraj takmičenja je 30. jun.
OPCIJA 3:
- Nastavak takmičenja 24. maja, a pripreme bi počele 10. maja. Igralo bi se osam vikenda uz tri kola srijedom, dok bi se u Kupu igrala jedna utakmica. Planirani kraj je 12. jul.
OPCIJA 4:
- Početak takmičenja je 31. maj, a pripreme bi počele 17. maja. Broj slobodnih vikenda je osam, uz tri kola srijedom. Kup bi se igrao srijedom uz mogućnost smanjenja na po jednu utakmicu. Planirani kraj prvenstva je 19. jul.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Tek četvrta opcija je donekle izgledna, a upitno je koliko i ona.
-
- Kontakt:
Kad pocne sledeca sezona nek tada nastave i ovu. Subotom igramo novu a nedeljom staru sezonu, srijedom evropa, treninzi ni ne trebaju, samo utorkom i petkom razradjivati taktiku. 

-
- Kontakt:
Safetu je tobila sekunda posla a messiju uspomena za citav zivot