Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Bundesliga » 01 jun 2020, 13:36

delinjo je napisao/la:
01 jun 2020, 13:17
vidite li sta nam Dodik radi,ovo je udar na drzavu,hoce 3 entitet,Ne daj se Bosno!!
Bocna je šampijon :bih:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 jun 2020, 13:39

Nemamo mi više vremena za eksperimente poput Profe, ponuđeno mu je, očito je odbio. Tu smo gdje smo, imamo situaciju gdje su se susrele dvije potpune različite ideologije u vidu crvenog i kifle ali su se, što i rekoše neku noć kod Senada, razlike ostavile po strani zarad zajedničke uspješnosti i boljeg života.

Ko je htio, viziju je mogao tražiti u godinu dana njihove Vlade u KS? Jel bilo savršeno? Vjerovatno nije. Jel moglo bolje? Svakako. Ali kada stavim sve na imaginarni papir i podvučem crtu, radili su za naše standarde i okruženje u kojem su se nalazili vrlo dobar posao, i to mi je dovoljno da im dam podršku.

Bojim se da nam je ovo generalno posljednja šansa. Kuća se od temelja pravi, pa tako i ovdje. Od lokalnih zajednica sve kreće.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 jun 2020, 13:43

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
01 jun 2020, 13:32
Peđa kao i ostali ljevičari su beta tipovi. Morali su alfa podrinjca 1.90m+ , košarkaša da izvuku liderstvo i karizmu.

Elmedinu bi pomoglo da je malo emancipovaniji i da ima viziju, ovako sve miriše na krkanluk ( Dodik Style ).
Savršen balans. Krkan Dino i Gospodin Peđa, da pokupe glasove sa svih strana.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 jun 2020, 13:44

Dine se i boje zato što ima tu njihovu krkansku mustru. Neće on kupiti glasove od crvenih već od zelenih i ovih što se nećkaju. Tu je njima problem.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 01 jun 2020, 13:47

Ne ocekujte nista revolucionarno od NP, SDP-a i Nase stranke.... posebno ne u Kantonu Sarajevo... garantujem da im je maximum uzeti 3 gradske opstine (naravno bez Novog Grada gdje je Efendic isuvise jak, a i to recimo u Novom Sarajevu je tesko ocekivati zbog Komsica koji je iz te opstine a i dalje ga ljudi odatle gotive) i mozda, ali samo mozda Ilidžu, ali opet tamo je jako uporiste SDA stranke... DF ce davati svoje nacelnike u skoro svaku opstinu kako bi odbili jos vise glasova onoj trojci plus Hadžibajric jer ko glasa za SDA opet ce glasati (uhljebi, nepismeni, budale, vecina onih koji su orijentisani vjeri, socijalno ugrozeni koje SDA kupi za paket namirnica vrijedan 30KM, stotine i stotine raznoraznih udruženja koje SDA finansira, primaoci raznih naknada).... Ilijas, Vogoscu, Trnovo, Hadžiće nema sanse.... U Ilijasu je to posebno izrazeno... u samo gradu vazda SDP dobije daleko najvise glasova ali džaba kad okolna sela kojih je pun kura.c dominantno donesu SDAu pobjede.... ovo znam jer sam 2 puta bio glavni supervizor za izbore u Ilijasu.... Misoča (koja ima bas dosta stanovnika), Bioča, Luka, Ljesevo odakle je sadasnji načelnik, Podlugovi, Mrakovo, Karaula (Donja Karaula i ne toliko jer nema skoro nikako dosljaka iz istocne Bosne ili sa Romanije i tu je uglavnom 90% bosnjacko prijeratno stanovnistvo), Stari Ilijas (ovdje ima dosta ljudi iz Srebrenice i koji su najjaca SDA glasacka masinerija), i jos na to gornji dio opstine prema Olovu gdje je vrijeme stalo prije 40 godina.... tako je i za ostale ove opstine koje ne čine grad osim ilidže... isuvise je tesko da ce sta postici u tim opstinama...

Ova manja mjesta posebno zaboravite jer su tamo NiP i Nasa stranka ocajni, i samo im je SDP uzdanica.... tipa Lukavca, Tesnja, Gračanice, Srebrenika, Konjica itd... mogu negdje uzeti načelnika ali opcinsko vijece ce vrlo tesko formirati bez SDA...

O Federaciji je iluzorno govoriti... bez HDZa je skoro 99% nemoguce formirati vlast (oni ce uvijek razbiti kod Hrvata).... ovaj 1% ostavljam da SDA i HDZ totalno krenu u istrebljenje jedni drugih... i onda da se SDA dogovori sa ostalim probosanskim strankama da uzmu Dom Naroda Hrvatima... ali to oni nece jer im je HDZ prirodna koalicija, i uvijek su zajedno....

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 01 jun 2020, 13:49

Otkad se pojavio na političkoj sceni, tvrdim za Profu da je ezdea igrač, lik je bukvalno poklonio pobjedu Džaferoviću.

Svaka mu čast na impresivnom CV-u ali dobro on meni smrdi.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jun 2020, 13:51

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 jun 2020, 13:54

Heller je napisao/la:
01 jun 2020, 13:43

Na koji način će Dino pokupiti glasove SDA ili desnice ako je ujedinjen sa ljevicom? Koji će dojučerašnji konzervativac, tradicionalista dati glas Kifli odnosno Kifli i Peđi. To može ako bude sam djelovo. Ja ne znam, ova njegova stranka, koji je to smjer, centar?

Meni nema smisla ići na ho-ruk ako nemaš glasačko tijelo iza sebe. Dobit ćeš jedne izbore i šta onda?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 jun 2020, 13:54

TK bi mogao biti zanimljiv.
Lukavac i Srebrenik posebno.
Na TK je SDP jedina prava opozicija.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 jun 2020, 13:57

sljivo je napisao/la:
01 jun 2020, 13:54
Heller je napisao/la:
01 jun 2020, 13:43

Na koji način će Dino pokupiti glasove SDA ili desnice ako je ujedinjen sa ljevicom? Koji će dojučerašnji konzervativac, tradicionalista dati glas Kifli odnosno Kifli i Peđi. To može ako bude sam djelovo. Ja ne znam, ova njegova stranka, koji je to smjer, centar?

Meni nema smisla ići na ho-ruk ako nemaš glasačko tijelo iza sebe. Dobit ćeš jedne izbore i šta onda?
Pa izaće odvojeno, jednostavno, Dino će pokupiti glasove SBB i dio SDA recimo. Dino neće imati kandidata u crvenim, SDP/NS u zelenim opštinama. To bi moglo biti sasvim dovoljno.
Nullius in verba

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jun 2020, 14:01

Marsal je napisao/la:
01 jun 2020, 13:49
Otkad se pojavio na političkoj sceni, tvrdim za Profu da je ezdea igrač, lik je bukvalno poklonio pobjedu Džaferoviću.

Svaka mu čast na impresivnom CV-u ali dobro on meni smrdi.
Covjek vjeruje u svoju viziju, ne vidim problem sa tim, barem sada, kasnije cemo vidjeti sta ce uraditi. Ima dobar rezultat sa ovih zadnjih izbora i to mu je sigurno dalo vjetar u ledja. Mislim da ide na to da bude neka stranka centra, ali cisto sumnjam da ce na ovim opcinskim nesto bitnije uraditi, moze jedino na opcim za dvije god. Iako ne znam imena u stranci, nisam jos upratio ko je tu pored njega jer od toga ce dosta zavisiti, inace rizikuje da bude novi DF i drustvo jednog lica.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 jun 2020, 14:03

Da, Kifla je jedina šansa za sve, ne što je neki aman političar već što jedini može klepiti SDA glasače. Dok se SDA ne spusti ispod 30% glasova za druge nema hljeba, bili u vlasti ili opoziciji, nebitno je. SDA kad ima velike procente, uz mali konflikt unutar ovih drugih, oni mogu razjebati sve ili opet dobiti vlast.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 01 jun 2020, 14:05

sljivo je napisao/la:
01 jun 2020, 13:54

Previše evropski gledaš na politiku kod nas. Koliko sam ja primijetio, slabo ko prati šta je ljevica, desnica, centar. Ovdje su individualci u prvom planu. Kifla uživa veliku popularnost kod, u ovom primjeru, sarajevske omladine kojoj je muka od SDA, a opet gleda da glasa za nekoga sa tim nekim bošnjačkim vrijednostima. I ne smeta im što je sa NSom.

Ja ću prvi glasati za četvorku, ako opstanu do izbora. Lajkam kombinaciju Kifla-Peđa, i Hadžibajrić mi je gotivan, jedino ne mogu SDPa, ali bez njih se ne može.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 jun 2020, 14:12

Nego ovi što su mi sinoć rovili po profilu, jel se iko iznenadio na šta ličim :lol:
Nullius in verba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 jun 2020, 14:17

Nisam rovio (hbg nisam od tog posla), a i nemam tih društvenih mreža. Međutim. Čuo sam da imaš pofino kila, a ja te zamišljam mršavog. :D

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 jun 2020, 14:27

Ako ćemo oslobađati Sarajlića i Novalića zato što su bili borci ARBiH nominujem još jednog kandidata:
slika

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 01 jun 2020, 14:31

Heller je napisao/la:
01 jun 2020, 14:12
Nego ovi što su mi sinoć rovili po profilu, jel se iko iznenadio na šta ličim :lol:
Kako se to prezivaš majketi? :mrgreen:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 01 jun 2020, 14:36

Čitao sam sad ovo od sinoć opet, pa smijao se sam pravo energično. Ričard Lavljeg srca protiv Helće. :rol:
"We need to suffer. And we need to fight."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 01 jun 2020, 14:38

Eee kad je @legenda reala otkrio moj identitet na ovom forumu, ima i 10 godina.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 01 jun 2020, 14:41

Marsal je napisao/la:
01 jun 2020, 14:38
Eee kad je @legenda reala otkrio moj identitet na ovom forumu, ima i 10 godina.
Znači i on pizda. :tralala:
"We need to suffer. And we need to fight."

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, jasmin10, VivaLaStella i 17 gostiju.