rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑10 maj 2020, 18:16
tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 maj 2020, 17:58
EU spasena od nacizma i fasizma, 70% zasluga komunistima. I onda nakon rata izjednace komuniste sa nacistima i fasistima kako bi presli na drugi korak, a to je da velicaju fasizam i nacizam.
Evropa je spašena zahvaljujući Amerima jer su se oni uključili u rat, a kasnije izgrađena ponovo zahvaljjujući Maršalovom planu. Da se Ruse pitalo oni bi silovali i pobili sve što im se našlo pod rukom i nogom.
Mislim da se zapadni saveznici ne bi pomakli od Belgije da Njemacka nije morala ratovati na drugoj strani. Invaziju na Rusiju ne mozes izvesti nikada tako da bi Sovjeti bez pomoci kad tad izasli na svoje granice. Staljin je u tom segmentu ispao predobar zapadu jer je mogao tjerati do Portugala kada su bili u zaletu. Mogao je dole uzeti citav Balkan itd ali je ispostovao dogovor.
Za zapad ne vjerujem da bi se pomakli da nije bilo Rusa. S obzirom da nisu bili surovi prakticno su pokupili glavninu naucnika i planova i na tome izgradili masineriju koju sada imaju.
Mislim da su Sovjeti na istoku i prelomili Njemacku do trenutka kada su savenizi odradili iskrcavanje. Bar u glavama su znali da su izgubili rat, a u propagandi pricali nesto drugo.
I nakon rata Staljin neprijatelj, kada su dobili ono sto su trazili, a izdali neke drzave. Da bi danas ti Francuscici recimo postala najveca mraka jer imaju situaciju sa muslimanima kakvu su imali Njemci sa Jevrejima. Znaci nista bolji od Njemaca nikada nisu ni bili Madjari, Slovaci, Francuzi, Belgijanci, Nizozemci ..
Mislim Staljin i jeste bio budaletina ali sto ides sa zlocincom ako ti ne treba. Podero bi ih Hitler ko Njemacka Brazil da nije bilo Staljina.