U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gruezi
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la gruezi » 19 jun 2020, 19:55

harixs je napisao/la:
19 jun 2020, 17:57
soko je napisao/la:
19 jun 2020, 16:54
harixs je napisao/la:
19 jun 2020, 14:54
E Hajrovicev bratCa bolje da nikad nije ni zaigro. Tu smo Švicu pravo zaebali..
E da od Hajrovicevog bratCa brat nije zaigro za BiH, tesko da bi mi ikad vidjeli SP
Stara floskula vec 10 god. i da donekle si upravu. Ali od tog famoznog gola bratCa je napravio apsolutno nista, jedan korak naprijed pa 5 unazad...a drugi Arsenal bratCa je kloc
Ma hajrovic se zajebao kad je napustio grasshopers na polusezoni..prva sezona da he igrao iznad prosjeka i odmah nagulio u galatu..tamo penzioneri idu a ne igraci u usponu..onda u werder povreda za povredom ispao iz ritma i raus...
Od one u17 svicarske generacije jedino je seferovic napravio karijeru ostali poput ben khalife , nimely i slucni su propali ko kauc.. A ben khalufa je bio najbolji igrac

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 jun 2020, 20:19

Dedić strijelac, obojica odigrali 90 minuta.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 19 jun 2020, 21:23

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
19 jun 2020, 20:19
Predpostavljam Dedic desni bek a Gazibegovic lijevi? E da je jos Omeragica i Hadzikadunica dovesti mogli bi imati u buducnost jednu ozbiljnu odbranu. Da dozivim jos jednom da imamo ozbiljne bekove i stopera koji ne lete ko muhe bez glave kao sadasnji.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 19 jun 2020, 21:30

Maestro je napisao/la:
19 jun 2020, 21:23
Predpostavljam Dedic desni bek a Gazibegovic lijevi? E da je jos Omeragica i Hadzikadunica dovesti mogli bi imati u buducnost jednu ozbiljnu odbranu. Da dozivim jos jednom da imamo ozbiljne bekove i stopera koji ne lete ko muhe bez glave kao sadasnji.
Gazibegovic nema slabije noge heheheh, pa su ga smetnuli na lijevog beka. Kad si ozbiljan talent i trener računa na tebe, izmislit će poziciju za tebe...
⚜️~⚜️~⚜️

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 19 jun 2020, 22:12

19 jun 2020, 21:30
Maestro je napisao/la:
19 jun 2020, 21:23
Gazibegovic nema slabije noge heheheh, pa su ga smetnuli na lijevog beka. Kad si ozbiljan talent i trener računa na tebe, izmislit će poziciju za tebe...
Bilo bi veliko da obojca se razviju u prave bekove da to vec jednom za sva vremena rijesimo i imamo mira naredni deset godina. Zasluzili smo vise nakon patnje sa razoraznim klocevima na bekovima. Upravo gledam evo zürich. Koji klocevi unjesto da idu na 1:3 kod one sanse gdje kontru imaju oni primaju glup gol.

2:3 :rol: odbrana gora nego nase a-repke
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 19 jun 2020, 22:31

Da ovi nasi u savezu imaju pameti kao sto nemaju, hladno bi obecali Omeragicu, Hadzikadunicu i Ahmedhodzicu borbu za startno mjesto na stoperskim pozicijama, tj. da ce dvojica od njih trojice pocinjati utakmice u narednom ciklusu. Nece nam valjda Zukanovic s 35 i Sunjic s 33 godine opet biti glavne uzdanice nakon tog prvenstva 2021., odigrali ga mi ili ne. Bicakcic ce, takodjer, imati 32, tako da je i njegovo proslo, mada od njega svakako nije bilo neke velike koristi ni ranije. Ova trojica gore ce aBd dotad svakako dodatno stasati i uvijek sam za to da se njima pruzi prilika prije nego kojekakvim Kovacevicima, Mihojevicima, Mujakicima itd. Njima trojici su, u najboljem slucaju, plafon lige u rangu poljske, ceske i mozda turske, a ovi momci su mladi i vec sad u tim godinama igraju na tom nivou.

Ako njih uskoro ne kaparisemo, ja stvarno ne vidim ko ce nam ciniti tu zadnju liniju za 2-3 godine, jer od ovih koji su prosli omladinske reprezentativne selekcije otprilike nikakvog hajra nema. Serbecica jos uvijek ne bih skroz otpisao, ali je i on blizu toga, mada je njemu mozda plafon da bude 4. opcija na stoperu u reprezentaciji. Sto se tice Sadikua, za njega je jako bitna ova nadolazeca sezona. Ako je prespava na klupi, onda se vjerovatno i s njegovim nastupima u A reprezentaciji mozemo poselamiti.

Isto vazi i za ovu dvojicu bekova (Gazibegovic i pogotovo Dedic), mada su oni svakako vec nasi, pa bi mogli odraditi taj naredni ciklus kao rezerve. Doduse, Gazibegovic moze biti rezerva Kolasincu, a Dedic bi odmah mogao u prvih 11, s obzirom da smo ocajni na njegovoj poziciji.

Nek se i zrtvuju jedan ili dva ciklusa ako treba, ali bismo mogli dobiti kvalitetne fudbalere za buducnost. Veliki plus je i to sto su svi oni cijeli zivot proveli u uredjenim zemljama i fudbalskim akademijama, pa bi se valjda mogao ocekivati maksimalno profesionalan odnos u dresu s nacionalnim grbom, sto se ne moze reci za ove Mujakice, Mihojevice, Sabanadzovice i ostale 'domace' igrace (Todorovic i Duljevic su najfriskiji primjeri za to).

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 jun 2020, 22:58

Ti momci većinom imaju menadžere i oni su ti koji ih savjetuju oko reprezentacije.
Nema tu sentimetalnosti kao što neki misle. Oni uglavnom biraju šta je najbolje za njihovu karijeru prije svega. To isto radi i svaki običan čovjek. Ide u firmu i državu gdje mu je najbolje.
Reprezentacije odavno nisu ono što su nekad bile, više su timovi nego reprezentacije jer pola igrača bira gdje će igrati između 2 ili 3 opcije. Tako nekad nije bilo. Čak i mnogi nastupe za više reprezentacija (omladinske i A)

Niko ne može nekome garantovati mjesto startera jer to znači da automatski selektora oslobađaš od odgovornosti, pa čak i ljude u savezu.
Znači, sastavljaš nekome tim i logično da niko neće pod takvim okolnostima da garantuje za rezultate. Druga stvar, kod svake promjene selektora (ono Što Bošnju najviše zadovoljava u životu je to škakljivo pitanje jer ima tog nekog kome se garantuje.
Druga stvar, kod garantovanja, ko to može tim momcima garantovati da ih se neće mijenjati ako budu kikseve pravili? ili je taj garant samo ako budu dobro igrali, gdje su onda tu oni? šta oni dobijaju tim garantom.
Maestro je napisao/la:
19 jun 2020, 22:12

2:3 :rol: odbrana gora nego nase a-repke
Najgora su odbrana lige.
Za Omergića kažem da je veliki potencijal, ali kompletna odbrana je užas.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 19 jun 2020, 23:13

Bas zato sto menadzeri savjetuju i ides s pricom da im garantujes borbu za startno mjesto, a ne spisak od 30 imena. Ako imas mozga, onda razmisljas o buducnosti, jer samo budali nije jasno da nam je sadasnjost ocajna sto se tice tih stoperskih pozicija. Za 2 godine ce svaki od te trojice biti bolji fudbaler i igrat ce u jacem klubu od jednog Mihojevica, a Mihojevic i Kovacevic su vec sad prve rezerve na nasim spiskovima. Kad biras novog trenera, onda mu kazes da si obecao momcima borbu za startno mjesto jer su bili na pragu debitovanja za druge ozbiljne reprezentacije, a nijedan trener nece cmizdriti zbog vec pomenutog Mihojevica. Da pojednostavim, mi za 2 godine necemo ni imati bolje opcije od njih, jer ovi koji se trenutno namecu kao zamjene za Zukanovica i Sunjica nemaju kvalitet.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 jun 2020, 23:29

Pa ne znam ko im to može garantovati bilo gdje. Jer je selektor taj koji daje zadnju riječ, a selektori se mijenjaju.
Kod nas još rezultati nisu drugi plan.

Kod naših ljudi generalno neke stvari nisu dobro postavljene.
Dosta ljudi hoće te garantovane igrače, a isto tako hoće odgovornost za rezultate
Dosta ljudi bi recimo da se garantuje npr. Omeragiću mjesto, a istog bi recimo na klupu slali da napravi neke velike greške, što je veoma lako moguće, ipak je to mnogo veći nivo nego što dečko sada igra.
To su neke krajnosti.

Omeragić za sad je daleko od kvaliteta obje reprezentacije i njemu se ne žuri nikako sa odlukom jer je za njegovu karijeru u ovom momentu najbolje da igra za švicarske mlade repke.
Hadžikadunić je igrač koji može igrati za obje repke. Na njemu je da procijeni da li je dovoljno dobar da se u budućnosti zacementira u odbrani Švedske, ako ne, onda bi mu naša repka dobro došla gdje bi se mogao zacementirati.
Ahmedhodžić, on mi iskreno ne djeluje kao neko ko bi mogao da bude neka karika u Švedskoj. On bi mogao igrati za nas.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 jun 2020, 23:49

Mozes ti njima svasta obecati...ali i dr.reprezentacije im obecavaju i vise ih vezuju kroz mladje selekcije i guranje u karijeri.
Mi ih mozemo dobiti prije zbog toga sto je, ako je, jaka konkurencija na njihovim pozicijama u reprezentacijama Švedske, Švicarske, Austrije i dr.konk.reprezentacijama nego zbog kojekakvih obecanja i slicno.

Ja sam ubijedjen i tako će ostati do kraja, da je SEFEROVIĆ prelomio za Švicarsku jer je znao da ce kod nas 10 godina biti tek 3.opcija.

Isto tako neki su prelomili za nas jer su uvidjeli da nemaju sta traziti u reprezentacijama Holandije, Njemacke...cast izuzecima.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 20 jun 2020, 00:23

Dok se raspravlja o Ahmedhodžiću i ostalim...
Ipak, Mujakić je po svom starom dobrom običaju odlučio voditi igru, ako se to uopće može nazvati vođenjem igre, te je imao česte i nepotrebne izlete prema naprijed. Da stvar bude gora, Čolina se ponašao kao klasični lijevi bočni u 3-5-2, što znači da se dizao visoko i gušio Jaira koji je u idealnom smislu mogao okupirati lijevo krilo, a koji se sada nalazio stisnut između Čoline i Eduoka koji se, razumljivo, pozicionirao centralno.

Zatim se tu i Mujakić osjetio pozvan doći, pa je svojim kretnjama dodatno gušio i Dolčeka i Jaira, praktički zatvarao linije dodavanja prema Caktašu, te olakšavao posao Varaždincima koji su bez ikakvih problema kontrolirali takve situacije, braneći se u najjednostavnijih 4-4-2.

Taktičke i tehničke pogreške koje Mujakić radi iz utakmice u utakmicu morale su kad-tad doći na naplatu, pa je tako u 19. minuti Hajdukov stoper pogriješio u dodavanju za Barryja, gosti su presjekli loptu, odigrali kontru i poentirali za 0:1.

Trener Kotrijka, Yves Vanderhaeghe, u siječnju ove godine naveo je lošu igru nogom kao najveću manu bosanskohercegovačkog braniča, a to je vidljivo iz utakmice u utakmicu. Stoga je zaista nerazumljivo zbog čega Mujakić konstantno ulazi u igru s loptom u nogama, guši lijevu stranu, forsira pogrešne taktičke ideje i čini cijelu Hajdukovu igru prema naprijed bezopasnom.

To pitanje je još izraženije bilo u današnjoj situaciji kada se faza napada mogla odrađivati u 4-2-3-1, odnosno bez potrebe za njegovim izlascima prema naprijed. Nejasno je zašto Mujakić iz utakmice u utakmicu ponavlja iste pogreške i insistira na nečemu za što je potkapacitiran, ali u krajnjem slučaju trener je taj koji tome treba stati na kraj. Osim, naravno, ako to nije upravo njegova ideja…

Tudorova odluka da izvadi Mujakića iz igre na poluvremenu bila je apsolutno opravdana, iako je upitno bi li ga uopće izvadio da se ovaj nije ozlijedio. No mora se napomenuti jedan, iz sportske perspektive gledano, upitan potez stratega Bijelih, a to je vađenje Dolčeka u 36. minuti igre.

Dolček nije bio posebno loš u odnosu na ostatak momčadi, a nije ni dobio puno prilika za iskazivanje, s obzirom na već spomenute Mujakićeve eskapade po lijevoj strani, stoga nije zaslužio takvo poniženje u vidu zamjene već u prvom dijelu.
:zviz:

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 20 jun 2020, 01:26

pisao sam skoro, obećati im privatno svima po kapitensku traku :kafa:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 20 jun 2020, 13:56

hurem je napisao/la:
19 jun 2020, 23:49
Ja sam ubijedjen i tako će ostati do kraja, da je SEFEROVIĆ prelomio za Švicarsku jer je znao da ce kod nas 10 godina biti tek 3.opcija.
Naravno da je njemu, njegovom babi i menadjeru bilo sasvim jasno da dok Dzeko i Ibisevic igraju za njega tu nejma hajra ... ako je jedan Ibisevic zbog Dzeke konstantno moro glumit krilo i laznu 9tku sta bi tek on onda tu glumio osim laznog reprezentativca ... momak se naigro za Svicu dosad a kod nas bi imo manje nastupa od Kodre ... steta za nas al' bolje za njega ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 20 jun 2020, 14:25

Kod Tudora Mujakić ima prednost ispred mnogo poznatijeg i skupljeg Simića, pojedini novinari mu to zamjere
A kad smo već kod ugovora i dugoročnog klupskog interesa, zar je logično otpisati bez ikakve prilike čovjeka kojeg je klub samo par mjeseci ranije doveo iz Milana i s njim potpisao četverogodišnji (!) ugovor?

Tek tako odrezati 24-godišnjeg stopera koji je potencijalni reprezentativac ozbiljne nogometne zemlje kakva je Češka i po hitnom postupku dovesti čak dvojicu koji ni po kojem objektivnom kriteriju nisu niti viša klasa, niti veći potencijal?

U redu, poštujem čak i trenerovo pravo da kaže “ne sviđa mi se, ne želim ga”, ima pravo na to.

Ali zar ne bi onda bilo logično da netko iz kluba, netko tko je platio i potpisao na četiri godine tog Stefana Simića samo par mjeseci ranije, sjedne s trenerom i kaže mu “u redu, ali momak ima četverogodišnji ugovor i nije u interesu kluba odbaciti ga kao staru krpu jer ćemo izgubiti ogroman novac. Daj mu da igra, ajmo mu pomoći da ode na EP s Češkom, pa ćemo ga onda na ljeto prodati i dovesti stopera kojeg ti želiš?”

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 20 jun 2020, 20:37

Alen Mustafic nema mjesta u Sarajevu ni za klupe a vidim danas igrao za prvaka Slovačke, btw otkud on uopste da ode tamo? Mislim da i za u21 nije nešto puno igrao a momak ima solidan kvalitet za ono što sam ga ja gledao par puta u Sarajevu

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 20 jun 2020, 20:51

mirsad993 je napisao/la:
20 jun 2020, 20:37
Alen Mustafic nema mjesta u Sarajevu ni za klupe a vidim danas igrao za prvaka Slovačke, btw otkud on uopste da ode tamo? Mislim da i za u21 nije nešto puno igrao a momak ima solidan kvalitet za ono što sam ga ja gledao par puta u Sarajevu
Neka nam neki hordaš objasni zašto ga je Slovački prvak uzeo na pozajmicu? Čudan potez..
⚜️~⚜️~⚜️

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 21 jun 2020, 17:15

Ajdin Hasic zabio svoj prvi gol u Turskoj :kafa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 jun 2020, 17:38

Strašan gol realno
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 jun 2020, 17:51

Kako je majstorski primi i namjesti sebi na šut.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 21 jun 2020, 18:00

Lijep gol. Samo nastaviti tako...

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 31 gost.