FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sampras
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sampras » 19 maj 2020, 16:01

Samozdravlje je napisao/la:
19 maj 2020, 15:55
Sezona Prve lige FBiH prekinuta je prije dva mjeseca i kako stvari stoje neće se nastaviti. Skoro svi klubovi danas su se izjasnili da nisu za nastavak osim GOŠK-a iz Gabele koji je za nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH.

Međutim, izvjesno je da se sezona u ovom rangu neće nastaviti, te da će Olimpik biti putnik u Premijer ligu. Iz GOŠK-a su se odlučili oglasiti nakon što je konferencija završena, a saopštenje kluba iz Gabele prenosimo u cjelosti.

Bas bi bila komedija da se nastavi PLBiH iako vecina nas bi to zeljela , zato sto smo sportski naivni . Iskreno sad mi je svejedno . Kontam najvaznije je da dobijemo min. 2 boda za ranking u LP , a samih TITULA ce biti napretek u narednom periodu .
Uvjeren sam da ce i nagrade od Evrope biti pozamasnije , jos ako se bude igralo bez publike .
Kad bih zelio zezati komsije , ovako bih to uradio : "Mi smo za to da se titula ne dodijeli i da proslogodisnji prestavnici u Evropi budu i ove godine" .
Uh kako bi nam dodijelili i Titulu i Kup (zasluzeno) . Kad bi ovaj scenario bio , ugasile bi se mnogi (necu ih imenovati , nije komsijski) . Igrali bi 20/21 protiv amatera . :njanjanja:
Apsolutno, igranje u pretkolima LP je kruna svega, nažalost do sada su to samo sporedne uloge, ali treba proći nekoliko konstantnih godina u LP i koeficijent će omogućiti i slabijeg protivnika.
Titula kao titula je slatka, piše se, evidentira, ali u našim okvirima se uglavnom od nje dugoročno nema ništa, osvajali su je Brotnjo, Modriča, željezničar, Čelik, pa danas nemaju ništa od toga, samo dugovi, dugovi, dugovi i... dugovi...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 maj 2020, 16:05

Ma kako nema, pa liga se igra zbog titule. Evropu ne ganjaš da bi je osvojio ni da bi te atraktivan protivnik nabušio, nego isključivo radi para, kojim ćeš dovest igrače da uspostaviš dominaciju u ligi i osvajaš titule.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 19 maj 2020, 16:16

skoroalen je napisao/la:
19 maj 2020, 16:05
Ma kako nema, pa liga se igra zbog titule. Evropu ne ganjaš da bi je osvojio ni da bi te atraktivan protivnik nabušio, nego isključivo radi para, kojim ćeš dovest igrače da uspostaviš dominaciju u ligi i osvajaš titule.
Djelimično bih se složio :mrgreen:
Doći ćeš do para koje će ti pomoći da osvojiš titulu koja će ti omogućiti da igraš ponovo LP.
Dovedeš Celtic, Kijev, Lech ili možda još nekoga atraktivnijeg.
A titula protiv poluamatera u ligi...
Ponavljam, osvajali su je i ovi ugašeni, a i ovi pred gašenjem...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 maj 2020, 16:24

MortemHz je napisao/la:
19 maj 2020, 14:03
Mislim da će i kod nas ovako biti, nažalost.

''Odlučeno je i da se niti jedan tim ne proglasi šampionom, ali je UEFA-i dostavljena lista predstavnika za evropska klupska takmičenja jer neće biti ni pobjednika Kupa.''
Ako se ovo desi zlobnici ce reci izgubi Vinko titulu u 3 kola :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2020, 16:27

sampras je napisao/la:
19 maj 2020, 16:16
skoroalen je napisao/la:
Doći ćeš do para koje će ti pomoći da osvojiš titulu koja će ti omogućiti da igraš ponovo LP.
U većini slučajeva jedno bez drugog ne ide svakako.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 maj 2020, 16:49

sampras je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Istina, al pare od evrope ćeš opet ulagat u razvoj kluba i igračkog kadra, što donosi titule. Šta je starije, koka il jaje. :mrgreen:

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 19 maj 2020, 16:53

Igra se zbog titula, ne igra se zbog 2 kola u Evropi.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 19 maj 2020, 16:53

Ma iskreno nadam se nastavku ovoga, prvenstveno da vidimo ko ce moci izdrzati finansijski, a i treba se fkt odigrat, sta trebaju nas zayebat za titulu, eto to bi savezu bilo strano da nama sta sjebu..
Dajte da ovo nastavimo yebem ti zivot
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 19 maj 2020, 16:56

Rahma je napisao/la:
18 maj 2020, 22:50
slika
Nek ide u svoju Lišticu.
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 19 maj 2020, 16:58

skoroalen je napisao/la:
19 maj 2020, 16:49
sampras je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Istina, al pare od evrope ćeš opet ulagat u razvoj kluba i igračkog kadra, što donosi titule. Šta je starije, koka il jaje. :mrgreen:
Otprilike se priča i svodi na to šta je starije :mrgreen:
Da se razumijemo, titula je vrlo bitna, liga isto tako, odem ja na svaku, bile to brgule ili zrinjski, ali nekako mi šlag na tortu dođu te evropske utakmice, nažalost upravu su i ovi koji navode da je to kolo-dva, ali nadam se da idemo pravim putem i da za par godina to moze biti dosta ozbiljnije.
A za takvo nesto nam treba koeficijent, nije isto u prvom pretkolu otici na Celtic ili na Valletu.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 19 maj 2020, 17:09

MortemHz je napisao/la:

''Odlučeno je i da se niti jedan tim ne proglasi šampionom, ali je UEFA-i dostavljena lista predstavnika za evropska klupska takmičenja jer neće biti ni pobjednika Kupa.''
100% si u pravu,jer to većini odgovara,jedino cemo mi biti gubitnici nazalost

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 maj 2020, 17:19

visokohz je napisao/la:
19 maj 2020, 17:09
MortemHz je napisao/la:

100% si u pravu,jer to većini odgovara,jedino cemo mi biti gubitnici nazalost
Pa nije bas na Kipru situacija kao kod nas, tako da taj ishod nece biti. Nama titula, makar se sudski ganjali.
1946~

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 19 maj 2020, 17:25

Zato se napravi pakt sa Čelikom , zvijezdom , Mladost onda Borac evo i Zrinski tu je i sloboda i lijepo se dogovorimo vama opstanak /evropa mama titula ha ja

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 19 maj 2020, 17:26

Ma nema nista od titule
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 maj 2020, 17:27

sampras je napisao/la:
19 maj 2020, 16:01
Sezona Prve lige FBiH prekinuta je prije dva mjeseca i kako stvari stoje neće se nastaviti. Skoro svi klubovi danas su se izjasnili da nisu za nastavak osim GOŠK-a iz Gabele koji je za nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH.

Međutim, izvjesno je da se sezona u ovom rangu neće nastaviti, te da će Olimpik biti putnik u Premijer ligu. Iz GOŠK-a su se odlučili oglasiti nakon što je konferencija završena, a saopštenje kluba iz Gabele prenosimo u cjelosti.

Bas bi bila komedija da se nastavi PLBiH iako vecina nas bi to zeljela , zato sto smo sportski naivni . Iskreno sad mi je svejedno . Kontam najvaznije je da dobijemo min. 2 boda za ranking u LP , a samih TITULA ce biti napretek u narednom periodu .
Uvjeren sam da ce i nagrade od Evrope biti pozamasnije , jos ako se bude igralo bez publike .
Kad bih zelio zezati komsije , ovako bih to uradio : "Mi smo za to da se titula ne dodijeli i da proslogodisnji prestavnici u Evropi budu i ove godine" .
Uh kako bi nam dodijelili i Titulu i Kup (zasluzeno) . Kad bi ovaj scenario bio , ugasile bi se mnogi (necu ih imenovati , nije komsijski) . Igrali bi 20/21 protiv amatera . :njanjanja:
Apsolutno, igranje u pretkolima LP je kruna svega, nažalost do sada su to samo sporedne uloge, ali treba proći nekoliko konstantnih godina u LP i koeficijent će omogućiti i slabijeg protivnika.
Titula kao titula je slatka, piše se, evidentira, ali u našim okvirima se uglavnom od nje dugoročno nema ništa, osvajali su je Brotnjo, Modriča, željezničar, Čelik, pa danas nemaju ništa od toga, samo dugovi, dugovi, dugovi i... dugovi...
Ja kad sam to pisao neki dan Mortem i jos 2 pojedinca napraviše me budalom i ispade da nisam navijač kluba.
Titula ne može biti nebitna ali u ovoj ligi znači jako malo, u Evropi je sve, bukvalno sve, pare,promocija mladih igrača, koeficijent,iskustvo, marketing za klub itd.
Neko ovdje spominje 1-2 pretkola, okej slažem se da je to mizerno, ali par godina u Evropi i jakih tekmi kao sto su Bate i Celtic donijet ce i taj iskorak, uz dominaciju u ligi.
A kao i sto Skoro rece, uglavnom to vuce jedno drugo.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 19 maj 2020, 17:31

Prvo obezbijedit ligu prvaka pa onda poslije ganjat ovu titulu , ako priznaju ok ako ne nije smak svijeta ... Nam-u je draže liga prvaka :D

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 maj 2020, 17:37

sampras je napisao/la:
19 maj 2020, 16:58

Da se razumijemo, titula je vrlo bitna, liga isto tako, odem ja na svaku, bile to brgule ili zrinjski, ali nekako mi šlag na tortu dođu te evropske utakmice, nažalost upravu su i ovi koji navode da je to kolo-dva, ali nadam se da idemo pravim putem i da za par godina to moze biti dosta ozbiljnije.
A za takvo nesto nam treba koeficijent, nije isto u prvom pretkolu otici na Celtic ili na Valletu.

Nije to samo "kolo-dva" . Ide tu prica od 19.05. :rol: pa do jula-avgusta . Pa i sad se sjecamo dobre igre protiv Celtic-a(bar 100-tinjak minuta).
Ono sto bi mene cinilo srecnim je da selekcije U15,17,19 i U21 repke BiH budu sastavljene od Akademaca FKS (dobro moze i pokoji stranac , ala Pjanic)
Tada bi bilo i Titula i para kakvih ne bi imao ni F/NS BiH .
Ne kontam ja da tim seniora bude sastavljen od 11 Akademaca , ali 5-6 bi bio vrh i jos 4 top stranca (Brazilce nam daj Upravo) i 2-1 ponajbolja iz BiH , tad bi se pitalo kad u aprilu slavimo Titulu. Trebaju nam bolji ili slicni Kovi,Pidri,Mujakicu , Salcinu ,Djokanovicu (namjerno necu Kurdica spominjati, posti nas cestiti @skoro ).
Kakvu god odluku donijeli ne moze u LP prvak iz sezone 2017/18 , ako se nastavi(cisto sumnjam) , onda to rijesiti u 4 kola i ende .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 maj 2020, 17:39

19 maj 2020, 17:37
sampras je napisao/la:
19 maj 2020, 16:58

Nije to samo "kolo-dva" . Ide tu prica od 19.05. :rol: pa do jula-avgusta . Pa i sad se sjecamo dobre igre protiv Celtic-a(bar 100-tinjak minuta).
Ono sto bi mene cinilo srecnim je da selekcije U15,17,19 i U21 repke BiH budu sastavljene od Akademaca FKS (dobro moze i pokoji stranac , ala Pjanic)
Tada bi bilo i Titula i para kakvih ne bi imao ni F/NS BiH .
Ne kontam ja da tim seniora bude sastavljen od 11 Akademaca , ali 5-6 bi bio vrh i jos 4 top stranca (Brazilce nam daj Upravo) i 2-1 ponajbolja iz BiH , tad bi se pitalo kad u aprilu slavimo Titulu. Trebaju nam bolji ili slicni Kovi,Pidri,Mujakicu , Salcinu ,Djokanovicu (namjerno necu Kurdica spominjati, posti nas cestiti @skoro ).
Kakvu god odluku donijeli ne moze u LP prvak iz sezone 2017/18 , ako se nastavi(cisto sumnjam) , onda to rijesiti u 4 kola i ende .
Allah te nagradio. :bow:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 maj 2020, 17:47

skoroalen je napisao/la:
19 maj 2020, 17:39

Allah te nagradio. :bow:
Amin i Tebe ne zaboravio :thumbup: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2020, 17:53

ajdohordas je napisao/la:
19 maj 2020, 17:27
sampras je napisao/la:
19 maj 2020, 16:01

Ja kad sam to pisao neki dan Mortem i jos 2 pojedinca napraviše me budalom i ispade da nisam navijač kluba.
Titula ne može biti nebitna ali u ovoj ligi znači jako malo, u Evropi je sve, bukvalno sve, pare,promocija mladih igrača, koeficijent,iskustvo, marketing za klub itd.
Neko ovdje spominje 1-2 pretkola, okej slažem se da je to mizerno, ali par godina u Evropi i jakih tekmi kao sto su Bate i Celtic donijet ce i taj iskorak, uz dominaciju u ligi.
A kao i sto Skoro rece, uglavnom to vuce jedno drugo.
Nikad to niko nije izjavio, to su tvoje riječi.
Titula u svakoj ligi znači najviše i to je prioritet, pogotovo u jadnim ligama poput naše gdje se i ne očekuje od tebe da napraviš nešto u europi.
Kao što sam već rekao, jedno bez drugog ne ide u većini slučajeva.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 7republictz, Amidzaa, boki86, bordobijeli, Hajdeee, N3R3D, nedimmmm1337, Suki46, Zagor i 67 gostiju.