SaMoVelez je napisao/la: ↑15 maj 2020, 09:43
@kirba drug, očigledno je iz tvog izlaganja da nisi uopšte pročitao Željin prijedlog o skraćenom/ubrzanom nastavku prvenstva. Tamo se spominje da prvoplasirani iz druge grupe razigrava sa četvrtim iz prve. Znači teoretski svi i dalje imaju šansu uhvatiti Evropu.
Međutim i ovaj ali i prijedlog kojeg će Željo danas dostaviti su ustvari samo pokušaji da se sprijči miniranje fudbala u BIH jer svi smo upoznati sa nebuloznom odlukom kriznog štaba pc donesenom još prije desetak dana, a to je da se utakmice na otvorenim terenima smiju igrati tek od 01.07. Ta odluka udara na razum svakog normalnog čovjeka, proradili vrtići, gradski prevoz, restorani, kladionice itd itd a krizni štab pc vec prije 10-15 dana "znao na osnovu stručnih analiza" da se lopte ne smije igrati prije 01.07. Više je nego jasno da je u pitanju sabotaža za interese Borca koji u ovom nepravednom prijedlogu ima zagarantovanu Evropu a samim tim i nekih 400-500 K.
Znači oba Željina su gotovo sigurno proforme, oni samo žele prisiliti savez da donese jedinu razumnu odluku, odigrati prvenstvo do kraja po regularnom rasporedu. Zar se previše traži kad znamo da je u našoj BIH epidemiološka slika mnogo bolja nego u evropi pa čak i u regionu, Vidi paradoksa da oni toliko pogođeni igraju a mi kao ne možemo. Možemo samo nas handre lični interesi a nemamo državu državom da lupi šakom u stol i donese ispravne odluke.
EDIT molim sve forumaše koji ne žele normalnu diskusiju da idu na prepucavanja i tamo se kesere do ujutru. Pustite ovo malo spremnih na normalnu diskusiju da nešto malo i razmjene misljenja.
da zaboravio sam na to razigravanje ali opet smatram da je bolje da svih 8 klubova odigra u jednoj krupi jednokruzno. Na taj nacin bi bilo najregularnije moguce za te klubove jer bi takav nacin znacio pretpostavku da bi svi pobjedili ove na zacelju (ne bi ali mora se negdje izgubiti)
imas 4 kluba u 4 boda od plasmana u europu i nije posteno dati sansu samo jednom. Jer i treceplasirani ne bjezi toliko puno. 3 boda Tuzli i 4 Radniku.
Slazem se da ta odluka kriznog staba nije razumna. Ali se ne slazem kako su klubovi pa i savez pristupili tome. Jedni se medjusobno optuzuju pa smo tako mogli procitati da Velez, Sarajevo, Sloboda, Mladost, Borac, Zrinjski, Celik (mozda sam nekoga i zaboravio) pa onda procitamo da neki od tih jesu pa opet da nisu i tako ukrug. A savez isto tako nekakve sastanke pravi umjesto da od prvog dana popustanja mjera jednom dnevno salju javno upit zasto se ne moze igrati. I FBiH je tek jucer dopustila treninge a moglo je realno ranije.
I jos nesto sto mi poprilicno fali u citavoj prici a ne vidim da se dovoljno spominje jeste sta da se radi u situaciji kada se neko zarazi. Da li to znaci prekid ili izolaciju jednog igraca? Mi trenutno imamo ipak situaciju gdje je svaki klub imao jednaku sansu. Zamisli da se nastavi i npr jedan klub ima tesku utakmicu drugi laganu zamjene se na tabeli i nakon toga se prekine. Jer evo i da skontamo u kojem cemo modelu nastaviti, sta mozemo stici ovo je realan problem koji se mora rijesiti prije nastavka.
Nadam se da necemo pratiti Bundesligu u pravilima jer su ono nebulozna i nastavak lige ce nam u tom slucaju ugasit klubove.