Kako je nisu ispustili do kraja kada je tacno 2:32 minute do kraja smo imali prednost od pet poena. Do te prednosti nas je doveo Kobe, kada je ubacio tri trice, jednom iz veoma teske pozicije pogodio za dva poena, da bi nakon toga mudro izborio prekrsaj Kirilenka i dobio ta tri slobodna bacanja koja su nas dovela do te prednosti. Zatim je usljedilo ono sr.anje s satom (da se desilo u Evropi, Ameri bi nas razapeli), i kada je coravoj sudijskoj trojci trebalo 123456 minuta da skonta da lopta nije dodirnula obruc. Gasol je dokazao da se u tijesnim utakmicama gubi ko abdest, a jedina zamjerka na racun Kobe-a je ta sto je dpustio da posljednja dva i odlucujuca suta uzima Artest.majestic24 je napisao/la:Gledao sam ja sinoc utakmicu i vjeruj da je Kobe puno toga usro sinoc. Pred kraj 3/4 uzimao je mnogo glupih suteva (naravno sve masio)dok je Utah tada sve pogadjala,pa su uslijed toga i otisli na vecu prednost koju nisu ispuustali do kraja.adnan24 je napisao/la:Nisam mogucnosti da gledam BvB tako da sad imam vremena da nesto zasaram ovdjeamerosm je napisao/la:Uh sva sreca pa sam jutros bio sprijecen da komentarisem sinocnju "igru" onace bi dobio bananu. Nije problem izgubiti utakmicu, nego je problem nacin na koji se gubi utakmica. Sinoc se pokazalo za sto nikad niko nece biti ispred Kobe-a dok ovaj bude igrao za Lakerse....
Steta za ovaj poraz...kostala nas je ona odlicna prva cetvrtina tako da su brzo upisali novu pobjedu...Utah je onda zaigrala bez pritiska i nosena publikom napravila preokret...Deron nas je ocekivano terorisao...Kobe 100%-tan u zadnjoj cetvrtini ali nije mogao sam...nema veze,idemo dalje
Opet ponavljam nije probelm izgubiti utakmicu, nego mi se ne svidja nacin na koji je izgubljena utakmica.