FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Bezideja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bezideja » 21 maj 2020, 22:00

Dejan1921 je napisao/la:
21 maj 2020, 20:09
Ma za dzaba ko ce se zajebavati, barem ja tako mislim. Da neko trosi svoje vrijeme i novac da od toga nema nista jos da mu se yebe mater. S druge strane postoji li uopste opcija da se uloze pare u Zelju koji je udruzenje gradjana, a da taj isti bude zasticen a ne da ga moze svako sutnuti kako mu volja. Kad bi se uspostavio neki sistem mozda bi se neko i nasao sa novcem ovako mozemo samo mastati. A to je kako ja vidim jedina opcija za napredak.
Ovo je pravi trenutak da se krene u tom smjeru, a nije da nije najavljeno nakon posljednje skupstine.
Nije bas za dzaba. Ja rekoh da nas direktor ima preko tri milje? Za sta on im toliku platu, sta je uradio do sad da opravda taj novac?
To kod investitora nece moci tako vjeruj mi,a sad i prije to moze. Ljudi ne rade nista a hajruju. Trange, frange a mi navijaci glabajmo ga i mastajmo da moze napraviti neku dobru ekipu.

Pri tome godinama od istih likova citamo neke bajke, tipa vidjet cete sta se sprema. Hoce da nas ugase, al mi se ne damo itd suplja prica. Sigurno imaju nekog hajra od toga, a kad ne bude pisat ce ko ove misketove pudlice.

Ne treba nam investitor jer kad dodje vise nema trange frange. Kakva ba prica mi imamo stadion, imamo ovo, uzet ce nam to trebamo biti oprezni, nema sta jedva nrko ceka da dodje u Zelju i uzme nam stadion. Jasta radi.

Ljudima ne odgovara da nam dodje neko s lovom, da budemo futbal klub nego odgovara da ovako stalno bude da nemamo za kifle a oni hajruju po par milja mjesecno.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2020, 23:06

pa ima tu malo istine
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 21 maj 2020, 23:07

Bezideja je napisao/la:
21 maj 2020, 22:00
Dejan1921 je napisao/la:
21 maj 2020, 20:09
Ma za dzaba ko ce se zajebavati, barem ja tako mislim. Da neko trosi svoje vrijeme i novac da od toga nema nista jos da mu se yebe mater. S druge strane postoji li uopste opcija da se uloze pare u Zelju koji je udruzenje gradjana, a da taj isti bude zasticen a ne da ga moze svako sutnuti kako mu volja. Kad bi se uspostavio neki sistem mozda bi se neko i nasao sa novcem ovako mozemo samo mastati. A to je kako ja vidim jedina opcija za napredak.
Ovo je pravi trenutak da se krene u tom smjeru, a nije da nije najavljeno nakon posljednje skupstine.
Nije bas za dzaba. Ja rekoh da nas direktor ima preko tri milje? Za sta on im toliku platu, sta je uradio do sad da opravda taj novac?
To kod investitora nece moci tako vjeruj mi,a sad i prije to moze. Ljudi ne rade nista a hajruju. Trange, frange a mi navijaci glabajmo ga i mastajmo da moze napraviti neku dobru ekipu.

Pri tome godinama od istih likova citamo neke bajke, tipa vidjet cete sta se sprema. Hoce da nas ugase, al mi se ne damo itd suplja prica. Sigurno imaju nekog hajra od toga, a kad ne bude pisat ce ko ove misketove pudlice.

Ne treba nam investitor jer kad dodje vise nema trange frange. Kakva ba prica mi imamo stadion, imamo ovo, uzet ce nam to trebamo biti oprezni, nema sta jedva nrko ceka da dodje u Zelju i uzme nam stadion. Jasta radi.

Ljudima ne odgovara da nam dodje neko s lovom, da budemo futbal klub nego odgovara da ovako stalno bude da nemamo za kifle a oni hajruju po par milja mjesecno.
Ma mislio sam na ove iz uprave, a direktor i administracija vec godinama uz par izuzetaka su pocetnici koji se poslu uce na Zelji. Kako god slazem se s tobom, kad bi neko ulozio svoj novac onda bi on i gledao da na poziciji direktora bude neko pouzdan, vican poslu i koji ce raditi u cilju da klub napreduje, tako isto i govorim za administraciju.
Po meni jedini korak koji nas vodi ka ozbiljnosti je ulazak nekoga koji bi ulozio svoj novac u ovo, sve ostalo nas vrti u krug.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2020, 23:12

Ma to je tacno ,necemo se lagati Brkovic je tu samo zbog babe i nema reference da bude u klubu to sto jeste,isto tako je i Misimovic zaposlio one fufice u marketingu a pojma o lopti nemaju i nisu kompetentne itd , ovaj klub ima sve predispozicije da bude vrhunski a nazalost vise je mahalski trenutno,sto je najogre da nema Amara ne bi bio 50 % ovog sto jeste sada .
VOLIM ZELJEZNICAR!!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 21 maj 2020, 23:17

Meni je brkovic dobar kadar, mlad, jako obrazovan i vec je ucestvovao na milion seminara sirom evrope.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2020, 23:18

Dzaba kad on uci zanat na Zelji.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 21 maj 2020, 23:18

delinjo je napisao/la:
21 maj 2020, 23:12
Ma to je tacno ,necemo se lagati Brkovic je tu samo zbog babe i nema reference da bude u klubu to sto jeste,isto tako je i Misimovic zaposlio one fufice u marketingu a pojma o lopti nemaju i nisu kompetentne itd , ovaj klub ima sve predispozicije da bude vrhunski a nazalost vise je mahalski trenutno,sto je najogre da nema Amara ne bi bio 50 % ovog sto jeste sada .
Ma samo je Amar doktor svog zanata u klubu, ako ne racunamo igrace. Medju njima ih ima jos par sigurno. A nama treba takvih 10-ak na raznim pozicijama u klubu. Od uprave do administracije.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2020, 23:21

Dejan1921 je napisao/la:
21 maj 2020, 23:18
delinjo je napisao/la:
21 maj 2020, 23:12
Ma samo je Amar doktor svog zanata u klubu, ako ne racunamo igrace. Medju njima ih ima jos par sigurno. A nama treba takvih 10-ak na raznim pozicijama u klubu. Od uprave do administracije.
O tome i pricam ,da bi bili ozbiljan klub trebamo imati 15 Amara na svakoj poziciji i 15 Amara na terenu ,sreca u nesreci pa je Amar Osim nas,pa od Dade Sadikovica pravi igracinu i slicnih inace bi ko Velez patili se ..
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 21 maj 2020, 23:24

Nece to jos dugo moci u svijetu fudbala gdje novac diktira sve, naravno i u ostatku zivota ali kada govorimo o fudbalu novac i samo novac.

Trebaju nam sposbni ljudi na svim pozicijama to je kljuc svega, a onda dođe trener pa igraci.
Mjau !

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2020, 23:28

Ma ono necemo se ugasiti ali necemo ni biti ozbiljan klub,klasicno prezivljavanje i to je to.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2020, 23:36

Kera, jesi li obisao?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 21 maj 2020, 23:46

kerimatomic1921 je napisao/la:
21 maj 2020, 23:17
Meni je brkovic dobar kadar, mlad, jako obrazovan i vec je ucestvovao na milion seminara sirom evrope.
Meni je od Brkovica mnogo gori npr. Alihodzic. Mijenjaju se uprave, mijenjaju se treneri, sve se mijenja samo on ostaje. To mi je bas enigma. Covjek koji je bio vrhunski igrac, mnogo puta nas obradovao na terenu, pa zar se ne moze za njega naci neka pozicija, nesto gdje ce biti strucan, gdje ce sa svojim znanjem pomoci. Covjek ide sa pozicije na poziciju a u biti veze nema. Jos samo nije bio predsjednik kluba. To je slicno ko oni uhljebi u drzavnim firmama, dodjes na posao i cekas kad ce kraj radnog vremena a plata ide i tako godinama. Sto je najgore nije jedini.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 maj 2020, 23:47

LjoZee je napisao/la:
21 maj 2020, 23:36
Kera, jesi li obisao?
kera je izgleda nabavio zar i mrtva usta bi ga puhala :tokralju: :zviz:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2020, 23:53

Robust je napisao/la:
21 maj 2020, 23:47
LjoZee je napisao/la:
Kera, jesi li obisao?
Je li? A ne hvali se vec se ufatio Brkovica :think:

Btw meni je administracija sasvim ok. Rade koliko je u njihovoj moci, tu su duze vremena pa su uhodani, evo i u ovom vaktu nalaze sponzore, dogovaraju, Brkovic i sebe i nas promovise po svijetu. Uvijek naravno moze bolje, ali administracija kao administracija ok. Bitniji i veci uticaj ima Uprava i tu treba ganjati najbolje sto moze u nasim okvirima.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 maj 2020, 23:54

Robust je napisao/la:
21 maj 2020, 23:47
LjoZee je napisao/la:
Kera, jesi li obisao?
:mrgreen: :mrgreen:

@brkoo da se ne lazemo 80 % u klubu su bas kao Haris.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2020, 00:10

Kera, sto me ignorises?

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 22 maj 2020, 00:15

Brkooo je napisao/la:
21 maj 2020, 23:46
kerimatomic1921 je napisao/la:
21 maj 2020, 23:17
Meni je od Brkovica mnogo gori npr. Alihodzic. Mijenjaju se uprave, mijenjaju se treneri, sve se mijenja samo on ostaje. To mi je bas enigma. Covjek koji je bio vrhunski igrac, mnogo puta nas obradovao na terenu, pa zar se ne moze za njega naci neka pozicija, nesto gdje ce biti strucan, gdje ce sa svojim znanjem pomoci. Covjek ide sa pozicije na poziciju a u biti veze nema. Jos samo nije bio predsjednik kluba. To je slicno ko oni uhljebi u drzavnim firmama, dodjes na posao i cekas kad ce kraj radnog vremena a plata ide i tako godinama. Sto je najgore nije jedini.
Ni slucajno Alihodzica mozes stavljati u kos s drugim ljudima. Covjek je prije svega doprinio u Zeljinoj historiji nesto sto mnogi nece za 10 godina. Ne smiju se bivsi igraci pljuvati, pogotovo ne Alihodzic.
To nema smisla, necemo sve bivse igrace rastjerati to mi je fuj.

Dzihanic, onaj voditelj neki, bivsi direktor itd. Ima spisak takvih koji primaju platu za nista.

Mulalic, muharemovic, biscevic, alihodzic treba da budu u klubu jer si dio jedne generacije koja je napravila odlicne rezultate. To treba da se njeguje i postuje a ne da se pljuju.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 22 maj 2020, 00:16

Ja sam veceras samo vidio cijedjene sokove. Male s mlijekom ni na mapi.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 maj 2020, 00:16

Znaci leglo yeblo se

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 maj 2020, 00:18

Prva stvar što se tiče vođenja jednog kluba je to što to nije nimalo lagan posao. Svi mi realno nekad seremo o vođenju kluba, ali da bilo ko od nas forumaša uđe u klub na heftu dana za glavu bi se ufatili i otišli kad bi vidio s kakvim stvarima se suočavaš. I to ne mislim samo na sadašnju garnituru ljudi, nego i na bilo koju prethodnu garnituru. Pogotovo kad moraš voditi klub gdje u startu već imaš razne dugove koji guše klub. Dakle pričam o vođenju kluba bez investitora.

Druga stvar je kad ti uđeš u klub, a ti pun entuzijazma da nešto pokreneš, promjeniš. Onda vidiš da to nije to baš tako lako i da imaš neke limite i zid s kojim se sudariš kad pokušaš nešto. Na to dodaš potencijalne vanjske opstrukcije. Pa na to dodaš nekad i nerazumjevanje određenih institucija i nakaradna pravila.

Da se čisto razumijemo prije nego nastavim, ovo se ne radi o pravdanju bilo koje upravljačke strukture koja je sad ili koja bila u klubu. Zatim imaš stvari koje te mogu dodatno syebat na terenu pored igračkog kadra ako ga dobro ne selektiraš, a to su namjerne/nenamjerne sudijske greške. Nećemo se sad pravit da nam nisu crtali izmišljene linije ofsajda u Širokom, penal u Bijeljini za Zrinjski, sudijski masakr prošle sezone u brojnim utakmicama. Isto tako treba biti pošten da smo i mi nekad pogurani na terenu ali zašto glumiti moralnu vertikalu kad svi drugi ističu tvoje greške i portali grme o tome, dok drugi šute o svojim greškama na koje se na kraju i zaboravi. Ko još priča o penalu u Bijeljini za Zrinjski, sve se za mjesec zaboravilo.

Zatim nedostatak "mišića" u savezu tj. da nemaš ljude koji će se zalagat za tvoje interese. Naravno ne mislim na to da ti mišići služe da se Želji štimaju pobjede jer pošto govorim u svoje ime to nije ono što mene predstavlja ni kao čovjeka ni kao navijača. Ali mislim na to imaš ljude u savezu koji će utjecati na to da te ne handri svaka šuša.

I u drugim državama/savezima je normalno da veći klubovi imaju jače lobije u savezu. Problem postaje kada ti lobiji počnu utjecati na nefer način na sportske rezultate i to je već druga stvar. A ti možeš samo gledat i plakat jer nemaš svoje ljude u savezu.

Realno ako hoćeš da budeš ozbiljan klub također su ti potrebni i u administraciji ali i upravi ljudi koji su profesionalci i koji će biti plaćeni za to. Lijepo je sve to volonterizam, ljubav prema Želji ali ako hoćemo da se izdignemo nama su potrebni ljudi koji imaju znanje i kojima će Željo biti primarni posao, a ne sidejob uz postojeći posao jer to samo dodatno iscrpljuje čovjeka i njegovu energiju za bavljenje fudbalskim poslom.

Uz sve ovo teško je voditi klub od kojeg se očekuje konstantno borba za oba trofeja, radovi na stadionu, izgradnja trening kampa, rad na marketingu, dovođenje pravih igrača i razvijanje mladih itd. Dakle uz sve to kad dodaš stvari koje sam nabrojao u prvom dijelu posta onda shvatiš da je ovo đavolji posao.

I zato Želji treba skup kvalitetnih ljudi, a ne samo nekoliko pojedinaca na koje spadne sav teret što je sada slučaj, kao što su već napisali neki forumaši jučer. Klub nije samo skup para. Vidjeli smo da kad je Misimović i ekipa bila u klubu, davale su se velike pare na igrače i trenere ali rezultati su ispaštali. Naravno bilo je i lijepih stvarih za vrijeme njihovog mandata i hvala im na tome.

Dakle po mom mišljenju uspješan klub čine ljudi koji ga grade u tom trenutku, od čistačice do predsjednika. Sposobni, lukavi, kreativni, energični i homogeni ali ne i jednoumni.

Dosta je više pojedinaca u upravama koji u posljednjih 25 godina ko blećci posmatraju procese u klubu i ništa konkretno ne rade osim što se pojave na sjednici. Isto ko neki parlamentarci s 0 inicijatava u parlamentu. Ako ništa toga smo se i u našoj politici nagledali.

Dosta je više pojedinaca u posljednjih 25 godina koji dođu tu radi lične promocije.

Dosta je pojedinaca koji će se kriti iza drugih. Dosta je pojedinaca koji će vlastite interese stavljati ispred interesa kluba.

Dosta je pojedinaca koji na određene pozicije u klubu 25 godina dolaze samo zato što su Željovci, a ne radi kompetenosti. I to mislim od OP pa do uprava. Patetiku o ljubavi prema Želji neka ostave za facebook statuse, klubu trebaju oni koji znaju svoj posao, a ne da ti je jedina referenca biti Željovac.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Cwirek, Levin i 44 gosta.