Postao/la kolezeljovac » 31 maj 2020, 14:29
@Skoroalen, ne znaju ovi naši nažalost većina(TM i HZ), šta je navijački kodeks!
Bio sam na Jugu, ranije, yebiga kako je sad ozbiljna situacija sa diplomskim, i poslom u struci morao sam se uozbiljiti. Ali eto aktivan nekih 10-tak godina na navijačkoj tribini. Plus pofin broj gostovanja i slično. Nikad, Allahami nek mi se samo 1 svjedok javi ako lažem, ali nikad nisam gađao običnog navijač na drugim tribinama, nikad nisam učestovao u sačekušama gdje je 6 na 1, 8 na 2 i slično... A itekako sam osjetio kad me na Pofama 5-6 okruže i to djeca 01, 02 godišta i kreću da se udaraju sa mnom jednim zbog šala, pazi šala iz Fan Shopa koji ima pruge, i sličan je onom od grupe, taj šal nastao 2013. kad je bila tekma sa Plzenom. I hajde takvoj balavurdiji, nafikasnoj, željnoj spida i ostalih p. materina objasni ili uspij nekako da ih kontrolišeš. Ne možeš, jedino da kad naprave neki prekršaj, da ih grupa sankcioniše i otjera iz grupe.
Furka je mene prošla, pogotovo kad još postanem porodičan čovjek ću još drugačije gledati na te stvari, ali iz ove sadašnje perspektive, ovo što nam danas ova djeca priređuju(Jug/Sjever), je za svaku osudu. Govorim o svim vrstama njihovih ponašanja i postupaka!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!