Pa ne pricam ja nista, nek sve radi. Ali ne mogu onda Novak &co biti neodgovorni,a vamo vlade sve dopustaju. Oni su odradili sve u skladu s dozvolama i preporukama vlasti, nista manje nista vise. Vec me nervira sad ovo lazno moralisanje i pres.eravanje. U nekom od tih nocnih klubova/restorana se garant isto znacajan broj ljudi razbolio pa ne cujemo cjelodnevna pre.eseravanja koliko radi ovog dogadjaja. Sad bi kao Novak i ovi ostali trebali osjecati nekakvu griznju savjesti, izvinjavat se radi ovoga. Ja licno nit bih se osjecao odgovornim nit bi se kome izvinjavao.delinjo je napisao/la: ↑23 jun 2020, 02:00Jbg Ljulje ,da zivis od toga ne bi tako pricao,mislim ne zivim ni ja da se razumijemo ali moras shvatiti da ljudi od toga hrane porodicu.Sa virusom se treba boriti i zivjeti sa njim,ne znam sta hocete opet 2,3 mjeseca zatvora ?LlullSergio je napisao/la: ↑22 jun 2020, 22:36Pa zasto su onda otvorili nocne klubove ? Nemoj ih onda ni otvarati i tjt. Ne znam odakle ideja nekom na vlasti ( koji MORA biti deset puta odgovorniji od mene, od tebe i od bilo kojeg drugog pojedinca) da bi obicni omladinac trebao biti odgovaran i ne ici na takva mjesta ako si mu to dozvolio. Zabrani rad takvih objekata i tjt. A ne dopustis da sve radi kao i prije ove situacije i onda drvlje i kamenje jer je negdje eksaliralo.
Pa nisam ja odgovoran za epidemiolosku situaciju jedne drzave, nit sam ja nadlezna vlast/uprava koja treba odlucivati sta moze,a sta ne moze. Nekakva politicka elita (koja je izabrana od strane jeb.enog naroda) mi je dala dozvolu da organizujem turnir, otvorim diskoteku,restoran. To sto virus dosao na ta mjesta nije moj problem. Ne mogu ja cuvati hiljadu ljudi jbt. Trebali su onda reci ne moze i gotovo.
Jer onaj koji otvara diskoteku otvara da bi zaradio pare. Logicno je da on sam sebi nece srezati granu na kojoj sjedi. Za to je zaduzena nekakva visa instanca. A i ista analogija vrijedi i za ove turnire. Logicno je da su teniseri inzistirali da se bave svojim poslom.