UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

Denno
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Denno » 11 maj 2020, 21:56

Dzoni je napisao/la:
11 maj 2020, 21:30
I odkud njemu uopste 28-0?
Gdje je to ranije pobjedjivo?

Najbolje bi bilo da su ovi skorevi samo za UFC,najjaca organizacija kad udjes kreces od 0-0.
A ne tamo negdje se marisali po kafanama i nabijali pobjede :mrgreen:
U Rusiji, zemlja od 200mil ili koliko već stanovnika. Kod njih nastup u bilo kojoj mma promociji je **** izazov. Mislim oni u osnovnoj školi za tjelesni odgoj imaju borilačke sportove. Inače dobra teza za ufc, definitivno trebaju u obzir uzimati samo pobjede u okviru svoje organizacije. Npr Vaso Bakočević ima bruku pobijeda i kad mu pogledaš sherdog profil pomislio bi čovjek strašan borac u pm. Ustvari čovjek je amater.

Inače respekt za Tonya, trebalo je ono sve preživiti. Nije mi nešto simpatičan, ali šteta što je ostao bez tog meča za pojas. Gaethje vs Conor, vjerujem da bi bilo odlično šaketanje i vrh borba.
embrace the chaos

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 maj 2020, 22:02

Denno je napisao/la:
11 maj 2020, 21:56
Dzoni je napisao/la:

Najbolje bi bilo da su ovi skorevi samo za UFC,najjaca organizacija kad udjes kreces od 0-0.
U Rusiji, zemlja od 200mil ili koliko već stanovnika. Kod njih nastup u bilo kojoj mma promociji je **** izazov. Mislim oni u osnovnoj školi za tjelesni odgoj imaju borilačke sportove. Inače dobra teza za ufc, definitivno trebaju u obzir uzimati samo pobjede u okviru svoje organizacije. Npr Vaso Bakočević ima bruku pobijeda i kad mu pogledaš sherdog profil pomislio bi čovjek strašan borac u pm. Ustvari čovjek je amater.

Inače respekt za Tonya, trebalo je ono sve preživiti. Nije mi nešto simpatičan, ali šteta što je ostao bez tog meča za pojas. Gaethje vs Conor, vjerujem da bi bilo odlično šaketanje i vrh borba.
To ti ono ostalo nas i rusa 200 miliona? :D

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 11 maj 2020, 22:12

90minut je napisao/la:
11 maj 2020, 22:02

Jeste. Vidim sad promašio sam za 56 miliona :zviz:

Još nešto vezano za Fergusona. Ne znam koliko je zanemariva činjenica da je imao dug "kamp", u kojem se spremao za totalno drugačiji profil borca.
embrace the chaos

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 maj 2020, 22:16

Khabibova najveca prednost protiv udaraca je ta sto moraju spustiti ruke, kao prevenciju od rusenja. Automatski, to vise nije to.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 maj 2020, 22:30

Denno je napisao/la:
11 maj 2020, 22:12
90minut je napisao/la:
11 maj 2020, 22:02

Jeste. Vidim sad promašio sam za 56 miliona :zviz:

Još nešto vezano za Fergusona. Ne znam koliko je zanemariva činjenica da je imao dug "kamp", u kojem se spremao za totalno drugačiji profil borca.
I to skontaj koliko ima muslimana i ostalih.. :D

To je to Evander pa pogledaj Conora kad ga je ovaj nakacio frajer mu gleda u noge kad ce krenuti..

Bice on na kraju najveci svih vremena, a opet to nece ništa promjeniti da ne bi izdržao na nogama niti jednu rundu eventualno pola druge protiv ovih top 3, 4 s druge strane njemu treba uvijek po 4 da ih riješi.

A glavna stvar svega je da se nije nikad borio se nekim poput Fergusona koji ga s leđa može uhvatiti i završiti pokazao je to Dustin najbolje.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 11 maj 2020, 23:06

Ma nisam mislio samo na Khabiba,nego za sve.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 maj 2020, 23:47

90minut je napisao/la:
11 maj 2020, 22:30

Bice on na kraju najveci svih vremena
Bit ce goat lake lategorije (msm vec sad je) i jedan od najboljih svih vremena generalno, goat tesko da ce biti jer i sa nulom pored 28, 29, 30 koliko vec bude GSP i Jones imaju impresiniji rezime, mnogo duzu vladavinu i kompletniji su borci. Khabib jest malo dominantniji u pobjedama, pogotovo jer nikad nije bio ni nacet ni ugrozen. Ako zavrsi sa 30-0, 14-0 u UFC-u, sto je veoma izgledno, stavio bih ga na trece mjesto iza njih dvojice.

Vjerovatno mi je najmrzi sportista i to daleko, ali Jonesov rezime je apsurdan, i ne vjerujem da ce iko ikada imati bolji, nije niko ni blizu. A nije ni on porazen nikad realno. Lik je samo tako sebi sjebao status neupitnog goata glupostima van oktagona.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 maj 2020, 23:59

Da naravno samo njegove divizije.

A za Jon-a znamo svi šta predstavlja u oktagonu meni je i drago što je takav dok s druge strane ovi glume skromne i dobre likove.

Pokušavao je i to Jon usred velikog pljuvanja, al' mu uvijek narav dođe gdje treba. :)

A koza imamo mnogo bar što se mene tice ja to sve gledam ponavljam samo što se tice njihove divizije, eto neki dan Max Kellerman govori Fergusonu između redova da je budala što je prihvatio borbu, ovaj mu govori da oni koji tako misle su casual fanovi.

Baš me zanim da li ima danas isto mišljenje, budala.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 maj 2020, 00:06

GOAT je naziv bez ikakvih standarda i uvijek ce biti oprecnih misljenja. Za svakog kojeg se ovdje spominje, mogu se naci plusevi i minusi. Totalno irelevantan podatak. Cim nemas odredjene kriterije za nesto, to je onda podobno razlicitim misljenjima i stavovima.
Moje misljenje, ovaj sport je mlad i borci koji budu dolazili u buducnosti, bit ce puno kvalitetniji nego ovi do danas sto su.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 maj 2020, 00:10

Evander je napisao/la:
12 maj 2020, 00:06
GOAT je naziv bez ikakvih standarda i uvijek ce biti oprecnih misljenja. Za svakog kojeg se ovdje spominje, mogu se naci plusevi i minusi. Totalno irelevantan podatak. Cim nemas odredjene kriterije za nesto, to je onda podobno razlicitim misljenjima i stavovima.
Moje misljenje, ovaj sport je mlad i borci koji budu dolazili u buducnosti, bit ce puno kvalitetniji nego ovi do danas sto su.
Teško danas u 2020 smo došli do vrhunca za bilo koji sport siguran sam pogotovo za borilacke vještine jer šta još mozes izmisliti?
Naravno da li ce biti u buducnosti biti boljih pojedinaca koji to sve rade bolje nego ovi danas, sigurno da hoce..

A GOAT boraca danas ima mnogo jer nema apsolutno ništa što možeš staviti da bude Khabib iznad Jonesa, GSP ili Cejuda i obrnuto.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 12 maj 2020, 00:13

Kad neko napise nije Jones nikad realno porazen :facepalm: Sto se tice te GOAT titule, marketing i mistika i jos drugih faktora je mnogo bitnija od nekog rezimea. Kareem ima bolji rezime od ikog ikad u sportu kosarke, pa ce 1 u 20 osoba reci da je on GOAT umjesto Jordana. Doncic ima mozda bolji rezime od Petrovica za GOAT nasih prostora pa ce 98% ljudi napisati da je Petrovic GOAT, dok vamo sa strane realno Kukoc ima najbolji rezime. :kafa:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 maj 2020, 00:15

90minut je napisao/la:
12 maj 2020, 00:10
Evander je napisao/la:
Teško danas u 2020 smo došli do vrhunca za bilo koji sport siguran sam pogotovo za borilacke vještine jer šta još mozes izmisliti?
Naravno da li ce biti u buducnosti biti boljih pojedinaca koji to sve rade bolje nego ovi danas, sigurno da hoce..

A GOAT boraca danas ima mnogo jer nema apsolutno ništa što možeš staviti da bude Khabib iznad Jonesa, GSP ili Cejuda i obrnuto.
Prije svega, bit ce boljih trenera. Ovo je do sad bila samo prilagodba, sa boksa, hrvanja ili cega vec.
Sad kad dijete dodje u gym, pocet ce trenirati mma, odnosno sve.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 maj 2020, 00:18

Evander je napisao/la:
12 maj 2020, 00:15
90minut je napisao/la:
12 maj 2020, 00:10
Evander je napisao/la:

Prije svega, bit ce boljih trenera. Ovo je do sad bila samo prilagodba, sa boksa, hrvanja ili cega vec.
Sad kad dijete dodje u gym, pocet ce trenirati mma, odnosno sve.
Istina to je pocelo ima 5, 6 godina masovno kod " mlađih " da sve redom treniraju i pocinju se spremati..

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 maj 2020, 00:22

Jel trenirao ko od vas mma bjj?

Ja kad sam se oženio, pa dijete morao sam nažalost bataliti. Ali kada se situacija smiri, nastavljam gdje sam stao heheheh.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 maj 2020, 00:26

Zabit je napisao/la:
12 maj 2020, 00:13
Kad neko napise nije Jones nikad realno porazen :facepalm: Sto se tice te GOAT titule, marketing i mistika i jos drugih faktora je mnogo bitnija od nekog rezimea. Kareem ima bolji rezime od ikog ikad u sportu kosarke, pa ce 1 u 20 osoba reci da je on GOAT umjesto Jordana. Doncic ima mozda bolji rezime od Petrovica za GOAT nasih prostora pa ce 98% ljudi napisati da je Petrovic GOAT, dok vamo sa strane realno Kukoc ima najbolji rezime. :kafa:
Poraz ima, poražen nije. Mislim smiješno mi je da par ilegalnih laktova, u borbi u kojoj je izmasakrirao protivnika i sa njima i bez njih, čini razliku u diskusiji za goata. Ono "ali Jones ima poraz, Khabib nema".

Jonesov rezime sam napisao ne toliko vezano za prvi paragraf i diskusiju o goatu, samo se ibretim svaki put kad uđem da prebrojim koliko pobjeda ima u UFC-u, i vidim njegov niz imena i pobjeda. Ima najbolji rezime, ali zbog sumnje o njegovoj čistoći stavio bih GSP-a ispred.

I ne slažem se da su marketing i mistika važniji od rezimea, važni jesu važniji nisu. Skill i rezime odnosno record, pa sve ostalo. Ali dobro, ljudi imaju drugačije definicije goata. To je ok. Meni su skill i rezime najvažniji.
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
12 maj 2020, 00:22

Ja kad sam se oženio, pa dijete morao sam nažalost bataliti. Ali kada se situacija smiri, nastavljam gdje sam stao heheheh.
Nisam trenirao, ali jesam radio malo onako neozbiljno bjj sa likom koji je trener, sa kojim sam išao u istu teretanu. Fascinantan sport, ali nažalost nema nekih opcija ovdje kod mene, a ni vremena zbog studija.

Samo sam trenirao karate u mlađim danima :mrgreen:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 12 maj 2020, 00:30, ukupno mijenjano 3 puta.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 12 maj 2020, 00:28

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
12 maj 2020, 00:22

Ja sam kao dijete boks treniram 3 godone. BJJ mi je zanimljiva, kontao sam rekreativno poceti, ali kontam da sam sa 38 stara mrcina za to. Sad samo teretana, ali redovno :D

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 maj 2020, 00:33

Ja Judo 4 godine kao manji dan danas imam vrecu koju udaram kick box, al' rijetko baš.

Naravno nosim nož svakodnevno ako mi zatreba, nikad nije.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 maj 2020, 07:27

Dzoni je napisao/la:

Nisam Khabibov fan boy, ali ovo se za njega ipak ne moze reci. Dobijao je borbe u Dagestanu i sirom Rusije. Tu se radi o strasnim borcima, regijama gdje ljudi uce hrvati i udarati prije nego hodati. Druga je stvar sto su marketinski mentoli pa ne bi znali prodati ni vodu u Sahari.

Sto see GOATa tice - to je Jones bez sumnje. Strasno ga gotivim ali deff je budaletina van oktagona. Genetski mozda i najsavrseniji MMA borac kojeg sam ikada vidio.

A ako neko iz SA zeli trenirati ima pravo dobar klub na Vojnickom/Mojmilu, odmah ispod SOS djecijeg sela. Knights se zove teretana, uopste nije skupo jer za nekih 60km dobijes 0-24h teretanu, boks i bjj. Msm da ima opcija i bez teretane za 40km.
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 12 maj 2020, 07:34, ukupno mijenjano 2 puta.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 12 maj 2020, 07:31

Borcima što dugo vuku 0 poraza to postaje ogroman pritisak i teret a što kasnije izgube odjeknut će više. Bolje je kao Rakić: u svojoj prvoj borbi je izgubio giljotinom u 1. rundi od momka kojem je to bio prvi i zadnji nastup i više se ne bavi sa MMA i onda je to Rakiću bio jedini poraz sve do osam godina poslije i Volkana. Imao je pritisak 0 pobjeda u samo prve četiri minute karijere :salut:

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 12 maj 2020, 11:33

Jones je GOAT.
Kao licnost je nula ali gledajuci ono sto je radio unutar oktagona,imena u rezimeu i nacine na koje je zavrsavao ta imena...
Ne volim ga sekunde ali treba biti realan. U mma jako malo ljudi ima njegov skillset.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.