FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Osim13
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Osim13 » 24 jun 2020, 10:49

slika

:kafa:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 24 jun 2020, 10:53

Osim13 je napisao/la:
24 jun 2020, 10:41
Kad ga Tuce zabije skidam se gologuz i ulijećem na teren
I umjesto da zagrlis strijelca gola ti ces naravno takav gologuz otrcati Boji u zagrljaj :plac: majke mi nesto kontam jesi li ikad razmisljao da promjenis forum? da na nekom drugom nadjes srecu :bale: kad covjek dodje u neku fazu da mu nista ne ide pa promjeni brate :rol: vidis kako sam se ja ovdje skrasio sa teniserom jos da mu bivsa koka nije ljubomorna (Ljoze) :beba:
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 24 jun 2020, 10:58, ukupno mijenjano 3 puta.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 24 jun 2020, 10:56

LjoZee je napisao/la:
23 jun 2020, 20:40
slika

Durakovic u zubima moze nositi Mustafu :D
Smio bi se kladiti da će do zime biti starter...

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 24 jun 2020, 10:59

VeteranSA je napisao/la:
24 jun 2020, 10:56
LjoZee je napisao/la:
23 jun 2020, 20:40
slika

Durakovic u zubima moze nositi Mustafu :D
Smio bi se kladiti da će do zime biti starter...
Pa kakva su nam pojacanja :plac: omladincima je put otvoren (Jamak na skrge dise,Stana nema koljeno ,Rumeni bas omatorio)

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 24 jun 2020, 11:08

Spoj mladosti i iskustva je najbolji, mislim da to imamo. Otpušteno raja.

Btw.
Ovo nam je falilo na utakmicama :D

slika

Govori mu Bekrić šta je Željo...

slika

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 24 jun 2020, 11:12

Duraković će biti starter zbog svoje kvalitete, a ne loše konkurencije,a konkurencija u vezi je izuzetno jaka. Samo da ga povrede zaobiđu. Momak je fizički jak, ima odličan šut, i što je najvažnije ima muda...ja od njega mnogo očekujem. Do kada ima ugovor?

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jun 2020, 11:16

KANA je napisao/la:
24 jun 2020, 10:53
Osim13 je napisao/la:
24 jun 2020, 10:41
Kad ga Tuce zabije skidam se gologuz i ulijećem na teren
I umjesto da zagrlis strijelca gola ti ces naravno takav gologuz otrcati Boji u zagrljaj :plac: majke mi nesto kontam jesi li ikad razmisljao da promjenis forum? da na nekom drugom nadjes srecu :bale: kad covjek dodje u neku fazu da mu nista ne ide pa promjeni brate :rol: vidis kako sam se ja ovdje skrasio sa teniserom jos da mu bivsa koka nije ljubomorna (Ljoze) :beba:

Nemoj te stvari Oske govoriti. Ja sam pojeo **** za borac u kupu. Jos nisam go prohodo parkingom kod makijata
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jun 2020, 11:25

Plavac87 je napisao/la:
24 jun 2020, 10:44
@Brko jarane, u sredini smo najjači, kakvi crni razbijači. Sjeti se prošle sezone kako smo primali golove, iz kakvih situacija i koliko je sredina davala prostora protivnicima. Minimum minimuma.

Što se tiče bekova, to nam je bio ozbiljan problem u postavci i organizaciji igre. Vezano sa tim često smo imali problema sa kretnjama a posebno formom krilnih igrača, ofanzivno i defanzivno, što je u kombinaciji uzrok velikog broja problema. Koliko smo mogli, uradili smo, na razumijevanju šta se od igrača zahtijeva, ali je jako teško ako imaš Pavića kojem neko uz aut liniju cijelo vrijeme mora davati instrukcije, ili Zajmovića koji je u devet od deset puta pogrešno postavljen. Vidjećemo na šta će ovaj bekovski par ličiti. Takođe i krilni.

Velika greška koju pravi većina navijača jeste taj uslov, "trebaju nam" igrači na tim i tim pozicijama. Ne kažem da ne trebaju ali i kada imamo dva tima stalno se traže mane trenutnim a sanja neko idealno krilo, špic, bek, golman. Šta ćemo sa trenutnim koji su tu? Polako, ne ide to tako lako, nije dio na autu koji se zamijeni već živi ljudi koji pored igračkih imaju i druge aspekte o kojima moraš razmišljati.

Trenutno širina klupe nije odavno ovako jaka bila. Ne samo na papiru nego realno, pokriveni smo na skoro svim pozicijama ( biće još novih ) i imamo izbor kada bude trebalo promijeniti ritam, formaciju, stati na loptu i što je najvažnije, kada igrači budu van stroja zbog povreda ili kartona, nećemo to tako puno osjetiti kao prošle sezone. Naravno neke ne možeš zamijeniti ali u globalu gledano, imamo kvalitetniji izbor. Sada je na klupi Bekrić, koji je bolji od nekih koji su bili prva postava. Primjer.

Ja to ovako gledam, posebno ako se slažemo da je kostur ekipe ostao na okupu, i jer smo kao takvi prošle sezone bili među najjačima. Sa svim manama i problemima.

Stručni štab nam je najjači u ligi, bez ikakve dileme. Za klasu.

@plavac

Evidentno je da je Sir Amar nasao svoju dobitnu kombinaciju u veznom redu. Medjutim, ima istine u ovome sto @brko govori. Ako pogledamo sve najbolje evropske ekipe, mozemo vidjeti da svaka od njih ima tog fizicki mocnog igraca na poziciji zadnjeg veznog. Real - Casemiro, Barca Busquets, Liverpool Fabinho, City Fernandinho itd itd. Razloga je puno: box to box trkac koji ima kapaciteta igrati od jednog do drugog kaznenog. U isto vrijeme ima hrabrosti i drskosti da opstruira protivnika, jednostavno pokaze zube u nekim utakmicama gdje se protivnik onako lagodno razmase. To mislim prvenstveno na Siroki i Velez, i kuci i na strani. Da si imao nekog' mudonju da ih 2 puta izbije iz cipela, ne bi se oni tako razmahali. To je, naravno, samo moje misljenje. Tu smo da razmijenimo stavove.

Takodjer mislim da nam treba to famozno krilo, koje je sposobno iskoristiti bar 1 sansu u toku utakmice, i da svojim golovima rastereti Stilica i prvog napadaca, da dobijemo tu disperziju veceg broja strijelaca u ekipi.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jun 2020, 11:36

Ma samo opusteno momci, ostaje Babuka u klubu jos barem deset godina :bih:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 24 jun 2020, 11:43

A šta su Dado i Meša @Kerime? Providni?
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jun 2020, 11:45

Plavac87 je napisao/la:
24 jun 2020, 11:43
Pa prema onome sto smo gledali, njihova primarna vokacija je ta pozicija centralnog veznog. Ne djeluju mi kao razbijaci.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 24 jun 2020, 11:46

Brkooo je napisao/la:
23 jun 2020, 23:33
Plavac87 je napisao/la:
23 jun 2020, 22:57
Brkooo je napisao/la:
23 jun 2020, 22:38

Mislim da nam treba jos par pojacanja (za prvih 11) da bi to bilo to. Prije svega, potreban nam je kvalitetan golman koji "donosi bodove", to je bas prioritet. Godinama nam fali kvalitetan golman i onaj osjecaj sigurnosti na golu. Cak sam i za tu opciju da se dovede stranac ali da je kvalitetan golman. Poslije toga, desno krilo i jos jedan lijevi bek. Na ovim pozicijama imamo nasu djecu ali ipak treba i iskusnijih i kvalitetnijih igraca, a utakmica ce biti dovoljno da svako pokaze sta moze, zdrava konkurencija je uvijek dobrodosla. Mislim da bi sa ovim sto sam naveo imali jednu fino izbalansiranu ekipu i Amar bi onda bio na slatkim mukama.

Zadovoljan sam sa dovodjenjem Hajrica. Sad imamo dva razlicita tipa napadaca(napokon dva napadaca u ekipi). Ono sto sam vidio je da dobro igra sa obje noge i glavom. Ako on eksplodira kod nas, mogli bi i mi i on bas profitirati od toga..

Dobro, uvažavam ali nisam na to mislio, to je samo jedan dio. Kada pogledaš ovo što sada imamo, kako ti se čini? Je li ok izbalansirano, jače, slabije nego prije, kakva nam je širina, koje igrače vidiš kao nosioce, jake strane, slabosti.
Trenutno imamo Erica kao golmana, jednog lijevog beka i 1 desno krilo. Napisao sam da nam trebaju 3 pojacanja na tim pozicijama da bi bilo fino izbalansirano i da na svakoj poziciji imamo i zamjenu. Kvalitetan golman je bas prioritet.

Ako zadrzimo Jovanovica i Lendrica onda smo zadrzali sve vaznije igrace, zadrzali smo kostur ekipe. Na nekim pozicijama smo jaci nego ranije. Stoperi, ako ostane Jovanovic, top. Jos ce biti uigraniji. Zec se oporavio i izgleda da je spreman. On je poslije Stilica najbolji igrac u nasoj ekipi i jedan od najboljih u ligi. On nam je puno falio i "duzan nam je". Dugo smo ga cekali, vrijeme je da pokaze u kontinuitetu ono sto zna i da prekuca naredne sezone. O Stili ne treba trositi rijeci, ocekujem da nastavi gdje je stao. Uz kvalitetno desno krilo navalna linija izgledala bi bas mocno. Zec-Stilic- desno krilo i napad Hajric/Lendric

Igraci koji su mi trenutno najvece enigme su Blazevic i Sehic. Obojca su primarno bili krila. Kako ce se snaci kao bekovi? Hoce li napokon neko loseg Sinisu izbaciti iz prve postave? Kako ce se Sehic snaci, strah me da ne izgori. Zanima me isto kako ce izgledati Subasic. Prica se da je puno napredovao.

Mislim da nam je slabost sto u sredini terena nemamo nekog razbijaca. Neko poput Nyeme. Sadikovic i Mesa igraju fudbal, "fini su" a mislim da nam treba neki fakin, koji ce nekad "udariti", zaustaviti kontru, ne dozvoliti da lako probiju sredinu i da ti onda idu direktno na stopere..

Za ovaj posljednji pasus se u potpunosti slažem.
Po meni je ili Meša ili Dado, ne obojica.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 24 jun 2020, 11:51

kerimatomic1921 je napisao/la:
24 jun 2020, 11:45
Plavac87 je napisao/la:
Pa prema onome sto smo gledali, njihova primarna vokacija je ta pozicija centralnog veznog. Ne djeluju mi kao razbijaci.

Nemojte se ljutiti, ali ovde se vidi koliko ne znate. Znači odgovorno tvrdim, najjači par na sredini terena u ligi. Bez premca. Individualno, kombinovano, kako god hoćete.

Postavljao sam vam nekada ranije, koliko Dado pretrči i koliko svojom trkom i kretnjom pokriva prostora. Izgleda ja to u vjetar, džaba pričati.

Ja vam napišem gdje smo škripali, vi u kontru. Casemiro. 😂
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 24 jun 2020, 11:57

Ne mozes tako pisati, brko ima a licencu za trenera. Tolike godine u futbolu😂😂
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jun 2020, 11:59

Samo jedno krilo koje zna dat gol sa pet metara na prazan, nista nam vise ne treba
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 24 jun 2020, 12:00

Takav ima al mozda u Bundesligi u Bayernu ili Lajpcigu

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jun 2020, 12:01

Plavac87 je napisao/la:
24 jun 2020, 11:51
kerimatomic1921 je napisao/la:
24 jun 2020, 11:45
Plavac87 je napisao/la:

Nemojte se ljutiti, ali ovde se vidi koliko ne znate. Znači odgovorno tvrdim, najjači par na sredini terena u ligi. Bez premca. Individualno, kombinovano, kako god hoćete.

Postavljao sam vam nekada ranije, koliko Dado pretrči i koliko svojom trkom i kretnjom pokriva prostora. Izgleda ja to u vjetar, džaba pričati.

Ja vam napišem gdje smo škripali, vi u kontru. Casemiro. 😂
Pa svaka Amarova sampionska ekipa je imala udaraca. Ispravi me ako grijesim. Nyema, Culum...

Opet kazem, to je samo moje misljenje. A Dadu izuzetno cijenim, ne bih volio da nas sada napusti, ni u kom slucaju.

Plavac87
Kontakt:

Post Postao/la Plavac87 » 24 jun 2020, 12:05

Ma sve ok @Kera i ostala raja, znam ja šta hoćete reći. Samo nije nam tu frka, druge stvari su nas kočile. Sredina je top.
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 24 jun 2020, 12:06

Plavac87 je napisao/la:
24 jun 2020, 12:05
Ma sve ok @Kera i ostala raja, znam ja šta hoćete reći. Samo nije nam tu frka, druge stvari su nas kočile. Sredina je top.
Tu se 100% slazem. Imamo jako kvalitetnu sredinu i širinu iste. Puno puno nam je veci prioritet krilo.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 24 jun 2020, 12:08

Nas koce navijaci koji misle da su fudbalski strucnjaci i onda kad pocnu da pljuju, i ono malo sto znaju kad izadju na teren pod pritiskom su.
Samo je sreca sto je Amar mangup, pa ce im skrenuti paznju da se ne fokusiraju na strucnjake s tribina. Jedan jedini koji to zna Sir Amar Ferguson

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: itatabisine i 32 gosta.