Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

feniksptica
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la feniksptica » 26 maj 2020, 12:30

Osim13 je napisao/la:
26 maj 2020, 12:26
avenija je napisao/la:
26 maj 2020, 11:54
Sarajevo bas naumilo da ugasi Zeljeznicar.
Nije ga VRS devedesetih ugasio a da ga neko sad gasi.
Nismo mi se dzaba s Vicom uvezali,evo isplivali su pravi razlozi :hmmmmm:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 maj 2020, 12:30

Da li su u FK Željezničar izvršili testiranje na virus? Nisam upratio.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 26 maj 2020, 12:31

Ako Malta ne moze podnijeti nastavak, sta smo mi u boljoj situaciji? Ne nasom krivicom, osim sto smo prvi na tabeli, treba isti scenario biti i ovdje, ako ne moze - ne moze.

Sarajevo sampion.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 26 maj 2020, 12:37

Naravno da su svi klubovi u krizi koja ce bit jos zesca ako se jos dva mjeseca ne bude igralo. Onda avgust krece liga i pocetkom oktobra se zbog drugog vala prekida i sta onda. Zato treba ovo nastavit do kraja pa i do kraja avgusta da se okonca nije problem. I Evropa ce predkfalifikacije pomjerit jer joj nije cilj prekid. Pa kako se evropsko prebacilo za 21. Pa ovaj Stan8sic sve raspustio u martu i prica kako se nada prekidu i opstanku. Slicno je i Musija uradio.

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 26 maj 2020, 12:40

zagor1987 je napisao/la:
26 maj 2020, 12:26
SaMoVelez je napisao/la:
26 maj 2020, 12:22
A kome to nije kriza u vrijeme kad mjesecima nema prihoda?
Ti čitaš storma i na osnovu njegovih saznanja krojiš svoje mišljenej a ja slušam direktora Veleža koji kroz smijeh kaže da samo trojici igrača ističe ugovor sa 31.05 i ako se donese odluka o nastavku sezone oni će svi produžiti ugovore.
Velež će se prilagoditi situaciji, ako prihodi ostanu smanjeni i igrački kadar će se krojiti prema toj percepciji, neće se ići u zaduživanje to je sigurno. Koliki nam jorgan bude, pod njega ćemo se zavući i pokriti.
Kao navijač podržavam takvu odluku uprave. Inače kao što cijeli svijet može vidjeti u vrijeme najveće krize Velež ne staje sa izgradnjom stadiona. Znači možemo biti poprilično mirni mi koji volimo taj klub.
Ja isto ko i ti zelim nastavak,moj klub je javno u svim medijima,na nasoj stranici rekao isto i to je sve sto mi mozemo uraditi,cekamo kao i vi da vidimo sta ce biti,al da se nesto cudimo u ovoj drzavi nema logike jer svi znamo i prije ovog kakav savez i drzavu imamo,vrlo lako je Zeljo prvi mogao biti il Zrinjski nismo mi koronu predvidjeli,bili smo prvi i u ekstra formi al hajd kome ovo sve odgovara? Vjeruj mi najmanje se mi bojimo da se nastavi,uostalom i da nisno prvi idemo u evropu
Među prvim mojim postovima po pandemiji ja sam spomenuo da je Sarajevu vjerovatno najveći problem ako se ne nastavi. Ovdje se priča priča kako će se i u slučaju prekida proglasiti prvaci i oni koji ispadaju, a nigdje to nije predviđeno. Prekid će vjerovatno donijeti samo poredak za UEFA takmičenja, liga će se proširiti i napraviti veće sranje od trenutnog. Sarajevo je apsolutno zasluženo prvo na tabeli i sa 3 boda prednosti je sigurno prvi favorit za titulu. Međutim klub je tokom razgovora i onlajn sjednica postavljao određene uslove da bi se prvenstvo nastavilo. Također je izražena želja da se proglasi prvakom u slučaju prekida. To je apsolutno legitimno. međutim apsolutno je legitimno i od strane npr Željezničara da zahtjeva nastavak sezona na oba fronta jer de facto i de jure imaju poziciju da osvoje oba trofeja. Dakle i jedno i drugo je legitimno, međutim da bi se za sva vrmena riješila dilema, bilo bi idealno da se prvenstvo nastavi i da se pruži ruka uspješnijem na kraju. U svoj ovoj priči smo potpuno zanemarili ineterese još nekoliko klubova koji su također apsolutno legitimni.
Pa tako imaš situaciju da Široki može kroz oba takmičenja izboriti evropu, SSH može kroz prvenstvo a bez šansi nisu ni radnik ni Velež koji za Evropm imaju male zaostatke. Dakle sve je legitimno, zahtjevi svih klubova.
Sa donje strane tabele imaš Čelika koji po trenutnoj tabeli treba ispasti u slučaju prekida i proglašenja prvaka a s druge strane taj isti Čelik ima minimalan zaostatak za 2 kluba s kojima se bori za opstanak. Nije pošteno.
Jedino pošteno je završiti sezonu na terenu,onakokkao to rade i svi oko nas. Svi baš svi bez izuzetka, usput imamo bolju epidemiološku situaciju nego svi drugi, osim mozda CG.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 26 maj 2020, 12:40

Pa kad će ta zvanična odluka ?

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 maj 2020, 12:41

Ne treniraju, otpustaju igrace, ne testiraju, ne rade nista, ali Sarajevo je to koje opstruira nastakav :rol:

Slijedece sezone ce cirkus biti, Zrinjski i Sarajevo jedine ozbiljne ekipe u ligi.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 26 maj 2020, 12:44

Ja sam uvjeren da ce se za 20- 25 dana u svim ligama u kojima se fudbal nastavi, publika vratiti na stadion.
Svi nasi klubovi mogu bez problema nastaviti takmicenje uz malu pomoc od saveza.
Nadam se da ce u slijedecoj sezoni neka tv kuca otkupiti tv prava, pa da mozemo sve utakmice gledati, a i da klubovi nesto zarade.
Valjda ce se neko pametan pojaviti pa sve ovo pokrenuti nabolje
Zadnja izmjena: mozak, dana/u 26 maj 2020, 12:47, ukupno mijenjano 1 put.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 26 maj 2020, 12:46

Kaze Sarajevo koci,jel tu i Zrinjski,Borac,Mladost,Celik,Zvjezda,Sloboda il su oni nevidljivi i magla,uostalom i kad bi bilo tajno glasanje 90 posto klubova bi bilo za prekid

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 26 maj 2020, 12:47

Eto vam i Dulje. Imate tim snova i sigurno ste za klasu boli od svih. Moze ovo krenut i sa navijacima napunite 6 puta Kosevo i uzmite titulu. Ako gdje zakoci imaju Dzemidzic i Begic.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 maj 2020, 12:47

Nadati se je nesto najljepse

Sarajevo Sampion
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 26 maj 2020, 12:49

zagor1987 je napisao/la:
26 maj 2020, 12:46
Kaze Sarajevo koci,jel tu i Zrinjski,Borac,Mladost,Celik,Zvjezda,Sloboda il su oni nevidljivi i magla,uostalom i kad bi bilo tajno glasanje 90 posto klubova bi bilo za prekid
Tacno si pobrojao. Klubove koji se bore za opstanak treba razumjeti a vi ovo treba da otkocite i uzmete titulu posteno.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 26 maj 2020, 12:50

tcity055 je napisao/la:
26 maj 2020, 12:47
Eto vam i Dulje. Imate tim snova i sigurno ste za klasu boli od svih. Moze ovo krenut i sa navijacima napunite 6 puta Kosevo i uzmite titulu. Ako gdje zakoci imaju Dzemidzic i Begic.
Hahaha sisoje smjesan si

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 maj 2020, 12:50

Ma kakav Sinan, ne vjerujem u to. Nije neki kvalitet a realno i picoka od insana, i mimo ovog. Ne znam šta će im, šupljak vjerovatno.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 maj 2020, 12:51

Sinane hvala i sretno

extra igrac

:salut: :salut:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 maj 2020, 12:52

Osim13 je napisao/la:
26 maj 2020, 12:50
Ma kakav Sinan, ne vjerujem u to. Nije neki kvalitet a realno i picoka od insana, i mimo ovog. Ne znam šta će im, šupljak vjerovatno.
nemoj tako
extra igrac i momak
davao je sve od sebe

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 26 maj 2020, 12:54

Dobar je za klupe, kod nas. Realno. Toliko bar jeste.
- FKS -

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 26 maj 2020, 12:54

tcity055 je napisao/la:
26 maj 2020, 12:47
to kralju

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 26 maj 2020, 12:54

svrakino1921 je napisao/la:
26 maj 2020, 12:52
Osim13 je napisao/la:
26 maj 2020, 12:50
nemoj tako
extra igrac i momak
davao je sve od sebe
Jašta je, da je davao sve od sebe ne bi bio posvađan sa pola kluba i glumio povrede svako malo.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 26 maj 2020, 12:56

SaMoVelez je napisao/la:
26 maj 2020, 11:40

Nisam ja ni mislio da bi neki klub trebao brinuti o stanju u drugom klubu, to je obaveza saveza i onih koji vode te klubove. Čak nisam mislio generalizovao ni navijače koji žele na osnovu vanrednog stanja ušićariti neki sitni šićar. takvih bi sigurno bilo i među mojim veležovcima da smo kojim slučajem u poziciji. Ovo ti je nešto poput onih silnika koji su pokupovali svo brašno i germu prvih dana pandemije. Bogati su se ponašali bahato i nisu mislili na one sa plićim dzepovima, da će možda i oni za koji dan imati koji dinar u dzepu pa će i oni moći svojim porodicama donijeti hljeba. Živimo u poganom vremenu koje stvoreno za pogane ljude, koji misle samo na svoj sitni šićar. Užasna situacija.
Na sličan način je i Fikret došao u položaj da šta klepne, ono što ga ne sledejue. To je postala formula u našoj maloj državi, da se svim sredstvima dođe do cilja. Sport bi se morao zaštiti tog prokletstva, sport bi se morao završavati na terenu. Ostaje za vječnost zapisano šta se desilo u određenom vremenskom razdoblju i to postaje nasljeđe za buduće generacije. Neće se lopta šutati samo 2020 godine, doće iza nas nove generacije i fudbalera i navijača, ali kkao objasniti sinu, unuku ili dalje da si te neke godine odlukom crvenog krsta postao prvak. Doće i ovdje nekad normalna vremena, biće stid tad mnoge ta im klub nosi u naslijeđu. treba gledati dalje od nosa, treba se postaviti u kožu svog rivala pa sve što ne želiš sebi da ne želiš ni njemu. samo na taj način stićeš ugled, gradiš renome i zavrijeđuješ nečije poštovanje. Nema na silu ništa, i Hitler je mislio da može cijeli svijet poraziti pa ga ljudi izbrisaše kad su ojačali i kad je došlo vrijeme. Ko se mača hvata, od mača i gine, kad tad. Poenta.
Mislio sam da su navijaci Veleza malo inteligentniji a vi bas zadrli. Stalno pricate o nekoj sramoti i ponosu, kao da vi nebi prihvatili titulu nakon kompletirana 22 kola. Do prije par godina to je bio normalan sistem za prvaka a sada smo dodali jos jednu rundu od 11. Dakle svi odigrali 2 puta i niko nije imao nikakvu prednost (kuci i vani sa istim klubovima). Cak stavise da vi niste dobili na Grbavici mi sad nebi bili prvi. Sve su to cinjenice. Zasto sada neka prica o sramoti nakon 22 kola ? Zasto "odlukom crvenog krsta postao prvak" ? Igrali svak sa svakim 2 puta. Jedini neodigrani mec je Zeljo-Celik. I da li su sa Grbavice odbili 3 boda jer nisu zasluzena za zelenom terenu ? Nisu nego su im jos igraci ocistili trece zute na taj nacin.

Razmislite malo o vasem sirenju lazi da FKS nije za nastavak. Sa nastavkom mi smo u izuzetnoj situaciji da gurnemo mitomansku SDA prciju na dno iducih 10 godina. Oni nebi isli u Evropu i nebi uzeli Kup a potrosili bi bruku para koje ionako jedva isprose. Imaju stariji tim plus igranje srijeda-nedelja plus Kup. Puno nas zeli nastavak i zbog osvete za 2 poraza ove sezone a jos vise da ih zabetoniramo u mulj naredno desetljece. Ima malo rizika da nas Zrinjski sa Bilbijom prestigne ali vjerujemo da cemo to prvo mjesto odbraniti. Tako da mi imamo puno vise razloga biti za nastavak.

A gadovi ala ona vasa riba i onaj plavac dokoljenko su pateticni smradovi.

Prije rata su pravi navijaci Veleza bili rado vidjeni na Kosevu i svi smo imali simpatije prema klubu jer ste igrali lijepo, imali ekstra igrace i po uspjesnosti bili odmah iza nas (iz BiH). Pocesto smo znali u Mostaru izgubiti ali sve fer i korektno. Imali ste nas respekt kao sportski rivali a igrali ste protiv nas iz sve snage (kao sto i treba). I bili ste dobri domacini. Ovi sada Velezovi navijaci pokusavaju kreirati neku mrznju i uvrede na nas racun. Super vas ide, samo naprijed.

Ironicno ali vi ste nam pomogli da sada budemo prvi.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, bordobijeli, haris004, jasmin10, Vanja8 i 44 gosta.