UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

90minut
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la 90minut » 10 maj 2020, 21:34

Hahahahahahaha

Ili ono kad je poceo s rukama da izvodi nešto udara se u jednu pa u drugu i dok on to radi ovaj poslo bombu u njegovom pravcu :urnebes:

A koliko je puta bjezao od Gejcija o tome necemo. :D

To je stvarno svojevrsna komedija samo po sebi gledaš intervjue prije borbe i onda ono bjezanje.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 10 maj 2020, 21:48

Svaka čast Dani i UFC-u što su nam priredili spektakl. :salut:

Ja vjerujem da su ovim potezom pridobili nove pratitelje ovog najboljeg sporta :!:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 10 maj 2020, 21:52

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
10 maj 2020, 21:11
alemsa je napisao/la:
10 maj 2020, 17:28
chily-rz je napisao/la:
10 maj 2020, 17:26
Pa nije ni Irac plaho nešto fasovao protiv Khabiba ali to ne mijenja činjenicu da je tapkao za život.
Jeste ali Irac na podu za Tonija je obicni amater
Conor ustvari nije loš na podu, to je američki mit da se ne snalazi dole.

A ustvari je najbolje branio habibove TD-e .
Ljudi sude o Conorovom ground gameu, na osnovu debakla od Khabiba. Medjutim, kod svakog Khabibovog protivnika imas osjecaj da nikad nisu u zivotu hrvali, jer je covjek 5 nivoa iznad. Conor je odlicno branio rusenja na pocetku, medjutim, ne postoji borac, u ovoj kategoriji, koji moze Khabiba drzat na nogama, ako se njemu ne drzi gore. Mozes ga ugasit nekom bombom ili pogodit neku ludu kombinaciju, ali gradit svoje sanse na osnovu defanzive grapplingom ili hrvanjem je NO GO. Mnogi bi i gore zavrsili od Conora protiv onako napaljenog Khabiba. Covjek ga namjerno nije zavrsio ranije, da ga moze batinjat kao malo dijete.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 10 maj 2020, 21:57

Uspio je Gleison Tibau heheh, al je bio našprican do nebesa.

Po mom skromnom misljenju stanje u LW je sljedece.

Justin > Khabib
Conor > Justin
Khabib> Conor
⚜️~⚜️~⚜️

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 maj 2020, 22:02

Al najjače kad je počeo izvoditi neke pokrete i nedugo nakon toga ga Justin počeo gasiti :rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 10 maj 2020, 22:07

Rokoko87 je napisao/la:
10 maj 2020, 22:02
Al najjače kad je počeo izvoditi neke pokrete i nedugo nakon toga ga Justin počeo gasiti :rol:
Brate baš me uhvatio neki napad smijeha između ostalog to bi trebao biti komentar na youtubu...

Tony Ferguson je tip covjeka koji ce izvoditi akrobatiku iako prima bombu za bombom. :urnebes:

Na engleskom to bolje zvuci. :D

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 10 maj 2020, 22:14

Otkud UFC na Sportklubu? Danas upratih na SK3, evo sad i na Nova Sport repriza. Da li je one-time thing ili će biti praksa?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 maj 2020, 23:18

Ako izuzmemo Makacheva, iz ociglednih razloga, jedini borci u lakoj kategoriji koji mozda, tj imaju u teoriji sanse da neutraliziraju Khabibova rusenja trenutno su Gaethje i Kevin Lee, koji imaju pozadinu u hrvanju, s tim da Gaethje ima jacu pozadinu a Kevin Lee je fizicki vjerovatno jaci. Od njih dvojice, Lee nit je u stojci dovoljno jak, nit je mentalno na nivou i generalno nije blizu sad da bude kontender. Tako da ostaje Gaethje. Svi ostali su vecinom specijalizirani u stojci. Ima i Gillespie al je daleko od vrha.

Steta sto je Colby Covington u velteru, iako moze uz malo rada skinuti na 70 jer je jedan od laksih u velteru. On je vec ozbiljnija prica sto se hrvanja tice i to bi bila borba i po.

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 11 maj 2020, 00:14

Finn je napisao/la:
10 maj 2020, 22:14
Otkud UFC na Sportklubu? Danas upratih na SK3, evo sad i na Nova Sport repriza. Da li je one-time thing ili će biti praksa?
I na Nova Sport je išlo uživo :mrgreen:

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 11 maj 2020, 00:32

AshburtonG je napisao/la:
10 maj 2020, 21:52
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
10 maj 2020, 21:11
alemsa je napisao/la:
10 maj 2020, 17:28

Jeste ali Irac na podu za Tonija je obicni amater
Conor ustvari nije loš na podu, to je američki mit da se ne snalazi dole.

A ustvari je najbolje branio habibove TD-e .
Ljudi sude o Conorovom ground gameu, na osnovu debakla od Khabiba. Medjutim, kod svakog Khabibovog protivnika imas osjecaj da nikad nisu u zivotu hrvali, jer je covjek 5 nivoa iznad. Conor je odlicno branio rusenja na pocetku, medjutim, ne postoji borac, u ovoj kategoriji, koji moze Khabiba drzat na nogama, ako se njemu ne drzi gore. Mozes ga ugasit nekom bombom ili pogodit neku ludu kombinaciju, ali gradit svoje sanse na osnovu defanzive grapplingom ili hrvanjem je NO GO. Mnogi bi i gore zavrsili od Conora protiv onako napaljenog Khabiba. Covjek ga namjerno nije zavrsio ranije, da ga moze batinjat kao malo dijete.
Khabib kad mu je odmjerio distancu i vidio da ga Conor ne moze pogoditi, odlucio je da se igra sa njim. Jedino ga je moglo zajebati ono sto su Conoru pustali sve, mislim da ga je cak koljenom u glavu kad su u parteru bili nebi mu oduzeli poene. A ovaj da nije varo, Khabib bi mu otkino ruku sa onom kimurom. Sto se tice Conorove TD odbrane, zelio bih naglasiti cisto da se nikad ne zaboravi, da je Conor prekrsio jedno 10 pravila, a MNOGO mu je pomoglo ono "povlacenje sorca" i hvatanje ograde svim mogucim ekstremitetima. Da jos dodam, nerealno je da neki stavljaju Justina ispred Khabib. Pa pitanje je je li ovaj Justin uopste bolji od Dustina prije borbe sa Khabibom, a neki pisu da je bolji od Khabiba. :crazy: Dustinov niz: Pettis, Justin, Alvarez, Holovej > Justinov niz: Vick, Barboza, Cowboy, Tony :kafa:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 maj 2020, 00:51

Nije ovdje pitanje ko je od koga bolji. Nebitno da li je Dustin bolji od Gaethjea.

Pitanje je ko može biti dovoljno jak i hrvački sposoban da Khabiba odmakne od sebe. Sad za sada Gaethje ima 20/30% šanse da ga dobije.

Ima KO snagu da ga smakne, ima hrvačku podlogu da barem 2 minute od 5 borba bude na nogama. Također posjeduje kretanje kako bi nulirao Khabibov presing.

Ono što Gaethjeu ne ide na ruku je njegov kardio, ali protiv Fergusona izgleda da je malo poradio na tome.

Ja sam Khabib fanboy, i slavio sam kad je Irca prebio ali nećemo se praviti blesavi i misliti da je nepobjedljiv.
⚜️~⚜️~⚜️

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 11 maj 2020, 00:53

U borilackom sportu ne postoji termin "nepobjediv". Uvijek moze zalutat neka poluga ili udarac,a i povrede nisu strane.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 11 maj 2020, 01:12

Khabib sam kaze da nije nepobjediv, ali da se to svodi na sanse da ga neka bomba pogodi i to je to. Ja sam Khabibov fan, ali pokusavam sto objektivnije situaciju gledati, citam najvise ono sto pisu "hejteri" i opet mislim da je mismatch za svakog u 155 kategoriji. Perfect storm, perfect timing

edit: volio bih samo dodati kako mi je bilo interesantno kako Justin nije isao da zavrsi Tonija a imao je brat bratu jedno 3-4 ciste situacije. Ono nesto ko da lovac gleda pljen kako se lagano mrcvari umjesto da ga ubije. Surovo nema sta. Onaj uppercut Tonija krajem druge runde je bio perfektan i mislim da je ono uradio sredinom runde da bi se veceras druga prica pricala

Kako je okruzio i zavrtio ruku perfektno i onda ovaj zvuk ko da ga je palicom opalio, jos sam vidite kako je Justin pokrio glavu u onom stavu, isto ranjen.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 maj 2020, 04:24

Ma opustio se zadnjih 10 sekundi i kad skontaš mogao ga je Tony uspavati eto šta ti je MMA taj mali momenat je mogao baciti u vodu sve što je uradio prije i poslije toga..

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 11 maj 2020, 12:03

Khabib još uvijek ima šansu ne samo završiti karijeru neporažen već i neokrznut, niko ga još uvijek nije ni ozbiljno ogrebao po licu, može otići snimati reklamu odmah poslije borbe. Sad je jasno da nema ništa od toka karijere koji je sam proglasio idealnim: "Tony i GSP, poslije tog više nemam šta dokaziti i odo ja" ali možda i dalje ostanu samo dvije borbe samo što bi to bili Gaethje i Irac. Jedna borba koja je ipak dovoljan sportski izazov da mu je zanimljivo i jedna za naplatiti financijski sav trud.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 maj 2020, 12:42

90minut je napisao/la:
10 maj 2020, 20:53
I to Conora koji je pio i zaje.bavao se u toku kampa i uzeo mu je rundu.

Nema to mozga da shvati da Khabib ne bi izdrzao s top 3 borca u diviziji jednu rundu da mora ostati na nogama 5 minuta jedan Michael Johnson ga je uzdrmao da je ovaj poceo paničariti i odma išao na obaranje..

Jedini borac koji mu je bio prava prijetnja je Ferguson i to je tuga što borbu necemo ni vidjeti vjerovatno nikad jer je lik jedini koji ima leđnu tehniku da ugrozi Khabiba i submission game koji bi ovaj izbjegavao kao lud..

Ferguson i kad bi izgubio nekim gušenjem u 3, ili 4 rundi lik ne bi imao kapljicu krvi na licu jer bi ovaj išao samo na sigurno jer zna kakvu opasnost ovaj predstavlja samo hajde ti to ovom objasni ili ovim što navijaju za njega jer je musliman a o MMA zna vrlo malo.
A shvatas li ti da se ovo takmicenje ne svodi samo na stand up borbu, ako si sposoban da odrzis protivnika u tom nacinu borbe onda to i uradi, ili unapredi svoj stil pa treniraj i hrvanje, poluge, a ne samo borbu rukama.
Zasto do sad niko nije Khabiba pobijedio, zasto ga niko nije odrzavao u stand up-u i namlatio? Zato jer je ovaj majstor svog zanata.
Navalio si zajedno sa jos par njih kako ne bi mogao izdrzati 1 rundu na nogama, zato skontaj da ovo takmicenje nije K1, upravo je mix vise vjestina i onaj ko ih najbolje usavrsi i koristi, taj je najbolji.

I j3bote, evo preletio sam 3-4 stranice nabrzinu, svaki 2. ili 3. post je tvoj, samo jos na PL Prepucavanja cekam da uskocis i napravis dar mar. :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 11 maj 2020, 18:37

Dan te **** ljudi ovdje osporavaju jednog Khabiba hahahaha i vi im pokusavate nesto dokazati. Ne vrijedi, ne dopire to do mozda idiota.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 11 maj 2020, 19:57

Niko realan ne osporava Khabiba samo je svima dosadilo pusenje kurca istome od njegovih pojedinih fanova.
Druga stvar publika nije realna i sad svi pisu za Tonija da je klosar,maltene,a covjek je imao 12 uzastopnih pobjeda.
I lako se mogla desiti i 13.samo da je druga runda potrajala jos 20ak sekundi.
Gejči je bio predobar,fizicki odlicno spreman,fenomenalno iz kontri reagovo na onaj ludjacki pritisak Fergusona,nebrojeno tacnih pogodaka u glavu.
Kako je onaj uspio sve one udarce da prezivi meni nikad nece bit jasno.
I nisu to samo udarci iz trece,cetvrte ili pete runde.
Ono sto je dobio u prvoj dok su obojica bili svjezi oborilo bi 90% boraca.
Kolicinu primljenih batina ne znam da li bi i Diaz prezivio s tim da bi njemu prekinuli mec odavno zbog povreda na faci.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 maj 2020, 20:54

Zato ga nikad nece smatrati niko najboljim MMA borcem jer nema ništa osim jednog aspekta borbe naravno najvaznijeg aspekta borbe zato i pobjeđuje ovo su vrlo jednostavne stvari shvatiti.

To što je u stojci poluamater je nešto drugo. :D

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 11 maj 2020, 21:30

I odkud njemu uopste 28-0?
Gdje je to ranije pobjedjivo?

Najbolje bi bilo da su ovi skorevi samo za UFC,najjaca organizacija kad udjes kreces od 0-0.
A ne tamo negdje se marisali po kafanama i nabijali pobjede :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.