OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑24 jun 2020, 10:24
Argentina je napisao/la: ↑24 jun 2020, 01:56
OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑24 jun 2020, 00:19
Pošaljite ovih 200 k od Koldze FK Sarajevu, posto smo mi politički klub, a nista nam nisu donirali, nema logike.To je nama namijenjeno.
Vi ste privatni klub svakako, ne zna sta se javljas. Danas fudbalski, sutra bagminton klub, zavisi sta vlasnici odluce. Primjer da je tako je mijenjanje trenere i upravu koju imate.
Donacija ima stavke na koje ide i za sta se trosi jer je javni novac. Procitaj da li se s njom placaji pripreme i 'luksuzne' stvari ili je ulaganje u omladinaki pogon ili stadion, u prevodu ove vrste donacije nisu sponzorske pa da mozes sta hocee, nego imas tacno navedene stvari, pa tako mozes trositi na stadion, omladinski pogon itd, gdje imas dobrim dijelom opravdano da i vecinski stanovnistvo ima korist. Tesko je mjeriti to, ali stadion npr spada pod to, kao i omladinski pogon, a placanje priprema, dovodjenje igraca, logo na dresu i slicno ne spada.
Sve u svemu, procitaj pa komentarisi da ne lupas gluposti.
Ja znam da ste vi u banani, 10 miliona duga, i tako dalje. Samo cu ti jedno reci i demantovati te gluposti koje si upravo izrekao. Da te donacije idu na tacno određene stvari za koje su namijenjene,kao sto kazes, vi sad ne bi bili 10 miliona u dugu.
Nije vam krivo Sarajevo sto kako koja uprava dodje tako vas i izmuzu. Miske vas je zvalio, narednih 10 godina.
Prvo si rekao politički sda klub, sad govoris privatni vijetnamski, kontradiktoran si. Evo vanja ti je postavio dokument na drugoj temi gdje vam daju drzavnu imovinu dzabe, ta ista politika. Dok mi plaćamo kiriju kolika god da je.
Grad je Borcu ustupio stadion, Celiku, Zrinjskom takodje, dok eto nama nisu. Tako da te priče kojim pokušavaš liječiti neke svoje frustracije možeš objesiti mačku.
Da ne spominjem opet te donacije svake godine iz tih sda opstina. Sarajevu 20-30 hiljada a vama par stotina. I ti se naso nama moralisati.
Rijetko kad repliciram, jedino ako mi nešto baš zapara oko. Al ovo tvoje izlaganje na temi... iskreno brate očajno.
I ne kaže se bagminton, vidim dva puta ponavljas.
Nigdje nisam spomenuo da je Sarajevo nama krivo, niti to mislim.
Nastali ste dijelom od nas, silom preko UDBE, prebacili se na SDA, sad ste azijatski klub i zlatna koka vijetnamskih kladionica. Privatno vlasnitvo i kao sto sam rekao, a ispravi me ako grijesim. Vlasnici mogu s vama sta hoce. Mogu vas i vakuf dati ako zele.
Upravu si za moju gresku, kaze se badminton. Ako ce ti lakse biti, mogu vas pretvoriti i u karling klub kad im se cefne
Slazem se s tobom da se novci nisu koristili na nacin koji bi trebali i nadam se da ce beko za to odgovarati, ne sano u Zelji nego u svakoj organizaciji, a posebno u sportu. Ali ti novci su predvidjeni za stvari koje sam gore pisao.
Neko ko spominje tople obroke decembra i plate januara, ne bi se trebao javljati sa komentarima kojim si se javio.
Stadioni - meni je nornalno da se ustupe, tako i Kosevo da se ustupi Sarajevu ili da ide jeftinije kao sto i ide. Da ti klubovi imaju odredjenu privilegiju. Saberi koliko je manje Sarajevo placalo stadion, pa ces vidjeti koliko je to novaca, tako da kada saberes ste puno vise hajrovali od opstina nego mi.
Da ti i ja imamo klub u nasem vlasnistvu, da li je nornalno da nama daje opstina novac ili da novac daje klubovima koji su javni? Dobijate kao i mi, cak i vise, a privatni ste klub. Vracam se, da nas dvojica imamo klub i trazimo od opstine, naravno da je logicno da ne dobijemo nista ili mizerno, a vi itekako dobijate.