Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Alipasino
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Alipasino » 15 maj 2020, 07:24

Halo Sedrenik jel bi to fakat volio da se ugasimo,da nas kako kazes metnes u Avaz. Jesi sa sedrenika.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 15 maj 2020, 07:44

Gospodo, meni lično bi odista smetalo da sam kojim slučajem navijač FK Sarajevo (hvala Bogu nisam), a uprava kluba za iduću sezonu obeća pomoći drugom klubu da osvoji titulu. Baš bi me to razačoralo, onako kao navijača, nekoga ko voli sport i posebno kao čovjeka.

Mislim ok, ako vama ne smeta.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 15 maj 2020, 07:48

Plavac87 je napisao/la:
15 maj 2020, 07:44
Gospodo, meni lično bi odista smetalo da sam kojim slučajem navijač FK Sarajevo (hvala Bogu nisam), a uprava kluba za iduću sezonu obeća pomoći drugom klubu da osvoji titulu. Baš bi me to razačoralo, onako kao navijača, nekoga ko voli sport i posebno kao čovjeka.

A ne smeta ti što je presuđeni kriminalac pomagao drugima da uzmu titulu i jedini zbog toga dokazano presuđen i osramoćen :o ,zar se može za takav klub navijati

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 15 maj 2020, 07:55

Anex je napisao/la:
15 maj 2020, 07:48
Plavac87 je napisao/la:
15 maj 2020, 07:44

A ne smeta ti što je presuđeni kriminalac pomagao drugima da uzmu titulu i jedini zbog toga dokazano presuđen i osramoćen :o ,zar se može za takav klub navijati
Ali legenda je za to dobio ganc nove zenske cizmice :rol:

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 15 maj 2020, 08:01

Lešinari Zla ili recimo Vicine horde. Odista simpa zvuči.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 15 maj 2020, 08:15

Plavac87 je napisao/la:
15 maj 2020, 08:01
Lešinari Zla ili recimo Vicine horde. Odista simpa zvuči.
Takva glupost može samo izaći iz plave glave,kakve veze imaju navijači sa Vicom to isto kao da su suspendovali navijače želje i trešnjevke kad su se štimale utakmice :D

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 15 maj 2020, 08:17

Odista, ova sitacija bas nikako ne odgovara komsijama.
Odista se nadam da ce danas dostaviti jedna odlican prijedlog za nastavak sezone.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 15 maj 2020, 08:20

A i mi smo ludi
Saljemo prijedlog u centralu pitarluka
:urnebes: :urnebes:

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 15 maj 2020, 08:24

svrakino1921 je napisao/la:
15 maj 2020, 08:20
A i mi smo ludi
Saljemo prijedlog u centralu pitarluka
Nama titula vama priznanica :kafa:

slika

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 15 maj 2020, 08:54

zagor1987 je napisao/la:
15 maj 2020, 04:12
Nikako nastavljat prvenstvo ako neke grupe budu ili razigravanja,samo sve nastavit normalno sa 3 bobe prednosti jer sve ostalo je kradja kao sto kobe rekose tj ne prizanju da svako sa svakin igdao 2 meca jer ima jos 11 meceva tako ni mi necemo nikakve ustupke na nasu stetu

Ovo je sasvim ok prijedlog i komentar. Ne znam ali vjerovatno se nisi razumio, onaj Željin prijedlog o grupama po 4 kluba podrazumjeva prenošenje svih osvojenih bodova tako da s te strane ne bi bilo neregularnosti. Niko razuman ne bi pristao na nastavak bez priznavanja dosadašnjeg stanja. Ali taj prijedlog je svakako pro forme, želi se jasno dati do znanja da ima načina završiti prvenstvo na zelenom terenu. To je jedini cilj i jedino ispravno.
Moramo svi krenuti od sebe i biće lakše donijeti ispravnu odluku. Željo je u realnoj poziciji da uzme jedan a možda i oba trofeja. Široki je takođe u poziciji uzeti trofej ili u najmanju ruku kroz nastavak prvenstva doći do pozicije koja ga vodi u Evropu. Isto važi za SSH, Radnik i Velež samo kroz prvenstvo.

Inače kako god se ovo riješi biće još sezona biće tekmi i zajebancije ali svima bi nam trebao biti interes da se odigra na terenu još ovih 11 kola i kup jer nema dobra ili zla koje učiniš a da ti se višestruko neće vratiti.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 15 maj 2020, 09:24

SaMoVelez je napisao/la:
15 maj 2020, 08:54
zagor1987 je napisao/la:
15 maj 2020, 04:12
Nikako nastavljat prvenstvo ako neke grupe budu ili razigravanja,samo sve nastavit normalno sa 3 bobe prednosti jer sve ostalo je kradja kao sto kobe rekose tj ne prizanju da svako sa svakin igdao 2 meca jer ima jos 11 meceva tako ni mi necemo nikakve ustupke na nasu stetu

Ovo je sasvim ok prijedlog i komentar. Ne znam ali vjerovatno se nisi razumio, onaj Željin prijedlog o grupama po 4 kluba podrazumjeva prenošenje svih osvojenih bodova tako da s te strane ne bi bilo neregularnosti. Niko razuman ne bi pristao na nastavak bez priznavanja dosadašnjeg stanja. Ali taj prijedlog je svakako pro forme, želi se jasno dati do znanja da ima načina završiti prvenstvo na zelenom terenu. To je jedini cilj i jedino ispravno.
Moramo svi krenuti od sebe i biće lakše donijeti ispravnu odluku. Željo je u realnoj poziciji da uzme jedan a možda i oba trofeja. Široki je takođe u poziciji uzeti trofej ili u najmanju ruku kroz nastavak prvenstva doći do pozicije koja ga vodi u Evropu. Isto važi za SSH, Radnik i Velež samo kroz prvenstvo.

Inače kako god se ovo riješi biće još sezona biće tekmi i zajebancije ali svima bi nam trebao biti interes da se odigra na terenu još ovih 11 kola i kup jer nema dobra ili zla koje učiniš a da ti se višestruko neće vratiti.
ako bi se vec pravile (morale praviti zbog nedostatke vremena) grupe bolje da ide prvih 8 u jednu a zadnja 4 u drugu. Razlika izmedju 4 i 5 na tabeli 1 bod. Ili evo vi kasnite za Borcem samo 4 boda. Zasto da klubovi od 5 do 8 mjesta ostanu bez sanse za UEFA takmicenjima a tako je mala razlika. To bi onda znacilo ovi u drugoj grupi ne igraju ni za sta. Niko ne gleda utakmicu na stadionu a klubu svejedno kakav ce biti rezultat, pravi recept za zanimljivu utakmicu.

A ova prva grupa bi onda bilo daj da se igra da probamo skinuti Sarajevo sa prvog mjesta. Ovima ostalima svejedno ako i ne uspiju opet im ostaje europa kao i sada.

Ovi u prvoj grupi nek odigraju po jednu utakmicu (po trenutnom rasporedu domacin - gost) a ovi dole nek odigraju dvokruzno. To Zvijezdi ne odgovara ali tesko je naci bolju "ustedu" vremena.

Takodjer se ne bih bas slozio sa dijelom recenice zavrsitit prvenstvo na zelenom terenu. I ova 22 kola su se odigrale na zelenom terenu. Ukoliko mjenjas sistem svejedno je da li si ga promjenio na dvokruzni ili dvokruzni + neka mini liga. Ako nije po originalnom trokruznom sistemu nije to to.

Naravno nadam se da ce sto prije dozvoliti igranje fudbala pa da nastavimo po originalnom planu tj jos 11 kola.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 15 maj 2020, 09:32

Prijedlog komsija je da se igra u grupama i da se prenose bodovi izmedju ekipa koji se nalaze u istoj grupi :urnebes:

Cega se budala sjetila :urnebes: :urnebes:

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 15 maj 2020, 09:43

@kirba drug, očigledno je iz tvog izlaganja da nisi uopšte pročitao Željin prijedlog o skraćenom/ubrzanom nastavku prvenstva. Tamo se spominje da prvoplasirani iz druge grupe razigrava sa četvrtim iz prve. Znači teoretski svi i dalje imaju šansu uhvatiti Evropu.
Međutim i ovaj ali i prijedlog kojeg će Željo danas dostaviti su ustvari samo pokušaji da se sprijči miniranje fudbala u BIH jer svi smo upoznati sa nebuloznom odlukom kriznog štaba pc donesenom još prije desetak dana, a to je da se utakmice na otvorenim terenima smiju igrati tek od 01.07. Ta odluka udara na razum svakog normalnog čovjeka, proradili vrtići, gradski prevoz, restorani, kladionice itd itd a krizni štab pc vec prije 10-15 dana "znao na osnovu stručnih analiza" da se lopte ne smije igrati prije 01.07. Više je nego jasno da je u pitanju sabotaža za interese Borca koji u ovom nepravednom prijedlogu ima zagarantovanu Evropu a samim tim i nekih 400-500 K.

Znači oba Željina su gotovo sigurno proforme, oni samo žele prisiliti savez da donese jedinu razumnu odluku, odigrati prvenstvo do kraja po regularnom rasporedu. Zar se previše traži kad znamo da je u našoj BIH epidemiološka slika mnogo bolja nego u evropi pa čak i u regionu, Vidi paradoksa da oni toliko pogođeni igraju a mi kao ne možemo. Možemo samo nas handre lični interesi a nemamo državu državom da lupi šakom u stol i donese ispravne odluke.

EDIT molim sve forumaše koji ne žele normalnu diskusiju da idu na prepucavanja i tamo se kesere do ujutru. Pustite ovo malo spremnih na normalnu diskusiju da nešto malo i razmjene misljenja.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 15 maj 2020, 09:50

Samovelez, ti ne kontas da bar 70% ekipa ne moze platiti ni testiranje igraca a kamol hotelski karantin i slicne stvari? Ja ipak mialim da je tu problem a ne u sistemu igre.

Sarajevo tim grupa i playoffovima gubi domacu utakmicu viska koju dobijes osvajanjem prvog mjesta, prednost domaceg terena nad drugoplasiranim i sl.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 15 maj 2020, 09:54

Neka drzava ili savez, ko je ovlasten vec, da ukine placanje policije, vatrogasaca, hitne i cega sve ne.. jr nece bii potrebno, jer su svakako utakmice bez navijaca.

Al opet, problem ce biti kako nabaviti pare za testove i ostala sranja.
U Eurofarmu je cijena testiranja 60KM.
Pa sad treba matematiku ubaciti i racunati koliko ce biti troska po utakmici zbog ovih testiranja.

PappiPapp
Kontakt:

Post Postao/la PappiPapp » 15 maj 2020, 09:55

Gdje su pare od UEFA?
Zasto ne daju klubovima da mogu privesti prvenstvo kraju?
Nego sto spomenu Samo Velez igra se prljavo i na ocigled svih normalnih navijaca i ljudi u sustini se lovi u mutnom.
Kakva zabokrecina je ova nasa BiH.

kirba
Kontakt:

Post Postao/la kirba » 15 maj 2020, 09:56

SaMoVelez je napisao/la:
15 maj 2020, 09:43
@kirba drug, očigledno je iz tvog izlaganja da nisi uopšte pročitao Željin prijedlog o skraćenom/ubrzanom nastavku prvenstva. Tamo se spominje da prvoplasirani iz druge grupe razigrava sa četvrtim iz prve. Znači teoretski svi i dalje imaju šansu uhvatiti Evropu.
Međutim i ovaj ali i prijedlog kojeg će Željo danas dostaviti su ustvari samo pokušaji da se sprijči miniranje fudbala u BIH jer svi smo upoznati sa nebuloznom odlukom kriznog štaba pc donesenom još prije desetak dana, a to je da se utakmice na otvorenim terenima smiju igrati tek od 01.07. Ta odluka udara na razum svakog normalnog čovjeka, proradili vrtići, gradski prevoz, restorani, kladionice itd itd a krizni štab pc vec prije 10-15 dana "znao na osnovu stručnih analiza" da se lopte ne smije igrati prije 01.07. Više je nego jasno da je u pitanju sabotaža za interese Borca koji u ovom nepravednom prijedlogu ima zagarantovanu Evropu a samim tim i nekih 400-500 K.

Znači oba Željina su gotovo sigurno proforme, oni samo žele prisiliti savez da donese jedinu razumnu odluku, odigrati prvenstvo do kraja po regularnom rasporedu. Zar se previše traži kad znamo da je u našoj BIH epidemiološka slika mnogo bolja nego u evropi pa čak i u regionu, Vidi paradoksa da oni toliko pogođeni igraju a mi kao ne možemo. Možemo samo nas handre lični interesi a nemamo državu državom da lupi šakom u stol i donese ispravne odluke.

EDIT molim sve forumaše koji ne žele normalnu diskusiju da idu na prepucavanja i tamo se kesere do ujutru. Pustite ovo malo spremnih na normalnu diskusiju da nešto malo i razmjene misljenja.
da zaboravio sam na to razigravanje ali opet smatram da je bolje da svih 8 klubova odigra u jednoj krupi jednokruzno. Na taj nacin bi bilo najregularnije moguce za te klubove jer bi takav nacin znacio pretpostavku da bi svi pobjedili ove na zacelju (ne bi ali mora se negdje izgubiti)

imas 4 kluba u 4 boda od plasmana u europu i nije posteno dati sansu samo jednom. Jer i treceplasirani ne bjezi toliko puno. 3 boda Tuzli i 4 Radniku.

Slazem se da ta odluka kriznog staba nije razumna. Ali se ne slazem kako su klubovi pa i savez pristupili tome. Jedni se medjusobno optuzuju pa smo tako mogli procitati da Velez, Sarajevo, Sloboda, Mladost, Borac, Zrinjski, Celik (mozda sam nekoga i zaboravio) pa onda procitamo da neki od tih jesu pa opet da nisu i tako ukrug. A savez isto tako nekakve sastanke pravi umjesto da od prvog dana popustanja mjera jednom dnevno salju javno upit zasto se ne moze igrati. I FBiH je tek jucer dopustila treninge a moglo je realno ranije.

I jos nesto sto mi poprilicno fali u citavoj prici a ne vidim da se dovoljno spominje jeste sta da se radi u situaciji kada se neko zarazi. Da li to znaci prekid ili izolaciju jednog igraca? Mi trenutno imamo ipak situaciju gdje je svaki klub imao jednaku sansu. Zamisli da se nastavi i npr jedan klub ima tesku utakmicu drugi laganu zamjene se na tabeli i nakon toga se prekine. Jer evo i da skontamo u kojem cemo modelu nastaviti, sta mozemo stici ovo je realan problem koji se mora rijesiti prije nastavka.

Nadam se da necemo pratiti Bundesligu u pravilima jer su ono nebulozna i nastavak lige ce nam u tom slucaju ugasit klubove.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 15 maj 2020, 09:58

Zip je napisao/la:
15 maj 2020, 09:32
Prijedlog komsija je da se igra u grupama i da se prenose bodovi izmedju ekipa koji se nalaze u istoj grupi :urnebes:

Cega se budala sjetila :urnebes: :urnebes:
Znaci dosao nas prijedlog u savez
Vidi pitara sto su uvezani
Jel to prijedlog nas uslikan i viberom poslat

PappiPapp
Kontakt:

Post Postao/la PappiPapp » 15 maj 2020, 09:59

Pola godine bez fudbala.Gdje to ima u pm.
Igraci ce zaboraviti hodati a ne trcati.Pola ekipa ce kljuc u bravu.
Zar nije bolje nastaviti pa dobiti barem neke pare od virtualnih ulaznica od sponzora od tv prava??
Ovako su na silahu svi.Ko ribe na suhom.Marke nema niko da ga j.ebes.

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 15 maj 2020, 10:04

Pantelija je napisao/la:
15 maj 2020, 09:50
Samovelez, ti ne kontas da bar 70% ekipa ne moze platiti ni testiranje igraca a kamol hotelski karantin i slicne stvari? Ja ipak mialim da je tu problem a ne u sistemu igre.

Sarajevo tim grupa i playoffovima gubi domacu utakmicu viska koju dobijes osvajanjem prvog mjesta, prednost domaceg terena nad drugoplasiranim i sl.

Misliš da ja kontam kako su naši klubovi likvidni i kako mogu bez problema nastaviti.
Ta loša materijalna situacija mnogih klubova je drugi par opanaka, to nema veze sa željom nekih ekipa da nastave prvenstvo. Kada bi se povodili tim razlogom mogli bismo komotno već danas ugasiti fudbal u državi. Naprosto za dva mjeseca niko od ugroženih neće imati više novca, može samo manje. Znam konkretno kroz slučaj Veleža, ljudi muku muče da ohrabre sponzore da ostanu uz klub. Sponzori imaju vlastite proble koje je uzrokovala pandemija. Recimo znam jednog vašeg (sasvim slučajno) koji je odmah raskinuo ugovor o sponzorstvu jer mu je poso gotovo do temelja uništen.

Drga stvar, već sam pokušao objasniti. Nije Željo lud da misli kako će se uvažiti prijedlog o skraćenom nastavku prvensta. Njihova prvenstvena briga je da ozbjede nastavak pod normalnim okolnostima znači trokruzno kako je i dogovoreno uoči sezone. Oni su morali naći kontraargument kriznog štaba pc . Jer u slučaju da krizni štab ostane pri ranijem stavu da se utakmice smiju igrati tek od 01.07. evo Željo ima prijedlog kako sezonu završiti čak i u tom slučaju. Usput ima podršku još nekoliko klubova što daje otpuni legimitet prijedlogu. UEFA je jasno sugerisala svim savezima da pokušaju sve varijante ali da konačne poretke dobiju na terenima a ne nekim administrativnim odlukama.
Nadam se da sam bio jasan i da je moj cilj ovdje objasniti zašto dva prijedloga od strane Želje, samo da bi izbili adute pc štabu da ostane pri nerazumnoj odluci da se fudbal smije igrati tek za mjesec ipo a već danas su nam djeca u vrtiću, idemo javnim prevozom na posao, omladinci u pc se već nekoliko dana guše u guzvama zadimljenih i prepunjenih kladionica. Razum i logika kažu, završite prvenstvo i kup po prpopozicijama donijetim prije početka prvenstva.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []