FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Esii TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Esii TM87 » 03 dec 2010, 19:09

A sad odlazi bez puno pitanja 8-)
Zadnja izmjena: Esii TM87, dana/u 03 dec 2010, 19:09, ukupno mijenjano 1 put.
1921-2011

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 03 dec 2010, 19:09

HZ_ilidzaa je napisao/la:
tm84 je napisao/la:hzilidza jesil to naucio sabirati brojeve? :roll:

kakvih 6 godina krize... :lol: ako vec upucujes na to... onda pisi istine... 4 godine, ne 6...
Bogami , od titule 2002 godine vi Europe niste vidjeli ocima... :mrgreen:
ti si slucaj za doktora... al stvarno...

trebam li ti crtati da je zeljo bio viceprvak 2003. 2004. i 2005. godine... svaki put ispred vas... ako je to kriza, onda je sarajevo bilo u jos goroj krizi...

a evropu smo vidjeli ako te zanima na jesen 2004. ;)

da nije bilo suspenzije 2005. vidjeli bi je i tada...

pa ti stvarno ne baratas ni osnovnim podacima... :shock:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 03 dec 2010, 19:20

jel te stid ?
pa ako nista imas google , majka znanja ?

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 03 dec 2010, 19:23

HZ_ilidzaa je napisao/la:
Izvinjavam se , podatke sa trazio na vasoj stranici , dole u prozoru historija nigdje se ne spominjete kao vicesampioni , samo kad ste bili prvaci...
nema potrebe da pisemo kad smo bili vicesampioni... to nam nije bitno... jbg imamo toliko titula da zaista nije potrebno da pisemo kad smo bili drugi... ;)

a sljedeci put kad budes pisao nesto o zelji i krizama itd, samo malo pronadji osnovne podatke, prije nego sto lupis...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

kinone
Kontakt:

Post Postao/la kinone » 03 dec 2010, 19:46

HZ_ilidzaa imas na ovom linku tabele od sezone 1994/1995 pa do danas http://www.sportsport.ba/tabele.php?id=40

malo pogledas istrazis itd... pa se onda javis nemoj se brukati ba :lol:
www.fkzeljeznicar.com - novi, do sada najbolji portal o nasem klubu!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 03 dec 2010, 19:51

desni klik ignor
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 03 dec 2010, 20:03

HZ_ilidzaa je napisao/la: hahahahhahhah ... vi ako budete ponos drzave ja selim iz Bosne...hahhaha...svaka ti cast za ovo dobro me nasmija... :D :D

Vi dok ste bili u krizi (2003-2009) vi ste bili oko 9og mjesta...Evo mi smo u krizi i dijelimo 2go mjesto sa vama...Mi makar sad imamo virsle za jesti vas Dialiba nije imao nista ...osusio se haman ko logoras kakav...
Da te razocaram Sarajevo nece biti dugo u krizi , previse je ljudi koji vole FKS ... Gospoda navija za Sarajevo , djeca s ulice za Zelju ...
2000/01 - Željo prvak, Torpedo treći.
2001/02 - Željo prvak, Torpedo četvrti.
2002/03 - Željo drugi, Torpedo treći.
2003/04 - Željo drugi, Torpedo treći.
2004/05 - Željo drugi, Torpedo četvrti.
2005/06 - Željo šesti, Torpedo drugi.
2006/07 - Željo šesti, Torpedo prvak.
2007/08 - Željo sedmi, Torpedo peti.
2008/09 - Željo deveti, Torpedo četvrti
2009/10 - Željo prvak, Torpedo peti.
2010/11 - Željo drugi, Torpedo na dijeti.

Decenija krize: Željo 4 titule, Torpedo jednu.

Sad ja tebe pitam - šta da nismo bili u krizi?

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 03 dec 2010, 20:23

Kako sada stvari stoje,najbitniji lik koji je putovao sa delegacijom u Sloveniju je gospodin Nedzad Koldzo, nacelnik opstine N.Sarajevo! Naravno svi ce nam valjati i trebati,ali u ovom trenutku nam od njega dosta toga zavisi !
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

Hoorkie
Kontakt:

Post Postao/la Hoorkie » 03 dec 2010, 20:49

Pozdrav svim Zeljevcima

Dobar razlog me "natjero" da se i ja registrujem i napisem sto mi je na dusi i srcu ovih posljednjih dana, jer vec sam gotovo "smorio" ukucane i blizu okolinu sa Zeljom i pricom oko voljenog kluba, jer nazalost vecina nisu neki fudbalski fanatici. :)
Post ce biti dugacak i nemojte mi zamjeriti jer je prvi a vajda i ubodem koju pametnu :)

Nemam nikakve bombasticne (ne)provjerene informacije o stadionu ili pojacanjima vec recimo tako rijec-dvije i mig od poznanika koji je oko kluba izvjestan period, koje bude nadu i optimizam i neka ostane za sada na tome jer velika nadanja najcesce nose jos veca razocarenja.
Ali cini mi se da Dolinom cupova duva svjezi povjetarac koji naslucuje dobru stvar.

Kad je krenula sva prica prije koju sedmicu o odlasku delegacije FK Zeljeznicara u ovakvom sastavu bio sam vise nego skeptican da ce se to uopste realizovat, prosto godine razocarenja i nerealanih prica u covjeku usade takav defetizam da a priori ima rezervu i dozu sumnje. Medjutim ono sto je uradjeno pa makar ostalo i na nivou pokusaja zasluzuje punu podrsku svih nasih navijaca. Ponajvise me obradovalo, sto se itekako potencira od strane kluba u zadnjih godinu dana, sto su legende blizu i uz klub, da ih se uvazava i tretira kako dolikuju klubu sa istorijom kakvu ima Zeljo. Cak i ovih par politicara u delegaciji u odredjenoj mjeri otklanjaju sumnju u njihovu iskrenost i dobre namjere, jer eto izbori su zavrseni i nisu na vidiku novi pa nije prezvakana zvaka demagogije od srane istih.

Meni u ovome svemu ogromno povjerenje uljeva sam Amar Osim jer svima je danas jasno pa i onoj manjini u nasim redovima (promili su u pitanju), da je nas Brko mjera dugorocnog uspjeha. I ono sto je jos vaznije kad je on u pitanju jeste sama cinjenica ciji je sin i da je porodica Osim vec trecu generaciju dio Zelje, nece Amar uraditi (u to sam vise nego siguran) nista sto ce ici na obraz njega i porodice, jer sto je sam Svabo davno rekao da parafraziram "nek' bude u korist moje stete al da je obraz cist". Lojalnost i background takve vrste malokoji klub ima. Brko je inteligentan i uz dobre namjere nece se fanaticno zaletat u nesto sto je neizvodivo i nema realno uporiste.

Ljudi iz Uprave na celu sa Zujom, uz duzno postovanje za sve dosad uradjeno, neka naravno ganjaju negdje na marginama i svoj interes, ko ima sopstvenu firmu ovo moze iskoristit kao sansu za sklapanje dobrih poslova. Jer fudbal danas budimo realni jeste dobrim dijelom puki biznis, medjutim nikad ali nikad (cak ni tad) ne smiju podrediti interes kluba svom licnom interesu! (ko se jednom oprzi i na hladno piri)

Sama uloga opstinske i ostalih nivoa vlasti nije (kako su vec neki naricali i trazili popis navijaca u gradu - sic!) da daje neke enormne cifre i odvaja od socijno zbrinutih kategorija stanovnistva, vec da prvenstno omoguci i uredi legalan okvir da se citav projekat moze realizirati.

To najprije znaci da se u sto kracem roku utvrdi tacna povrsina zemljista i imovine cije je titular (Radnicko) S(š)portsko drustvo Zeljeznicar, ovim u zagradi naglasavam na sav period (preko 80 godina - tacno 89 a najmanje od '45) koji se treba uzeti u obzir, i zasto onda iako nije donesen zakon o restituciji (a vec se vjerskim zajednicama vraca dio imovine) ne bi klubu vratilo i kompenziralo ako eventualno ima oduzetog zemljista i imovine. Mada da odmah kazem uz dozu rezerve da je ovo samo razmisljanje jer nisam dovoljno upucen da li bi kao subjekt famozne restitucije potpala i sportska drustva i slicne organizacije.
Cak i ako ne postoji ta mogucnost, onda bi opstina Novo Sarajevo mogla i trebala da pokloni odredjeno opstinsko zemljiste u blizini jer je citav projekat od opsteg znacaja za zajednicu. Na tom fonu sam jutros razmisljo kad sam proso pored ovog gradilista gdje nice dvorana, da to i nije u ovom momentu najsrecnije rijesenje jer bukvalno sijece citavu parcelu za najmanje 1/3 i bice barijera izmedju stadiona i povrsine pomocnog sa plasticnom travom. mada ne mora nista da znaci jer bi se to moglo samim projektom inkorporirat u citav buduci kompleks.

Takodje uloga vlasti jeste da da garanciju pravne sigurnosti samim investitorima, da nece biti zatezanja birokratije ili trazenja "5%-10%" od strane ljudi koji aminuju sve.

Postoji sigurno idealnije rijesenje gdje bi mi sami sve radili, ali danas je to neizvodivo tako da je ovaj projekat sa Slovencima pragmaticno optimalan i model koji je jedini moguc. Nema kluba na svijetu u dansnje vrijeme koji je stadion gradio na drugaciji nacin bez potpune ili djelimicne koncesije na odredjeni period, eto samo primjer Arsenala i Bayerna. Deal sa Nijemcima nije postignut prosto sto su ovi trazili vise nego sto se trazi u slicnim poslovima visegodisnjih koncesija, u ovom slucaju desetljece ili dva. Njihova ponuda je bila da budem pristojan pa kazem van dobrih manira investicionog biznisa, ali eto oni su pravdali nesigurnoscu za investiciju zbog cijelokupnog bh okruzenja pa je upitan povrat... Slovenci imaju dugogodisnje iskustvo sa investiranjem u BiH, iako slobodno mogu reci da su u mnogo slucajeva nastupii lesinarski. Uprava kluba je u odgovoru Nijemcima dala do znanja da nece pristati da ponizavajuce ponude. Ukljucenost nasih Zorana i Dejana Cuka takodje daje garanciju da nije po srijedi nemoralna ponuda.

I nek se ona plava fudbalska molitva sa jedne od predhodnih stranica ostvari, jer Zeljo i mi Zeljini smo to zasluzili

- DRŽAVA ŽELJO -
Tiocfaidh ár lá

BlingBling
Kontakt:

Post Postao/la BlingBling » 03 dec 2010, 21:10

Dobro nam dosao Hoorkie! Zna se tacno sta je u posjedu Zelje,a tu nazalost nije zemljiste gdje se pravi dvorana i pomocni sa umjetnom travom! I znam da je to nekima smetalo,odnosno bilo im je u nekim varijantama, malo ono sto sada posjedujemo!
Ostalo mi srce dole na jugu,na sjeveru nasao sam nevjeru!

eLeMeNtH-SoutH CreW
Kontakt:

Post Postao/la eLeMeNtH-SoutH CreW » 03 dec 2010, 22:15

Ode Šeha u FENERBAHCE :o :shock:

Svaka mu cast ako se transfer realizuje ! 8-)
Fenerbahçe SK...1907♥

I zato ja navijam za Želju, jer Željo jeste sve ono što oni nisu,i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili!

1921♥

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 03 dec 2010, 22:43

BlingBling je napisao/la:Dobro nam dosao Hoorkie! Zna se tacno sta je u posjedu Zelje,a tu nazalost nije zemljiste gdje se pravi dvorana i pomocni sa umjetnom travom! I znam da je to nekima smetalo,odnosno bilo im je u nekim varijantama, malo ono sto sada posjedujemo!
Pridruzujem se pozdravima Hoorkie,dobro dosao i obradovan sam sto smo dobili jos jednog jako kvalitetnog clana,post koji si napisao je vrijedan mnogih kvalitetnih analiza,bice vremena za to,za sada dobro dosao...
@Blingbling...zapravo i zna se sta je u posjedu Zelje,i u pravu si da to nije lijeva strana od stadiona,medjutim ne mislim da je ta strana svakako ciljana meta slovencima...treba tacno da se zna i papiroloski i kvadraturno svaki pedalj zemljista koji pripada klubu,a mislim da se to posebno odnosi na desnu stranu od glavnog stadiona,tacnije,onaj pomocni teren,koji je ciljana meta vjerovatno...ovo su vrlo osjetljive stvari i jako je potrebno biti oprezan i raditi pazljivo,imati sve cisto i imati u sluzbi strucnjake koji ce sve skupa pametno procijeniti i odraditi u obostranu korist da bi se projekat uspjesno zavrsio,ma sta zavrsio,da bi uopste i poceo...za sve to je potrebno dosta vremena i puni angazman,a najbitnije od svega je da dobra volja kod nasih u klubu ,pa i onih mimo kluba a koji su isli u svojstvu odredjenih funkcija,bilo politickih,bilo onih iz biznisa...to stvara atmosferu optimizma...ne trebamo biti nerealni pa ne reci i ovo...Zeljo ce morati nesto veliko zrtvovati da bi dobio novi stadion,ne treba biti previse pametan da bi se to zakljucilo...da li je to zemljiste,da li je to pomocni teren,da li je to nesto drugo,trece,peto,deseto,saznacemo vremenom...nasi ce skontati da li je to isplativa varijanta,a ja licno mislim da jeste...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 03 dec 2010, 22:54

boccaccio je napisao/la:
BlingBling je napisao/la:Dobro nam dosao Hoorkie! Zna se tacno sta je u posjedu Zelje,a tu nazalost nije zemljiste gdje se pravi dvorana i pomocni sa umjetnom travom! I znam da je to nekima smetalo,odnosno bilo im je u nekim varijantama, malo ono sto sada posjedujemo!
Pridruzujem se pozdravima Hoorkie,dobro dosao i obradovan sam sto smo dobili jos jednog jako kvalitetnog clana,post koji si napisao je vrijedan mnogih kvalitetnih analiza,bice vremena za to,za sada dobro dosao...
@Blingbling...zapravo i zna se sta je u posjedu Zelje,i u pravu si da to nije lijeva strana od stadiona,medjutim ne mislim da je ta strana svakako ciljana meta slovencima...treba tacno da se zna i papiroloski i kvadraturno svaki pedalj zemljista koji pripada klubu,a mislim da se to posebno odnosi na desnu stranu od glavnog stadiona,tacnije,onaj pomocni teren,koji je ciljana meta vjerovatno...ovo su vrlo osjetljive stvari i jako je potrebno biti oprezan i raditi pazljivo,imati sve cisto i imati u sluzbi strucnjake koji ce sve skupa pametno procijeniti i odraditi u obostranu korist da bi se projekat uspjesno zavrsio,ma sta zavrsio,da bi uopste i poceo...za sve to je potrebno dosta vremena i puni angazman,a najbitnije od svega je da dobra volja kod nasih u klubu ,pa i onih mimo kluba a koji su isli u svojstvu odredjenih funkcija,bilo politickih,bilo onih iz biznisa...to stvara atmosferu optimizma...ne trebamo biti nerealni pa ne reci i ovo...Zeljo ce morati nesto veliko zrtvovati da bi dobio novi stadion,ne treba biti previse pametan da bi se to zakljucilo...da li je to zemljiste,da li je to pomocni teren,da li je to nesto drugo,trece,peto,deseto,saznacemo vremenom...nasi ce skontati da li je to isplativa varijanta,a ja licno mislim da jeste...
Najvjerovatnije je da ce se zrtvovati prostor gdje ce se napraviti trgovacki centar koji ce pripasti slovencima, i koji oni zele da prvo grade pa onda stadion

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 03 dec 2010, 23:00

eLeMeNtH-SoutH CreW je napisao/la:Ode Šeha u FENERBAHCE :o :shock:

odakle ti ovo ?
Najvjerovatnije je da ce se zrtvovati prostor gdje ce se napraviti trgovacki centar koji ce pripasti slovencima, i koji oni zele da prvo grade pa onda stadion
sve ce se vise znati iza nove godine kad se prezentuje plan finansiranja do tada mozemo samo nagadjati, jedno vrijeme je konzum bio u opticaju da pravi istok u zamjenu za prostor pa mozda i oni urade nesto slicno ili pomocni, puno je kombinacija a malo konkretnog al nadamo se da ce izac na dobro :mrgreen: :mrgreen:
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 03 dec 2010, 23:02

Odkud ti to ?

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 03 dec 2010, 23:22

TeroweNth je napisao/la:

Odkud ti to ?
mahh ko dzeko u real...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

kloc86
Kontakt:

Post Postao/la kloc86 » 04 dec 2010, 08:32

Hoorkie je napisao/la:Pozdrav svim Zeljevcima

Ljudi iz Uprave na celu sa Zujom, uz duzno postovanje za sve dosad uradjeno, neka naravno ganjaju negdje na marginama i svoj interes, ko ima sopstvenu firmu ovo moze iskoristit kao sansu za sklapanje dobrih poslova. Jer fudbal danas budimo realni jeste dobrim dijelom puki biznis, medjutim nikad ali nikad (cak ni tad) ne smiju podrediti interes kluba svom licnom interesu! (ko se jednom oprzi i na hladno piri)

- DRŽAVA ŽELJO -
za ovo cisti x 8-)

zemljiste jest atraktivno (dusu dalo za trgovackog centra) i slovenci su vjerovatno bacili oko na njega ali mislim da se uprava nece odrec zemlje i tek tako dat slovencima...najbolji pokazatelj su pregovori sa svabama..nek slovenci grade i dvorac sto se mene tice na nasoj parceli al zemlja se nesmije prodavat

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 04 dec 2010, 12:23

imal ikakvih spekulacija o transferima U zelju

azma82
Kontakt:

Post Postao/la azma82 » 04 dec 2010, 12:51

Ibrahim Šehić: dvije nominacije
''Idol nacije'' u znaku plave boje
Autor: Emir Aletić Datum: 03.12.2010.
Ibrahim Šehić: dvije nominacije

I ovogodišnji izbor za ''Idola nacije'' proteći će u znaku plave boje. Naime, Željini bivši ili aktuelni fudbaleri, te sam klub, našli su se u velikom broju kategorija. Tako je Edin Džeko prvi favorit da i ove godine postane ''Idol nacije''. Podsjećamo, sjajni golegeter Wolfsburga prošle godine se okitio ovom laskavom titulom a svoju karijeru počeo je upravo u Željezničaru. Osim Džeke, u krugu kandidata za najboljeg bh. fudbalera je i Samir Bekrić, sjajni ofanzivac korejskog Incheona koji je prošle sezone poveo ''plave'' do titule prvaka i finala Kup-a naše zemlje.
U konkurenciji za najboljeg igrača Premijer lige BiH, jedan od favorita je Zajko Zeba. Kreativac Željezničara ove godine je najbolji strijelac i asistent lige, i sigurno zaslužuje da dobije nagradu za najboljeg igrača lige. Amar Osim mogao bi odnijeti dvije nagrade jer je nominovan u dvije kategorije – najbolji bh. trener i najbolji trener PL BiH. Slična je situacija i sa golmanom Ibrahimom Šehićem. On bi mogao biti proglašen za najboljeg bh. golmana kao i za najboljeg golmana PL BiH.
U izboru za najboljeg mladog fudbalera lige našao se i naš Edin Višća koji je sjajnim partijama u ''plavom'' dresu privukao pažnju i selektora Sušića.
Posljednja kategorija u kojoj se našao neki od Željinih igrača je ''najbolji kadetski fudbaler (U17)'' gdje ravnopravno sa ostalima, za titulu najboljeg konkuriše i Armin Hodžić, velika nada Željezničara.
Recimo i to da je Željezničar ušao u uži krug izbora za najorganizovaniji klub u našoj zemlji. Nagrada u ovoj konkurenciji bila bi veliko priznanje za sve ljude u našem klubu koji u posljednjih godinu dana bilježi sjajne rezultate – kako na takmičarskom tako i na poslovnom planu.
Manifestaciju ''Idol nacije'' i ove godine će organizovati najčitaniji bh. sportski portal sportsport.ba u saradnji sa N/FSBiH.

Jesmo nacija ;)

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 04 dec 2010, 13:00

Osim uoči zimskog prijelaznog roka: Cocalić i Kerla nam se ne smiju ponoviti
Trener Željezničara razgovarat će s igračima kojima ističu ugovori

Fudbaleri Željezničara su i nakon povratka s prijateljske utakmice protiv Olimpije u Ljubljani nastavili trenirati, a na odmor će krenuti u utorak.

Menadžer i trener kluba Amar Osim razgovarat će u pauzi s igračima kojima ugovori ističu naljeto te s onima koji bi trebali stići na Grbavicu. Za sada je izvjesno jedino da je Semir Kerla otišao u grčki Panseraikos, ali klub od tog transfera neće zaraditi ništa, jer mu je istekao ugovor.

- Nažalost, ponovo nam se dogodio slučaj kao s Edinom Cocalićem, koji je otišao za mnogo manje novca nego što smo, kao klub, zaslužili da dobijemo, dok za Kerlu nećemo dobiti ništa, jer je odbio produžiti ugovor koji smo mu ponudili prije nekoliko mjeseci.

To je veoma loš primjer, koji ćemo pokušati spriječiti u budućnosti. Željezničar se dobrim dijelom finansira od prodaje igrača - govori Osim.

Strateg bh. šampiona ne krije svoje zamjerke na ponašanje spomenutih igrača.

- Smatram da je klub bio korektan, da su igrači mnogo napredovali dok su bili u Želji. No, na sve su načine pokušali izbjeći da i klub zaradi novac. Gledali su samo sebe, a na nama je da to pokušamo spriječiti. Uvjeren sam da bi mnogo više vrijedili da su bili pod ugovorom s Željom i da bi otišli u ozbiljnije klubove. No, šta je, tu je, neka ih sreća prati.

Samir Bekrić je pravi primjer kako se ponaša jedan korektan igrač. Zaradio je odličan novac, ali je učinio sve da i Željezničar dobije solidno obeštećenje. Ponavljam, učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da nam se ne ponavljaju slučajevi Kerle i Cocalića - kaže Osim.

Međugorje pa Pula

Pripreme za proljetni dio sezone Željezničar će početi sredinom januara, a prvi dio obavit će u Međugorju. Za kraj januara planiran je odlazak u Pulu, gdje je ekipa bila i na prošlim zimskim pripremama.
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Alipasino, b00t i 93 gosta.