https://www.academia.edu/39340762/CLE_I ... _exercices_
Evo ovdje imas link, mozes skinuti

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
joj bajki kao da su ti citali ovo umjesto andersenovih bajki kad si bio mali ustvari jedino su ti mogli citati kako ces boga krhnutu na sto nacina a jos ostati mumin pri tomeSviuodbranu je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:20Da se rat vodi samo oruzjem to bi dobro bilo. Rat, totalni kakav je bio agresija na BiH od strane Hrvatske i Srbije potpomognute domacim separatistima sa obje strane, vodi se svim sretstvima. Politickim, spijunskim, svim mogucim...Mi smo ko dijete koje pola sata dobije degenek, onda se zaleti pukne napadaca motkom u glavu, i tada se umjesaju stariji i prekinu kavgu. Mi smo rat izgubili, svidjalo se to kome ili ne. Opstali smo, ali generalno rat je izgubljen. Vise od pola drzave je okupirano.VolimTz je napisao/la: ↑14 maj 2020, 16:54Ja ne znam na koju foru nas nisu sve porobili devedesetih. Ovako retardiran narod. Bas su nesposobni. Mene bi bilo stid da sam BH srbin ili hrvat. Od ovakvih debila izgubiti.Sviuodbranu je napisao/la: ↑14 maj 2020, 16:11VolimTz malo pretjerujes.
Vecina ljudi koji ovdje pisu vole BiH,ali joj yebu vlast i sistem. (Valjda).Barem sto se Bosnjaka tice.
Slika jeste degutantna, i nepotrebna, koliko god ilustrovala realnost jer yebu nas tri musketira gadno.
Medjutim, ekonomski recimo Srbija je u vecoj banani, ima i vise sirotinje pa nikom ne pada napamet nesto slicno uraditi..Mentalitet valjda sto li...Sami sebi uvjek najveci dusmani.
U Hr veci egzodus nego iz BiH,odlaze iz istih razloga ko i mi, ekonomski kolaps, izbacuju ljude na ulicu narod jedva kraj sa krajem ali bato sahovnica visoko a kora hljeba u ruci. Bosnjo je poseban ipak.
Pogledam komentare na objavu o Selimu Beslagicu danas i vidis koliko je Bosnjo zadrt.
Kada su izasli Muslimani na megdan mocnoj imperiji, dobise pismo. Kaze mi znamo da vi ste sirotinja, da vas to tjera iz vase sahare pa evo vam zlato svakome, odjeca, deset deva i vratite se odakle ste dosli.
Odgovorio im "Allahova Sablja " i kaze nije to razlog nego smo mi narod koji pije krv, a culi smo da je u Rimljana najsladja.
Omjer 200 000 na 40-45 000 muslimana. Znas ti i koja je bitka.
Mi smo Bosnjaci potkupljivi, mehki, samilosni, nezainteresovsni, osvetoljubivi pogotov prema svojima. Zato smo i izgubili.
Čitao sam do pasusa gdje kaže da je Srbija u većoj ekonomskoj banani od nas, dalje nisam.
Jel ovo drugo lekcije i radna sveska za vježbanje?alex1991 je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:32
Evo ovdje imas link, mozes skinuti![]()
Cuo sam da su i onu trosku sto su djelili dzaba poceli prodavat nekom u Split za 2€ po toni lolMarsal je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:40Poslaše me prisilno na godišnji za ovu godinu od ponedjeljka, a tek od 11. marta do 1. aprila iskoristio za prošlu. Sad mi nema odmora do iduće godine. Fuj ja klošarske firme, raspala se dabogda. Namjerno prave i izazivaju neku umjetnu krizu da pokupe pare od EU i Vlade FBiH, a izvoz ide bolje nego ikad jer niko više skoro ne naručuje od Kineza.
Još hoće smanjit plate za 10% ko ima preko 1000 maraka. Sve je krenulo nizbrdo otkad je Novalić došao posjetit indijsko đubre.
Yebi se ti, ja ti već počeo spremati doček za ljeto
I nama marva jedva dočekala da godišnji izbije. Al ima alternativnih metoda odmoraMarsal je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:40Poslaše me prisilno na godišnji za ovu godinu od ponedjeljka, a tek od 11. marta do 1. aprila iskoristio za prošlu. Sad mi nema odmora do iduće godine. Fuj ja klošarske firme, raspala se dabogda. Namjerno prave i izazivaju neku umjetnu krizu da pokupe pare od EU i Vlade FBiH, a izvoz ide bolje nego ikad jer niko više skoro ne naručuje od Kineza.
Još hoće smanjit plate za 10% ko ima preko 1000 maraka. Sve je krenulo nizbrdo otkad je Novalić došao posjetit indijsko đubre.
S obzirom da blokiraju sve sto ide u prilog drzavi, okupacija mozda i jeste prava rijec.alan_kardec je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:36pola države okupirano![]()
Srbi i Hrvati prije rata nisu živjeli ovdje, izgleda.Ugl, Srbi mitomani
![]()
Ova crvena ti je mix lekcija i vjezbi.ASD je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:36Jel ovo drugo lekcije i radna sveska za vježbanje?alex1991 je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:32
A prvo je nešto kao skraćeni rječnik?
Koliko ima levela ove knjige?
Meni je jasno da smo 500 godina služili drugima i da nemamo toliku svijest o sebi kao naciji, o drzavnosti. Ali bas da nemamo zrno ponosa, to je porazavajuce. Oni sto vladaju ili sto su u opoziciji su samo odraz opste atmosfere među obicnim pukom. U korupciji sudjeluje 95 posto ljudi, ja ga yebem ko nije platio saobracajca ili ga zamolio da mu progleda kroz prste. Ko nije doktoru odnio deset deka kafe. Sve je to korupcija. Ali svi smo na ovom forumu, na fb, na klixu nevinasca. Blago nama. Po gradovima prljavi trotoari, po prirodi se istresa smece, ali nije narod to ovi iz vlasti prljaju. Kladionice pune a svi gladni. Strasan narod.Sviuodbranu je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:20
Da se rat vodi samo oruzjem to bi dobro bilo. Rat, totalni kakav je bio agresija na BiH od strane Hrvatske i Srbije potpomognute domacim separatistima sa obje strane, vodi se svim sretstvima. Politickim, spijunskim, svim mogucim...Mi smo ko dijete koje pola sata dobije degenek, onda se zaleti pukne napadaca motkom u glavu, i tada se umjesaju stariji i prekinu kavgu. Mi smo rat izgubili, svidjalo se to kome ili ne. Opstali smo, ali generalno rat je izgubljen. Vise od pola drzave je okupirano.
Kada su izasli Muslimani na megdan mocnoj imperiji, dobise pismo. Kaze mi znamo da vi ste sirotinja, da vas to tjera iz vase sahare pa evo vam zlato svakome, odjeca, deset deva i vratite se odakle ste dosli.
Odgovorio im "Allahova Sablja " i kaze nije to razlog nego smo mi narod koji pije krv, a culi smo da je u Rimljana najsladja.
Omjer 200 000 na 40-45 000 muslimana. Znas ti i koja je bitka.
Mi smo Bosnjaci potkupljivi, mehki, samilosni, nezainteresovsni, osvetoljubivi pogotov prema svojima. Zato smo i izgubili.
Nisam shvatio.alex1991 je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:49Ova crvena ti je mix lekcija i vjezbi.ASD je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:36Jel ovo drugo lekcije i radna sveska za vježbanje?alex1991 je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:32
A prvo je nešto kao skraćeni rječnik?
Koliko ima levela ove knjige?
Ova druga su ti samo vjezbe.
Ova knjiga ima dva nivoa.
BiH je više protektorat nego što je okupirana zemlja, al ajd sad...Stone Island je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:49S obzirom da blokiraju sve sto ide u prilog drzavi, okupacija mozda i jeste prava rijec.alan_kardec je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:36pola države okupirano![]()
![]()
Inital 1: A1/A2(pocetni nivo A2)
A zasto je to sve tako ?alan_kardec je napisao/la: ↑14 maj 2020, 18:03BiH je više protektorat nego što je okupirana zemlja, al ajd sad...Stone Island je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:49S obzirom da blokiraju sve sto ide u prilog drzavi, okupacija mozda i jeste prava rijec.alan_kardec je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:36pola države okupirano![]()
![]()
Ustvari na neki način i jest okupirana, postoje strane vojne baze, strani vojnici su godinama tu, zaštićeni su od sudskog gonjenja...
MMM je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:55P.li vam materina, plaćate NErespiratore ko mlazne avione!Stone Island je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:49S obzirom da blokiraju sve sto ide u prilog drzavi, okupacija mozda i jeste prava rijec.alan_kardec je napisao/la: ↑14 maj 2020, 17:36pola države okupirano![]()
![]()
![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 17 gostiju.