Premijer liga 2019/2020
Re: Premijer liga 2019/2020
Poništenje lige znači:nema prvaka,nema ispadanja,nema upadanja. Izgleda da će se taj model primjeniti u velikoj većini saveza
Cuj ulaze Krivaja pa jel to neulazu Borac i Gracanica pa dase ponisti liga ili da nebude prvaka ovo godine.ham19 je napisao/la: ↑12 apr 2020, 22:43Mislim da je suludo pricati o proglasenj prvaka...Nigdje u svijetu niko nije dobio titulu na polusezoni(osim ako je to matematicki osigurao)
Jedino resenje je da se ponisti liga i onda da se sjedne i pronadje resenje zbog nastale situacije.
E sad ne znam sta ce se desiti sa krivajom, derventom i bosnom sarajevo jer oni sigurno nece priststi na to da ponovo igrsju drugu ligu, pogotovo krivaja, 2 godine za redom ulazu ozbiljan novac(za prilike druge lige).
Po mom misljenu i iskustvu, sa trenutnim ljudima koji su u savezu mislim da nam se smjesi liga 19.
U tom slucaju treba ispadsti 10 ekipa, 3 ulaze i da napokon imamo ligu 12 koja ce liciti na nesto(naravno odmah formirati i jedinstvenu drugu ligu.
Al ja vjrujem svako od nas je upravu jer stvarno ima 100 solucija i zasto ovako treba da bude i zasto onako.
Al mismo samo da pisemo na SAVEZU je sve, daj boze dase dog pa bilo kako, al ja nisam za ligu od 18 i 20 klubova niposto to je jedino moj stav
Jedini spas je da se osnuje udruzenje premijerligasa i onda da se na istom glasa o svim prijedlozima i da se Odluke donose natpolovicnom vecinom.Gledajte apsurda od 12 clanova upravnog odbora njih 9 je glasalo da se stanje na tabeli proglasi a 3 clana je bilo protiv.Svugdje u svijetu 2/3 glasova vrijedi kao apsolutna vecina samo kod nas ne vrijedi.Pa jasno je sto se nikad ne moze dogovoriti jer je ovaj sistem ne funkcionalan.Ovo su napravili ljudi koji predstavljaju svoje klubove u upravnom odboru da mogu ucjenjivati jedni druge.Sramotno je da ovakav sistem glasanja je na snazi pa normalno je da ce Sahman i Muhic biti protiv jer ne daju da im klubovi ispadnu iz lige al najvise me nervira lazov Sahman koji kaze moj stav je da se na terenu odlucuje o svemu.A i ptica na grani zna da je prosle godine za zelenim stolom ubacio Iskru u premijer ligu i nije htio na terenu da igra baraz jer je Sloboda u tom trenutku bila kvalitetnija ekipa.Zalosno je sto ovakvi lazovi i kriminalci predstavljaju bosnjake u upravnom odboru saveza jer budi dosljedan svojih postupaka.Slazem se da Iskra i Gorazde ne trebaju ispasti ali biti dvolican i tako nesto izjaviti je dno dna.Samo udruzenje premijerligasa je spas pa da svaki klub ima pravo glasa i sta vecina odluci tako je.Nema bosnajaka,srba i hrvata nego sporta i rukometa.Ovo je sport a ne politika.
Skidam kapu za komentarPatricio je napisao/la: ↑12 apr 2020, 23:45Jedini spas je da se osnuje udruzenje premijerligasa i onda da se na istom glasa o svim prijedlozima i da se Odluke donose natpolovicnom vecinom.Gledajte apsurda od 12 clanova upravnog odbora njih 9 je glasalo da se stanje na tabeli proglasi a 3 clana je bilo protiv.Svugdje u svijetu 2/3 glasova vrijedi kao apsolutna vecina samo kod nas ne vrijedi.Pa jasno je sto se nikad ne moze dogovoriti jer je ovaj sistem ne funkcionalan.Ovo su napravili ljudi koji predstavljaju svoje klubove u upravnom odboru da mogu ucjenjivati jedni druge.Sramotno je da ovakav sistem glasanja je na snazi pa normalno je da ce Sahman i Muhic biti protiv jer ne daju da im klubovi ispadnu iz lige al najvise me nervira lazov Sahman koji kaze moj stav je da se na terenu odlucuje o svemu.A i ptica na grani zna da je prosle godine za zelenim stolom ubacio Iskru u premijer ligu i nije htio na terenu da igra baraz jer je Sloboda u tom trenutku bila kvalitetnija ekipa.Zalosno je sto ovakvi lazovi i kriminalci predstavljaju bosnjake u upravnom odboru saveza jer budi dosljedan svojih postupaka.Slazem se da Iskra i Gorazde ne trebaju ispasti ali biti dvolican i tako nesto izjaviti je dno dna.Samo udruzenje premijerligasa je spas pa da svaki klub ima pravo glasa i sta vecina odluci tako je.Nema bosnajaka,srba i hrvata nego sporta i rukometa.Ovo je sport a ne politika.
Nisi u pravu za sezonu 2017/2018 što se tiče Goražda. Goražde je ostalo zahvaljujući odlasku ekipe Izvidjača u SEHA ligu. Prošle godine trebali ispasti Derventa Slavija i Lokomotiva i Iskra Sloboda razigravanje te Drina da uđe. Umičević zbog Košarca koji je presednik Slavije napravio dogovor sa Šahmanom i izlobirali da se liga proširi na 17 klubova a u medjuvremenu Zrinjski odustao od lige. Sad Umičević nema nikog iz RS-a osim Drine koja nema šansi i on bi Borac proglasio prvakom a izbacio tri kluba.bordobijeli je napisao/la: ↑12 apr 2020, 20:17Iskra nije trebala ni uci promjenjena pravila da bi usli, Gorazde 2017 /2018 bilo ispod crte trebali ispasti prosirila se liga, prošle godine slavija isto ko Gorazde godinu ranije. I tako kako kome treba proširuju ligu doci ce na 30 klubova za koju godinu.amchy je napisao/la: ↑12 apr 2020, 12:53Treba izbaciti Iskru i Gorazde bjeze im konkurenti citav bod, odnosno 2 boda i zaista je to nedostizno za polusezonu, treba proglasiti Borca prvakom koji gostuje Gracanici i citav bod joj nakon tog gostovanja bjezi a to je takodje nedostizno. Zaista je preposteno ovo sto predlazu Srbi i ostali njihovi poltroni, samo se pitam da nije otpisana Drina zadnja sta bi onda predlagali, vjerovatno ko i lani kompromis za Slaviju. Definitivno je za boljitak BH rukometa izbaciti Iskru koja na jednoj utakmici okupi vise gledalaca nego pojedine ekipe za 3 sezone, a uzivati dogodine u spektakl utakmicama iz skolskih sala tipa Brckog i slicnih sa 50 gledalaca, istinski spektakli. Sva do sada prvenstva po okriljem EHF su ponistena, pametnom dosta.
Kompenzacije i samo kompenzacije.. surava realnost BH rukometa zadnjih x godina, i veoma je moguće da će se liga proširit , jer nema šanse da će Šahman i Muhić glasat da izbace svoje,opcija br 2 je da se poništi skroz, ili neka zadnja opcija je da se sve završi kako jest ,Borac prvak a ovo o ispadanju da se preskoči i liga prošri, Umićević dobio šta hoće Tj Borac šampion , a ovi iz FBiH dobili da ostanu svi, tu se samo HB komponenta može umješat da nešto drugo traži,šta vidjet ćemo,možda i Zrinjski da se ubaci opet . Igre su počele , ko će i kako će se dogovorit vidjet ćemo.sveznadar je napisao/la: ↑13 apr 2020, 04:03Nisi u pravu za sezonu 2017/2018 što se tiče Goražda. Goražde je ostalo zahvaljujući odlasku ekipe Izvidjača u SEHA ligu. Prošle godine trebali ispasti Derventa Slavija i Lokomotiva i Iskra Sloboda razigravanje te Drina da uđe. Umičević zbog Košarca koji je presednik Slavije napravio dogovor sa Šahmanom i izlobirali da se liga proširi na 17 klubova a u medjuvremenu Zrinjski odustao od lige. Sad Umičević nema nikog iz RS-a osim Drine koja nema šansi i on bi Borac proglasio prvakom a izbacio tri kluba.bordobijeli je napisao/la: ↑12 apr 2020, 20:17Iskra nije trebala ni uci promjenjena pravila da bi usli, Gorazde 2017 /2018 bilo ispod crte trebali ispasti prosirila se liga, prošle godine slavija isto ko Gorazde godinu ranije. I tako kako kome treba proširuju ligu doci ce na 30 klubova za koju godinu.amchy je napisao/la: ↑12 apr 2020, 12:53Treba izbaciti Iskru i Gorazde bjeze im konkurenti citav bod, odnosno 2 boda i zaista je to nedostizno za polusezonu, treba proglasiti Borca prvakom koji gostuje Gracanici i citav bod joj nakon tog gostovanja bjezi a to je takodje nedostizno. Zaista je preposteno ovo sto predlazu Srbi i ostali njihovi poltroni, samo se pitam da nije otpisana Drina zadnja sta bi onda predlagali, vjerovatno ko i lani kompromis za Slaviju. Definitivno je za boljitak BH rukometa izbaciti Iskru koja na jednoj utakmici okupi vise gledalaca nego pojedine ekipe za 3 sezone, a uzivati dogodine u spektakl utakmicama iz skolskih sala tipa Brckog i slicnih sa 50 gledalaca, istinski spektakli. Sva do sada prvenstva po okriljem EHF su ponistena, pametnom dosta.
Nije točno da je 9 članova glasalo da se stanje na tabeli proglasi. Već su glasali za administrativno riješenje, a dali će ono biti poništenje prvenstva ili tabela to će opet odlučiti članovi UOPatricio je napisao/la: ↑12 apr 2020, 23:45Jedini spas je da se osnuje udruzenje premijerligasa i onda da se na istom glasa o svim prijedlozima i da se Odluke donose natpolovicnom vecinom.Gledajte apsurda od 12 clanova upravnog odbora njih 9 je glasalo da se stanje na tabeli proglasi a 3 clana je bilo protiv.Svugdje u svijetu 2/3 glasova vrijedi kao apsolutna vecina samo kod nas ne vrijedi.Pa jasno je sto se nikad ne moze dogovoriti jer je ovaj sistem ne funkcionalan.Ovo su napravili ljudi koji predstavljaju svoje klubove u upravnom odboru da mogu ucjenjivati jedni druge.Sramotno je da ovakav sistem glasanja je na snazi pa normalno je da ce Sahman i Muhic biti protiv jer ne daju da im klubovi ispadnu iz lige al najvise me nervira lazov Sahman koji kaze moj stav je da se na terenu odlucuje o svemu.A i ptica na grani zna da je prosle godine za zelenim stolom ubacio Iskru u premijer ligu i nije htio na terenu da igra baraz jer je Sloboda u tom trenutku bila kvalitetnija ekipa.Zalosno je sto ovakvi lazovi i kriminalci predstavljaju bosnjake u upravnom odboru saveza jer budi dosljedan svojih postupaka.Slazem se da Iskra i Gorazde ne trebaju ispasti ali biti dvolican i tako nesto izjaviti je dno dna.Samo udruzenje premijerligasa je spas pa da svaki klub ima pravo glasa i sta vecina odluci tako je.Nema bosnajaka,srba i hrvata nego sporta i rukometa.Ovo je sport a ne politika.
Tako je administrativno rjesenje,ali prijedlog je krenuo iz republike srpske koja je donijela odluku o prekidu prvenstva,proglasenje pobjednika liga i ekipama koje ispadaju u nizi rang odnosno postivanju propozicija iz 9.mjeseca 2019 godine.Nema sanse da se moze napraviti dogovor jer je stav republike srpske izricit i rekli su da nece izlaziti u susret Sahmanu a ovaj zajedno s Muhicom nece pristat sa ispadne iz lige.Jedino ocekivano rjesenje Borac prvak i liga se prosiruje kao kompromisno neko rjesenje.Sahman ce pristat na sve opcije samo da Iskra ostane.Ovdje su u pitanju interesi pojedinih klubova i dok se oni nezadovolje nista od rukometa u nasoj drzavi.
Da budemo svi jednaki u ligi, dakle pored Iskre i njihovog Sahmana i ostali klubovi trebaju svog Sahmana pa da vidimo dokle cemo.dogurat.
Sad vecina klubova ispasta zbog jednog Sahmana i neke Iskre. Sve se oni pitaju a giganti pored Izvidjaca, Borca,
Visokog, Konjuha i Sloge D sute slijezu ramenima.
Sad vecina klubova ispasta zbog jednog Sahmana i neke Iskre. Sve se oni pitaju a giganti pored Izvidjaca, Borca,
Visokog, Konjuha i Sloge D sute slijezu ramenima.
E vala su giganti
Švicarska,Mađarska,Slovačka,Austrija...poništili ligu. Uskoro će i zemlje iz okruženja: Makedonija,Hrvatska,Srbija...
Evo EHF kaznio RSBIH-e sa 750€! Kaznu će vjerovatno platiti gdin. Marinko Umičević...
Neka prica ko sta hoce, ali da je liga odigrana do kraja iskra bi sa kadrom koji su imali u drugom djelu osigurala opstanak.
Da sam na Sahmanovom mjestu nikad ne bi pristao na to da ispadnem iz lige,a imao sam realne i matematicke sanse da opstanem(isto vrijedi i za gorazde)
Da sam na Sahmanovom mjestu nikad ne bi pristao na to da ispadnem iz lige,a imao sam realne i matematicke sanse da opstanem(isto vrijedi i za gorazde)
-
- Kontakt:
Ako se ponisti liga u 70% zemalja Evrope nema smisla i nasu ne ponistiti...Logicno je da ce Umicevic vrsitii pritisak da Borac bude prvak, a Sahman i Muhic suprotno...Mislim takodjer da bi Iskra na terenu opstala u ligi jer su sastavili ekipu koja bi se borila za prvaka da je od prvog dana...Neko moje rijesenje o kojem bi se dalo diskutovati izgleda ako ne mognu donijeti zajednicku odluku, a ne mogu sigurno, izgleda ovako : 2 zadnja iz PL lige da razigraju sa pevacima Juga i Sjevera i 3 da RS razigra izmedju sebe....Ali i u ovom slucaju je ostecena krivaja koja vjerovatno nema kvalitet da dobije Gorazde ili Iskru...Nadam se da ce zdrav razum presuditi...Gore je neki kolega naveo primjer udruge premijerligasa, apsllutni pogodak, ali to je Hrvatska uradila prijw 10 godina u nogometu i nije moglo opstati zbog finansija.Sportski pozdrav
Pa eto realne sansu su onda imali da ispadnu Konjuh i Vogosca nazovi ih i pitaj nek oni ispadnu.ham19 je napisao/la: ↑14 apr 2020, 09:46Neka prica ko sta hoce, ali da je liga odigrana do kraja iskra bi sa kadrom koji su imali u drugom djelu osigurala opstanak.
Dalije Lokomotiva bila za ispadanje davno bi prica bila zavrsena i nekaki sta je realno sta nije.
Prezadnji ste na tabeli i bar suti.
A i ja vjerujem da necete ispast nesto ce vec skontat.
A po meni realnije je i ponistit sezonu nego da bude nedaj boze prosirenje
analfabeta je napisao/la: ↑14 apr 2020, 10:49Ako se ponisti liga u 70% zemalja Evrope nema smisla i nasu ne ponistiti...Logicno je da ce Umicevic vrsitii pritisak da Borac bude prvak, a Sahman i Muhic suprotno...Mislim takodjer da bi Iskra na terenu opstala u ligi jer su sastavili ekipu koja bi se borila za prvaka da je od prvog dana...Neko moje rijesenje o kojem bi se dalo diskutovati izgleda ako ne mognu donijeti zajednicku odluku, a ne mogu sigurno, izgleda ovako : 2 zadnja iz PL lige da razigraju sa pevacima Juga i Sjevera i 3 da RS razigra izmedju sebe....Ali i u ovom slucaju je ostecena krivaja koja vjerovatno nema kvalitet da dobije Gorazde ili Iskru...Nadam se da ce zdrav razum presuditi...Gore je neki kolega naveo primjer udruge premijerligasa, apsllutni pogodak, ali to je Hrvatska uradila prijw 10 godina u nogometu i nije
Oj za prvaka **** te zivote
Gdje prestaje logika tu počinje Bosna... Treba očekivati proširenje jer do dogovora neće doći sigurno. Tu bi nam bio kraj jer je liga sa 16 klubova previše a šta nas tek čeka to ćemo da vidimo...
-
- Kontakt:
Iduće godine liga s nazivom covid 19. Mi i bundes liga to je taj kvalitet.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.