FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

lion1111
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la lion1111 » 21 apr 2020, 20:48

VOLIM SARAJEVO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 apr 2020, 20:49

Sabinho je napisao/la:
21 apr 2020, 19:06
bordopoeta je napisao/la:
21 apr 2020, 18:04
Sabinho je napisao/la:
20 apr 2020, 12:15
Po onome sto sam gledao meni Pape baca na Misketa, veliki majstor sa loptom, lucidan igrac. Takve su im i karijere nekako, nisu igrali za top evropske klubove, ali su svakako mnogo napravili i izgradili imena.
Dzeko je vec igrao za top klubove i osvajao trofeje u dvije od pet najjacih na svijetu.

1.Dzeko
2.Pape
Pitaj nekoga od košpicara, da oni biraju najboljeg igrača njihovog ikad, koje bi mjesto zauzeo Džeko. Garantujem da ne bi bio među prvih deset. Džeko nije prvi ni poslije rata. (Imaš tu Bolića, Barbareza, Baljića, Kodru, Misketa, Salihamidžića, Hibića, Konjića, Rahimića, Pjanića....)
Jedino Salihamidzic i Pjanic mogu donekle u istu rečenicu sa Dzekom.
Porediš neuporedivo, nisu iste pozicije. Svi dižu u nebesa napadače jer su oni ti koji zabijaju golove i to je sve.
Salihamidžić je daleko trofejniji od Džeke, taj bi parametar mogli gledati kada poredimo ova dva igrača i tu je Edin daleko ispod njega. Pjanić je po meni bolji igrač i tu su negdje sa trofejima ali je i mlađi 4 godine i igra u mnogo većem klubu tako da će ga sigurno i prestići ako već nije.
Od napadača je Džeko najbolji i mislim da mu niko nije ni blizu tu.

Edit: Spominjem samo poslijeratni period.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 21 apr 2020, 21:35

AlfredNobel je napisao/la:
21 apr 2020, 14:00
ElCartel11 je napisao/la:
21 apr 2020, 12:58
skoroalen je napisao/la:
21 apr 2020, 12:54

Ma vala, bez publike me i ne hvata. Yebeš tekme na TVu.
Mislim, da mi pravimo bolje rezultate kad nema publike :kafa:
Naravno, uvijek je stream brigada bila najbolja.
@Nobele de objasni @skori kakva je to vriska kad smo mi u gol prilici a stream zastopa.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 21 apr 2020, 23:43

MortemHz je napisao/la:
21 apr 2020, 20:49
Sabinho je napisao/la:
21 apr 2020, 19:06
bordopoeta je napisao/la:
21 apr 2020, 18:04

Pitaj nekoga od košpicara, da oni biraju najboljeg igrača njihovog ikad, koje bi mjesto zauzeo Džeko. Garantujem da ne bi bio među prvih deset. Džeko nije prvi ni poslije rata. (Imaš tu Bolića, Barbareza, Baljića, Kodru, Misketa, Salihamidžića, Hibića, Konjića, Rahimića, Pjanića....)
Jedino Salihamidzic i Pjanic mogu donekle u istu rečenicu sa Dzekom.
Porediš neuporedivo, nisu iste pozicije. Svi dižu u nebesa napadače jer su oni ti koji zabijaju golove i to je sve.
Salihamidžić je daleko trofejniji od Džeke, taj bi parametar mogli gledati kada poredimo ova dva igrača i tu je Edin daleko ispod njega. Pjanić je po meni bolji igrač i tu su negdje sa trofejima ali je i mlađi 4 godine i igra u mnogo većem klubu tako da će ga sigurno i prestići ako već nije.
Od napadača je Džeko najbolji i mislim da mu niko nije ni blizu tu.

Edit: Spominjem samo poslijeratni period.
Najskolovaniji trener iz ovog dijela Europe kaze da je Pape najbolji igrac svih vremena :kafa:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 apr 2020, 00:46

TheIvicnjak je napisao/la:
17 apr 2020, 17:37
Samozdravlje je napisao/la:
17 apr 2020, 16:52
@fera , @TheIvicnjak , @Sjeverjecudo ,@simidobar , @AstonHz , @AN , @Pantelija , @Vanja8 , @GospodinizSvrakina,@Pitar6785192021... i mnogim drugim navijacima FKS zelim svaku srecu . :tokralju: :bih:
Dje si ti ahbabu, kako zdravlje, porodica, treba li ti sta?
Hvala prijatelju ne treba mi ono na sto Ti mislis . U svakom slucaju hvala , kao da si mi pomogao . Finansijski sam ok (skromno , ali dostatno). Hvala Bogu imao sam i onda kad sam bio mlad , sad sa 60+ mi treba jos pokoja Titula FKS i dobra atmosfera medju navijacima i simpatizerima FKS (e ovdje bi mi mozda mogao pomoci :rol: , ali Ti ne bi bio Ti kad bi mene slusao :rol: ) . Respect "mladicu" :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 apr 2020, 00:51

fera je napisao/la:
18 apr 2020, 12:02
Samozdravlje je napisao/la:
17 apr 2020, 16:52
@fera , @TheIvicnjak , @Sjeverjecudo ,@simidobar , @AstonHz , @AN , @Pantelija , @Vanja8 , @GospodinizSvrakina,@Pitar6785192021... i mnogim drugim navijacima FKS zelim svaku srecu . :tokralju: :bih:
pozdrav prijatelju, cuvaj se ja evo jos u samoizolaciji :-)
ganjam se sa sinom po kuci cijeli dan nemam kad uci na forum
Pozdrav i puno zdravlja svim momcima sa teme valjda ce uskoro i utakmice krenuti.
Pozdrav Tebi pasa , trebamo se paziti . Iskreno ovo bas zayebano , pitam se hocemo li se ikad vratiti u normalu.
Kad krene sport , onda ce biti i zivota . Kad mislim sport kontam na puno Kosevo (3-4000 ljudi :rol: ) .

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 apr 2020, 00:54

@cartel
Ne može se to riječima ni opisati.. Na toj tekmi baš ubacuje Crepulja i taman lopta u šesnaest, kad ono kurko, stade stream i vrati se minut ranije. Tad me presjeklo k'o nikad.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 apr 2020, 00:57

Zagor je napisao/la:
17 apr 2020, 22:30
FoSte95 je napisao/la:
17 apr 2020, 21:15
ado-hz je napisao/la:
17 apr 2020, 19:45
Kome je dosadno neka pogleda...fino Tatko nas prica o nama

ugovor mu ističe u novembru mjesecu :mrgreen:
ja bi ga vratio, iskusan igrač, provjeren za naše lige
STA SAM SVE OVIH DANA pregledo, da cu i ovo... inace jedan od drazih nasih bivsih igraca... sorry za velika slova :D

Cast svakom covjeku koji verbalno u lijepom kontekstu spominje FKS , ali bih povratnu dao sam clanu svoje familije (nema takvih ) , Cimirotu , Mujakicu i naravno Vahidinu Musemicu :urnebes:
Stipu mi ljubavi .

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 apr 2020, 01:20

Vahidin Musemic (mislim da je bio 1968 g. najbolji centarfor sezone) i Safet Susic su napravili "greske" sto nisu otisli u CZ i Partizan . Njihove karijere bi bile znacajno primjetljivije . Hvala Bogu pa nisu , ne bih ja gledao takve majstore . Neuporedivo je porediti sad i nekad . Ovo je osvrt na neke prosle teme i poredjenja Pape - Edin .
Ono sto mene "nervira" je da se sjecam samo 2(dvije) predstave u Evropi :
Kup Sampiona FKS : MU 0:0 ; 1:2 i one dvije tekme sa HSV 2:4 i 3:3 .
Bilo je lijepih pobjeda u post agresiji Atromitos i Said : Levski ....
Pozdrav za zaboravljene asove : @Obiteljskicovjek , @ESport , @Kengur i naravno aktivne @skoru , @DiMaria , @Mortu , @Sedrenik(nikad ne laze) , @RobertaKosara , Stroj1946 , @Napajpijri , @bordobijeli , @bordosarajevo ,@BORDOPOETU , @venamahrabrih , @BORDOPOETU i mnoge druge . Naravno i one nabrojane prije 5-6 dana .
Sve Vas gotivim :tokralju: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 22 apr 2020, 01:26

PS . Znali smo gubiti od Finaca Kusisi 1:2 ; 1:2 , a i Anderleht nam uvali 6 kom (1:6 ; 1:0 ) . Malo smo dali u Evropi . Izvinjavam se sto sam konfuzan .
Ubi me sto ste zatvoreni (ja sam vec 4,5 god.) Pozdrav jos jednom . :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 apr 2020, 09:11

Što me trznu Čaušević sa ovim člankom
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 apr 2020, 09:27

MortemHz je napisao/la:
22 apr 2020, 09:11
Iskreno glup prijedlog uefe/fife ili cega vec..Ako nista znam da nije namjesteno od strane lopova iz Mostara.Vec sam mislio da je nas dragi savez ovo odlucio.Treba zavrsiti do kraja sezonu i nema svadje ko ce biti sampion
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 22 apr 2020, 09:38

MortemHz je napisao/la:
22 apr 2020, 09:11
Preglup prijedlog, po tome onda za ovu sezonu i ne bi bilo prvaka. To je valjda zadnja opcija, ali mislim da nece doci do toga vec da cemo na terenu poderat sve i uzet titulu. :D
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 apr 2020, 11:46

Kako god se ova sezona završila, na njoj će ostat neka mrlja. Svi osim prvaka će uvijek imat neke pritužbe na ovu sezonu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 22 apr 2020, 12:55

sto rece jedan manijak, najpostenije je da se odigraju kup utakmice, i mi protiv njih za titulu hahahahahaha
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 apr 2020, 13:04

Vladan Kovačević je trenutno najvrijedniji eksponat Premijer lige BiH i neće biti iznenađenje ukoliko u narednom periodu ostvari inostrani transfer.

Anderlecht traži novog golmana, među kandidatima je i Vladan Kovačević
Nakon što je Mike Vanhamel odlučio da produži ugovor sa Beerschotom, Anderlecht je odlučio da potraži novog golmana. Među kandidatima prema pisanju portala Voetbal Primeur je i Kovačević.

S obzirom da Hendrik Van Crombrugge suvereno drži "jedinicu", u klubu iz Brisela nakon Vanhamelove odbijenice traže dovoljno dobrog golmana koji je spreman da bude rezerva, ali i na visini zadataka kada je to potrebno.

Analizirajući moguće kandidate na listi se našao i Kovačević za kojeg se navodi da vrijedi 900.000 eura te da je najskuplji igrač Premijer lige.

"Sa 22 godine je osvojio prvenstvo i kup. U djetinstvu je sanjao da postane golman na najvećem nivou, baš kao i njegov idol Edwin van der Sar", piše Voetbal Primeur.

Inače, Kovačević sa Sarajevom ima čvrst ugovor koji traje do 2023. godine i ko ga god bude htio odvesti sa Koševa morat će duboko zavući ruke u svoj džep.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 22 apr 2020, 13:31

AngelDiMaria je napisao/la:
22 apr 2020, 12:55
sto rece jedan manijak, najpostenije je da se odigraju kup utakmice, i mi protiv njih za titulu hahahahahaha
Ne seri da je to izjavio hahahahahaha ? :rol:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 apr 2020, 14:14

SARAJEVO CE BIT PRVAK ABD, igralo se ne igralo i u tom slucaju nema se ko sta zalit nit stavljat bilo kakvu mrlju.

Bili prvi nakon 11 kola bili prvi nakon 19 bili prvi nakon 22 kola kad je prvenstvo prekinuto. Samim tim prvi smo bili kad je svak sa svakim odigra po dvije utakmice.

Glupost je ako se prvenstvo nastavi a pandemija nebude stala, jer tv prava su odkupljena od bh t (drzavna firma) i nisu neke pare koje mogu izvuc klubove. 58 k km po klubu godisnje. Plus ako se doda tome da ce se igrat pred praznim tribinama jos jedan razlog da se opaste ne igra.

Ovo govorim radi situacije sa nasim bolnicama koje nemogu da zbrinu 100 na raspieatore zatvaraju drzavu radi 1400 zarazeni i da je broj od 1000 za 1.5 miesec rasturio medecinski sistem po svim savovima.

Dat SARAJEVU TITULU, nek kup ostave do pred pocetak el valjda ce se tad smirit nek odigraju po jednu utakmicu polufinala i jednu finalnu i cao.

Volio bi da se smiri naravno i da niko vise ne nastrada i da se prvenstvo odigra do kraja, al ako bude idalje se ovim tempom zarazavao narod ja bi ovo prekino.

Jer sve je jasno.. govorim sto se prvenstva tice..

Posebno ako se uzme cinjenica da je zeljeznicar pokro tuzlu city da nije igrao protiv celika (trebalo je svima oduzet bodove ili svima dat 6 bodova i izbacit ih, jer nije bila polusezona vec u prvom djelu)

Samom tom odlukom prvenstvo nije regularno i vidi se kome islo u korist. Prema tome nema se sta ko zalit.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 22 apr 2020, 14:16

20 apr 2020, 22:30
Navodno uz Dilavera u paketu dolaze Gavranović koji je odbio da mu srežu platu, kao i Ivan Šunjić.

Samo :shhh: da ne propadne.
vidi se ba drug da si upoznat taj Sunjic je potpisao za Birmingham,Dilavera lično znam u Areni prošle godine hvali se kako ga traze iz Bundes Lige,Gavranović i može nekako al vjerujem da si i to dobijo ne provjereno...no sikiriki uzivaj :kafa:
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 apr 2020, 14:20

InatSilniBosanski je napisao/la:
22 apr 2020, 14:16
20 apr 2020, 22:30
Navodno uz Dilavera u paketu dolaze Gavranović koji je odbio da mu srežu platu, kao i Ivan Šunjić.

Samo :shhh: da ne propadne.
vidi se ba drug da si upoznat taj Sunjic je potpisao za Birmingham,Dilavera lično znam u Areni prošle godine hvali se kako ga traze iz Bundes Lige,Gavranović i može nekako al vjerujem da si i to dobijo ne provjereno...no sikiriki uzivaj :kafa:
:rol: :rol: :rol: :bow:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.