Nisi bas najbolje upućen. Ne dobijas čin automatski kad zavrsis fax. Da bi dobio čin, fakultet je samo jedan od preduvjeta.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Vidjeli smo kako su se proveli oni koji su sa njima ušli u vlast i pokušali iznutra, svi oni su danas na marginama, to je greška koja se ne smije ponavljati.Sviuodbranu je napisao/la: ↑03 maj 2020, 16:55Naravno, lakse dobacivati sa strane, nego uci u vlast i raditi nesto konkretno. To njihovo obecanje (u BiH kakva je danas)je nesto najbezobraznije uradjeno. Ali eto to vjeruj u obecanja.
Nece u vlast, pa za sta postoje onda..kakva je to stranka lezihljebovica.
To je potez vrijedan divljenja, jer se kod nas vlast ne odbija tako često.
Imamo dvojicu koje je SDA naguzila više puta, jednog hapsili, oni su slagali svoje birače i stranke im se osipaju. I ono malo kadra što je vrijedilo im ode.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Marsal
- Kontakt:
Eh da, u Konjicu baš malo posla ima. Prolazna stanicakraljttbvb je napisao/la: ↑03 maj 2020, 16:38Bosanski Vuhan![]()
Mi smo na relaciji Kardeljevo- Sarajevo, ali je mescini za teret samo prolazna stanica.
Ps. Evo pitanja za onaj nas kviz: Koji se grad nekada zvao Kardeljevo![]()
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Bruku ih ima sto su tako zavrsili fax pa nisu dobili i nece dobiti čin. Treba ti bas jaka veza sada za čin. Pohvale ti nose puno vise bodova kada je u pitanju bodovanje za čin od samog fakulteta.
Ne dobijaš čin, ali bi trebao dobiti nešto veću platu sa višom školom.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Eh to je druga stvar. To ne znam ali vjerujem da je tako.
Glupo je sto na tim konkursima se isto boduje lik koji zavrsi kriminalistiku i neko ko zavrsi historiju.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Sviuodbranu
- Kontakt:
Ne moze iznutra,ne moze svana pa kako moze. Koja je onda svrha sdp, opozicije uopste.Virtu4l je napisao/la: ↑03 maj 2020, 17:05Vidjeli smo kako su se proveli oni koji su sa njima ušli u vlast i pokušali iznutra, svi oni su danas na marginama, to je greška koja se ne smije ponavljati.Sviuodbranu je napisao/la: ↑03 maj 2020, 16:55Naravno, lakse dobacivati sa strane, nego uci u vlast i raditi nesto konkretno. To njihovo obecanje (u BiH kakva je danas)je nesto najbezobraznije uradjeno. Ali eto to vjeruj u obecanja.
Nece u vlast, pa za sta postoje onda..kakva je to stranka lezihljebovica.
To je potez vrijedan divljenja, jer se kod nas vlast ne odbija tako često.
Imamo dvojicu koje je SDA naguzila više puta, jednog hapsili, oni su slagali svoje birače i stranke im se osipaju. I ono malo kadra što je vrijedilo im ode.
asd, problem je sto sda ne mozes izbjeci u vlasti vec 25 godina, kako to tebi nacrtati.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
Ako nemas cin plata ti ostaje ista. Tek kada te unaprijede npr. sa podoficirskim cinom dobijes tik vecu platu.
Kolega iz vojske (vezista) prije ove pandemije otisao u Svabiju i kaze - dzaba da si magistar, ako ne napredujes, a jedini nacin da napredujes je stela.
Drugi momak u logistickom vodu, pravnik, vodi se kao obicni vojnik (sto i jest po statusu), odradi straze i sto vec, te ima platu kao neko sa srednjom. Fakultet je jedino uslov da predas za oficirski cin, al od toga vecinom nemas nista.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 03 maj 2020, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Kad ste spomenuli EP i njihov (ne)rad. Jednom tako otiš'o neki što je u kancelariji radio u penziju. Sretnu ga kolege nakon nekog vremena, pitaju šta ima, kako u penziji? Kaže on: ma, onako, pos'o isti, samo manje para. 
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Koji je to mozak uredio. Imas isti cin, radis isti posao kao i svi drugi policajci ali imas vecu platu jer si zavrsio fakultet koji ti zapravo nicemu ne sluzi na poslu niti si uopste prilozio diplomu pri prijavljivanju na konkurs jer ista nije potrebna.
U MUPu je stvar milion puta logicnija - zavrsis u medjuvremenu faks, prijavis se na interni konkurs, dobijes cin mladjeg inspektora i vecu platu. Dotad si jednak sa svima.
Nisam znao to za sudsku, kao ni da imaju tako dobra primanja. Privlacan posao, sjedis kod portira citav dan, tu i tamo se provozas po nekog svjedoka koji nije dobrovoljno dosao na rociste i s vremena na vrijeme ides obezbjedjivati rociste na licu mjesta kad se braca oce pobiti zbog posjeda.
U MUPu je stvar milion puta logicnija - zavrsis u medjuvremenu faks, prijavis se na interni konkurs, dobijes cin mladjeg inspektora i vecu platu. Dotad si jednak sa svima.
Nisam znao to za sudsku, kao ni da imaju tako dobra primanja. Privlacan posao, sjedis kod portira citav dan, tu i tamo se provozas po nekog svjedoka koji nije dobrovoljno dosao na rociste i s vremena na vrijeme ides obezbjedjivati rociste na licu mjesta kad se braca oce pobiti zbog posjeda.
- kraljttbvb
- Kontakt:
I kad neki od brace baci bombu, ti zaginesKajzer10 je napisao/la: ↑03 maj 2020, 17:25Koji je to mozak uredio. Imas isti cin, radis isti posao kao i svi drugi policajci ali imas vecu platu jer si zavrsio fakultet koji ti zapravo nicemu ne sluzi na poslu niti si uopste prilozio diplomu pri prijavljivanju na konkurs jer ista nije potrebna.
Osta lova na bankovnom racunu
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Marsal
- Kontakt:
Najneprivlačniji posao od svih gdje je plata također fantastična mi je zatvorska straža. Neka hvala, radije ću podbijat prugu i kopat pragove za 750.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
kraljttbvb je napisao/la: ↑03 maj 2020, 17:37
I kad neki od brace baci bombu, ti zagines![]()
Osta lova na bankovnom racunu![]()
il se moraš nalazit u ovakvim situacijama
zna biti škakljivo
možda na suđenja za ubistva šalju najtvrđe mrcine jer znaju da im niko ništa ne može
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Je, ljudi svaki dan skacu na bombe i hvataju mrcine po sudnicama.
Ajd ne kazem nista, bio sam i na tim rocistima na licu mjesta gdje su oni bili prisutni, pa i na krivicnim predmetima za ubistva i to kako sam vidio ide glatko. Ja licno nisam primjetio da su ljudi ugrozeni niti sam kroz medije cuo sta.
Prije bih tu radio nego u MUPu, taman da je u mupu veca plata.
Ajd ne kazem nista, bio sam i na tim rocistima na licu mjesta gdje su oni bili prisutni, pa i na krivicnim predmetima za ubistva i to kako sam vidio ide glatko. Ja licno nisam primjetio da su ljudi ugrozeni niti sam kroz medije cuo sta.
Prije bih tu radio nego u MUPu, taman da je u mupu veca plata.
Jel ovo Pajser iz LZN ?RollMan je napisao/la: ↑03 maj 2020, 17:44kraljttbvb je napisao/la: ↑03 maj 2020, 17:37
zna biti škakljivo
možda na suđenja za ubistva šalju najtvrđe mrcine jer znaju da im niko ništa ne može
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Na Dubravama portiri po 5.000 mjesečno izađu.
FMUP, Zatvorska i Sudska su svi pod FBiH i imaju iste osnovice.
Maltene 90% rukovdoećeg kadra MUP TK je DIF završilo.
Šiljegović je svaki čin dobro platio, a onda je on dijelio činove i naplaćivao.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Koja gorila Bog te dragi stvorio, bosanski Brock Lesnar...alex1991 je napisao/la: ↑03 maj 2020, 18:03Jel ovo Pajser iz LZN ?RollMan je napisao/la: ↑03 maj 2020, 17:44kraljttbvb je napisao/la: ↑03 maj 2020, 17:37
zna biti škakljivo
edit: sad pročitah šta je bilo, strašno strašno kakve divlje zvijeri žive među nama..
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 11 gostiju.