Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

SaMoVelez
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la SaMoVelez » 02 jun 2020, 09:11

svrakino1921 je napisao/la:
01 jun 2020, 23:15
fks74 je napisao/la:
01 jun 2020, 23:13
dzelllo je napisao/la:
01 jun 2020, 23:07
Lazni navijaci slave laznu titulu.Prodali obraz cetnicima zarad komada lima.Postali ste najomrazeniji klub u nasoj zemlji,svako vam je gostovanje od danas 'na noz',osim kod vase bratije u BL.
Kao da nije bilo do sada. Uvijek smo najteze dolazili do bodova na strani, sto zbog sudija, sto zbog ekipa.
Kao npr.u Vrapcicima

Da, na našem stadionu pitari nikad nisu imali lahku utakmicu. Govorim isključivo o fudbalu, navijači su posebna priča.
Mit je da Velež igra protiv Sarajeva opušteno a protiv Želje na nož. To je jednostavno laž i ona je lahko dokaziva. U sezoni kad ste se borili do zadnjeg kola mislim 2015 god. Kodro naš vodio Sarajevo, imali strašnu ekipu, mi izginemo na terenu i dobijemo tekmu 2-0. U istoj toj sezoni, 2 kola nakon te tekme vi dolazite i haman bez ispaljenog metka nas uzmete 3-0. Mit je nastao godinu ili dvije prije te kada smo vas u za vas bitnoj utakmici uzeli 4-2, izginuli na terenu i pošteno dobili. te smo godine kući dobili sve ekipe koje su bile u vrhu.
Eh, navijači. To je toliko lijepa i pohvalna priča da može služiti kao primjer svima u BIH. I mi na koševu i pitari u Mostaru imaju svu slobodu, imaju/imamo doček kakav se samo može poželjeti. Volio bih da se ti odnosi nastave što je duže moguće, također bih volio da se još nekim grupama omogući takav doček kod nas.
Poenta svega, na terenu rat na tribinama dostojanstvo i međusobno uvažavanje. Čak i ove sezone gdje smo pretrpili 2 zaslužena poraza od pitara, iako smo u obje tekme bili gotovo ravnopravni uz malo više sreće su obje tekme mogle otići na našu stranu. Baš kao što smo protiv želje barem na grbaavici izgledali loše ali uz dosta sreće zavalili 2 gola i kući pjevajući.
Da su moji veležovci avangarda navijačka dokazuje i ova jučer okončana sezona gdje još ni jednog nisam vidio da im nešto čestita, jer naprosto ne možeš, ako voliš fudbal čestitati političku odluku. U ovom i sličnim slučajevima nečeš naći ozbiljnog navijača osim nekog napaljenog pubertetliju(ono fazon braćooooo) da ikom išta čestita osim da osudi nepravdu i politiku koja se žestoko umješala u tek završenu sezonu.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 02 jun 2020, 09:13

ImperiaUzvracaUdarac je napisao/la:
02 jun 2020, 03:47
Zastone je napisao/la:
02 jun 2020, 03:00
skoJaa je napisao/la:
02 jun 2020, 02:16
slika
Ovo je tada bilo simpaticno, a sada je kompleks i sprdanje sa vjerom. Kakav je to ljudski sljam.
I :salut:
E ova slika najbolje pokazuje kakav ste šljam i jedni i drugi. Prvi (manijaci) što vas prozivaju za ovo danas a oni istu stvar radili prije par godina. Drugi (horde zla) što vam je smisao za humor na nivou zauvjek susjeda. Toliko manjka kreativnosti da kopiraš najveceg rivala. Ja bi barem na Španskom ukucao proslava titule u Argentini pa pokupio od njih neku foru.
hahahaha samo nek si ti to reko :urnebes: :urnebes:

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 02 jun 2020, 09:23

Zip je napisao/la:
02 jun 2020, 08:53
Dobro jutro, klaso radnička. :kafa:
Tesko jutro za radnicku klasu...Valja zaradit dnevnicu a kako kad ti vise oko glave Vico, Vojska RS, cetnici, kvislinzi, tabut, titula, Begic, teorije zavjere, psiholog Karadzic, Vinko, Kup, bojkot repke i sta sve ne....

Bordo jutro zelim.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 02 jun 2020, 09:34

Utakmica koja je odlučila titulu prvaka BIH za sezonu 2019/2020:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jun 2020, 09:37

Ako je već liga trebala biti prekinuta onda titula se ne može dodijeliti nikom a i niko da ne ispadne.Ligu proširiti zbog Olimpika i Krupe i za istu sezonu neka ispadaju zadnja 4.

Ovako je ostalo 11 kola do kraja i Sarajevu poklone titulu,Borcu izlazak u Evropu a Čelik i Zvijezdu bace u niži rang.

I onda ovi nešto slave fkt ne znam šta imaš slaviti ako trofej dobiješ za zelenim stolom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 02 jun 2020, 09:43

Imam potrebu da napišem još samo nekoliko rečenica u vezi aktuelne forumske rasprave. Možda se nisam uspio dovoljno dobro izjasniti, naći prave riječi koje bi do kraja razotkrile svu moju poentu pisanja.
Da ne bude pogrešno shvaćeno, sarajevo je 100% zasluženo prvo na tabeli nakon 22 odigrana kola. bez obzira na neke loše rezultate koje su imali u ukupnom dojmu su izgledali uvjerljivije nego iko drugi. Nema nikakve sjene na njihovoj poziciji koju su isključivo na terenu ostvarili. Mislim da je juče završena sezona jedna od najregularnijih po pitanju sudijskih grešaka, bilo ih je mnogo manje nego inače. Lično sam ih posebno analizirao nakon utakmice kod nas u Mostaru. Nije pretjerivanje kad kažem da smo možda jedno od najtežih gostovanja za sve protivnike, Zrinjskog smo riješili koji je realno još uvijek ispred nas kvalitetom, Želju smo takđer na terenu riješili, njih je samo sudija spasio da ne izgube. Sarajevo je recimo tu utakmicu odigralo na tako visokom nivou da sam bio frapiran da uopšte kod nas ima ekipa u ovom momentu koja može tako dobro odigrati na našem terenu.

Šta sam želio reći, uvijek sam spreman čestitati boljem, pružiti mu ruku ali... U duši sam nepopravljivi borac za pravdu. Jučerašnja odluka saveza je jednostavno nepravedna. Nepravda je najgori oblik maltretiranja pojedinca ili društva. Mi godinama živimo u nepravednom društvu, svi patimo. A kad nam se pruži prilika da "malo uživamo" u plodovima nepravde onda je svi objeručke dohvatimo. Nije uredu da se ne odigra prvenstvo, to je nepravda. Čak iako su odlučili iz bilo kojeg razloga prekinuti sezonu, nije uredu podjeliti pozicije na oba djela tabele. Zamislite se malo u koži Želje ili Širokog, na oba fronta obje ekipe su imale priliku izboriti puno više nego su jucerasnjom raspodjelom dobili. Isto ili slično važi za moj Velež, sa Radnik i SSH. Čelik je tek posebna priča, oni da su iole organizovani (na žalost proživljavaju tešku krizu) advokat za komunalne slučajeve bi migao osporiti ovu nepravednu odluku na bilo kom svjetskom sudu.
Mrzim nepravdu i yebiga.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 02 jun 2020, 09:46

Evo sarmu će se pitati ko će šta slaviti.

Koje licemjerje, svi bi slavili titulu da smo na mjestu Sarajeva, ili evropu da su na našem mjestu. Šta palamudate o nekom lažnom moralu, daj blamirate se zadnjih 100 stranica. Svi bi se hebali, ali da ne uđe.
Svako ganja svoj interes, i tu je kraj priče.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 02 jun 2020, 09:56

Željo se prozivao za neke mutne radnje, pomoc sudija, saveza itd. Nas vec trecu godinu zaredom direktno ostecuju svojim odlukama. Moze li mi neko napisati normalan odgovor ko je to nas covjek u savezu i na koji nacin nam to pomazu. Samo bez glupih komenara o Ivici, nismo djeca.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 jun 2020, 09:57

Riziko je napisao/la:
02 jun 2020, 09:46

Koje licemjerje, svi bi slavili titulu da smo na mjestu Sarajeva, ili evropu da su na našem mjestu. Šta palamudate o nekom lažnom moralu, daj blamirate se zadnjih 100 stranica. Svi bi se hebali, ali da ne uđe.
Iskrene cestitke na ostvarenom plasmanu i sretno na evropskoj sceni! :kafa: Sto kazu, tabela je jedini relevantan pokazatelj svega, pa na osnovu toga i odluke koje su donesene su jedine ispravne! :kafa:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 02 jun 2020, 10:07

ExBlueone je napisao/la:
02 jun 2020, 08:03
fudbalfudbal je napisao/la:
02 jun 2020, 01:46
Slavite vi titule, ali okanite se dzenaza i slicnog po ulicama, grijeh je ljudi dragi, otislo je predaleko sa tim..
Nije to njima grijeh. Jednostavno takav je to mentalni sklop. U pitanju je isti profil ljudi koji je slavio paljenje Grbavice u maju 1992.godine, naše ispadanje u polufinalu Kupa UEFA (dok je čitava EX Juga svim srcem navijala za nas), rušenje krova zapadne tribine u zimu 2012.godine, titulu Zrinjskog 2017.godine . . .
Sad su postali Vicine kujice, najnovija furka. Jednom kujice,cijeli život kucije . . .
Krenem da psujem al reko necu lijep dan. Sabane neciji otac,ili brat je ostavio zivot braneci to o cemu pricas dosljo odvratni

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 02 jun 2020, 10:12

StrikeWarzone je napisao/la:
02 jun 2020, 06:37
Giljotina je napisao/la:
01 jun 2020, 15:20
JAČI OD SISTEMA I REŽIMA - SDA ŽELJEZNIČAR!
Jel to ona ista SDA sto te zaposli da budes asistent dugogodisnjem SDA kadru kojeg nikad nema na faxu a ti radis njegov posao !?
Ne udaraj ruku koja te hrani ;)
To je druga SDA...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jun 2020, 10:12

Riziko je napisao/la:

Ko će slaviti nešto što nisi dobio zasluženo. ? Ja sigurno ne bi čak i da je Željo u pitanju.

Ovi z Borca su mi najsmješniji kao oni imali mukotrpan posao da ostvare plasman u EL.Neka se zahvale Šeraniću i koroni.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 jun 2020, 10:12

Riziko je napisao/la:

Svako ganja svoj interes,i tu je kraj priče

Jedan od naših interesa je bio da osvojimo kup BiH
Al pazi sad-ne mozemo se borit za kup BiH zbog eventualnih malverzacija
Znaci ne zbog pandemije covid-19 nego zbog eventualnih malverzacija-citaj-da pustimo Sirokom kup pa da vi ostanete bez Europe

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 jun 2020, 10:14

Imam osjecaj da ovdje raja ne zna da je SArajevo bilo prvo na tabeli. Da nismo proglaseni prvacima sa 5 mjesta
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 jun 2020, 10:15

svrakino1921 je napisao/la:
02 jun 2020, 10:12
Riziko je napisao/la:

Svako ganja svoj interes,i tu je kraj priče

Jedan od naših interesa je bio da osvojimo kup BiH
Al pazi sad-ne mozemo se borit za kup BiH zbog eventualnih malverzacija
Znaci ne zbog pandemije covid-19 nego zbog eventualnih malverzacija-citaj-da pustimo Sirokom kup pa da vi ostanete bez Europe
A pitar Begić htio da se kup odigra. Pa vi opet pričajte da mi ne valjamo. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 02 jun 2020, 10:20

:rol: :rol: :rol:

slika

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 02 jun 2020, 10:21

AlfredNobel je napisao/la:
02 jun 2020, 08:55
ExBlueone je napisao/la:
Slavite vi titule, ali okanite se dzenaza i slicnog po ulicama, grijeh je ljudi dragi, otislo je predaleko sa tim..
Nije to njima grijeh. Jednostavno takav je to mentalni sklop. U pitanju je isti profil ljudi koji je slavio paljenje Grbavice u maju 1992.godine, naše ispadanje u polufinalu Kupa UEFA (dok je čitava EX Juga svim srcem navijala za nas), rušenje krova zapadne tribine u zimu 2012.godine, titulu Zrinjskog 2017.godine . . .
Sad su postali Vicine kujice, najnovija furka. Jednom kujice,cijeli život kucije . . .
Hahahahahahahahahahaha većih tikvana svijet nije vidio. Dug post svašta radi, ne znate gdje udarate od muke. 13 bajrama rekoše..
Budi miran keru .

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 02 jun 2020, 10:24

zagor1987 je napisao/la:
02 jun 2020, 10:07
ExBlueone je napisao/la:
Krenem da psujem al reko necu lijep dan. Sabane neciji otac,ili brat je ostavio zivot braneci to o cemu pricas dosljo odvratni
U čemu je problem čobane šupljoglavi?

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 02 jun 2020, 10:30

Baader je napisao/la:
02 jun 2020, 09:34
Utakmica koja je odlučila titulu prvaka BIH za sezonu 2019/2020:

Kao i kiks protiv Sirokog malo prije vas, od kojeg je krenula ta vidljiva nesigurnost u pojedinim trenucima. Ali neka vam bude 'uspjeh' ove sezone ta pobjeda i neko forsiranje price da ste Zelji uzeli tituli, da bi vas neko potapsao po ramenu :thumbup:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 02 jun 2020, 10:31

De ne kmeči na svaku. Opušteno. Obična konstatacija.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, benko21, Turo, UltraNorth i 30 gostiju.