Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Convicts1988
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Convicts1988 » 20 maj 2020, 23:01

Evo ga s rezervnog

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 maj 2020, 23:02

Convicts1988 je napisao/la:
20 maj 2020, 22:43
Jel pastrmka preplakala Fajketa ?
Dobio sam dojavu da na onom njihovom forumu zadnjih dana vise spominju Celik i ostajanje u ligi, nego Velez i izgradnju tribine. Al' neka ostane medju nama, da ne izofiram svoj izvor. 😎
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 maj 2020, 23:14

Beduin je napisao/la:
20 maj 2020, 23:02
Convicts1988 je napisao/la:
20 maj 2020, 22:43
Jel pastrmka preplakala Fajketa ?
Dobio sam dojavu da na onom njihovom forumu zadnjih dana vise spominju Celik i ostajanje u ligi, nego Velez i izgradnju tribine. Al' neka ostane medju nama, da ne izofiram svoj izvor. 😎
Ma ne vjerujem u to, bar oni nisu od tog posla. :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 20 maj 2020, 23:27

Oni jazavci iz RSa su za sve krivi, niko drugi. Da Bogda ih UEFa sjebala svojom odlukom da nmg Evropu igrati. Ugasili
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 20 maj 2020, 23:46

Kad će plavo proljeće?!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 maj 2020, 23:46

U skladu sa uputstvima nadležnih organa danas je obavljen pregled sanitarno-epidemioloških uslova na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Postavljeno pet barijera za dezinfekciju: Koševo spremno za nastavak sezone
U skladu sa uputstvima nadležnih organa danas je obavljen pregled sanitarno-epidemioloških uslova na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Pregledane su svlačionice, ambulantni prostor, prostor za fizikalnu terapiju, teren, tribine, te sale za sastanke. Posjetom je konstatovano da su zadovoljeni svi uslovi za odigravanje premijerligaških susreta FK Sarajevo u narednom periodu, kako je navedeno na stranici bordo kluba.

“U proteklom periodu uspješno smo izvršili niz aktivnosti koje su sugerisane od nadležnih organa u cilju zaštite igrača i osoblja u TC Butmir i na stadionu. Nakon kompletiranja seroloških testova, nastavljamo sa prevencijom zaraze korona virusom uz konsultacije sa nadležnim organima. U stalnom smo kontaktu sa Federalnim ministarstvom zdravstva, Kriznim štabom KS i epidemiolozima”, kaže Reuf Karabeg, koordinator medicinskog tima.

Centar za sport i rekreaciju osigurao je dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kompletnog stadiona.

“Ambulanta na stadionu se dezinfikuje na dnevnom nivou. Postavljeno je ukupno pet barijera za dezinfekciju na stadionu, a beskontaktno mjerenje temperature bit će na samom početku. Na odvojenim ulazima u svlačionice postavljene su prostirke za dezinfekciju obuće”, istakao je fizioterapeut bordo kluba Ismar Hadžibajrić.

Delegaciju koja je vršila obilazak stadiona činili su predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, epidemiolog, predstavnici Centra za sport i rekreaciju, a ispred FK Sarajevo, osim Karabega i Hadžibajrića, sastanku su prisustvovali generalni sekretar kluba Mirza Hadžić te koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić.

Jedini klub koji je sve uradio da se liga nastavi. Hvala i doviđenja
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 20 maj 2020, 23:50

Pantelija je napisao/la:
20 maj 2020, 23:46

Postavljeno pet barijera za dezinfekciju: Koševo spremno za nastavak sezone

Pregledane su svlačionice, ambulantni prostor, prostor za fizikalnu terapiju, teren, tribine, te sale za sastanke. Posjetom je konstatovano da su zadovoljeni svi uslovi za odigravanje premijerligaških susreta FK Sarajevo u narednom periodu, kako je navedeno na stranici bordo kluba.

“U proteklom periodu uspješno smo izvršili niz aktivnosti koje su sugerisane od nadležnih organa u cilju zaštite igrača i osoblja u TC Butmir i na stadionu. Nakon kompletiranja seroloških testova, nastavljamo sa prevencijom zaraze korona virusom uz konsultacije sa nadležnim organima. U stalnom smo kontaktu sa Federalnim ministarstvom zdravstva, Kriznim štabom KS i epidemiolozima”, kaže Reuf Karabeg, koordinator medicinskog tima.

Centar za sport i rekreaciju osigurao je dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kompletnog stadiona.

“Ambulanta na stadionu se dezinfikuje na dnevnom nivou. Postavljeno je ukupno pet barijera za dezinfekciju na stadionu, a beskontaktno mjerenje temperature bit će na samom početku. Na odvojenim ulazima u svlačionice postavljene su prostirke za dezinfekciju obuće”, istakao je fizioterapeut bordo kluba Ismar Hadžibajrić.

Delegaciju koja je vršila obilazak stadiona činili su predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, epidemiolog, predstavnici Centra za sport i rekreaciju, a ispred FK Sarajevo, osim Karabega i Hadžibajrića, sastanku su prisustvovali generalni sekretar kluba Mirza Hadžić te koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić.

Jedini klub koji je sve uradio da se liga nastavi. Hvala i doviđenja
Ne rijeci, nego djela. Ne populizam i prica sto je usima drago nego djela. Ne huskanju preko medija nego djela. Nek se neki ugledaju i zapitaju kakve lazi pisu i iznose
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 20 maj 2020, 23:51

Treba traziti da se kup odigra, ili dodjeliti nastup u evropi sirokom ili gosku.
Evo sto je odigrao svak sa svakim, pa se znaju prva tri koja ce ici u evropu, ali cetvrto mjesto nevodi u evropu!
Kup daje cetvrtu ekipu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 20 maj 2020, 23:59

mozak je napisao/la:
20 maj 2020, 23:51
Treba traziti da se kup odigra, ili dodjeliti nastup u evropi sirokom ili gosku.
Evo sto je odigrao svak sa svakim, pa se znaju prva tri koja ce ici u evropu, ali cetvrto mjesto nevodi u evropu!
Kup daje cetvrtu ekipu.
Prva odluka saveza i nije mi jasno kako su to dozvolili delegati iz FBiH je da se KUP prekida ako se i sezona prekine. Apsolutno nema bi najmanje prepreke da se KUP ne zavrsi sa tri utakmice u trening centru.

Naravno jedina prepreka zbog koje je vec donesena odluka da se prekida je cetvrto mjesto Borca.

Ali u svemu sto dolazi iz RS moraju dobiti podršku u FBIH i imaju je. Pitanje je kako i kojim dilovima.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 21 maj 2020, 00:01

avenija je napisao/la:
20 maj 2020, 23:59
mozak je napisao/la:
20 maj 2020, 23:51
Kup daje cetvrtu ekipu.
Prva odluka saveza i nije mi jasno kako su to dozvolili delegati iz FBiH je da se KUP prekida ako se i sezona prekine. Apsolutno nema bi najmanje prepreke da se KUP ne zavrsi sa tri utakmice u trening centru.

Naravno jedina prepreka zbog koje je vec donesena odluka da se prekida je cetvrto mjesto Borca.

Ali u svemu sto dolazi iz RS moraju dobiti podršku u FBIH i imaju je. Pitanje je kako i kojim dilovima.
Nisu srbi krivi, mi smo go.vna :D
Forzza Velez

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2020, 00:03

avenija je napisao/la:
20 maj 2020, 23:59

Isto ti je ko u politici. Kad treba uci u tal ili se negdje vidi neka korist sve “prepreke” se ruse bez problema. Ne radi se nista ako nesto nije obecano za buducnost. To u drzavi kod nas tako fercera.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 21 maj 2020, 00:14

Ako je istina da ce zeljo ostati bez licence, nek samo ubace olimpicka umjesto njih i sledeca sezona moze poceti

komshija
Kontakt:

Post Postao/la komshija » 21 maj 2020, 00:56

Let3 aka kolezeljovac aka robust aka dokoljenko itd

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 21 maj 2020, 01:06

FK Sarajevo.
Svi Igraci i osoblje testirani.
Stadion ispunio uslove za utakmice, uslovljeno COVID - 19.

Gdje su ovi sto najvise zapinju da se liga nastavi?

Hajmo!!!!!
- FKS -

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2020, 01:13

Hajdeee je napisao/la:
21 maj 2020, 01:06
FK Sarajevo.
Svi Igraci i osoblje testirani.
Stadion ispunio uslove za utakmice, uslovljeno COVID - 19.

Gdje su ovi sto najvise zapinju da se liga nastavi?

Hajmo!!!!!
Koliko znam i nas stadion u potpunosti ispunjava uslove za nastavak sezone.

20. maja obilaze stadione tacnije obisli dva, a zna se da nema nastavka. Ne bi niko otpustao igrace da zna da se liga nastavlja bilo kad.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 21 maj 2020, 01:20

- Stadion ispunio uvjete
- Cijela ekipa testirana ( stekli se uslovi za kolektivni trening )
- Javno se izjasnili za nastavk u realnim okvirima ( Dakle 6.6 cisto da zavrsetak ove sezone ne uzgrozi normalan pocetak i pripreme za sledecu )
I opet se stvaraju teorije zavjere kako smo mi glavna kocnica i to od onih koji sve ovo nisu ispunili. Izgleda na kraju jedino mi nemamo prave informacije a sve drugi znaju da nema nastavka. I na kraju dzaba dadosmo pare za testove.

Molim navijace ekipa da tek kad im timovi ispune ovo nastave s teorijama zavjere ko sta kako.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2020, 01:29

Ne vidim kakve veze testiranje ima sa tim da li je neko za nastavak ili nije u ovoj situaciji u nasoj ligi kad izvjesniji kraj. Koliko sam upratio nije ni Velez testirao svoje igrace, a ljudi su za nastavak. Da su rekli tj. da ima naznaka da ce se nastaviti testirali bi svi. Ovako cim objave kraj opet ce vecina ekipa na odmor jer niko ne zna kad ce nastavak plus odlasci/dolasci. Bas bi Velez pustio Fajica sad ili Borac otpustio nekoliko igraca da klubovi otprilike ili skroz nisu upoznati sta bi se moglo desiti. Logicnije je da oni imaju prvi te informacije nego da to saznaju preko medija na taj dan kad se odluka donese.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 21 maj 2020, 01:31

Apsurdistan ako nisu..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 21 maj 2020, 01:36

LjoZee je napisao/la:
21 maj 2020, 01:29
Ne vidim kakve veze testiranje ima sa tim da li je neko za nastavak ili nije u ovoj situaciji u nasoj ligi kad izvjesniji kraj. Koliko sam upratio nije ni Velez testirao svoje igrace, a ljudi su za nastavak. Da su rekli tj. da ima naznaka da ce se nastaviti testirali bi svi. Ovako cim objave kraj opet ce vecina ekipa na odmor jer niko ne zna kad ce nastavak plus odlasci/dolasci. Bas bi Velez pustio Fajica sad ili Borac otpustio nekoliko igraca da klubovi otprilike ili skroz nisu upoznati sta bi se moglo desiti. Logicnije je da oni imaju prvi te informacije nego da to saznaju preko medija na taj dan kad se odluka donese.
Nema veze što niko nije testirao igrače, nego se forsira priča kako FKS koči nastavak a oni djelima pokazuju da su za nastavak. Da nisu, ne bi bacali pare na testove i ne bi počeli s treninzima, nego bi lijepo sjedili svako u svom stanu i čekali presudu. Ovako, jasno je da je i Sarajevo za nastavak, kao što je izneseno u saopštenju.

Krivca treba tražit na drugom mjestu, npr u Banjoj Luci.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2020, 01:43

Ja ti kazem da je testiranje u situaciji ovako kad otprilike znas da se nece nastaviti bespotrebno. Evo kod nas kad objave kraj nema potrebe da Pavic, Ramovic i slicno kome istice ugovor dolaze na treninge ako ih i bude nakon te odluke. Da je ovo npr. tamo oko 10. maja kad nismo znali ni otprilike sta ce bit pa ok testiras da se spremas jer ne znas.

@skoroalen, vise realno nije ni bitno. Ja sam pisao ono sto sam mogao pokopcati na osnovu informacija, izjava, clanaka, a to je da ovdje najvise koci i kocio je Vico i da ima velike veze koje to omogucavaju. Opet su to neki talovi kao sto sam gore rekao gdje niko nije sjeo i objektivno razmislio o posljedicama vec taj trenutni interes. Vrijeme ce pokazati koliko je ovo sve bilo pogubno za cijelu ligu ne samo za jedan klub. Eto, laik sam za te stvari, ali kad te sportski radnici koji su upoznati sa tom materijom bukvalno mole da nastavis onda je jasno koliko je to bilo bitno iz svih mogucih razloga. Grobari bh. fudbala, a i one reprezentacije vala.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.