Sad kad te liberali napadnu zbog ove izjave.kerimatomic1921 je napisao/la: ↑11 jun 2020, 13:37Orban je gigant. Otjero sve strane banke iz drzave i ojaco domace. Za manje od 5 godina napravili su 10 stadiona u drzavi, ne zna se koji je bolji. Gigant je on, velikih razmjera.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Kakvo je ovo mandžijanje najbolji i najvrijedniji igrač Krupe ode bez oštećenja i neki budući procenat u Borac. Jel' ovo neka kompenzacija za stadion?

Pa normalno. Dzaba stadion evo vam igrac. 
Jesu li oni usli u TSC onaj iz Srbije sto izborise Evropu, a tek prvi put usli u ligu?
Jesu li oni usli u TSC onaj iz Srbije sto izborise Evropu, a tek prvi put usli u ligu?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Ma neka napada buraz ko hoce, rezultati su tu. Ne mogu mu a reci.braco je napisao/la: ↑11 jun 2020, 13:41Kakvo je ovo mandžijanje najbolji i najvrijedniji igrač Krupe ode bez oštećenja i neki budući procenat u Borac. Jel' ovo neka kompenzacija za stadion?![]()
Sad kad te liberali napadnu zbog ove izjave.kerimatomic1921 je napisao/la: ↑11 jun 2020, 13:37Orban je gigant. Otjero sve strane banke iz drzave i ojaco domace. Za manje od 5 godina napravili su 10 stadiona u drzavi, ne zna se koji je bolji. Gigant je on, velikih razmjera.![]()
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
da je bila kamera ispred sjevera na kosevu
mogli bi i mi sta tako pokusati ako je u osnivanju kluba bio neki madjarski radnik sa zeljeznice podvaliti im pricu kao ostatak austrougarske monarhije klub i tog nasljedstva da se upali Orban i ti madjarski investitori jos napraviti neke veze sa ferencom hahahahbraco je napisao/la: ↑11 jun 2020, 13:23Ma to u Osijeku su neki ljudi bliski Orbanu, a Orban kako je došao na vlast strašne pare se ulažu u sport, to mu je jedan od strateških ciljeva. Infrastrukutra sportska, ulaganje miliona i miliona eura u fudbalske akademije. Fudbal mu je najvažniji, ali ulaže i u ostale sportove koji su njima bitni tipa rukomet, vaterpolo itd. Orban je čak i posjetio NK Osijek prije par mjeseci tako da se sigurno radi o jednom dobrom projektu.LjoZee je napisao/la: ↑11 jun 2020, 13:12Nama treba stabilizacija kluba nakon ove korone, ali daleko od toga da bi nam u trenutnoj situaciji kakav je u Savezu investitor garant bio za neki veci uspjeh u ligi. Jedino da se sastavi dream team znaci Seha, Stilic, lupam Tomic, Ubiparip i sta znam tako ti igraci pa da znas da ti niko u ligi ne moze parirati. Sta ces ti ovdje kad iza jednog kluba stoji citav jedan entitet to ti dodje ko sto Srbija stoji iza Crvene zvezde zbog uredjenja drzave. Imaju moc da rade sta im je cejf bukvalno i da uzimaju novac iz budzeta koliko hoce. Bolje nego da imaju bilo kakvog investitora.
Ja bih volio kad bi mi mogli stopama Osijeka. Jako uredjen klub. Prave taj stadion, ali i mimo toga mi se svidja njihovo funkcionisanje sa Madjarima. Koliko sam upratio transparentno sve taj radi i u kontaktu je stalnom sa navijacima putem njihove zvanicne stranice. Svaki korak objave sto se tice financija. Bas normala lik.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Subo i Karavdic sporazumno raskinuli s klubom. Sretno momci
Pročitajte ovo, nevjerovatno jbt, pogotovo ovo za poreske obveznike.
kerimatomic1921 je napisao/la: ↑11 jun 2020, 13:50
Ma neka napada buraz ko hoce, rezultati su tu. Ne mogu mu a reci.
Osijek je u posljednje tri godine prodisao na krilima mađarskoga kapitala, u prvoligaša s Drave u tom je periodu utučeno više od 15 milijuna eura! Mađarski premijer Viktor Orban zaljubljenik je u nogomet, to dokazuju i velika ulaganja mađarske vlade ne samo u domaće, već i inozemne klubove, među ostalima i u NK Osijek.
U nekoliko godina mađarski se kapital raširio Europom, Orban je novac uložio u Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Rumunjsku i Slovačku, a sada prva financijska injekcija kreće i prema Ukrajini. Sve prema tamošnjim nogometnim klubovima koji, u većini slučajeva, dolaze s područja u kojima u živi velik broj Mađara.
- Dobro poznajem stanje sporta u Mađarskoj, oni su na nivou države donijeli strategiju za sport. Broj jedan im je nogomet, puno se ulaže i u rukomet i vaterpolo, a tu su još tenis i hokej - kaže predsjednik Osijeka Ivan Meštrović (40), pa nastavlja:
- Niti jedna europska država nije u zadnjih deset godina uložila u infrastrukturu koliko je Mađarska, kod njih nema ozbiljnog kluba koji nema novi ili mu nije obnovljen stadion.
Mađari imaju dugoročne planove.
- Oni jako puno ulažu u infrastrukturu, a želja im se po kvaliteti približiti europskim velesilama. Dugoročni cilj im je biti na tragu ‘lake konjice’ i one čuvene generacije Ferenca Puskasa iz 50-ih godina.
A zanimljiv je i način na koji Mađari ulažu u sport: kod njih ‘ozbiljniji’ porezni obveznici ne uplaćuju novac u državni proračun već u - klubove.
- Da, u Mađarskoj jači porezni obveznici, koji moraju uplaćivati velika sredstva u državni proračun, mogu taj novac investirati u neki nogometni klub, u njegovu infrastrukturu. Država tu prosperira na drugačiji način, tako se u Mađarskoj diže sport - završio je Meštrović.
Velike injekcije mađarskog kapitala uz Osijek su dobili Bačka Topola (Srbija), DAC Dunajska Streda i Komarno (Slovačka), Sepsi i Miercurea Ciuc (Rumunjska), Nafta Lendava (Slovenija), a novi se projekti rade u ukrajinskom Mučkovu i slovačkoj Rimanskoj Soboti.
Riječ je o izdašnim investicijama od kojih mnoge u inozemne klubove dolaze izravno s vladinih računa. Tako je na račun rumunjskog niželigaša Miercuree Ciuca od mađarskog Ministarstva za manjine sjelo 12 milijuna eura. Tamo je izgrađena nogometna akademija koju financiraju mađarska vlada i lokalne vlasti.
Mađarski kapital dobio je i rumunjski prvoligaš Sepsi, a ne čudi što su vlasnici tih klubova Mađari, Dávid Kertész (Sepsi) i Zoltán Szondy (Miercurea Ciuc).
Odlično su prošli i Slovaci. Većinski vlasnik (90 posto) DAC-a iz Dunajske Strede je najbogatiji Mađar u Slovačkoj Oszkár Világi, a njegovoj je “sportskoj igrački” nedavno obnovljen stadion za 22 milijuna eura. Sve je napravljeno na visokoj razini, u rekonstrukciji sadašnje MOL Arene sudjelovale su i slovačka vlada (2,4 mil. €), Grad Dunajska Streda (2 mil. €), ali i MOL (2 mil. €). Taj stadion ima četiri Uefine zvjezdice, a izgleda - čudesno.
Još bolja priča je rekonstrukcija stadiona u Komarnu, slovačkom mjestašcu na granici s Mađarskom. Taj je drugoligaš dobio 5,9 mil. €, novac je dao i Mađarski nogometni savez, a riječ je o klubu osnovanom 1900. pod mađarskim imenom Komáromi Labdarúgó Társaság. Dio kolača dobila je i Srbija, u Bačkoj Palanki izgrađena je nogometna akademija TSC. Otvorio ju je sam Viktor Orban, a u ovaj je projekt uloženo 9,5 mil. eura.
- Zašto smo uložili u Srbiju? Pa ovdje živi puno Mađara, a mi smo zainteresirani za uspjehe Mađara diljem svijeta - kratak je na otvaranju bio Orban.
A i Mađari kažu kako je najveći projekt mađarskog premijera - NK Osijek. Uostalom, većinski vlasnik kluba Lőrinc Mészáros jedan od najbližih suradnika samog Orbana. Pametnom dosta...
i onda prodje tri kola Begic i Vico ima kazu da su sampinjoni i satro slave
Nek naprave izuzetak, ima Zrinjski love. Njima ne treba.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Jbt ja sam zaboravio da su Subo i Karavdic uopste bili vezani ugovorom za nas. 
Nek je sretno momcima.
Nek je sretno momcima.
Moze li meni neko reci koje nama kriv sto nam kroz klub prodje SDA, sad SBB i niko marke ne donese, nego samo uzimaju? Jel to Vico i Dodik kriv ili?
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Cudno je kako vi sve znate oko drugih klubova, a niko da nam da informaciju u vezi naseg kluba? Kako funkcionisemo, financiramo se itd???
Nekad nisam siguran jesam na temi saveza, borca, pitica??
Nekad nisam siguran jesam na temi saveza, borca, pitica??
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Pa vecinom pisemo na osnovu informacija koje izadju na portalima prije ili sad svejedno. Nisam ja onako, bez dokaza rekao da RS gura Borac npr. vec to sam Vico kaze.
- kerimatomic1921
- Kontakt:
u grasu nema pristupa portalima, samo forumu i zvanicnoj stranici fk zeljeznicar
Jesu, prave im i novi stadion:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 17 gostiju.