Konacno razuman post,odgovoricu..gruezi je napisao/la: ↑22 jun 2020, 22:23Schlager bosnjaci izgubili obraz u ww2 vise od vas?...pa da bosnjaci nisu skrivali srbe po svojim kucama i vikendicama u bl i okolici broj srba koji bi dobili malj u celo u jasenovcu bi bio bar duplo veci...po bronzanom majdanu ,aginom selu itd su bosnjaci dobijali metak u celo jer nisu htjeli klati srbe po okolnim selima... I sta su dobili zauzvrat? Da potomci tih istih srba 50tak godina kasnije koje su krili i rizikovali zivot krijuci ih dodzu i protjeraju njihove potomke iz te iste banja luke ..i to ih protjeraju uz nevidzene torture maltretiranje izbacivanje iz kuca premlacivanje na sred uluce(crveni kombi) itd...isto kao i katolike...ako si bio u kopu vulturesa prije rata znao bi da je tu bilo najmanje srba jer srbi u bl su vecinom navijali za zvijezdu i partizan kao i danas...jer srpskije je tako...a za ovaj rat to nisi uprljao obraz malo vise nego 1000 puta vise...a srbinu aliji zahvali sto si jos u bl ...i usmrdjelom hollbrooku sto nije dao zamjenu za tuzluSchlager je napisao/la: ↑22 jun 2020, 20:16Kakav kvalitetan Ustaša ovaj Ustanik ŠB...po stoti put me uvjeri zašto ne volim ni Dodika,SNSD,ni ove njegove ustaške partnere,Čovića i kompaniju...čuj,ono se raduje što raste broj zaraženih u RS,zato što njegov..seoski klub ostade bez Evrooe..ma mrs!!!.i zašto se zalažem za jedan stogodišnji sporazum između Srba i Bošnjaka....hiljadu zajedničkih vrijednosti sa njima djelim,od antifašizma ,pa nadalje..sa njim nijednu....da se nađe neko pametan i shvati da živimo Bošnjaci i mi skupa hiljadu godina ,i ovdje,i u Srbiji i u Crnoj Gori...da taj Bošnjak kaže da je malo više izgubio obraz kroz 500 godina Osmanlija,i u WW2...a ja ga izgubio u zadnjem ratu........Ali siguran sam da za svog života to neću doživjet....ali mogu mu bar poručiti da puši ****..on i ovaj Mancini su mi najmrži na forumu,iako je ovaj drugi Bošnjak...al je bolestan ..banujte,al morao sam reć
Da,Bosnjaci jesu vise izgubili obraz od Srba u WW2....ne u Bl,ja sam dosta puta pisao da je vise znacio jedan Musliman antifasista (Vahida Maglajlic,Kasim Hadzic,Sefket Maglajlic,Osman Karabegovic,itd,itd ,da ne nabrajam),nego sto Srba..jer Srbinu je dosao noz pod vrat i morao je u sumu ili biti zaklan,a Musliman je mogao u Pavelicevoj drzavi sasvim opusteno biti gradjanin,i cekati bolji vakat...Ali nisam ja samo iz BL,komplet familija mi je sa majcine strane iz sanskog Mosta,i svih onih 6000 zaklanih na Susnjaru gdje je spomenik,Muslimani su ih poklali...Ti ces rec i vi ste uz Drinu,ali ne mozes demantovat podatak da je u WW2 pobijeno jedno 50 puta vise mojih civila nego tvojih u citavoj BH......To bi bilo kao da ja izjednacavam tvoje i moje civilne zrtve u zadnjem ratu...ne ide...a ove ustase,zaista ne mogu citat