LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

amerosm
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la amerosm » 28 nov 2010, 03:22

majestic24 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Uh sva sreca pa sam jutros bio sprijecen da komentarisem sinocnju "igru" onace bi dobio bananu. Nije problem izgubiti utakmicu, nego je problem nacin na koji se gubi utakmica. Sinoc se pokazalo za sto nikad niko nece biti ispred Kobe-a dok ovaj bude igrao za Lakerse.
Nisam mogucnosti da gledam BvB tako da sad imam vremena da nesto zasaram ovdje :D ...
Steta za ovaj poraz...kostala nas je ona odlicna prva cetvrtina tako da su brzo upisali novu pobjedu...Utah je onda zaigrala bez pritiska i nosena publikom napravila preokret...Deron nas je ocekivano terorisao...Kobe 100%-tan u zadnjoj cetvrtini ali nije mogao sam...nema veze,idemo dalje :D
Gledao sam ja sinoc utakmicu i vjeruj da je Kobe puno toga usro sinoc. Pred kraj 3/4 uzimao je mnogo glupih suteva (naravno sve masio)dok je Utah tada sve pogadjala,pa su uslijed toga i otisli na vecu prednost koju nisu ispuustali do kraja.
Kako je nisu ispustili do kraja kada je tacno 2:32 minute do kraja smo imali prednost od pet poena. Do te prednosti nas je doveo Kobe, kada je ubacio tri trice, jednom iz veoma teske pozicije pogodio za dva poena, da bi nakon toga mudro izborio prekrsaj Kirilenka i dobio ta tri slobodna bacanja koja su nas dovela do te prednosti. Zatim je usljedilo ono sr.anje s satom (da se desilo u Evropi, Ameri bi nas razapeli), i kada je coravoj sudijskoj trojci trebalo 123456 minuta da skonta da lopta nije dodirnula obruc. Gasol je dokazao da se u tijesnim utakmicama gubi ko abdest, a jedina zamjerka na racun Kobe-a je ta sto je dpustio da posljednja dva i odlucujuca suta uzima Artest.
Opet ponavljam nije probelm izgubiti utakmicu, nego mi se ne svidja nacin na koji je izgubljena utakmica.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 nov 2010, 20:15

Gledao sam ja sinoc snimak....
I koliko god glupo zvucalo, ja sam prezadovoljan vidjenim stanjem na parketu...

LAL moze da ide jos jace za 20 posto, dok je sinoc Utah igrala na ivici svojih mogucnosti...Da je bila vazna utakmica Lejkersi bi ovo dobili bez imalo rezultatske neizvjesnosti...Po meni, ovako i treba da igraju, jer mislim da ce biti prvi na Zapadu (kojem su svi predvidjali krah, a vidimo kako Hornetsi igraju, kako igraju Spursi, Jazzeri i slicno)..

Kritike za Gasola ne stoje, nisu ga trazili u reketu, NISU i to je jedna istina....Sto je dobio unutra zavrsio je i to je to..

@amerosm, nista licno, ali zasto kada Lejkersi izgube toliko se iznerviras..Prosle godine kada sam ti na 3-2 danima govorio da su Lejkersi prvaci nisi vjerovao....Zar nisi naucio lekciju od prosle godine...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 nov 2010, 12:10

Neocekivan poraz od Indiane kuci...95-92. Nisam gledao tekmu ali vidim da je sut bio dosta los...samo 38% iz igre...Kobe potrosio mnogo lopti,ne znam koji je razlog ali bezveze mi da u ovakvim utakmica toliko energije trosi ali valjda on zna bolje...na kraju njegov 41 poen(i pored svega lijepo je vidjeti da jos moze na 40+). Brown i Fisher zajedno 4-17...Gasol 5-15...Kobe na kraju imao 2 prilike da izjednaci...prvu veoma dobru kada je iznenadjujuce promasio a ova druga trica je bila vec osudjena na promasaj...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 nov 2010, 17:49

adnan24 je napisao/la:Neocekivan poraz od Indiane kuci...95-92. Nisam gledao tekmu ali vidim da je sut bio dosta los...samo 38% iz igre...Kobe potrosio mnogo lopti,ne znam koji je razlog ali bezveze mi da u ovakvim utakmica toliko energije trosi ali valjda on zna bolje...na kraju njegov 41 poen(i pored svega lijepo je vidjeti da jos moze na 40+). Brown i Fisher zajedno 4-17...Gasol 5-15...Kobe na kraju imao 2 prilike da izjednaci...prvu veoma dobru kada je iznenadjujuce promasio a ova druga trica je bila vec osudjena na promasaj...
Steta za sinocnji poraz koji je bio bespotreban. Sutra nam slijedi tesko gostovanje kod Memphisa i nadam se da ce se svi vratiti zdravi.

@neno#4

istina da se previse nerviram, ali nije meni problem poraz, jer je to sastavni dio zivota, nego nacin kako je doslo do tog poraza, bez zelje, bez borbe itd itd. Sto se tice ove sezone vjerujem tebi da cemo zavrsiti na prvoj poziciji, i kao sto rekose komentatori s SK, mogu svi Lakerse dobiti u jednoj utakmici, ali tesko da mogu izaci kao pobjednici iz sve cetiri utakmice.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 29 nov 2010, 19:27

amerosm je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Neocekivan poraz od Indiane kuci...95-92. Nisam gledao tekmu ali vidim da je sut bio dosta los...samo 38% iz igre...Kobe potrosio mnogo lopti,ne znam koji je razlog ali bezveze mi da u ovakvim utakmica toliko energije trosi ali valjda on zna bolje...na kraju njegov 41 poen(i pored svega lijepo je vidjeti da jos moze na 40+). Brown i Fisher zajedno 4-17...Gasol 5-15...Kobe na kraju imao 2 prilike da izjednaci...prvu veoma dobru kada je iznenadjujuce promasio a ova druga trica je bila vec osudjena na promasaj...
Steta za sinocnji poraz koji je bio bespotreban. Sutra nam slijedi tesko gostovanje kod Memphisa i nadam se da ce se svi vratiti zdravi.

@neno#4

istina da se previse nerviram, ali nije meni problem poraz, jer je to sastavni dio zivota, nego nacin kako je doslo do tog poraza, bez zelje, bez borbe itd itd. Sto se tice ove sezone vjerujem tebi da cemo zavrsiti na prvoj poziciji, i kao sto rekose komentatori s SK, mogu svi Lakerse dobiti u jednoj utakmici, ali tesko da mogu izaci kao pobjednici iz sve cetiri utakmice.
sve je to lijepo ali s ovakvim pristupom se LAL moze dobit u 4 tekme,posebno ove jace ekipe to mogu uradit.Nikom nije zagarantovana titula,mnogi rekose da ce Heat oborit rekord lige pa znamo sta bi,mnogi rekose za LAL ove sezone mogli bi do rekorda pa evo nista od toga.Phil je frustriran cinjenicom da nema jos Bynum-a,i niko ne zna kad ce zaigrat i u kakvom ce stanju bit.Oni ce bez njeg tesko postic neku vrhunsku odbranu.
Mozemo reci i da na klupi nema dobrog visokog igraca.
Nije djaba Phil nezadovoljan sto nema Bynum-a,jer on zna da bez njega nema titule.Sve je ovako dobro ali ipak bez jake cvrste odbrane nema titule,prosle godine ste je osvojili odbranom niste vi Bostonu ubacivali 100 i vise poena,bile su to tvrde teske utakmice.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 nov 2010, 00:37

dema je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

@neno#4

sve je to lijepo ali s ovakvim pristupom se LAL moze dobit u 4 tekme,posebno ove jace ekipe to mogu uradit.Nikom nije zagarantovana titula,mnogi rekose da ce Heat oborit rekord lige pa znamo sta bi,mnogi rekose za LAL ove sezone mogli bi do rekorda pa evo nista od toga.Phil je frustriran cinjenicom da nema jos Bynum-a,i niko ne zna kad ce zaigrat i u kakvom ce stanju bit.Oni ce bez njeg tesko postic neku vrhunsku odbranu.
Mozemo reci i da na klupi nema dobrog visokog igraca.
Nije djaba Phil nezadovoljan sto nema Bynum-a,jer on zna da bez njega nema titule.Sve je ovako dobro ali ipak bez jake cvrste odbrane nema titule,prosle godine ste je osvojili odbranom niste vi Bostonu ubacivali 100 i vise poena,bile su to tvrde teske utakmice.
Pa Lejkersi su bas tip ekipe koja ce da igra najbolje kada bude najpotrebnije...Da se malo vratimo unazad, prosle godine kada ih je Allen uneredio u Staplesu, otisli su u TD Garden i dobili bez problema jednu utakmicu i vratili prednost domaceg terena....

Ovakav pristup sigurno nece biti u Playoffu, i bitnim utakmicama...Ja ti garantujem da je bila utakmica Do or die, da bi ovo Kobe i drustvo vrlo lahko dobili....

Ekipa koja vec trecu godinu igra u kontinuitetu, i kada su svi prosle godine stavljali Cavse kao vec osvajace, LAL su opet pokazali da su najbolji kada je to najpotrebnije...
Igraju bez vrlo bitnog igraca u ekipi, maltene jedinog pravog centra, i opet izgledaju u TOP 3 su po svemu....

Pa svako svakoga moze da dobije, ali postalo je vise i zamorno da LAL dominiraju, vrijeme je da malo nekom drugom daju prostora, a oni opet iz sjene :P :P
Odbrana nikada nije bila problem, sve ce da legne na svoje mjesto....

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 nov 2010, 00:44

amerosm je napisao/la:

@neno#4

Ja sam gledao snimak i to slucajno, mada sam planirao da gledam utakmicu, i onda u subotu pred izlazak slucajno prebacim na SK i pocinje snimak...Nisam ni znao rezultat, nego sam gledao kao u odlozenom prijenosu :D :D ...
Ova ekipa Lakersa moze dobiti bilo koga i bilo gdje...Ja se samo plasim Bostona, a ovi ostali na 4 dobijene vjerovatno tesko....Mada i San Antonio je meni uvijek bio pobjednicka ekipa, mislim da ih oni mogu da ugroze jedino na Zapadu...

Nema potrebe za tolikim nerviranjem, ja kada vidim Phila na klupi kako se ne nervira i kulira, a ljudi mu rade seriju 10-0 cijela dvorana na nogama, vidim koliko je sati...A on ne zeli da uzme time - out..Neprocjenjivo :P :P :P ...Svjestan je da je bolje da izgubi par utakmica sada...

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 nov 2010, 07:19

Ako LAL nastavi ovako,bez igranja odbrane i cuvanja tesko ce do titule.Prosle godine su se poceli cuvat kad su vec osigurali prvo mjesto na zapadu.Ni odbrana se nece sama od sebe popravit.Phil jest veliki lisac,a da se ne nervira nebi bio toliko iznerviran zbog Bynum-a.
Pristup ce se promjenit ali i dalje bez Bynum-a nece moci do titule.Nemaju visokog igraca na klupi koji bi odmjenio startere.
Da bi dosli do titule moraju se popravit u odbrani posebno,jer ovaj napad u PO ne prolazi.Oni to znaju bolje od mene,a jos kad se zna da su 10 tekmi kuci igrali a 7 vani ovaj omjer je trebao bit bolji.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 nov 2010, 12:17

dema je napisao/la:.Oni to znaju bolje od mene

Eto sve si fino napisao...naravno da znaju i zato ne treba donositi zakljucke na osnovu trenutne forme...a ja ti garantujem da lakersi nisu ni sekunde slabiji trenutno nego sto su bili prosle godine u ovom periodu...sto se tice Bynuma naravno da Phil zeli da se on vrati sto ranije...momak je izuzetno vazan igrac ali opet nema ni tu potrebe za nekom panikom..On je neophodan ali tek nesto kasnije...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 nov 2010, 15:05

adnan24 je napisao/la:
dema je napisao/la:.Oni to znaju bolje od mene

Eto sve si fino napisao...naravno da znaju i zato ne treba donositi zakljucke na osnovu trenutne forme...a ja ti garantujem da lakersi nisu ni sekunde slabiji trenutno nego sto su bili prosle godine u ovom periodu...sto se tice Bynuma naravno da Phil zeli da se on vrati sto ranije...momak je izuzetno vazan igrac ali opet nema ni tu potrebe za nekom panikom..On je neophodan ali tek nesto kasnije...
Ma da ali citajuci vase postove stice se dojam da su LAL prosle sezone lako osvojili titulu i da ce sad jos lakse.Oni su se dobro napatili i zadnju su kuci igrali sto je na kraju i bilo odlucujuce.Ako ovu nastave ovako i ne udu u PO s prednoscu domaceg terena onda mogu lako ostat bez titule.I Phil kaze da je Boston najozbiljniji konkurent,e Boston je jaci nego prosle sezone zato ce i LAL morat bit jos bolji nego lani da bi bili prvaci.
Nekako se stice dojam ,mi smo prvaci ,uzet cemo bez problema jos jednu titulu.
Ja ne kazem da niste favoriti ali da ce bit lako i da se moze mijenjet igra kad god se pozeli ,sumnjam u to.
Jest PO nesto drugo ali vidjecemo ako i dodete do titule bice puno teze nego prosle godine

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 30 nov 2010, 15:46

@dema brate postujem to sto imas veliko znanje oko kosarke i znas stosta od dosta pacenika na ovom forumu iako nismo Bog zna kad ni pricali al de mi objasni ovo...zato toliko potenciras pricu oko odbrane LA-a, pa tek je prosao frtalj sezone 15 utakmica...mislim treba uzeti u obzir da nema 2 centra trenutno u opticaju radi povreda i opet su rezultati odlicni... gledao sam i protiv utah-e tekmu pa oni su se salili sa njim cijelo vrijeme i eto radi nestrpljivosti i ko zna cega zijanili tekmu.... ja medju prvim evo nisam rekao da ce se lakersi prosetat jer ozbiljne sam i prije sezone spominja boston i sam znas koliko sam pricao o njihovoj centarskoj liniji, ali brate ne mogu se zakljucci donositi sada...nikako.... mislim nemoj me krivo shvatiti al valjda ti znas ovdje da se u regularnoj sezoni i ne igraju bas neke odbrane...pozz
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 nov 2010, 15:59

collector je napisao/la:@dema brate postujem to sto imas veliko znanje oko kosarke i znas stosta od dosta pacenika na ovom forumu iako nismo Bog zna kad ni pricali al de mi objasni ovo...zato toliko potenciras pricu oko odbrane LA-a, pa tek je prosao frtalj sezone 15 utakmica...mislim treba uzeti u obzir da nema 2 centra trenutno u opticaju radi povreda i opet su rezultati odlicni... gledao sam i protiv utah-e tekmu pa oni su se salili sa njim cijelo vrijeme i eto radi nestrpljivosti i ko zna cega zijanili tekmu.... ja medju prvim evo nisam rekao da ce se lakersi prosetat jer ozbiljne sam i prije sezone spominja boston i sam znas koliko sam pricao o njihovoj centarskoj liniji, ali brate ne mogu se zakljucci donositi sada...nikako.... mislim nemoj me krivo shvatiti al valjda ti znas ovdje da se u regularnoj sezoni i ne igraju bas neke odbrane...pozz
Ma brate,vise me te malo price da ce se lako doc do titule bez objasnjena sta treba popravit,sta je dobro itd.Znam ja to za odbranu ali i sam znas da bez Bynum ce tesko se dobra odbrana odigrat i ja bi volio da se na vrijeme oporavi da mozete imat korist od njega.Razumijem ja i to veliko sampionsko iskustvo i vas dragulj Phil koji je majstor najveci ali nesto mi ovo sad nije na nivou sampiona.Znam da ce bit vjerovatno bolje poslije ali price lako cemo do titule mi nekako djeluju kao da ostali nemaju sanse a to mi nije ok prema drugima.
Ne donosim zakljucke uopste nego samo kazem da se ovo mora popravit i to se svi slazemo.Zakljucak je lako cemo do titule,a ja ne sporim da ste favoriti ali ce bit dosta tesko to uradit 3 put zaredom iako ovaj Phil je vec 3 puta po 3 zaredom tako da je to njemu nista uradit.Phil je cudo od trenera

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 nov 2010, 16:13

dema je napisao/la: Ma brate,vise me te malo price da ce se lako doc do titule bez objasnjena sta treba popravit,sta je dobro itd.Znam ja to za odbranu ali i sam znas da bez Bynum ce tesko se dobra odbrana odigrat i ja bi volio da se na vrijeme oporavi da mozete imat korist od njega.Razumijem ja i to veliko sampionsko iskustvo i vas dragulj Phil koji je majstor najveci ali nesto mi ovo sad nije na nivou sampiona.Znam da ce bit vjerovatno bolje poslije ali price lako cemo do titule mi nekako djeluju kao da ostali nemaju sanse a to mi nije ok prema drugima.
Ne donosim zakljucke uopste nego samo kazem da se ovo mora popravit i to se svi slazemo.Zakljucak je lako cemo do titule,a ja ne sporim da ste favoriti ali ce bit dosta tesko to uradit 3 put zaredom iako ovaj Phil je vec 3 puta po 3 zaredom tako da je to njemu nista uradit.Phil je cudo od trenera

Niko nije rekao lako cemo ali kako to ameri vole reci "lakers are team to beat" i to sa pravom...ipak su lakersi dvostruki aktuelni prvaci.Naravno da ova igra trenutno nije sampionska,nije bila ni prosle u ovo doba...Slazemo se da je Phil odlican trener,samim tim nije lud da ga "uhvati" sindorom clevelanda pa da najbolju kosarku igra do play off-a a onda drastican pad forme.
Niko ne garantuje titulu ali treba malo sacekati da vidimo pravi kvalitet...i ovakvi lakersi su i dalje pri vrhu lige sa svojim omjerom

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 30 nov 2010, 18:46

@dema sto jeste komentar je na mjestu... slazem se u potpunosti sa tobom, ja prvi kao navijac lakersa kazem da mi necemo moci odbraniti titulu bez bynuma sto jeste jeste...ipak trebas uzeti u obzir to ti je kao i u fudbalu barcelona lupam razbila reala prosle godine osvojila titulu normalno da ce svi govoriti prvi favoriti i da ce se prosetati a onda ih na pocetku sezone pobjedi nekakav hercules ili kako se vec zove (primjer barcelone, navijac sam Manchester United :D)... tako da samo trebas ostaviti tu malu mogucnost za lakerse jer su sampioni 2 godine zaredom... barem ja mislim tim se vodi vecina navijaca..al otom potom vidjet cemo sta ce biti..ima jos dosta tekmi...a i ove sezone i puno vise ozbiljnijih ekipa za nadigravanje...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 nov 2010, 19:45

collector je napisao/la:@dema sto jeste komentar je na mjestu... slazem se u potpunosti sa tobom, ja prvi kao navijac lakersa kazem da mi necemo moci odbraniti titulu bez bynuma sto jeste jeste...ipak trebas uzeti u obzir to ti je kao i u fudbalu barcelona lupam razbila reala prosle godine osvojila titulu normalno da ce svi govoriti prvi favoriti i da ce se prosetati a onda ih na pocetku sezone pobjedi nekakav hercules ili kako se vec zove (primjer barcelone, navijac sam Manchester United :D)... tako da samo trebas ostaviti tu malu mogucnost za lakerse jer su sampioni 2 godine zaredom... barem ja mislim tim se vodi vecina navijaca..al otom potom vidjet cemo sta ce biti..ima jos dosta tekmi...a i ove sezone i puno vise ozbiljnijih ekipa za nadigravanje...
Ma da ali generalno mi izgleda da se kvalitet lige ove godine podigao ne jedan visi nivo i da ce bit jako zanimljivo,inace kao sto vidis ja pratim skoro samo NBA nekad sam pratio podjednako i fudbali ali su mi ga sudije dosta unistili.Zao mi je sto niko ne prenosi NBA osim sport kluba koji nemam.
U subotu sport klub prenosi Chicago-Boston morat cu nekome u goste ko ima sport klub hehe

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 nov 2010, 20:10

@dema, gdje si ti procitao da ce LAL suvereno da uzmu titulu..Adnan24 i ja samo kazemo da smo zadovoljni onim sto trenutno pruzaju Lakersi...Jel' ti hoces nama da kazes da Lakersi igraju lose...Igraju tacno onoliko koliko treba za ovaj nivo...Mogu bolje, mogu jace, i to je to...Desi se poneki kiks, i necu da kazem svjesno poneka se utakmica izgubi...Ja shvatam da ti volis Classic team Bullsa, i ja sam ih volio, postujem sve to, igrali su najbolju kosarku ikada, imali su najboljeg igraca svih vremena, ali ne mozes da kazes da je neko ocekivao od Lakersa da odvale rekord 72 - 10..To je nemoguce..To sto NBA "strucnjaci" i novinari lupetaju pa su Miami stavili da ce to da uradi je presmijesno...Pa i sam znas da se tekstovi pisu da se prodaju i slicno...

Sto se tice Bynuma, navedi mi samo trenera koji bi bio zadovoljan cinjenicom da mu je jedini pravi centar ekipe povrijedjen...

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 nov 2010, 20:30

neno#4 je napisao/la:@dema, gdje si ti procitao da ce LAL suvereno da uzmu titulu..Adnan24 i ja samo kazemo da smo zadovoljni onim sto trenutno pruzaju Lakersi...Jel' ti hoces nama da kazes da Lakersi igraju lose...Igraju tacno onoliko koliko treba za ovaj nivo...Mogu bolje, mogu jace, i to je to...Desi se poneki kiks, i necu da kazem svjesno poneka se utakmica izgubi...Ja shvatam da ti volis Classic team Bullsa, i ja sam ih volio, postujem sve to, igrali su najbolju kosarku ikada, imali su najboljeg igraca svih vremena, ali ne mozes da kazes da je neko ocekivao od Lakersa da odvale rekord 72 - 10..To je nemoguce..To sto NBA "strucnjaci" i novinari lupetaju pa su Miami stavili da ce to da uradi je presmijesno...Pa i sam znas da se tekstovi pisu da se prodaju i slicno...

Sto se tice Bynuma, navedi mi samo trenera koji bi bio zadovoljan cinjenicom da mu je jedini pravi centar ekipe povrijedjen...
Procitaj prvo postove na temi LAL gdje jedan ili vise njih nisam siguran pise da ce LAL oborit rekord,pa onda procitaj na ESPN gdje su isto pojedini novinari napisali da je ugrozen rekord Bullsa to je vrijeme kad nisu imali poraza u LAL,te sve price je smirio Phil izjavom da nema nista od rekorda.
Da li ta cinjenica da nema dostojnu zamjenu a sklon je ozljedama moze puno problema stvorit.
Svi smo se vec slozili da LAL ne igra na svom nivou uzrok cuvanje za PO ili nesto drugo nije ni bitno.
A ti Bullsi se nikad nisu cuvali i uvijek su isli na pobjedu,sto se prosle sezone osvetilo Cavs-ima sjetice se mnogi da su odmarali pred PO Jamesa ,da bi potpuno ispao iz forme u PO.Kobe mislim da se nikad ne cuva on se moze ispucavat do besvjesti ali uvijek zeli pobjedu i ne mislim da bi on i protiv koga ikome u svojoj ekipi dozvolio da igra slabije nego sto moze.Ali ovako cinjenica je ta da uzrok poraza nije cuvanje vec druga stvar to da su dobro odradene pripreme,jer ekipe koje odrade dobre pripreme dobar kamp cesto ispocetka djeluju lose ali se to dize i da tek cemo vidjet snagu poslije Januara,kad se zakuha pravo.
Te pripreme budu obicno toliko teske da igraci djeluju ponekad i umorni ali se to kako sezona odmice pokaze kao pravo dobra baza koja duze traje i traje bas onda kad je najpotrebnija.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 nov 2010, 20:38

dema je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:@dema, gdje si ti procitao da ce LAL suvereno da uzmu titulu..Adnan24 i ja samo kazemo da smo zadovoljni onim sto trenutno pruzaju Lakersi...Jel' ti hoces nama da kazes da Lakersi igraju lose...Igraju tacno onoliko koliko treba za ovaj nivo...Mogu bolje, mogu jace, i to je to...Desi se poneki kiks, i necu da kazem svjesno poneka se utakmica izgubi...Ja shvatam da ti volis Classic team Bullsa, i ja sam ih volio, postujem sve to, igrali su najbolju kosarku ikada, imali su najboljeg igraca svih vremena, ali ne mozes da kazes da je neko ocekivao od Lakersa da odvale rekord 72 - 10..To je nemoguce..To sto NBA "strucnjaci" i novinari lupetaju pa su Miami stavili da ce to da uradi je presmijesno...Pa i sam znas da se tekstovi pisu da se prodaju i slicno...

Procitaj prvo postove na temi LAL gdje jedan ili vise njih nisam siguran pise da ce LAL oborit rekord,pa onda procitaj na ESPN gdje su isto pojedini novinari napisali da je ugrozen rekord Bullsa to je vrijeme kad nisu imali poraza u LAL,te sve price je smirio Phil izjavom da nema nista od rekorda.
Da li ta cinjenica da nema dostojnu zamjenu a sklon je ozljedama moze puno problema stvorit.
Svi smo se vec slozili da LAL ne igra na svom nivou uzrok cuvanje za PO ili nesto drugo nije ni bitno.
A ti Bullsi se nikad nisu cuvali i uvijek su isli na pobjedu,sto se prosle sezone osvetilo Cavs-ima sjetice se mnogi da su odmarali pred PO Jamesa ,da bi potpuno ispao iz forme u PO.Kobe mislim da se nikad ne cuva on se moze ispucavat do besvjesti ali uvijek zeli pobjedu i ne mislim da bi on i protiv koga ikome u svojoj ekipi dozvolio da igra slabije nego sto moze.Ali ovako cinjenica je ta da uzrok poraza nije cuvanje vec druga stvar to da su dobro odradene pripreme,jer ekipe koje odrade dobre pripreme dobar kamp cesto ispocetka djeluju lose ali se to dize i da tek cemo vidjet snagu poslije Januara,kad se zakuha pravo.
Te pripreme budu obicno toliko teske da igraci djeluju ponekad i umorni ali se to kako sezona odmice pokaze kao pravo dobra baza koja duze traje i traje bas onda kad je najpotrebnija.
Ne znam zasto tebe to nervira kada pricaju navijaci Lakersa, vezano za obaranje rekorda...Procitao sam sve postove na temi LAL, jedina tema na kojoj povremeno napisem nesto o NBA...

Lakersi su trenutni dvostruki uzastopni sampioni NBA lige, tim koji u kontinuitetu igra vec trecu sezonu, i to je to....Ja sam slusao prosle godine price i price, koje su govorile, ma Lakersi ne mogu da odbrane titulu, i sta se na kraju desilo...LAL su je osvojili..Ta prica da je nisu lahko osvojili ti ne pije vode...Jer isto tako vrati se na Bullse i sestu utakmicu protiv Utaha i Michaleov sut preko Rusella...Sve je to nebitno kada se titula osvoji, sve se brise, kako su je osvojili, koga briga...
Ja se uopste ne slazem s tobom da LAL ne igraju na svom nivou..Sta ti ocekujes od njih, omjer 20 - 2...
Oni igraju vrlo dobro, vjerovatno ce da budu najbolji na Zapadu, a onda pocinje druga prica....
Svi mogu svakoga da dobiju, niko nije nepobjediv, to ponavljam 100 - ti put....
A to sto navijaci Lakersa prizeljkuju obaranje rekorda i slicno, objasnio sam ti gore, ali nisi vjerovatno procitao ili sto novinari pisu tekstove.....

Ostalo je samo ime.....

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 nov 2010, 20:48

Ne nervira me jer da me nervira davno bi pisao o tome.
Nisu je lako osvojili i to svi znaju,nije bila dominacija ili nesta slicno.Poredenje titule 4-2 bez 7 tekme i 4-3 je ipak malo diskutabilno.
Sto se tice NBA malo je toga sto nisam procitao a LAL pamtim i gledam jos i prije drafta Kobe-a od strane Hornetsa i trade za Divca mislim,tj trade tog picka.Tako da sto se tice iskustva,pracenja i igara u regularnoj sezoni,poboljsanja odbrana u PO,potrebi dubine tima da bi se osvojila titule itd,nije mi to nis nepoznato.
Ali price dobri smo i kad gubimo sve je ok mozemo kad se uozbiljimo dobit koga hocemo su ajmo rec mozda i tacno tj mogu se pokazat tacnim ali ih ja ne volim ,ja za ekipu za koju navijam nikad necu napisat da mogu bilo koga lako dobit jer postujem i protivnike,mislim da je tako i posteno.
Evo veceras igrate s Memphisom licno ocekujem pobjedu ali igraju vani,ako se opuste moze svasta bit jer ovi se vole nadigravat mlada su ekipa i zeljni dokazivanja.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 nov 2010, 20:55

dema je napisao/la:Ne nervira me jer da me nervira davno bi pisao o tome.
Nisu je lako osvojili i to svi znaju,nije bila dominacija ili nesta slicno.Poredenje titule 4-2 bez 7 tekme i 4-3 je ipak malo diskutabilno.
Sto se tice NBA malo je toga sto nisam procitao a LAL pamtim i gledam jos i prije drafta Kobe-a od strane Hornetsa i trade za Divca mislim,tj trade tog picka.Tako da sto se tice iskustva,pracenja i igara u regularnoj sezoni,poboljsanja odbrana u PO,potrebi dubine tima da bi se osvojila titule itd,nije mi to nis nepoznato.
Ali price dobri smo i kad gubimo sve je ok mozemo kad se uozbiljimo dobit koga hocemo su ajmo rec mozda i tacno tj mogu se pokazat tacnim ali ih ja ne volim ,ja za ekipu za koju navijam nikad necu napisat da mogu bilo koga lako dobit jer postujem i protivnike,mislim da je tako i posteno.
Evo veceras igrate s Memphisom licno ocekujem pobjedu ali igraju vani,ako se opuste moze svasta bit jer ovi se vole nadigravat mlada su ekipa i zeljni dokazivanja.
Hoces da mi kazes da titula sa 4-2 je dominacija... Ili sta....Obje titule su osvojene na tezak nacin i to je to....Osvojeno i kraj...I navijaci Utaha od tada pricaju, eh te i te godine zamalo smo osvojili titulu, a u Chicagu kazu te sezone smo mi dobili i kraj...Svaka titula je itekako zasluzeno osvojena...
Haj se vrati poslije utakmice sa Utahom sta sam ja licno rekao..
LAL moze da ide jos jace za 20 posto, dok je sinoc Utah igrala na ivici svojih mogucnosti...Da je bila vazna utakmica Lejkersi bi ovo dobili bez imalo rezultatske neizvjesnosti...Po meni, ovako i treba da igraju, jer mislim da ce biti prvi na Zapadu (kojem su svi predvidjali krah, a vidimo kako Hornetsi igraju, kako igraju Spursi, Jazzeri i slicno)..
Ovo je cinjenica i to je to...Odom je mogao bolje, Pau je mogao bolje, Artest je mogao bolje...Nisu puno mogli, ali su mogli bolje.. I ako se prikljuci Bynum i posluzi ga zdravlje dobijemo tih 20 posto...

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.