Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la LjoZee » 06 maj 2020, 23:05

Pa dobro na neki nacin i jeste ponistavanje jer nakon ove sezone opet sve isto ostaje tj. isti ucesnici. :D
Ali, nema govora da neko skroz kriza ovu sezonu.

@avenija, nisu se oni jos Zdogovorili konacno. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 maj 2020, 23:06

LjoZee je napisao/la:
06 maj 2020, 21:16
Zagor je napisao/la:
06 maj 2020, 20:57
E to je vec druga stvar... Al opet treba vidjeti kako ce to izgledat u praksi. Posebno hocu da naglasim ovaj dio gdje se spominje da ce biti testirano u sedmici 2 puta igraci. To nekako je moguce u BL, al kod nas sumnjam. Al eto vidjecemo.
Iskreno da ti kazem pretjerano je to dva puta sedmicno pogotovo ovdje kod nas gdje nismo imali nijedan slucaj hvala Bogu vezan za nekog fudbalera. Okej odmah na startu testiras da vidis stanje da nije ko slucajno pozitivan. Ako nije nema potrebe sad svaki drugi dan testirati osim ako se ne pokaze neki simptom. Onda one ljude sto rade u prodavnicama, buticima i slicno treba svaki sat testirati.
Sumnjam da bi troskove testiranja snosila zdravstvena osiguranja ili neko treci, nego ili Savez ili klubovi uz pomoc Saveza.
I zamisli sad sedmicno po jednom igracu bacis oko 200-300KM (ne znam tacnu cijenu testa, pisalo se oko 150KM da su ovi najpouzdaniji testovi) x 20ak igraca, to je oko 4000-6000KM sedmicno za jedan klub, a jos imas i trenere, doktore u klubu. Velike su to pare za nase uslove.
Sve i da igrac srijeda-subota, prakticno po jedno testiranje za svako kolo, opet su to fine pare koje ne mozes nadomjestiti prodajom ulaznica, npr.

Pametnije je onda drzati igrace u nekom vidu samoizolacije izmedju treninga/utakmica, dok ne zavrse prvenstvo, sto je par sedmica koje bi igraci mogli i morali biti distancirani od socijalne sredine. Druzili bi se medjusobno, ovi domaci bi bili u krugu porodice, ali nikako u nekim okupljanjima i izlascima, mada sve je ovo lahko pisati na forumu, a daleko teze realizovati u stvarnosti.
Ljudi smo, nismo roboti da tek tako iz mjeseca u mjesec idemo u kojekakve izolacije, restrikcije...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 06 maj 2020, 23:10

zagor1987 je napisao/la:
06 maj 2020, 22:56
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
06 maj 2020, 22:52
Pa ako ce se liga ne odigrati do kraja logično je onda da se poništi totalno da ostaju isti klubovi i da sezona pocne od augusta.Ako se liga ne odigra do kraja ili poništi kako god ne mozes proglasiti prvaka realno.
Ali da ne palamudimo mi obicni smrtnici sacekajmo do kraja maja ce se sve znati ko je prvak i ima li prvaka ko je ispao i hoce li iko ispasti ko je usao i hoce li uci.
Dosta nepoznanica ima u ovome.
Sto u Francuskoj nisu ponistili? Kako mozes ponisti nesto sto je odigrano tj da je u drugim ligama odigrano sa svima 2 tekme davno bi lige zakljucili
Druze nisi me shvatio.Liga kao liga nam je **** i ti poredis Francusku sa Bosnom sto je smijesno.Francuska zna da je u minusu ako igra ostatak sezone bez publike a njima do augusta ili septembra daje veliku nadu da je moguca publika na stadionu.
Sta imas u Bosni.Klubovi gube vrijeme i novac a savez ostaje suh kao krpa jedna na suncu.To je kriminal on zna ako proglasi prvaka da ce se uloziti zalba od najmanje 4 kluba i sta je dobio razglabanje i svadju klubova a opet mane kesa.
Ovako zaustavi ligu to jest ponisti,po tabeli ovi iz vrha idu na euro takmičenja (pitaj boga kad ce se igrati to)a ostalo sve ostaje isto.
Tako da je to najrealnija opcija i mojne sad misliti da ja prizeljskujem radi Čelika takav scenarij sto je fakat neistina ali realno ovo je jedina opcija jer situacija u drzavi je vise nego losa.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 06 maj 2020, 23:14

Ma nema sanse jarane ponistavat nesto za sto su ljudi ulozili pare, trud i sve ostalo,plus to sto nije nikome ro u interesu, kakva je logika onda u tome, mislis da nece biti tuzbi prema krovnoj kuci krupe olimpika nas i ovih ucesnika u kupu? I samo to svoje vuce nihe realno jer je odigrano svak sa svakim i to je to. I srbi ce odigrat jos 4 tekme svak sa svakim i to je to. U holandiji ce se povuci odluka morat ce proglasit trenutno stanje jer ide bojkot klubova i svega nije nikom to u interesu. Ne mozes ti uticati na nesto sto je nastalo visom silom. Imaju ljudi pravo da se ljute i sve. Ali nihe realno jbg nije se dalo i to je to.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 maj 2020, 23:14

Daj im titulu na Kosevo, Čelik casti :kafa:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 06 maj 2020, 23:16

06 maj 2020, 23:10
zagor1987 je napisao/la:
06 maj 2020, 22:52
Pa ako ce se liga ne odigrati do kraja logično je onda da se poništi totalno da ostaju isti klubovi i da sezona pocne od augusta.Ako se liga ne odigra do kraja ili poništi kako god ne mozes proglasiti prvaka realno.
Ali da ne palamudimo mi obicni smrtnici sacekajmo do kraja maja ce se sve znati ko je prvak i ima li prvaka ko je ispao i hoce li iko ispasti ko je usao i hoce li uci.
Dosta nepoznanica ima u ovome.
Sto u Francuskoj nisu ponistili? Kako mozes ponisti nesto sto je odigrano tj da je u drugim ligama odigrano sa svima 2 tekme davno bi lige zakljucili
Druze nisi me shvatio.Liga kao liga nam je **** i ti poredis Francusku sa Bosnom sto je smijesno.Francuska zna da je u minusu ako igra ostatak sezone bez publike a njima do augusta ili septembra daje veliku nadu da je moguca publika na stadionu.
Sta imas u Bosni.Klubovi gube vrijeme i novac a savez ostaje suh kao krpa jedna na suncu.To je kriminal on zna ako proglasi prvaka da ce se uloziti zalba od najmanje 4 kluba i sta je dobio razglabanje i svadju klubova a opet mane kesa.
Ovako zaustavi ligu to jest ponisti,po tabeli ovi iz vrha idu na euro takmičenja (pitaj boga kad ce se igrati to)a ostalo sve ostaje isto.
Tako da je to najrealnija opcija i mojne sad misliti da ja prizeljskujem radi Čelika takav scenarij sto je fakat neistina ali realno ovo je jedina opcija jer situacija u drzavi je vise nego losa.
Ti ne kontas sta ja pisem,sto ce je pinistavat ako je vec odigrano po 2 meca sa svima? Sve osnove ako prekinu ligu postoje da se proglasi na osnovu tabele,cuj da poniste to nece bit milijardu posto da se ne tjesite,crlo jednostavno kod nas je najlekse zakljucit ligu zna se ko ispada,ko ide u evropu po 2 meca svako sa svakim igro. Nema nas ko sta da casti, mi smo sa svima igrali po 2 meca,al nek se nastavi da nebi pisali Celika da se bojimo

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 06 maj 2020, 23:18

Svi znamo da nismo normalna drzava, a ni liga. Tako da nemoj te ocekivati normalno rjesenje.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 06 maj 2020, 23:20

Ako se liga prekine i prizna postojeće tabela kako za prvaka tako i za Evropu onda dva kluba moraju napustit ligu. Tu treba imati dosljednost. Možda bi bila najbolja varijanta da klubovi koji žele nastavak skupe novac i daju Borcu jer Borac zbog tih para koje će dobit izlakom u Evropu sve sabotira. Čuj Šeranić već sad zna 1. juli datum kada se ne može okončat liga do 4. avgusta ali datum koji godi Borcu da otpočne pripreme za pretkolo Evrope. Ovo ako se izađe u susret Borcu i čak ne dozvoli završetak KUP-a je najveći poraz BH fudbala od kojeg se nećemo nikad oporavit. Najgora situacija će bit ako se liga proširi na 14 jer i naredna godina će biti problematična zbog ove korone.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 06 maj 2020, 23:20

Zagor1987

Druze znaci liga ima 33 kola ako u 25 kolu znamo matematicki prvaka i ko ispada iz lige matematicki onda kao mozes prekinuti ligu sta ces bezveze igrati kad znas prvaka znas ko ispada itd.Ovo sto sam sad procitao je kao neki nadrealiti shou.Druze nisi u pravu po pitanju toga.Svaka liga koja se ne odigra do kraja posljednjeg kola nije zavrsena zvanično.Samo je mozes rijesiti na dva načina.Proglasis pobjednika i ekipe koje idu u euro takmičenja, proglasis ekipe koje ispadaju i koje ulaze ali s tim se mora sloziti vise od 60 % premijer lige i 60% prve lige pa ti sad vidi ko ce biti za tu opciju.
Zadnja izmjena: OdmutNicaze1988, dana/u 06 maj 2020, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 maj 2020, 23:22

Kako odluci manjina bit ce tako :kafa:
Kod drugih odlucuje vecina, a kod nas je obrnuto. :D

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 06 maj 2020, 23:22

zagor1987 je napisao/la:
06 maj 2020, 23:16
06 maj 2020, 23:10
zagor1987 je napisao/la:

Ti ne kontas sta ja pisem,sto ce je pinistavat ako je vec odigrano po 2 meca sa svima? Sve osnove ako prekinu ligu postoje da se proglasi na osnovu tabele,cuj da poniste to nece bit milijardu posto da se ne tjesite,crlo jednostavno kod nas je najlekse zakljucit ligu zna se ko ispada,ko ide u evropu po 2 meca svako sa svakim igro. Nema nas ko sta da casti, mi smo sa svima igrali po 2 meca,al nek se nastavi da nebi pisali Celika da se bojimo
Onda KUP odigrat pa neka ide u Evropu i pobjednik KUP-a. Ako RS ne može mi možemo. Široki i GOŠK tu mogu puno dobiti.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 maj 2020, 23:28

Mi smo da se nastavi liga al ako nece Borac sta mi mozemo to vi sredite sa njima, ne mozete nas izbaciti zbog njihove evrope i jednog pretkola :guz:

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 06 maj 2020, 23:30

Rule_hz je napisao/la:
06 maj 2020, 23:14
Ma nema sanse jarane ponistavat nesto za sto su ljudi ulozili pare, trud i sve ostalo,plus to sto nije nikome ro u interesu, kakva je logika onda u tome, mislis da nece biti tuzbi prema krovnoj kuci krupe olimpika nas i ovih ucesnika u kupu? I samo to svoje vuce nihe realno jer je odigrano svak sa svakim i to je to. I srbi ce odigrat jos 4 tekme svak sa svakim i to je to. U holandiji ce se povuci odluka morat ce proglasit trenutno stanje jer ide bojkot klubova i svega nije nikom to u interesu. Ne mozes ti uticati na nesto sto je nastalo visom silom. Imaju ljudi pravo da se ljute i sve. Ali nihe realno jbg nije se dalo i to je to.
Da odiigrati ce ali tamo niko ne ispada i prosiruje se liga,i to su donijeli klubovi odluku bez glasova dva najaca klluba C.Zvezde i Partizan.

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 06 maj 2020, 23:31

avenija je napisao/la:
06 maj 2020, 23:28
Mi smo da se nastavi liga al ako nece Borac sta mi mozemo to vi sredite sa njima, ne mozete nas izbaciti zbog njihove evrope i jednog pretkola :guz:
Prosli put nam je Dodik pomogao da ne ispadnemo,a evo kaze i ovaj put ce nam pomoci ne da nastavak lige😂😂

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 maj 2020, 23:33

Odlučeno je da se odigraju preostala četiri kola, bez odžavanja plej-ofa i plej-auta, što će značiti da će Superliga sledeće sezone biti proširena na 18 ekipa i da će se igrati po novom modelu bez plej-ofa sa dvokružnim sistemom u kojem će biti odigrana 34 kola.

Superliga će biti dopunjena sa dve ekipe iz Prve lige Srbije, gde će se u poslednja četiri kola voditi velika borba za ulazak u elitu između Grafičara, Metalca i Bačke, dok svoju šansu vrebaju i Zlatibor, Kabel i Kolubara.

Tako je bre srbi :tokralju:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 06 maj 2020, 23:35

Ko se proda iz ove nase lige ovo ljeto vala mu svaka cast. :D
Ovim kupcima dodje isto ko da kupuju igraca koji je bio povrijedjen pa nije igrao 8 mjeseci.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 06 maj 2020, 23:37

almir2018 je napisao/la:
06 maj 2020, 23:30
Rule_hz je napisao/la:
06 maj 2020, 23:14
Da odiigrati ce ali tamo niko ne ispada i prosiruje se liga,i to su donijeli klubovi odluku bez glasova dva najaca klluba C.Zvezde i Partizan.

Pa i kod nas ce to i biti prosirenje lige zato iduce ispadaju 4.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 maj 2020, 00:51

Ne pohvata sve informacije, mada pretpostavljam da ce nakon preostala 4 kola bit proglasen i prvak u Srbiji ? ?
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 07 maj 2020, 01:19

Danas sam slusao podcast o Čeliku i onako slušam i ne mogu da vjerujem koliko je zla prošlo kroz Čelik. Od jednog profesora koji je krao pare, preko famoznog Effea koji je bio sve samo ne veza između kluba I predsjednika, pa preko Olguna i vizije od pet trenera u sezoni, ili polusezoni.

Žao čovjeku bude, još kad skontaš da su istom belaju u kakvom smo mi bili, jer nije Čelik neki klub bez historije i bez obrisa, bez navijača. Mislim vlada letargija, jer onda su bili pametni momci koji su zagovarali statut, i svašta nešto i onda dođe ovaj turNeki, koji potpiše papir sa levatom koji je izabran prije nekolike godine, nadam se da vam to neće ove godine uraditi kao što je onda zamazao oci, trebali ste sve birati osim njega ali ybg covjek dobi izbore na racun Celika.

Zapravo za mene je on najveci krivac, baš on jer je dobio izbore. Ništa ne preostaje već da se dobro poradi na jakom Čeliku, ali trenutno situacija nije čista. Imam osjecaj da ste ispali ima par sezona da bi ove vec stabilni bili, jer ne bi bilo Premijer lige ne bi bilo sponzora povukli bi se dezurni lopovi, mozda..
Ti si naša ljubav jedina!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 07 maj 2020, 01:42

Znači li to da ako se ponisti liga (tj, ne proglasi se sampion, ne dao Bog, amin), da li ce onda Sarajevo braniti tiulu u sezoni 2020/2021 ? :D
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []