Da ovi nasi u savezu imaju pameti kao sto nemaju, hladno bi obecali Omeragicu, Hadzikadunicu i Ahmedhodzicu borbu za startno mjesto na stoperskim pozicijama, tj. da ce dvojica od njih trojice pocinjati utakmice u narednom ciklusu. Nece nam valjda Zukanovic s 35 i Sunjic s 33 godine opet biti glavne uzdanice nakon tog prvenstva 2021., odigrali ga mi ili ne. Bicakcic ce, takodjer, imati 32, tako da je i njegovo proslo, mada od njega svakako nije bilo neke velike koristi ni ranije. Ova trojica gore ce aBd dotad svakako dodatno stasati i uvijek sam za to da se njima pruzi prilika prije nego kojekakvim Kovacevicima, Mihojevicima, Mujakicima itd. Njima trojici su, u najboljem slucaju, plafon lige u rangu poljske, ceske i mozda turske, a ovi momci su mladi i vec sad u tim godinama igraju na tom nivou.
Ako njih uskoro ne kaparisemo, ja stvarno ne vidim ko ce nam ciniti tu zadnju liniju za 2-3 godine, jer od ovih koji su prosli omladinske reprezentativne selekcije otprilike nikakvog hajra nema. Serbecica jos uvijek ne bih skroz otpisao, ali je i on blizu toga, mada je njemu mozda plafon da bude 4. opcija na stoperu u reprezentaciji. Sto se tice Sadikua, za njega je jako bitna ova nadolazeca sezona. Ako je prespava na klupi, onda se vjerovatno i s njegovim nastupima u A reprezentaciji mozemo poselamiti.
Isto vazi i za ovu dvojicu bekova (Gazibegovic i pogotovo Dedic), mada su oni svakako vec nasi, pa bi mogli odraditi taj naredni ciklus kao rezerve. Doduse, Gazibegovic moze biti rezerva Kolasincu, a Dedic bi odmah mogao u prvih 11, s obzirom da smo ocajni na njegovoj poziciji.
Nek se i zrtvuju jedan ili dva ciklusa ako treba, ali bismo mogli dobiti kvalitetne fudbalere za buducnost. Veliki plus je i to sto su svi oni cijeli zivot proveli u uredjenim zemljama i fudbalskim akademijama, pa bi se valjda mogao ocekivati maksimalno profesionalan odnos u dresu s nacionalnim grbom, sto se ne moze reci za ove Mujakice, Mihojevice, Sabanadzovice i ostale 'domace' igrace (Todorovic i Duljevic su najfriskiji primjeri za to).