Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JarnoTrulli

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la JarnoTrulli » 22 jun 2020, 11:42

Btw, i NRW je sinoc/jutros donio novu odluku o obaveznom karantinu za dolaske/povratke iz trecih zemalja. Odluka vrijedi do 1.7., kada ce je ili ukinuti ili produziti.

https://www.land.nrw/de/wichtige-fragen ... s#70088aff

slika
slika
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 22 jun 2020, 12:31

JarnoTrulli je napisao/la:
22 jun 2020, 10:58
soxx je napisao/la:
22 jun 2020, 06:18
21 jun 2020, 17:31
Jesi li siguran da su ljudi, a ne Turci i Arapi? :kafa:
Od 24 uhapsena. 10 njemaca.
DIE NACHT DER SCHANDE VON STUTTGART
Randalierer rufen „Allahu Akbar“
I ja cu bit Njemac za 7 godina. :mrgreen:
Ne ne 12 je sa njemackim pasosom. Dvojica od tih 12 su nekad ovdje doselili. 10 je cistih svabi

Edit. Sad vidim da si vec pisao u mene info bio 2 al eto haman 3

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 22 jun 2020, 12:44

Sve bi ja to protjerao. I yebo im karantena mater, ja ode.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 jun 2020, 20:35

Nekad prije par mjeseci sam pisao o ovome na ovoj temi. Pocelo je od Amerikanaca od kojih sve pocinje...

slika

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 23 jun 2020, 20:45

Hail Mary, politicki, kampanjski potez, u rangu dobacivanja sa tribina u prvoj federalnoj "dajte nasu djecu", a ne relevantan pokazatelj buduce ekonomske aktivnosti i kretanja na trzistu rada. ;)

Dakle, nastavljas sa besmislicama kao i prije par mjeseci. :arrow:

What's the reaction?

Tech firms were among the groups condemning the president's action.

Facebook said the order "uses the Covid-19 pandemic as justification for limiting immigration" and warned: "In reality, the move to keep highly skilled talent out of the US will make our country's recovery even more difficult".

On Twitter, Apple boss Tim Cook wrote that he was "deeply disappointed" by the new proclamation, while Sundar Pichai, head of Alphabet - the parent company of Google and YouTube - said immigration was critical to the success of his company and the country.

Amazon, which received more than 3,000 H-1B visas last year - more than any other firm - called the order "short-sighted".

The Chamber of Commerce, a broader business lobby group, also panned the president's order, while some Canadian business leaders used the moment to tout opportunities outside the US.

"If this affects your plans, consider coming to Canada instead," Tobi Lutke, chief executive of Shopify, wrote on Twitter.

Tech companies have been at odds with the president over immigration since his first days in office, clashing with him over travel bans, as well as his crackdown on immigrants brought to the US illegally as children.

But the president, who is up for re-election in November, has made his tough stance on immigration a touchstone of his campaign. He has said the jobs at tech companies should go to Americans.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 23 jun 2020, 21:45

Referentna tačka za mnoge rabote , jarno truli heh
slika
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 23 jun 2020, 22:13

redbull93 je napisao/la:
22 jun 2020, 12:44
Sve bi ja to protjerao. I yebo im karantena mater, ja ode.
Jarane uzasni su ovi iz Gesundheitsamta, kakva nepovezanost i neorganizovanost. Ja sam jucer ujutro došao, poslao mail da sam došao i poslao potvrdu da me poslodavac treba na poslu, do danas podne nikakav odgovor od njih, zovem redom brojeve, ljudi se ponašaju ko da sam nazvao pekaru, i nakon par poziva u neka doba teta mi govori da opet isti mail pošaljem kad nakon 2 sata stiže mi ovo. Eto, mislim da si mi ti rekao da se javim kako sam prošao. :mrgreen:
slika

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 23 jun 2020, 22:20

Ma zajebaju se sa nama haha, ne znaju ni oni kako bi vise. Danas prijatelj pise mi bio u Gesundheitsamtu i rekli mu kao obavezna karantena iz ovih sugavi zemalja, ali moze se poslati da te poslodavac treba na poslu oa ce odluciti oni sta i kako. Isto tako ako uradis test i negativan bude, mozes odmah na posao. Isto tako ako odes u karantenu placeno ti sve to kao "bolovanje", a i poslodavac ce dobiti neku naknadu. Ovo zadnje i nisam bas razumio, a ni pitao, jer i kad bi bilo tako platio bi test i gotovo. Cak su mu rekli kao moguce da traje do 4tog 07. ovo, ali nista nije sigurno, jer iz dana u dan se sve mijenja. Danas je bas pisao na onoj grupi na fb, mozda je neko i citao.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 23 jun 2020, 22:28

Trenutna odluka u NRW vrijedi do 01.07., onda ce je vjerovatno produziti.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 23 jun 2020, 22:41

23 jun 2020, 22:28
Trenutna odluka u NRW vrijedi do 01.07., onda ce je vjerovatno produziti.
Samo gazi, svi su nasi :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 jun 2020, 07:49

Ocigledno sam vrlo glup pa ne shvatam kakve veze ima misljenje Facebooka po pitanju teme imigracije, te kakve veze ima to sto je potez politicki motiviran da bi predsjednik udovoljio vecini svojih glasaca koji su domaci drzavljani koji zele zastititi svoja radna mjesta? To i jest poenta onog sto sam govorio, moraju zastititi svoje glasace koji ostaju bez posla dok im dolaze stranci da rade. Klasican desnicarski potez, a u evropi nacionalisticka desnica nije bila jaca od drugog svjetskog rata.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 jun 2020, 08:21

Ti rece po isteku vize ce nam samo pokazati put nazad, evo prije 20 dana meni produzili na 4 godine. :kafa:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 24 jun 2020, 08:40

Kaunas je napisao/la:
24 jun 2020, 08:21
Ti rece po isteku vize ce nam samo pokazati put nazad, evo prije 20 dana meni produzili na 4 godine. :kafa:
Znaci slatka, dobar si 4 godine.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 24 jun 2020, 09:30

admin je napisao/la:
24 jun 2020, 07:49
Ocigledno sam vrlo glup pa ne shvatam kakve veze ima misljenje Facebooka po pitanju teme imigracije, te kakve veze ima to sto je potez politicki motiviran da bi predsjednik udovoljio vecini svojih glasaca koji su domaci drzavljani koji zele zastititi svoja radna mjesta? To i jest poenta onog sto sam govorio, moraju zastititi svoje glasace koji ostaju bez posla dok im dolaze stranci da rade. Klasican desnicarski potez, a u evropi nacionalisticka desnica nije bila jaca od drugog svjetskog rata.
Nisi glup, ali ne vidis sumu od drveta.

Ovo je samo period usporene ekonomske aktivnosti, svijet nije izgubio ni jednu potrebu (ni bazicnu, ni sekundarnu) u ovih par mjeseci, cak naprotiv.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 jun 2020, 09:47

A koju potrebu je izgubio 2009?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 jun 2020, 09:52

Kaunas je napisao/la:
Nisam to rekao. Rekao sam da ce u jednom trenutku donijeti odluku da se vize ne produzavaju ili jos gore, da ce ovako kao Trump samo suspendovati sve vize bez obzira kad su produzene i koliko je obrazovan vlasnik vize. Te da se u tom trenutku nece pitati poslodavac niti ce biti bitno koliko te voli i koliko mu trebas. Upravo ovako kao u Americi.

Dodatno, mozda cak i ne urade to, ali budu ovako kao Trump vrsili konstantan pritisak, pa se poslodavci budu teze odlucivali da dugorocno uposle nas kadar, jer im nad glavom konstatno visi zajebancija oko toga.

Uglavnom, vi ste imali teoriju da se o tome nece ni pricati... a evo prica se, itekako.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 24 jun 2020, 10:06

admin je napisao/la:
24 jun 2020, 09:52
Kaunas je napisao/la:
Nisam to rekao. Rekao sam da ce u jednom trenutku donijeti odluku da se vize ne produzavaju ili jos gore, da ce ovako kao Trump samo suspendovati sve vize bez obzira kad su produzene i koliko je obrazovan vlasnik vize. Te da se u tom trenutku nece pitati poslodavac niti ce biti bitno koliko te voli i koliko mu trebas. Upravo ovako kao u Americi.

Dodatno, mozda cak i ne urade to, ali budu ovako kao Trump vrsili konstantan pritisak, pa se poslodavci budu teze odlucivali da dugorocno uposle nas kadar, jer im nad glavom konstatno visi zajebancija oko toga.

Uglavnom, vi ste imali teoriju da se o tome nece ni pricati... a evo prica se, itekako.
Mislim da je dozvoljeno ljudima koji trenutno imaju vize da ostanu, nece njih sad oni otjerati ali mozda grijesim

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 24 jun 2020, 10:12

Tada je pukao balon i urusio se citav jedan sistem laznih vrijednosti nastao halapljivoscu i pohlepnoscu financijskog sektora. Sada su neki drugi faktori usporavanja na snazi.

Btw, americka ekonomija je Real Madrid, a ne Athletic Bilbao. Primat vec gube svakako, ali nece se u vrhu odrzat forsirajuci svoju djecu.

A i ja sam budala sto se upustam u ozbiljnu raspravu kojoj je glavna teza populisticki potez, pazi sad - Donalda Trumpa.

Nego, daj relevatne ekonomske pokazatelje i projekcije apokalipse, a ne atributivno-panicne ekstreme, ili da opet odmorimo, pa nastavimo za 2-3 mjeseca na ovu temu. :arrow:
Zadnja izmjena: JarnoTrulli, dana/u 24 jun 2020, 13:08, ukupno mijenjano 1 put.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 24 jun 2020, 12:02

admin je napisao/la:
24 jun 2020, 09:52
Kaunas je napisao/la:

To su ciste gluposti.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

JarnoTrulli

Post Postao/la JarnoTrulli » 24 jun 2020, 14:58

Izgibosmo, ode sve helac, 2009. nam se smijesi. :cry:

Očekivanja poslovnih čelnika u Njemačkoj znatno su poboljšana u lipnju, utvrdio je danas ekonomski institut Ifo, izvijestivši o najsnažnijem poboljšanju poslovne klime otkada je počeo provoditi istraživanja.

Ifov indeks poslovne klime poskočio je u lipnju za 6,5 bodova u odnosu na revidiranu vrijednost u svibnju, na 86,2 boda.

Skok indeksa najveći je od ponovnog ujedinjenja Njemačke 1990. godine, kada je Ifo počeo objavljivati izvješća.

Blago je poboljšana i ocjena poslovnih čelnika o aktualnom stanju u poslovanju, što se očitovalo u rastu odgovarajućeg indeksa za 2,4 boda, na 81,3 boda.

– U kompanijama nešto bolje ocjenjuju aktualno poslovanje a njihova su očekivanja (za predstojeće razdoblje) snažno poskočila – konstatira u priopćenju čelnik Ifo-a Clemens Fuest.

Najviše su poboljšana očekivanja u industriji a znatno je prigušen i pesimizam u uslužnom sektoru čiji čelnici očekuju poboljšanje u poslovanju u idućih šest mjeseci, navodi HINA.

Oporavak očekuju i u maloprodaji i u građevinskom sektoru.

– Njemačke kompanije vide svjetlo na kraju tunela – zaključio je Fuest.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 9 gostiju.