FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Vratite lajkove, to je način da kulturno ignorišem ljozeta i kanu bez da se primjeti 
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Al cemo biti armirani beton
Pucat ce cirevi, posebno "nasima"
Pucat ce cirevi, posebno "nasima"
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Sikces puno pa ce biti “dovite”
Zaboravio si ko ti nafaku donosi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Udjem "tamo" nakon dosta vremena vidim pisete extaza. Covjece pa tamo isti kao da je neki virus usao pa ih sve kolektivno zahvatio. Od tolike mrznje izgubili dodir sa realnoscu.. Onaj prica uzima mjesto Mehicu, onaj govori Amaru sta kako treba 
Mislim hajde forum je ima svako pravo na misljenje al ono je presmijesno. Od tolike ponavljam MRZNJE, jel oni fakat misle da je Bekric na ovoj trenutnoj situaciji u situaciji da neke uslove daje itd.. Vjerujem da mu je plata teocifrena i nije dosao zbog para. Dosao covjek da osuta koju na kupu zadnjih 10tak minuta, bude malo mentor mladima itd. Totalni gubitak rasudjivanja...
Ban sam tamo podavno popusio, hvala ko si da si
Mislim hajde forum je ima svako pravo na misljenje al ono je presmijesno. Od tolike ponavljam MRZNJE, jel oni fakat misle da je Bekric na ovoj trenutnoj situaciji u situaciji da neke uslove daje itd.. Vjerujem da mu je plata teocifrena i nije dosao zbog para. Dosao covjek da osuta koju na kupu zadnjih 10tak minuta, bude malo mentor mladima itd. Totalni gubitak rasudjivanja...
Ban sam tamo podavno popusio, hvala ko si da si
Nije nam izbio titulu. Niko nam nije kriv sto nismo igrali i pobjedili Slobodu ili sto nisu nasi zatvorili Bekrica i ostale. Krivac u drugima je najlaksi izgovor. Do nas je, prosuli smo previse bodova kuci, ne samo protiv Slobode nego i ostalih. I nije titula jedna tekma, nego 30 i kusur kola. Ako tako gledas onda nam je i golman Borca uzeo titulu je mu nismo dali gol, onda nam je Fajic i onaj drugi iz Veleza izbili titulu jer su nam dali golove itd.
Po meni smo izbili sami sebi titulu svaki tekmu koju nismo pobjedili, bezobzira na protivnika.
Od sebe trebamo krenuti, a ne traziti krivca u drugima.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Kad se sjetim Kajkut potpisao
Covjece ludilo kolektivno pljuvacina na kvadrat. Zabi ga Sasa ramenom nez koja ono tekma bi.. profilne se stavljale njegove
Joj kad ga Bekrija uvali pitama u 90toj 
Mislim da nam treba jos par pojacanja (za prvih 11) da bi to bilo to. Prije svega, potreban nam je kvalitetan golman koji "donosi bodove", to je bas prioritet. Godinama nam fali kvalitetan golman i onaj osjecaj sigurnosti na golu. Cak sam i za tu opciju da se dovede stranac ali da je kvalitetan golman. Poslije toga, desno krilo i jos jedan lijevi bek. Na ovim pozicijama imamo nasu djecu ali ipak treba i iskusnijih i kvalitetnijih igraca, a utakmica ce biti dovoljno da svako pokaze sta moze, zdrava konkurencija je uvijek dobrodosla. Mislim da bi sa ovim sto sam naveo imali jednu fino izbalansiranu ekipu i Amar bi onda bio na slatkim mukama.
Zadovoljan sam sa dovodjenjem Hajrica. Sad imamo dva razlicita tipa napadaca(napokon dva napadaca u ekipi). Ono sto sam vidio je da dobro igra sa obje noge i glavom. Ako on eksplodira kod nas, mogli bi i mi i on bas profitirati od toga..
svega mi kao da smo doveli jocu stokica il elsnera ponovo neka bekrije dobar je za razradu taktike
Hajric dobro pojacanje,mislim da ce biti bolji od lendrica.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Brkooo je napisao/la: ↑23 jun 2020, 22:38Mislim da nam treba jos par pojacanja (za prvih 11) da bi to bilo to. Prije svega, potreban nam je kvalitetan golman koji "donosi bodove", to je bas prioritet. Godinama nam fali kvalitetan golman i onaj osjecaj sigurnosti na golu. Cak sam i za tu opciju da se dovede stranac ali da je kvalitetan golman. Poslije toga, desno krilo i jos jedan lijevi bek. Na ovim pozicijama imamo nasu djecu ali ipak treba i iskusnijih i kvalitetnijih igraca, a utakmica ce biti dovoljno da svako pokaze sta moze, zdrava konkurencija je uvijek dobrodosla. Mislim da bi sa ovim sto sam naveo imali jednu fino izbalansiranu ekipu i Amar bi onda bio na slatkim mukama.
Zadovoljan sam sa dovodjenjem Hajrica. Sad imamo dva razlicita tipa napadaca(napokon dva napadaca u ekipi). Ono sto sam vidio je da dobro igra sa obje noge i glavom. Ako on eksplodira kod nas, mogli bi i mi i on bas profitirati od toga..
Dobro, uvažavam ali nisam na to mislio, to je samo jedan dio. Kada pogledaš ovo što sada imamo, kako ti se čini? Je li ok izbalansirano, jače, slabije nego prije, kakva nam je širina, koje igrače vidiš kao nosioce, jake strane, slabosti.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Ostavio si neizbrisiv trag!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Fazon je sto osim Ajaxa ne postoji ekipa na svijetu koja moze imati vise o 5 mladih igraca ispod 23 godine i praviti rezultate. Pa jednom Durakovicu je 100 puta bolje da ima pored sebe Mesu i Jamaka npr. koji su u godinama, iskusni, dobri igraci i koji ne mogu realno svaku minutu odigrati, nego recimo Radinovica koji nit je dobar, nit je toliko mlad, nit iskusan, a ima snage da mu uzme svaku minutu. Kad ti imas Jamaka, Besliju, Zebu, Adilovica mozes komotno dati sansu nekom Visci. Kad imas Bakraca, Stevanovica i Projica ne mozes ni De Lighta istrpit.
Konacno se vraca ono sto nas je prije krasilo. Ekipa postaje jedna fina klapa, ima tu svega. Dosta iskusnih igraca, igraca koji su osvajali trofeje, koji imaju dosta jakih utakmica i koji se nece usrati kad zagusti. Eto samo primjer ona tekma sa Zrinjskim 3-3, imas titulu u rukama, Baka ubaci starog Bekrica i on okrene tekmu i donese im titulu. Onda jos jedan gol vrijedan titule u Bijeljini, vjerujem da se svi sjecaju, smjesti je Bekrija u raslje dok bi se nase mlade igracine usrale i ne bi smjele pogledati ka golu. Bekric, Stilic, Jamak, Mesa, Jovanovic ako ostane, to je bas dosta iskusnih igraca. Onda su tu ovi mladi poput Boje, evo i Hajrica, Subasica, Sehica, onda ovi u pravim godinama poput Dade, Ikica, Blazevica, Veselinovica...
To je pravo fina ekipa i sad kad Stilic ne moze igrati imas jednog iskusnog znalca da odradi jos koju utakmicu koja ce prevagnuti na nasu stranu. Znao je njega Baka iskoristiti kako treba, ne sumnjam ni najmanje da ce i Amar znati.
Konacno se vraca ono sto nas je prije krasilo. Ekipa postaje jedna fina klapa, ima tu svega. Dosta iskusnih igraca, igraca koji su osvajali trofeje, koji imaju dosta jakih utakmica i koji se nece usrati kad zagusti. Eto samo primjer ona tekma sa Zrinjskim 3-3, imas titulu u rukama, Baka ubaci starog Bekrica i on okrene tekmu i donese im titulu. Onda jos jedan gol vrijedan titule u Bijeljini, vjerujem da se svi sjecaju, smjesti je Bekrija u raslje dok bi se nase mlade igracine usrale i ne bi smjele pogledati ka golu. Bekric, Stilic, Jamak, Mesa, Jovanovic ako ostane, to je bas dosta iskusnih igraca. Onda su tu ovi mladi poput Boje, evo i Hajrica, Subasica, Sehica, onda ovi u pravim godinama poput Dade, Ikica, Blazevica, Veselinovica...
To je pravo fina ekipa i sad kad Stilic ne moze igrati imas jednog iskusnog znalca da odradi jos koju utakmicu koja ce prevagnuti na nasu stranu. Znao je njega Baka iskoristiti kako treba, ne sumnjam ni najmanje da ce i Amar znati.
Cuva Bog Zelju svog!
Trenutno imamo Erica kao golmana, jednog lijevog beka i 1 desno krilo. Napisao sam da nam trebaju 3 pojacanja na tim pozicijama da bi bilo fino izbalansirano i da na svakoj poziciji imamo i zamjenu. Kvalitetan golman je bas prioritet.Plavac87 je napisao/la: ↑23 jun 2020, 22:57Brkooo je napisao/la: ↑23 jun 2020, 22:38Mislim da nam treba jos par pojacanja (za prvih 11) da bi to bilo to. Prije svega, potreban nam je kvalitetan golman koji "donosi bodove", to je bas prioritet. Godinama nam fali kvalitetan golman i onaj osjecaj sigurnosti na golu. Cak sam i za tu opciju da se dovede stranac ali da je kvalitetan golman. Poslije toga, desno krilo i jos jedan lijevi bek. Na ovim pozicijama imamo nasu djecu ali ipak treba i iskusnijih i kvalitetnijih igraca, a utakmica ce biti dovoljno da svako pokaze sta moze, zdrava konkurencija je uvijek dobrodosla. Mislim da bi sa ovim sto sam naveo imali jednu fino izbalansiranu ekipu i Amar bi onda bio na slatkim mukama.
Dobro, uvažavam ali nisam na to mislio, to je samo jedan dio. Kada pogledaš ovo što sada imamo, kako ti se čini? Je li ok izbalansirano, jače, slabije nego prije, kakva nam je širina, koje igrače vidiš kao nosioce, jake strane, slabosti.
Ako zadrzimo Jovanovica i Lendrica onda smo zadrzali sve vaznije igrace, zadrzali smo kostur ekipe. Na nekim pozicijama smo jaci nego ranije. Stoperi, ako ostane Jovanovic, top. Jos ce biti uigraniji. Zec se oporavio i izgleda da je spreman. On je poslije Stilica najbolji igrac u nasoj ekipi i jedan od najboljih u ligi. On nam je puno falio i "duzan nam je". Dugo smo ga cekali, vrijeme je da pokaze u kontinuitetu ono sto zna i da prekuca naredne sezone. O Stili ne treba trositi rijeci, ocekujem da nastavi gdje je stao. Uz kvalitetno desno krilo navalna linija izgledala bi bas mocno. Zec-Stilic- desno krilo i napad Hajric/Lendric
Igraci koji su mi trenutno najvece enigme su Blazevic i Sehic. Obojca su primarno bili krila. Kako ce se snaci kao bekovi? Hoce li napokon neko loseg Sinisu izbaciti iz prve postave? Kako ce se Sehic snaci, strah me da ne izgori. Zanima me isto kako ce izgledati Subasic. Prica se da je puno napredovao.
Mislim da nam je slabost sto u sredini terena nemamo nekog razbijaca. Neko poput Nyeme. Sadikovic i Mesa igraju fudbal, "fini su" a mislim da nam treba neki fakin, koji ce nekad "udariti", zaustaviti kontru, ne dozvoliti da lako probiju sredinu i da ti onda idu direktno na stopere..
Na zvanicnoj ovako kad su izvjestaji sa treninga uvijek napisu da Jovanovic je propustio trening zbog povrede nosa, a ugovor mu istice 30.6. Npr. za Zajmovica i te ne pisu ono ponasaju se kao da ne postoje. 
Da li to znaci da ce Jovanovic produziti ugovor kad sanira fino tu povredu? I kad ce se vise znati konacno? Ne mogu vise iscekivanja.
Da li to znaci da ce Jovanovic produziti ugovor kad sanira fino tu povredu? I kad ce se vise znati konacno? Ne mogu vise iscekivanja.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Da je kod nas ovako centrirao ovaj ljevak na 1:08,vec bi ga otjerali poslije utakmice kad bi mu brko udario analizu.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
-
Manijakdolopate
- Kontakt:
Efendiću su ponuđeni pregovori.
E sad, momak čeka neki inostrani angažman, od Husića je odbio znatno povećanje plate, ako propadne inostranstvo pričat će s nama.
Također ima ponudu iz Doboja kod Kaknja i Olimpika koje mu finansijski ne odgovaraju.
Imam neki ludi osjećaj da je on naš novi bek.
Crnkića nije niko kontaktirao prema informacijama koje sam dobio.
E sad, momak čeka neki inostrani angažman, od Husića je odbio znatno povećanje plate, ako propadne inostranstvo pričat će s nama.
Također ima ponudu iz Doboja kod Kaknja i Olimpika koje mu finansijski ne odgovaraju.
Imam neki ludi osjećaj da je on naš novi bek.
Crnkića nije niko kontaktirao prema informacijama koje sam dobio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.