svrakino1921 je napisao/la: ↑01 jun 2020, 23:15Kao npr.u Vrapcicima
Da, na našem stadionu pitari nikad nisu imali lahku utakmicu. Govorim isključivo o fudbalu, navijači su posebna priča.
Mit je da Velež igra protiv Sarajeva opušteno a protiv Želje na nož. To je jednostavno laž i ona je lahko dokaziva. U sezoni kad ste se borili do zadnjeg kola mislim 2015 god. Kodro naš vodio Sarajevo, imali strašnu ekipu, mi izginemo na terenu i dobijemo tekmu 2-0. U istoj toj sezoni, 2 kola nakon te tekme vi dolazite i haman bez ispaljenog metka nas uzmete 3-0. Mit je nastao godinu ili dvije prije te kada smo vas u za vas bitnoj utakmici uzeli 4-2, izginuli na terenu i pošteno dobili. te smo godine kući dobili sve ekipe koje su bile u vrhu.
Eh, navijači. To je toliko lijepa i pohvalna priča da može služiti kao primjer svima u BIH. I mi na koševu i pitari u Mostaru imaju svu slobodu, imaju/imamo doček kakav se samo može poželjeti. Volio bih da se ti odnosi nastave što je duže moguće, također bih volio da se još nekim grupama omogući takav doček kod nas.
Poenta svega, na terenu rat na tribinama dostojanstvo i međusobno uvažavanje. Čak i ove sezone gdje smo pretrpili 2 zaslužena poraza od pitara, iako smo u obje tekme bili gotovo ravnopravni uz malo više sreće su obje tekme mogle otići na našu stranu. Baš kao što smo protiv želje barem na grbaavici izgledali loše ali uz dosta sreće zavalili 2 gola i kući pjevajući.
Da su moji veležovci avangarda navijačka dokazuje i ova jučer okončana sezona gdje još ni jednog nisam vidio da im nešto čestita, jer naprosto ne možeš, ako voliš fudbal čestitati političku odluku. U ovom i sličnim slučajevima nečeš naći ozbiljnog navijača osim nekog napaljenog pubertetliju(ono fazon braćooooo) da ikom išta čestita osim da osudi nepravdu i politiku koja se žestoko umješala u tek završenu sezonu.