Slična situacija je i u Elektroprivredi gdje mi stari radi od početka skoro. Nema ko se nije uhljebio sa travničkom diplomom gore a da mejl ne zna poslat. Još je fazon takvi će ti naslijediti staru školu inžinjera za 5 godina, primaju na kapaljku ove što su tek elektrotehniku završili.Marsal je napisao/la: ↑03 maj 2020, 15:28Jedan komšija rudar mi je pričao da na Rudniku u Zenici ni 10% radnika ne silazi u jamu. Sve se pouhljebilo na dobra mjesta.
Željeznica ima 3030, na prvu ruku čovjek konta previše a fali im toliko ljudi da vozove otkazuju. No zato referenata, ekonomista, pravnika i inžinjera iz Travnika ko pasjih preskakala.
Mati mi u izvršnoj službi u stanici koja najviše radi, trebala u penziju 15 Aprila, nazvo generalni i zamolio da ostane do Nove godine jer nema ko radit. Neka 4 mjeseca joj fol zagubili i dobit će još 4 na ugovor o djelu.
Ova željeznička nesreća danas je posljedica manjka izvršnog osoblja.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
"We need to suffer. And we need to fight."
- ASD
- Kontakt:
Ma isto je to.Captain4 je napisao/la: ↑03 maj 2020, 15:33
Slična situacija je i u Elektroprivredi gdje mi stari radi od početka skoro. Nema ko se nije uhljebio sa travničkom diplomom gore a da mejl ne zna poslat. Još je fazon takvi će ti naslijediti staru školu inžinjera za 5 godina, primaju na kapaljku ove što su tek elektrotehniku završili.
Možeš ti kao inžinjer Harvard završiti.
Ako ti je prvo radno mjesto bila državna firma kod nas. Od tebe nema ništa.
Kaže kod mene jedan komšija inžinjer. Prijeratna škola mašinstva.
Lik je onaj školski primjer inžinjera. Što uči i istražuje po vas dan. Nema socijalnog života, a sa njim se o tome ne može ući u diskusiju koliko zna.
Elem, on kaže za nove inžinjere. Samo im još treba rogove ugraditi. Isto bikovi.
- Marsal
- Kontakt:
Sjećam se kad sam išao odnijet neki papir da ovjere materi u Direkciji u Zenici, odem na protokol tamo 4 žene na protokolu
, sjede i bulje u prazno
Milja i topli uredno liježu.
Milja i topli uredno liježu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Gore je fazon vrlo jednostavan. Ili ćeš biti marioneta sistema i pošteđen zamki i smicalica ili ćeš se boriti protiv zločinačkih organizacija aka SDA. Facts.
- Marsal
- Kontakt:
I u privatnim firmama ima uhljeba, ne biste vjerovali. Često se dohvatimo ovih državnih, a evo kod mene u firmi u mojoj Sekciji nas ima 16, radi nas 6. Ostalih 10 danas zajedno nemaju 4 sata posla. Zajedno!
Imao sam i ja dodira sa tim u Zdicima , nije mi jasno kako im se isplati drzat ih dejm, valjda je privatniku na prvom mjestu rentabilnost , s mininalno ljudstva ostvariti maximalan uspjeh
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
- kraljttbvb
- Kontakt:
U rudnicima radi oko 15.000 ljudi, ali ih samo dvije trećine silazi u jame i hvata se lopate, dok je čak 5.000 raznih političkih i stranačkih uhljeba raspoređeno u administraciji. Oni, naravno, ne dijele istu finansijsku sudbinu sa rudarima. Brojni uhljebi u rudnicima žive prilično dobro i pred Vladom FBiH i EPBiH je da nađu rješenje kako njih zadržati na njihovom mjestima (jer je to moćna glasačka mašinerija na izborima), a da se pri tome i rudarima dopusti da prežive te da konačno prestanu protestirati stalno.ASD je napisao/la: ↑03 maj 2020, 15:03Ma direkcije su zlo. Tu niko živ ne radi.
Imaš brdo pravnika, a sve tužbe se gube.
Ono, lik pjan sjede za mašinu, prekrši bruku propisa i izazove nesreću gdje zaustavi proizvodnju i još materijalne štete napravi. Oni ga mimo propisa kazne. Lik ih tuži i uzme im pare. Smiješno.
Inžinjeri po rudnicima su najveće zlo. Niko živ ništa ne radi i niko pojma nema.
U jamama bar pola radnika ne silazi u jamu. Onda pola od ovih što siđu ne kopa.
Na separaciji se uglavnom radi, izuzetno prljav posao, a male plate. Zeljeznicki transport, bageristi i oni isto rade, isto nisu neke plate.
Ironija je što rudnici imaju u isto vrijeme i nedostatak radnika, a u isto vrijeme i veliki višak radnika.
Inače svaki prijeratni radnik će reći da se brojke o proizvodnji poprilično fabrikuju. Oni kao fol dostižu neke brojke, a to nije istina.
Sad je koronavirus pokazao veliku slabost sistema.
Ti radnici u proizvodnji svaki dan idu na posao i lome se de rade. Dok ovi nehljebi su pušteni kući i od kuće uzimaju veće pare od ovih što rade.
(Eldar Dizdarevic u kolumni u Oslobodjenju od 23.10.2019.)
Jedna trecina da sjedi u kancelarijama i ima puno vecu platu od rudara koji silazi u jamu, pa njima niko ziv ne moze zaraditi dovoljno love.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Imaju oni sasvim dobru platu za status škole koji su završavali. Bježi, gasi državu
- BosniaBoston
- Kontakt:
Radije bi zaposlio gimnazijalca ili zanatliju nego tatinog sina sa travnickom diplomom
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- ASD
- Kontakt:
Da se razumijemo. Nije samo silaženje u jamu Rudnik. Imaš ti i površinsku eksploataciju gdje su veliki bageri i gdje se mora jako puno raditi i biti produktivan. Imaš i separaciju koja je jako bitna. Njih niko ne spominje, a ništa gore od jame nije. Imaš i željeznički transport koji je isto bitan i uvijek mora se biti u pripravnosti.kraljttbvb je napisao/la: ↑03 maj 2020, 15:53U rudnicima radi oko 15.000 ljudi, ali ih samo dvije trećine silazi u jame i hvata se lopate, dok je čak 5.000 raznih političkih i stranačkih uhljeba raspoređeno u administraciji. Oni, naravno, ne dijele istu finansijsku sudbinu sa rudarima. Brojni uhljebi u rudnicima žive prilično dobro i pred Vladom FBiH i EPBiH je da nađu rješenje kako njih zadržati na njihovom mjestima (jer je to moćna glasačka mašinerija na izborima), a da se pri tome i rudarima dopusti da prežive te da konačno prestanu protestirati stalno.ASD je napisao/la: ↑03 maj 2020, 15:03Ma direkcije su zlo. Tu niko živ ne radi.
Imaš brdo pravnika, a sve tužbe se gube.
Ono, lik pjan sjede za mašinu, prekrši bruku propisa i izazove nesreću gdje zaustavi proizvodnju i još materijalne štete napravi. Oni ga mimo propisa kazne. Lik ih tuži i uzme im pare. Smiješno.
Inžinjeri po rudnicima su najveće zlo. Niko živ ništa ne radi i niko pojma nema.
U jamama bar pola radnika ne silazi u jamu. Onda pola od ovih što siđu ne kopa.
Na separaciji se uglavnom radi, izuzetno prljav posao, a male plate. Zeljeznicki transport, bageristi i oni isto rade, isto nisu neke plate.
Ironija je što rudnici imaju u isto vrijeme i nedostatak radnika, a u isto vrijeme i veliki višak radnika.
Inače svaki prijeratni radnik će reći da se brojke o proizvodnji poprilično fabrikuju. Oni kao fol dostižu neke brojke, a to nije istina.
Sad je koronavirus pokazao veliku slabost sistema.
Ti radnici u proizvodnji svaki dan idu na posao i lome se de rade. Dok ovi nehljebi su pušteni kući i od kuće uzimaju veće pare od ovih što rade.
(Eldar Dizdarevic u kolumni u Oslobodjenju od 23.10.2019.)
Jedna trecina da sjedi u kancelarijama i ima puno vecu platu od rudara koji silazi u jamu, pa njima niko ziv ne moze zaraditi dovoljno love.
Ono što je problem što svaki od ovih pogona ima jedinice gdje se radi i jedinice gdje se ne radi.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ima jedan lik kod nas, radi na zeljeznici, a vazda ga sretam u dzamiji. Ono kad se vidimo, poselamimo se, gdje si, sta ima jarane, evo kaze na poslu pa dosao na namaz.
Jednom ga pitam, pa sta radis da vazda mozes izaziti sa posla.
Kaze ja sam bravar. I kad se nekad nesto desi na vozu, pokvare se vrata ili slicno, ja to popravim. A posto nas ima dvojica u smjeni, ja mogu izaci sa posla
Dvojica u smjeni, do poprave vrata koja se pokvare svako pola godine
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- ASD
- Kontakt:
Pazi ovo. Imaš hemijska odjeljenja po tim firmama. Koji bi možda u nekim okolnostima i radili. Ovako moraju biti u prostoriji, ali rade efektivno par minuta dnevno.kraljttbvb je napisao/la: ↑03 maj 2020, 16:06Ima jedan lik kod nas, radi na zeljeznici, a vazda ga sretam u dzamiji. Ono kad se vidimo, poselamimo se, gdje si, sta ima jarane, evo kaze na poslu pa dosao na namaz.
Kaze ja sam bravar. I kad se nekad nesto desi na vozu, pokvare se vrata ili slicno, ja to popravim. A posto nas ima dvojica u smjeni, ja mogu izaci sa posla![]()
Dvojica u smjeni, do poprave vrata koja se pokvare svako pola godine![]()
Ja znam par likova tako što su dobili masnoću jer se ne kreću i previše se izležavaju.
- Marsal
- Kontakt:
Odakle si?kraljttbvb je napisao/la: ↑03 maj 2020, 16:06
Ima jedan lik kod nas, radi na zeljeznici, a vazda ga sretam u dzamiji. Ono kad se vidimo, poselamimo se, gdje si, sta ima jarane, evo kaze na poslu pa dosao na namaz.
Kaze ja sam bravar. I kad se nekad nesto desi na vozu, pokvare se vrata ili slicno, ja to popravim. A posto nas ima dvojica u smjeni, ja mogu izaci sa posla![]()
Dvojica u smjeni, do poprave vrata koja se pokvare svako pola godine![]()
Sve zavisi šta te zapadne, koji grad, pa koja stanica. Nije isto raditi u putnoj i teretnoj.
U putnoj drkaš **** svaki dan, u teretnoj ti suze idu na oči od posla.
Poznato je npr da u Bihaću svi željezničari imaju drugi posao koji rade za radno vrijeme ovog, željeznica im dođe ko hobi.
Poslali nedavno jednog na ispomoć u ŽZ, frajer manevrista, 14 godina radi i došao nas pitat da mu pokažemo kako se kopča voz.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Itekako sam svatio, ali samo spomenuti Armiju u tom kontekstu nije uredu.Virtu4l je napisao/la: ↑03 maj 2020, 08:04Nisi shvatio šta je napisao.Sviuodbranu je napisao/la: ↑03 maj 2020, 00:53Ti poredis ARBiH koja je branila narod u svojoj zemlji, sa zlocincima koji su je palili. I ciji je sastav bio preko 40 posto gradjanima druge drzave, Srbije, i dobrovoljcima placenicima. Halal ti poredjenje majstore.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Bukvalno nisi shvatio sta je covjek napisao. Pokusaj.Sviuodbranu je napisao/la: ↑03 maj 2020, 16:20Itekako sam svatio, ali samo spomenuti Armiju u tom kontekstu nije uredu.Virtu4l je napisao/la: ↑03 maj 2020, 08:04Nisi shvatio šta je napisao.Sviuodbranu je napisao/la: ↑03 maj 2020, 00:53
Ti poredis ARBiH koja je branila narod u svojoj zemlji, sa zlocincima koji su je palili. I ciji je sastav bio preko 40 posto gradjanima druge drzave, Srbije, i dobrovoljcima placenicima. Halal ti poredjenje majstore.
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 34 gosta.