Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 maj 2020, 18:16

tuzlak1987 je napisao/la:
10 maj 2020, 17:58
EU spasena od nacizma i fasizma, 70% zasluga komunistima. I onda nakon rata izjednace komuniste sa nacistima i fasistima kako bi presli na drugi korak, a to je da velicaju fasizam i nacizam.
Evropa je spašena zahvaljujući Amerima jer su se oni uključili u rat, a kasnije izgrađena ponovo zahvaljjujući Maršalovom planu. Da se Ruse pitalo oni bi silovali i pobili sve što im se našlo pod rukom i nogom. :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 maj 2020, 18:16

ASD je napisao/la:
10 maj 2020, 17:50
Nije valjda da nemaju ni kafić? :D
ne znam bgmi, ima ona neka pumpa i jos nekih objekata pored sta je sta ne znam
ImranEDC je napisao/la:
10 maj 2020, 17:48
legenda reala je napisao/la:
10 maj 2020, 17:31

na Ustiprači nema ništa
Kako nema,meni rodzak vec 4 godinu tu.
sta radi, hodža :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 10 maj 2020, 18:17

"Radnička prava i jednakost sviju" reče Tito i zapali najbolju cigaru, pojede najfiniji biftek i popi najkvalitetniji whiskey. Samo je prihvatao najbolje: najbolje vile, najbolje jahte, najbolja lovišta a i ženske puno mlađe od njega su imale mjesto u njegovom napaćenom životu. Kažu: "Ali Tito ništa nije ostavio svojoj djeci" :rol: , zato je on za života pojeo, popio i prouživao za 20 potomaka. Njegova politika mi i nije toliko mrska, čak ima više stvari koje mi se sviđaju od onih negativnih ali njegov "Sultan od Bruneja" životni stil mi je krajnje odbojan od jednog lidera, pogotovo za onog što je on propagirao.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 10 maj 2020, 18:19

VolimTz je napisao/la:
10 maj 2020, 18:08
Pol Pot i Gandi, dva brata. :rol:

Sloboda narodu. :mrgreen:
Uspon ludog Staljina je dozvolio svakom ludaku da pod krinkom komunizma uspostavi totalitarni režim.

Mada i ja sad kad bi preuzeo zemlju nad SDAovcima bi Potovske metode prihvatio.

Komunizam može biti i demokratski. Ali to je stara ideja sa previše rupa.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 maj 2020, 18:22

VolimTz je napisao/la:
10 maj 2020, 18:08
Pol Pot i Gandi, dva brata. :rol:

Sloboda narodu. :mrgreen:
Kako bi Pol Pot sve građane potmanio, a čovjek komunista, sve gradsko stanovništvo preselio u radne logore i na farme, Helćo bi prvi nastradao :mrgreen:
Ideologija koja je skovana u ovim uvjetima odbacuje Marksizam te teoretski više nije riječ o istim ideologijama. Naime, ono što su Crveni Kmeri skovali je ideja da radnici, u klasnom smislu, nisu revolucionarna klasa, već da su to ruralni seljaci. Seljake se proglasilo "istinskom proleterskom klasom i životnom snagom revolucije".
Isprobavši razne metode - igrajući se zapravo Boga na neki način - dao je stanovnike jednog grada, Komponga, njih 15,000, potpuno izbaciti iz grada, očito očekujući da će ljudi na selu, u poljoprivredi, doživjeti katarzu. To također nije bilo odveć učinkovito, ali Sar nastavlja s ovim planom pa tako 1974. pokreće potpunu evakuaciju još većeg grada, Oudonga.

Svijet većinom nije upoznat s događanjima unutar Kambodže, a Sar i Crveni Kmeri počinju dobivati i međunarodno priznanje. Uskoro preuzimaju i mjesto u UN-u kao legitimni predstavnici Kambodže. Ukupno 63 države su dale glas za njih i uz 3 glasova prednosti, Crveni Kmeri sada su sjedili i u Ujedinjenim narodima.

Ideologija koju Sar implementira kao apsolutni vladar Crvenih Kmera postaje sve radikalnija - do jeseni 1974. naređuje evakuaciju svih većih gradova. Populaciju se preseljava na selo. Sar tvrdi kako će to dovesti do socijalističke transformacije. Drugi ključan korak odlučen u jesen 1974. je prekid stavljanja dodatnog novca u optjecaj - ističe kako će ovim potezom novac uskoro jednostavno nestati.

U isto vrijeme kreću nove masovne čistke u stranci. Dojučerašnji visoki dužnosnici odvode se u šumu i rješavaju po kratkom postupku metkom u zatiljak. Čistke se provode i na etničkoj razini, naročito uključujući etnički tajlandski kadar. Sar tvrdi kako je to sve dio klasne borbe i da je strog stav nužan protiv "partijskih neprijatelja".
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 maj 2020, 18:29

rio_Ferdy88 je napisao/la:
10 maj 2020, 18:16
EU spasena od nacizma i fasizma, 70% zasluga komunistima. I onda nakon rata izjednace komuniste sa nacistima i fasistima kako bi presli na drugi korak, a to je da velicaju fasizam i nacizam.
Evropa je spašena zahvaljujući Amerima jer su se oni uključili u rat, a kasnije izgrađena ponovo zahvaljjujući Maršalovom planu. Da se Ruse pitalo oni bi silovali i pobili sve što im se našlo pod rukom i nogom. :mrgreen:
Mislim da se zapadni saveznici ne bi pomakli od Belgije da Njemacka nije morala ratovati na drugoj strani. Invaziju na Rusiju ne mozes izvesti nikada tako da bi Sovjeti bez pomoci kad tad izasli na svoje granice. Staljin je u tom segmentu ispao predobar zapadu jer je mogao tjerati do Portugala kada su bili u zaletu. Mogao je dole uzeti citav Balkan itd ali je ispostovao dogovor.

Za zapad ne vjerujem da bi se pomakli da nije bilo Rusa. S obzirom da nisu bili surovi prakticno su pokupili glavninu naucnika i planova i na tome izgradili masineriju koju sada imaju.

Mislim da su Sovjeti na istoku i prelomili Njemacku do trenutka kada su savenizi odradili iskrcavanje. Bar u glavama su znali da su izgubili rat, a u propagandi pricali nesto drugo.

I nakon rata Staljin neprijatelj, kada su dobili ono sto su trazili, a izdali neke drzave. Da bi danas ti Francuscici recimo postala najveca mraka jer imaju situaciju sa muslimanima kakvu su imali Njemci sa Jevrejima. Znaci nista bolji od Njemaca nikada nisu ni bili Madjari, Slovaci, Francuzi, Belgijanci, Nizozemci ..

Mislim Staljin i jeste bio budaletina ali sto ides sa zlocincom ako ti ne treba. Podero bi ih Hitler ko Njemacka Brazil da nije bilo Staljina.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 10 maj 2020, 18:31

Tuzlaka i Rusa 200 miliona. :rol:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 maj 2020, 18:32

VolimTz je napisao/la:
10 maj 2020, 17:45
Epidaurus je napisao/la:
10 maj 2020, 17:42
Okej, pustimo onda i prijeratne sarajevske Srbe koji su pucali po gradu da hodaju Ferhadijom i slave Radovana i Ratka. Zapamti tu izjavu kad sljedeci put budes sr.ao sto se ravnogorski pokret okuplja u Visegradu il kad se aktivisti protiv priznanja genocida u Srebrenici okupe. Demokratija je kako ti kazes, imaju pravo da setaju i uzvikuju parole kakve im padnu na pamet.
Ja ne serem nikad sto se tice tih okupljanja. Mozda se ovi sto vjeruju u bratstvo i jedinstvo jos nesto ko cude. Meni je drago sto pokazu ono sto misle i osjecaju. Taman kad mislis da mozes mirno spavat oni te podsjete da drzis jedno oko otvoreno.
cala je napisao/la:
10 maj 2020, 17:44

Ovakvi ubise momka neki dan dok je trčao ulicom i ovakvi su se izivljavali nad crncima u proslom vijeku. Kud se svi ne potrovase varikinom kad je Trump rekao da se dezinfekuju iznutra. Ne zasluzuju da zive.
Za to se krivicno odgovara, a za misljenje ne mozes oduzeti nekome zivot, to je fasizam.
Ako tom propagandom podsticu ljude na nasilje, a poticu, to je daleko od misljenja. I Seselj se izvukao na slicnu tehnikaliju, da je drzao motivacijski govor i da nije ni u jednom trenutku naredio svojim vojnicima da ubijaju civile. Jel to znaci da bi trebali pustiti vojvodu da se setka Sarajevom ili ostalim dijelovima Bosne ili Hrvatske gdje su njegove trupe vrsile zlocine?

Zar nije bolje sprijeciti zlocin u korijenu tako sto ces zabraniti bilo kakvo obiljezavanje fasizma, nacizma i ostalih "-zma" nego kasnije oplakivati zrtve i osuditi zlocince na "robiju"?

Prava americka propaganda, shoot first, ask later.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 maj 2020, 18:37

Komunizam je propala ideologija. SSSR je bila loša država ali Crvena Armija je uradila veliku stvar u borbi protiv nacizma.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 10 maj 2020, 18:38

cala je napisao/la:
10 maj 2020, 18:32

Ako tom propagandom podsticu ljude na nasilje, a poticu, to je daleko od misljenja. I Seselj se izvukao na slicnu tehnikaliju, da je drzao motivacijski govor i da nije ni u jednom trenutku naredio svojim vojnicima da ubijaju civile. Jel to znaci da bi trebali pustiti vojvodu da se setka Sarajevom ili ostalim dijelovima Bosne ili Hrvatske gdje su njegove trupe vrsile zlocine?

Zar nije bolje sprijeciti zlocin u korijenu tako sto ces zabraniti bilo kakvo obiljezavanje fasizma, nacizma i ostalih "-zma" nego kasnije oplakivati zrtve i osuditi zlocince na "robiju"?

Ne mozes sprijeciti zlocin u korijenu jer imas ljude koji sebe nazovu antifasistima i onda dobiju dar od Boga da u svemu vide fasizam. I sad ti pored njih moras pazit sta ces govorit, jer oni nekom mudzizom Allahovom znaju gdje je granica fasizma. A mi obicni smrtnici nemamo pojma.

Tako da mi je bolja sloboda govora nego da mi tuzlak1987 određuje sta smijem a sta ne smijem reci.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 10 maj 2020, 18:40

Komunizam je ubio vise ljudi nego fasizam i nacizam zajedno :njanjanja:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 10 maj 2020, 18:40

Naravno da je SSSR bio kljucan za pobjedu nad nacizmom. Glavnina Wermachta i najbolji generali te vojske su otisli na Rusiju. Kursk je prekretnica citavog rata bio.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 10 maj 2020, 18:43

Možemo li da prekinemo ovu raspravu o historiji. Za sad dobro ide, ali se bojim da "neko" dosadan ne dođe kao i uvijek do sad pa da moram promijeniti stranu.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 10 maj 2020, 18:43

ImranEDC je napisao/la:
10 maj 2020, 18:00
Komunizam je prejaka ideja samo sto su ga idioti zloupotrjebili.
I naciosocijalizam je prekrsna ideja pomazes i radis za svoju naciju a socijalno osvjesten pokret gdje nema siromasnih samo jednakih ali ga Hićo zasra do bola.
Inace vidim korona popustila opet ustase i partizani aktuelni Bogu hvala vracamo se u normalu. :mrgreen:
Osobno me ne zanima tko se kome moli i tko kome pusi ili lize medju tim zidovima domova, dzamija i crkvi sve dok ne uzimaju pare kao hdz, sda i sds svojom dugogodisnjom politikom zavadi pa vladaj.
Da je narod normalan u nas i da sve ove ignorira sem pljacki u javnim nabavama vjerujem da bi svima standard bio bolji jer ne zivi se niti od ustasa partizana a niti od povijesti.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 10 maj 2020, 18:46

Znacajan doprinos dali su i Britanci svojim otporom pogotov tokom legendarne Bitke za Britaniju.

Operacija Morski lav nije mogla biti pokrenuta u svom cijelom opsegu, jer Njemacka mornarica nije uspjela sa planom iskrcavanja na britansku obalu. Luftwaffe nikad nije izvrsio svoj primarni plan unistenja britanske odbrane u zacrtanom roku od 4 sedmice. Izgubili su 1700 zrakoplova. Strasan udarac.

Neslomljivi britanski duh sa celicnim Churchillom.
slika
slika
slika
slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 10 maj 2020, 18:47

avenija je napisao/la:
10 maj 2020, 18:40
Komunizam je ubio vise ljudi nego fasizam i nacizam zajedno :njanjanja:
Islam je u Indiji pobio više ljudi nego komunizam sve zajedno.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 10 maj 2020, 18:49

VolimTz je napisao/la:
10 maj 2020, 18:38
cala je napisao/la:

Ne mozes sprijeciti zlocin u korijenu jer imas ljude koji sebe nazovu antifasistima i onda dobiju dar od Boga da u svemu vide fasizam. I sad ti pored njih moras pazit sta ces govorit, jer oni nekom mudzizom Allahovom znaju gdje je granica fasizma. A mi obicni smrtnici nemamo pojma.

Tako da mi je bolja sloboda govora nego da mi tuzlak1987 određuje sta smijem a sta ne smijem reci.
Ti ni u jednom svom upisu nisi odgovorio na konkretno pitanje.

Ova NeoNazis preseravanja po SAD, da li imaju smisla kad znamo proslost jednog takvog pokreta i ono sto su vodje i pripadnici tog pokreta uradili u periodu od 39-45 ?

Samo me zanima taj odgovor. Da li je po tebi uredu sto oni izlaze na ulice sa svastikama, zastavama, marsiraju naokolo i ozivljavaju takav jedan pokret ?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 10 maj 2020, 18:52

Antipolitika3 je napisao/la:
10 maj 2020, 18:43
ImranEDC je napisao/la:
10 maj 2020, 18:00
Komunizam je prejaka ideja samo sto su ga idioti zloupotrjebili.
I naciosocijalizam je prekrsna ideja pomazes i radis za svoju naciju a socijalno osvjesten pokret gdje nema siromasnih samo jednakih ali ga Hićo zasra do bola.
Inace vidim korona popustila opet ustase i partizani aktuelni Bogu hvala vracamo se u normalu. :mrgreen:
Osobno me ne zanima tko se kome moli i tko kome pusi ili lize medju tim zidovima domova, dzamija i crkvi sve dok ne uzimaju pare kao hdz, sda i sds svojom dugogodisnjom politikom zavadi pa vladaj.
Da je narod normalan u nas i da sve ove ignorira sem pljacki u javnim nabavama vjerujem da bi svima standard bio bolji jer ne zivi se niti od ustasa partizana a niti od povijesti.
Pa jeste dobra je ideja sto se tice podizanja kvaliteta zivota sto je Hitler i dokazao, dok recimo Musolini sa svojim rezimom nije nikada napravio neke rezultate. Hitler je napravio cudo u tom segmentu.

Samo je problem sto kada je uzeo Cesku, Austriju..poznate robovlasnicke drzave kao UK i Francuska to nisu mogle da gledaju. Recimo oni su pozitiva, a prodali Poljake, Cehe, imali kolonije 20-30 godina nakon rata. Ali to ne potenciraju kao sto ni Ameri nece reci da nisu crncima dali da se bore u vojsci vec samo da voze kamione, a pocetkom 60ih si morao imati bas muda da dodjes u Juzne drzave i pravis reforme.

UK je u Jugoslaviji preko svojih generala i napravio puc nakon sto je Pavle potpisao sporazum sa nacistima. Znaci da Karadjordjevici nisu bili igraci Engleza danas ne bi ni znali za Pavelica jer se nije dopadao Hitleru ni kao druga opcija. Tek kao treca nakon sto je HSS ga odbio.

Ali sta bi bilo kad bi bilo. Hitler je napao Jugoslaviju i dobili smo ovu verziju.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 maj 2020, 18:56

VolimTz je napisao/la:
10 maj 2020, 18:38
cala je napisao/la:

Koja je onda po tebi granica fasizma?

MaliUziVertikalni
Kontakt:

Post Postao/la MaliUziVertikalni » 10 maj 2020, 19:04

ImranEDC je napisao/la:
10 maj 2020, 14:44
MaliUziVertikalni je napisao/la:
10 maj 2020, 14:42
Jesi ti naporan
Sta je uvlaciguzu ?
popusis mi kurcinu momak, kad sam se ja uvlacio na forumu 2014 nije te otac iz jaja izbacio
no homo.
dua lipa.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG i 9 gostiju.