FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Testo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Testo » 19 apr 2020, 19:54

Eh, znači ako Nam ne bude kresao troškove kod nas, samo nebo je granica.
Olimpija ostaje bez investitora, Žilina bankrotirala...

Evo šta kaže Ljupko Petrović za Bugare:
„Mislim da će u 50 odsto klubova doći do razlaza sa najskupljim igračima. Kod mene u CSKA Sofiji gde sam savetnik već se sada razmatra prekid saradnje sa šest, sedam fudbalera koji su prošlog leta dovedeni. Žilina je bila među najboljim klubovima Slovačke, a praktično se gasi. Svi klubovi će morati da srede finansije ako ne žele da tako prođu. Ovo će napraviti pad u privredi i to će svakako dovesti i fudbal u tešku situaciju“.

Ružno je reći, ali ova situacija bi nas mogla da uzdigne.
Puno brže nego što smo mogli očekivati bi mogli igrati u Evropi , ovo ne bi postigli za 10 godina inače.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 19 apr 2020, 19:59

Testo je napisao/la:
19 apr 2020, 19:54
Eh, znači ako Nam ne bude kresao troškove kod nas, samo nebo je granica.
Olimpija ostaje bez investitora, Žilina bankrotirala...

Evo šta kaže Ljupko Petrović za Bugare:
„Mislim da će u 50 odsto klubova doći do razlaza sa najskupljim igračima. Kod mene u CSKA Sofiji gde sam savetnik već se sada razmatra prekid saradnje sa šest, sedam fudbalera koji su prošlog leta dovedeni. Žilina je bila među najboljim klubovima Slovačke, a praktično se gasi. Svi klubovi će morati da srede finansije ako ne žele da tako prođu. Ovo će napraviti pad u privredi i to će svakako dovesti i fudbal u tešku situaciju“.

Ružno je reći, ali ova situacija bi nas mogla da uzdigne.
Puno brže nego što smo mogli očekivati bi mogli igrati u Evropi , ovo ne bi postigli za 10 godina inače.
Sve je to lijepo i na prvu se i ja obradujem da bi mogli dovesti 5-6 dobrih igraca...al nas yebe pravilo da mogu igrati samo 4 stranca. Bilo bi dobro da se vrati na ono staro pravilo da mogu igrati 6 stranaca.

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 19 apr 2020, 20:00

Škoro, samo da ti još malo "trunim" o Papetu. Pitali su Tomislava Ivića, znaš ko je, (jedan od najboljih trenera evropskog fudbala) ko je najbolji igrač kojega je trenirao (a trenirao je najbolje evropske klubove), a on kaže Safet Sušić; pitaju, nekada, Ćiru ko je najbolji fudbaler na svijetu, a on k'o iz topa-Safet Sušić; kaže Dule Savić - legendarni centar-for C. Zvezde, najbolji igrač sa kojim sam igrao je Safet Sušić, a isto to kaže i Dejo Savičević, kao i mnogi veliki igrači Zvezde i ostalih naših klubova. Pa, neki dan itervju sa N. Nikićem,gdje on kaže: Modrić najbolji na svijet!!!??? IIIIIh kako je igrao Safet Sušić, kakav Modrić, bolan.I navedi mi, molim te,ijednu utakmicu koje se sjećaš ili Džeke ili Pjanića (nebitno klupska, reprezentativna) po njihovim nekakvim briljantnim igrama. A ove Papetove, koje pomenuh, ostaće nezaboravne dok se god bude kotrljala bubamara u svijetu

I da repliciram ovom dinamitašu, kaže on fizička sprema ovo, ono, pa igrači se ne povrijeđuju. E, moj jarane Pape nije nikada bio povrijeđen a itekako je bio izložen grubim startovima više nego iko. A Pjanić? Malo, malo pa povrijeđen. Kažu da je Pape mogao u cugu odigrati dvije utakmice. Pričaju ovi sportski novinari koji su, kada je Pape bio naš selektor, igrali sa njim rekreativno neke utakmice, nemoguće mu je oduzeto loptu, nema šanse, a čovjek imao 60-ak godina. I na račun toga što on kaže (dinamitaš) sada su igrači fizički spremniji, nemaju povreda.... kaže Nikić: Modrić bi se zadržao u ondašnjem fudbalu 10 min, njega bi raznijeli.

P.S. Ali, kako kažu i pojedini pitari, ma šta će on? Teleća glava

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 19 apr 2020, 20:04

skoroalen je napisao/la:
19 apr 2020, 19:47
@bordopoeta nisam ja nigdje popljuvao Papeta, nit hoću da gledam to "naš" i "njihov". Nemoj tako, nismo Manijaci. Njima njihovo go.vno miriše, privatizuju reprezentaciju po "svojim" igračima itd. I Džeko, i Pape, i Švabo, i Zukanović, Pjanić, Cimirot, Tino... Svi su oni naši.
Svejedno, eto ako i nije bilo cigara i alkohola tad, fudbal je bio fizički mnogo manje zahtjevan nego danas. Taktike nisu bile toliko bitne, ništa nije bilo "isfurano". A šta je Džeko uradio? Četiri gola Tottenhamu u Premiershipu, zlatna kopačka u Bundesligi i to s jednim Wolfsburgom, ekipom kojoj niko nije davao nikakve šanse na početku. Zatim, zlatna kopačka u Seriji A s Romom, koja je kvalitetom te sezone bila treća ili četvrta ekipa lige (sezona 17-18). Gol decenije Rome, u konkurenciji nebrojenih Tottijevih golova, najbolji strani igrač Wolfsburga i Rome, gol za titulu Cityja (tačnije za 2:2 u 91. minutu) itd itd.
Nebitno, poštujem tvoje mišljenje, i Pape je za mene u samom vrhu, meni lično naš najdraži i najbolji selektor ikad. Ne znam, ja Papeta kao fudbalera nisam gledao, a otkad ja znam za sebe, taj Pape za naš klub nije uradio ništa. Ako već pričamo o konama, njihove legende se non stop vrte oko kluba, naše kao da se stide gdje su igrale. Koliko naših legendi svrati do kluba kad su u gradu, koliko ih ima aktivnu člansku, kao što Džeko ima kod kona?
Ti brate mijesas babe i zabe. Opet o statistici, uspjesima, trofejima. Dzeko je najbolji spic i strijelac nas, zadnje 2,3 decenije, al moras se odluciti na sta ciljas? Pojedinacne uspjehe, trofeje, fudbalske vjestine? Uzmi Messija i Pelea kao primjer. Dva razlicita tipa igraca i pozicije. Jedan je strijelac a drugi paker. C.Ronaldo i Maradona, jedan poluspic, drugi krilo. Pele je dao vise golova, al nikada nije igro u Evropi, Messi je opet dao manje golova od njega, al je bolji igrac zato sto je igro u Evropi. C. Ronaldo je bolji igrac od Maradone, samo zato sto je igro u Realu, a Maradona u Napoliju. Fudbalske vjestine su nesto drugo, al opet su proglaseni za najbolje igrace u proslom stoljecu, Pele kao "najbolji svih vremena". Stvar ukusa i licnog stava. Zamisli da je Pape otiso sa 22,23 godine vani!? Bio bi medju 5 najboljih igraca Evrope. Ovako je bio medju, 10, 15.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 apr 2020, 20:18

@Stroj1946 Pa cijela ova priča je miješanje baba i žaba. Miješaju se i uspoređuju igrači iz dva vremenska perioda, 40 godina razmaka. Isto da kaže veteran Drugog svjetskog rata "ma ovi današnji vojnici bi pukli ondje gdje smo mi tukli Japance na Midwayu", a današnji vojnici imaju opremu da pometu Pacifik za sat. Ili da pričaš o moći Nokie 3310 naspram iPhonea X. Ni jedna FIFA ne može da se odluči koji se parametri gledaju, pa Messi dobije Baloon d'Or 2012. na osnovu 90 golova (i nijednog osvojenog bitnijeg trofeja), a godinu ranije ga je CR prešišao u svim individualnim statistikama ali je Messi uzeo na osnovu osvojenih trofeja s Barselonom.
U ovim raspravama uglavnom sve i jest stvar ličnog stava. Džeko je golgeter, Pape je bio ofanzivni veznjak, kreator. Tip igrača koji zabavlja raju i koji uglavnom pobjeđuju u tim takmičenjima za najboljeg. Punih 14 godina takvi osvajaju Zlatnu loptu (Ronaldinho, Kaka, Messi, CR, eto samo Modrić nije taj tip).
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 19 apr 2020, 20:20

Safet Susic Pape da nije Bosnjo sigurno bi bio proglasen za najboljeg igraca svijeta svih vremena. Ni za 1000 godina se nece roditi neko ni blizu dobar kao on. :kafa:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 19 apr 2020, 20:33

#tb :mrgreen:
slika

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 apr 2020, 20:52

Igrac sa 27 godina iz FK SARAJEVO prodat za 400 k km, prije na 5 godina dzekinog rodenja. Odigrao blizu 700 utakmica u karijeri.A musliman narod 3 reda u yugi 4 reda u evropi. Nemoze se igrac prodat vani dok ne navrsi 27 godina itd

PSG ga prije 7-8 godina proglasio najboljim igracem u histori i najboljim stranim igracom lige u histori Francuskog fudbala.

Dzeko nece bit u zelji proglasen najboljim igracom u histori a kamoli u engleskij itali njemackoj.

Dzeko dok je bio u zelji bio sprdacina Baic bi imo bolju karijeru od dzeke da je dzeko bio vezan malo jacim ugovorom pa da je moro igrat 3-4 sezone u bosni..

Skoro nesto ko realannovo ono ne razvajam ja njega svi su nasi, ja pjanica najvise volim u repki posle njega vedu dzeku zelim im sve najbolje.

Al nije uredu da poredit haseta sa pjanicom

Ili da kazes dzeko zlatna lopta italije kad znas, da Safet nije imo uslove, da drzava nije ista, da je safet igro za 2 m dinara to je 600 njemacki maraka dzeko imo 2 m € u walsburgu. Sto znaci da je ima 50x bolje uslove da je financiski u nekoj 22-23 godini bio u mogucnosti da renta kurve doktore kuhare masazere privatne trenere da majki babu obezbjedi zivot REAM MADRID

Dok je Safet moro kod tita u vojsku dok je po tuzli banjoj luci i takvim koridaskim arenama igrao fudbal za 150 njemacki maraka po sedmci.

Dzeko jeste najbolji posleratni igrac nas i nista vise.
Susic je najbolji igrac BOSNE I HERCEGOVINE SVIH VREMENA
Susic je najbolji selektor Bosne i Hercegovine

HASE DA SE RODIO 1987 bi bio bolji igrac od TOTIJA DELPIJERA ZIDANA SIRERA

shtaje
Kontakt:

Post Postao/la shtaje » 20 apr 2020, 00:16

Porediti Džeku i Pjanića sa Papetom je smiješno. Pape je Argentini zabio tri gola kad su bili prvaci svijeta. Italijanima 1980 mislim, isto a 1982 su bili prvaci svijeta , Rumunima 4. Kad Džeko zabije Francuzima koji su sad prvaci možda bi se i mogao porediti.
Škoro, Džeko nije bio najbolji strijelac u Wolfsburgu kad su bili prvaci bolji je bio Grafite 28-26

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 20 apr 2020, 00:30

Zagor je napisao/la:
19 apr 2020, 13:28
Denchi je napisao/la:
19 apr 2020, 12:11
Jesu u zivotu ona trojica sto su imali podcast?

Bas nemaju o cemu pricat?
Bas bezze.. Mogli su preko skajpa il cega vec s nekim nasih igracima bacit koji intervju sad to svi rade..
Nemaju vremena od skakanja po planini. :shifty:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 apr 2020, 00:37

shtaje je napisao/la:
20 apr 2020, 00:16
Porediti Džeku i Pjanića sa Papetom je smiješno. Pape je Argentini zabio tri gola kad su bili prvaci svijeta. Italijanima 1980 mislim, isto a 1982 su bili prvaci svijeta , Rumunima 4. Kad Džeko zabije Francuzima koji su sad prvaci možda bi se i mogao porediti.
Škoro, Džeko nije bio najbolji strijelac u Wolfsburgu kad su bili prvaci bolji je bio Grafite 28-26
Sezonu poslije Džeko prvi strijelac lige s 22 gola. Sezona 09/10.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 20 apr 2020, 00:53

skoroalen je napisao/la:
20 apr 2020, 00:37
shtaje je napisao/la:
20 apr 2020, 00:16
Sezonu poslije Džeko prvi strijelac lige s 22 gola. Sezona 09/10.
Da dzeko valja, igro bi za FKS :kafa:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 apr 2020, 00:56

Joj najjace je kad neko iz ljubavi nije realan. U taj vakat, sta je bio PSG? Ozbiljmo pitam, ja koliko znam nista spektakularno.

Molim Vas ljudi, mozemo mi ne mirisati Edina ali... uzmite 15 min vremena i pogledajte golove wolsburg i man city. Romu ne morate.
Covjek je na svojim ledjima donio titulu wolsburgu, ispred mocnog bajerna i borusije. Igrao fantasticno, srprdao se sa bundes ligom.
Otisao u man city, klub koji je ravio all star ekipu. Tamo opet prekucao igrici i uzeo tituli.
Dosao u romu koja je realno 4 ili 5 tim italije i hladno on licno u godinama izbaci tada favorita barselonu iz lp. Covjek koji je zabio prrko 50 golova u tri od 5 najjacih liga svijeta. Najbolji strijelac repke i stvarno nije fer piaati gluposti.

Papeta nisam gledao, na zalost, gledao sam utakmice neke snimke, bezbroj isjecaka ali ovo sto je edin uradio u karijeri je dalekoo iznad papetovog fostignuca. SBBKBB price su smijesne , jer to niko ne moze znati.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 20 apr 2020, 01:02

Ljudi bezveze raspravljate oca mi. Prije svega to su dva razlicita vremena, fudbal je danas mnogo pokretljiviji, brzi i tehnicki potkoovaniji. Vjerujem da je tada Pape u to vrijeme bio igračina i velika zvijezda a za to ima milion dokaza. Isto tako su i Pjanić i Dzeko ostavili dosta traga u svojim karijerama i to u vrijeme kada je fudbal na vrhuncu.
Druga stvar, sve je to i stvar ličnog ukusa. Neko voli statistiku, asistencije i golove, dok neko vise preferira tu ljepotu u igri,driblinge i igranje sa protivnikom, dok treci opet gledaju ko je kakav čovjek.
Treca stvar, niko od navedenih nije imao iste uslove za napredovanje, treniranje i uspjeh.
Tako da,svaka cast svima sto su uspjeli i sto su ostavili tragove iza sebe u karijerama.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 apr 2020, 01:06

Pantelija je napisao/la:
20 apr 2020, 00:56
Joj najjace je kad neko iz ljubavi nije realan. U taj vakat, sta je bio PSG? Ozbiljmo pitam, ja koliko znam nista spektakularno.

Molim Vas ljudi, mozemo mi ne mirisati Edina ali... uzmite 15 min vremena i pogledajte golove wolsburg i man city. Romu ne morate.
Covjek je na svojim ledjima donio titulu wolsburgu, ispred mocnog bajerna i borusije. Igrao fantasticno, srprdao se sa bundes ligom.
Otisao u man city, klub koji je ravio all star ekipu. Tamo opet prekucao igrici i uzeo tituli.
Dosao u romu koja je realno 4 ili 5 tim italije i hladno on licno u godinama izbaci tada favorita barselonu iz lp. Covjek koji je zabio prrko 50 golova u tri od 5 najjacih liga svijeta. Najbolji strijelac repke i stvarno nije fer piaati gluposti.

Papeta nisam gledao, na zalost, gledao sam utakmice neke snimke, bezbroj isjecaka ali ovo sto je edin uradio u karijeri je dalekoo iznad papetovog fostignuca. SBBKBB price su smijesne , jer to niko ne moze znati.
Nostalgični ljudi pa zato. Ti kad pogledaš komentare bilo gdje, vazda ih puca neka nostalgija za starim fudbalom, za fudbalom koji se igrao iz ljubavi, za starim Calcom itd. Ne kontaju da stare, da sve stvari koje su proslošt ostaju u lijepom sjećanju i onda nastaju takvi komentari usljed naviranja tih emocija.

Cmizdre recimo za Ronaldinhom i njegovim driblinzima, a onda kad dođe Neymar i uradi to isto, onda ide ono 'gledaj cigana ponižava protivnika', 'treba mu noge polomiti', 'nema nimalo poštovanja' bla bla.

I za mene je Džeko vrh vrhova, nebitno u potpunosti što je počeo u Želji, niti me to zanima, treba objektivno gledati stvari.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 apr 2020, 02:38

Trn u oku većini je upravo činjenica što je počeo u Želji, oprostio im nadimke poput "kloc", i danas je aktivan član kluba i navijač. Da je Džeko "naš", poredili bismo ga s Batistutom.

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 20 apr 2020, 03:04

Kad bi sutra odigrali 1 na 1 na male, do 10, pobjedio bi ga safet 11-0 jer bi mu pri rezultatu 9-0 zadnji go zabio kroz pisu sto se racuna kao 2 :kafa:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 20 apr 2020, 06:19

AlfredNobel je napisao/la:
20 apr 2020, 01:06
Pantelija je napisao/la:
20 apr 2020, 00:56

Nostalgični ljudi pa zato. Ti kad pogledaš komentare bilo gdje, vazda ih puca neka nostalgija za starim fudbalom, za fudbalom koji se igrao iz ljubavi, za starim Calcom itd. Ne kontaju da stare, da sve stvari koje su proslošt ostaju u lijepom sjećanju i onda nastaju takvi komentari usljed naviranja tih emocija.

Cmizdre recimo za Ronaldinhom i njegovim driblinzima, a onda kad dođe Neymar i uradi to isto, onda ide ono 'gledaj cigana ponižava protivnika', 'treba mu noge polomiti', 'nema nimalo poštovanja' bla bla.

I za mene je Džeko vrh vrhova, nebitno u potpunosti što je počeo u Želji, niti me to zanima, treba objektivno gledati stvari.
Neymar nikad neće moći raditi šta je Ronaldinho radio!
Zadnja izmjena: Lecler, dana/u 20 apr 2020, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
ISTINA ZA VEDRANA!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 apr 2020, 10:08

Kakav bolan Neymar, ni R od Ronaldinha a puno je obećavao na početku

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 20 apr 2020, 11:51

Mislim da moramo pomoci klubu bez obzira na sve. Neka stampaju karte za derbi bar 10.000 napraviti akciju po 5 KM i eto bar za plata...isplatice se svakako...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Napapijri, Serha i 51 gost.