FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 19 maj 2020, 18:17

Bitna je titulu zato sto te vodi u kvalifikacije u LP a tamo su pare. Tako da je to povezano ako ne igras dobro nema titule nema LP. Ne mozes to razdvajati bitno i jedno i drugo

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 maj 2020, 18:23

MortemHz je napisao/la:
19 maj 2020, 17:53
ajdohordas je napisao/la:
19 maj 2020, 17:27
sampras je napisao/la:
19 maj 2020, 16:01

Apsolutno, igranje u pretkolima LP je kruna svega, nažalost do sada su to samo sporedne uloge, ali treba proći nekoliko konstantnih godina u LP i koeficijent će omogućiti i slabijeg protivnika.
Titula kao titula je slatka, piše se, evidentira, ali u našim okvirima se uglavnom od nje dugoročno nema ništa, osvajali su je Brotnjo, Modriča, željezničar, Čelik, pa danas nemaju ništa od toga, samo dugovi, dugovi, dugovi i... dugovi...
Ja kad sam to pisao neki dan Mortem i jos 2 pojedinca napraviše me budalom i ispade da nisam navijač kluba.
Titula ne može biti nebitna ali u ovoj ligi znači jako malo, u Evropi je sve, bukvalno sve, pare,promocija mladih igrača, koeficijent,iskustvo, marketing za klub itd.
Neko ovdje spominje 1-2 pretkola, okej slažem se da je to mizerno, ali par godina u Evropi i jakih tekmi kao sto su Bate i Celtic donijet ce i taj iskorak, uz dominaciju u ligi.
A kao i sto Skoro rece, uglavnom to vuce jedno drugo.
Nikad to niko nije izjavio, to su tvoje riječi.
Titula u svakoj ligi znači najviše i to je prioritet, pogotovo u jadnim ligama poput naše gdje se i ne očekuje od tebe da napraviš nešto u europi.
Kao što sam već rekao, jedno bez drugog ne ide u većini slučajeva.
Ne tjeraj me da trazim postove i vase izjave tipa "ne razumijem kako ovo moze izjavit navijac svog kluba" i vaše reakcije. :?
Al nejse, došli smo do zaključka da sve to vuče jedno srugo a na neki način sam htjeo i reći da i ako nas ne proglase prvakom, tj ako ostanemo bez titule ne treba žaliti mnogo, jer idemo u LP a tu je desetine dobrih stvari, na dobrom smo putu, da se ostvari ono sto je @Samozdravlje rekao, titula ce u buducnosti biti na pretek ako se ovako pametno nastavi radit, ono cemu sada treba teziti je sticanje iskustva i koeficijenta za taj iskorak u evropi kojeg svi toliko cekamo :ljepota:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 19 maj 2020, 18:28

Mirno se igrajte, dječice.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 19 maj 2020, 18:43

Halo ba, sugavci traze titulu bajramskog turnira iz 45-te, a vi tu uzeli palamudit da cisto zasluzenu titulu necemo dobit i mirite se s tim. Kakvo je to razmisljanje?

Ne treba odustat od titule makar na sud morali ici!
1946~

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 19 maj 2020, 18:52

Iskreno, yebe mi se za titule. Najvaznije mi je da Sarajevo svake godine bude prvo.
Bolje je deset godina zaredom biti prvi nego jednu sezonu drugi.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 19 maj 2020, 19:02

Samo titula!!!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 maj 2020, 19:13

U Velsu proglašen prvak, razlika između prvog i drugog 4 boda. :kafa:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2020, 19:16

skoroalen je napisao/la:
19 maj 2020, 19:13
U Velsu proglašen prvak, razlika između prvog i drugog 4 boda. :kafa:
I to po prvi put u nekih 8-9 godina nije TNS. :D To znači da bi njihov prvak trebao imati manji koeficijent od nas.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 maj 2020, 19:17

Sezona se prekida, to je sigurno. A proglasili prvaka ili ne, to nece biti gotoova prica. Sta god da odluce, neko ce se zaliti. Na kraju ce advokati i sud odlucivati o tituli.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 maj 2020, 19:43

Mi kao hocemo titulu, a oni nam je kao nedaju.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 19 maj 2020, 19:46

Pritisak se mora napravi da nam daju zasluzenu titulu ! Uvjeren sam da ce u Klubu uciniti sve da tako i bude
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 19 maj 2020, 19:46

Hipoteticki, sta bi izabrali? Ovu titulu ili proglasenje sezone nistavne, odluku da proslogodisnji ucesnici ponovo ide u Evropu i na taj nacin gubljenje Zeljeznicara kao konkurenta za narednih 5 godina zbog slabe finansijske situacije? Ne govorim o realnim opcijamama (drugoj), ponavljam i naglasavam hipoteticki.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 maj 2020, 19:48

bordobijeli je napisao/la:
19 maj 2020, 18:17
Bitna je titulu zato sto te vodi u kvalifikacije u LP a tamo su pare. Tako da je to povezano ako ne igras dobro nema titule nema LP. Ne mozes to razdvajati bitno i jedno i drugo
U normalnim oklolnostima da , titula je preduslov da igras pretkola LP i naravno kao takva prebitna .
Ovo su vanredne okolnosti i onda kako @ajdohordas i ja shvatamo bitno je dobiti min. 2 boda za Evropu i pozamasnu svotu novca . 95% sam siguran da cemo sa nastavkom ili prekidom prvenstva biti prvaci . @Evander kad nama dodjele Titulu mogu se zaliti UN , ali ako nam ne dodjele,a 4 prvoplasirane ekipe budu u evropskim takmicenjima , imali bi mi osnova da se zalimo.
Jedino da prvenstvo proglase nevazecim i da Evropu igraju ekipe po zaslugama iz sezone 2018/19 .
Ipak mislim da je novi prvak ,stari prvak , a to su Zeljine drage komsije . Samo jako gurati Akademiju .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2020, 19:48

Napapijri je napisao/la:
19 maj 2020, 19:46
Hipoteticki, sta bi izabrali? Ovu titulu ili proglasenje sezone nistavne, odluku da proslogodisnji ucesnici ponovo ide u Evropu i na taj nacin gubljenje Zeljeznicara kao konkurenta za narednih 5 godina zbog slabe finansijske situacije? Ne govorim o realnim opcijamama (drugoj), ponavljam i naglasavam hipoteticki.
**** mi se za neki Željezničar, titulu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 maj 2020, 19:54

Napapijri je napisao/la:

Mozda malo kvarno (nekomsijski) , ali mi ova druga opcija izaziva smijeh-hipoteticki. Samo kada bi im malo zaprijetili iz FS , priznali bi oni nama jos neke titule iz 1921 g . :urnebes: :urnebes:

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 19 maj 2020, 19:54

Napapijri je napisao/la:
Titulu ! nek idu gdje hoce gurbeti, ionako su u qurcu
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 19 maj 2020, 19:59

Treba pokazati sad veličinu pa tražiti da se prvaku dodijeli i titula kupa... neće l' pocrkati dušmani... :D

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 19 maj 2020, 20:00

ThrillerHz je napisao/la:
19 maj 2020, 18:43
Halo ba, sugavci traze titulu bajramskog turnira iz 45-te, a vi tu uzeli palamudit da cisto zasluzenu titulu necemo dobit i mirite se s tim. Kakvo je to razmisljanje?

Ne treba odustat od titule makar na sud morali ici!

Ma bit ce Ahbabu Titula, ovako ili onako aBd . Ovako bi bilo simpaticno , bez nastavka :oops: . Bez nastavka gotovo izvjesno , kao sto rekoh da nismo mi u pitanju , vec sada bi se spremali za sljedecu sezonu . :thumbup:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 maj 2020, 20:01

Napapijri je napisao/la:
Titulu. Gledam svoj klub i gledam sadašnjost, jer i mi smo bili na ivici ponora kad smo upecali Tana i izvukli se. Oni sutra mogu dobit još jačeg investitora nego mi, tako da... gledat sebe i trudit se da napredujemo, da rastemo kao klub i odvojimo se što više od ostalih u ligi.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 maj 2020, 20:54

Napapijri je napisao/la:
Titula
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dadox, keli, N3R3D, skoJaa, Uvijeknapravojstrani, Venom i 72 gosta.