Zabit je napisao/la: ↑12 maj 2020, 00:13
Kad neko napise nije Jones nikad realno porazen

Sto se tice te GOAT titule, marketing i mistika i jos drugih faktora je mnogo bitnija od nekog rezimea. Kareem ima bolji rezime od ikog ikad u sportu kosarke, pa ce 1 u 20 osoba reci da je on GOAT umjesto Jordana. Doncic ima mozda bolji rezime od Petrovica za GOAT nasih prostora pa ce 98% ljudi napisati da je Petrovic GOAT, dok vamo sa strane realno Kukoc ima najbolji rezime.
Poraz ima, poražen nije. Mislim smiješno mi je da par ilegalnih laktova, u borbi u kojoj je izmasakrirao protivnika i sa njima i bez njih, čini razliku u diskusiji za goata. Ono "ali Jones ima poraz, Khabib nema".
Jonesov rezime sam napisao ne toliko vezano za prvi paragraf i diskusiju o goatu, samo se ibretim svaki put kad uđem da prebrojim koliko pobjeda ima u UFC-u, i vidim njegov niz imena i pobjeda. Ima najbolji rezime, ali zbog sumnje o njegovoj
čistoći stavio bih GSP-a ispred.
I ne slažem se da su marketing i mistika važniji od rezimea, važni jesu važniji nisu. Skill i rezime odnosno record, pa sve ostalo. Ali dobro, ljudi imaju drugačije definicije goata. To je ok. Meni su skill i rezime najvažniji.
DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 maj 2020, 00:22
Jel trenirao ko od vas mma bjj?
Ja kad sam se oženio, pa dijete morao sam nažalost bataliti. Ali kada se situacija smiri, nastavljam gdje sam stao heheheh.
Nisam trenirao, ali jesam radio malo onako neozbiljno bjj sa likom koji je trener, sa kojim sam išao u istu teretanu. Fascinantan sport, ali nažalost nema nekih opcija ovdje kod mene, a ni vremena zbog studija.
Samo sam trenirao karate u mlađim danima