Kod Goretzke je problem gdje ga tačno postaviti u ekipi, na koju tačno poziciju. Ali po meni dok on zabija golove (a nerijetko to čini i nerijetko i za vodstvo od 1:0), tu nema velikog problema. Pogotovo ne vidim problem u ovakvoj situaciji gdje smo mi i s jučerašnjom postavom bez Thiaga u stanju protivnika dobro neutralisati, udaljiti ga često od opasnih zona, imati priličnu kontrolu nad igrom. Nije BVB bio skroz bezopasan, ali onoliko koliko jednu takvu top ekipu možeš staviti pod kontrolu, stavio si je. Impresivno je bilo kako su ti naši redovi bili dobro posloženi, ima tu struktura, dobra je organizacija, defanzivno sve puno bolje u odnosu na početak sezone.
E jedino me malo iznenadilo što je Flick tokom sedmice izjavio da Goretzku vidi kao određenu šesticu. A nekako je Goretzka bolji naprijed ili opet nekako je više ko neka osmica. Ali moguće da će Flick i njegovu igru još unaprijediti, da će poboljšati određene segmente kod njega. Kimmich to na šestici stvarno odrađuje sjajno.
Coman mi je npr protiv Eintrachta pokazao dobre bljeske i nekako mi se činilo da se skroz vraća na onaj svoj top nivo. I jučer po neki bljesak, ali u nekim situacijama tako napravi glup potez i potez kod kojeg se zapitaš da li je u tom momentu opšte mozak koristio. U onoj jednoj situaciji slobodan mu prostor za centriranje, prošao je već po strani i ima priliku čak se i namjestiti za centaršut, pa možda još malo i krenuti prema šesnaestercu, pa to staloženo obaviti, a on opali loptu i izvede neki oštar centaršut koji prohuja iznad šesnaesterca...Sve neka brzina, sve nešto brzopleto.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland