Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

sampras
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la sampras » 24 jun 2020, 08:02

Argentina je napisao/la:
24 jun 2020, 01:56
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
24 jun 2020, 00:19
Pošaljite ovih 200 k od Koldze FK Sarajevu, posto smo mi politički klub, a nista nam nisu donirali, nema logike.To je nama namijenjeno.
Vi ste privatni klub svakako, ne zna sta se javljas. Danas fudbalski, sutra bagminton klub, zavisi sta vlasnici odluce. Primjer da je tako je mijenjanje trenere i upravu koju imate.

Donacija ima stavke na koje ide i za sta se trosi jer je javni novac. Procitaj da li se s njom placaji pripreme i 'luksuzne' stvari ili je ulaganje u omladinaki pogon ili stadion, u prevodu ove vrste donacije nisu sponzorske pa da mozes sta hocee, nego imas tacno navedene stvari, pa tako mozes trositi na stadion, omladinski pogon itd, gdje imas dobrim dijelom opravdano da i vecinski stanovnistvo ima korist. Tesko je mjeriti to, ali stadion npr spada pod to, kao i omladinski pogon, a placanje priprema, dovodjenje igraca, logo na dresu i slicno ne spada.

Sve u svemu, procitaj pa komentarisi da ne lupas gluposti.
Izvini, jedan detalj mi nije baš najjasniji.
Ako u ovoj sadaki od općine piše da je recimo namijenjena za decembarski topli obrok, može li se dio isplatiti za januarsku platu?

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 jun 2020, 08:10

sampras je napisao/la:
24 jun 2020, 08:02
Argentina je napisao/la:
Pošaljite ovih 200 k od Koldze FK Sarajevu, posto smo mi politički klub, a nista nam nisu donirali, nema logike.To je nama namijenjeno.
Vi ste privatni klub svakako, ne zna sta se javljas. Danas fudbalski, sutra bagminton klub, zavisi sta vlasnici odluce. Primjer da je tako je mijenjanje trenere i upravu koju imate.

Donacija ima stavke na koje ide i za sta se trosi jer je javni novac. Procitaj da li se s njom placaji pripreme i 'luksuzne' stvari ili je ulaganje u omladinaki pogon ili stadion, u prevodu ove vrste donacije nisu sponzorske pa da mozes sta hocee, nego imas tacno navedene stvari, pa tako mozes trositi na stadion, omladinski pogon itd, gdje imas dobrim dijelom opravdano da i vecinski stanovnistvo ima korist. Tesko je mjeriti to, ali stadion npr spada pod to, kao i omladinski pogon, a placanje priprema, dovodjenje igraca, logo na dresu i slicno ne spada.

Ako u ovoj sadaki od općine piše da je recimo namijenjena za decembarski topli obrok, može li se dio isplatiti za januarsku platu?
moze
to ti je isto kao sto ne placas puno rentanje stadiona kojeg koristis nego razliku preosmjeris negdje drugo

sampras
Kontakt:

Post Postao/la sampras » 24 jun 2020, 08:23

svrakino1921 je napisao/la:
24 jun 2020, 08:10
sampras je napisao/la:
Argentina je napisao/la:

moze
to ti je isto kao sto ne placas puno rentanje stadiona kojeg koristis nego razliku preosmjeris negdje drugo
Obratio sam se Argentini, a ne Švrakino, razlika je u 9 zuba po vilici.
Hvala svakako.
Odgovor nije tačan.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 24 jun 2020, 08:45

Plavac87 je napisao/la:
23 jun 2020, 17:26
Kakve to veze ima sa temom?

Sine, imaš Dunning Krugerov efekt, probaj malo čitati, pronađi sebi hobi, djevojku. Što ti ovo treba u životu.

Bože sačuvaj.
Fino sto drugima dajes savjete iz licnog iskustva

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 jun 2020, 08:55

killafrommanilla je napisao/la:
24 jun 2020, 01:18
Beduin je napisao/la:
23 jun 2020, 22:44
Sta ovo Velez dovodi sandzackog kiklopa. 😂😂
kad je dan kad ces nama reci zbogom :(
Vi ste na prvoj liniji, branite cast hercegovine. Volim vas brate. ❤

Nego citam neki grdosija vam dolazi, ko Koler birvaktile izgleda.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 24 jun 2020, 09:17

Bekra druze, nikad se nemoj oprastati, nikad ne znas kad se mozes vratiti.
Komsijama zafalilo staraca.
Piše: D. B.
26.1.2018. u 17:51

FK Željezničar Samir Bekrić
Bekrićev oproštaj od navijača Želje: Volim svaki minut koji sam proveo boreći se za vas Samir Bekrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tridesettrogodišnji bh. nogometaš Samir Bekrić od danas nije član Željezničara, a tim povodom se putem društvene mreže Facebook oprostio od navijača.
Bekrić je danas postigao sporazum s vodstvom Željezničara te je potpisao raskid ugovora, čime je napustio Grbavicu i postao slobodan igrač.

"Snovi ne postaju stvarnost uz pomoć magije. Kao sanjar, znam da se do njih dolazi hrabrošću, posvećenošću i teškim radom. Da budem član Željeznicara nisam mogao ni u najluđim snovima sanjati, uvjek ću biti ponosan na sebe što sam uspio u tome", napisao je Bekrić na Facebooku.

On je u prošlosti donio mnogo sreće navijačima Plavih, koji su to znali cijeniti. Od njih se oprostio veoma emotivno.

"Barem nakratko, želim se zahvaliti svakom navijaču Želje koji je barem jednom skandirao moje ime na našoj Grbavici. Volim svaki minut koji sam proveo boreći se za vas", završio je Bekrić.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 24 jun 2020, 09:35

Beduin je napisao/la:
24 jun 2020, 08:55
killafrommanilla je napisao/la:
24 jun 2020, 01:18
Beduin je napisao/la:
23 jun 2020, 22:44
Sta ovo Velez dovodi sandzackog kiklopa. 😂😂
kad je dan kad ces nama reci zbogom :(
Vi ste na prvoj liniji, branite cast hercegovine. Volim vas brate. ❤

Nego citam neki grdosija vam dolazi, ko Koler birvaktile izgleda.
obzirom da nemamo para, radit ce na vratima u nocnom klubu :D
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 jun 2020, 10:18

sampras je napisao/la:
24 jun 2020, 08:23
svrakino1921 je napisao/la:
24 jun 2020, 08:10
sampras je napisao/la:

moze
Obratio sam se Argentini, a ne Švrakino, razlika je u 9 zuba po vilici.
Hvala svakako.
Odgovor nije tačan.
Neozbiljan si i provokator, uopste ne gledas nornalno i ne razgovaras kako bi trebali. To je isto kao da ja tebe sad pitam odakle ti je klub, iz Butmira ili Zenice s obzirom da nemate stadiona, a gurate se da ste klub u pravom smislu te rijeci. Ili da te pitam mogu li vas vlasnici pretvoriti iz FK u Bagminton klub, sto je najgore mogu. Njihovo ste vlasnistvo, pokazali su vam to par puta posebno kad ste protestovali kad su vas na ignore stavili.

Ako se vec pravis pametan i ovako odgovaras drugom forumasu sa odgovorom "obratio sam se Argentini", da te upoznam s jednom cinjenicom. Nisi se obratio meni, kada to uradis, onda si mi posalao privatnu poruku i to je obracanje. Forum je javna diskusija, u ovom slucaju je bilo citiranje i covjek se nadovezao na komentar.

Da, imamo finansijskim problema i kasne nam plate jer su klubovi odraz razvijenosti drzave. Pokusavamo rukama i nogama nesta napraviti, kada vec aludiras na to. Ne znam sta je tu smijesno, kada nam je 50% sugradjana u takvoj situaciji sa poslom i platama, 99% penzionera na rubu egzistencije sa primanjima itd. Po tebi izgleda i oni trebaju dignuti ruke, prodati se nekim azijatima koji ne znaju, ne postuju i interesuje ih nista, te pustiti da se radi s njima sta god im padne na pamet?

Glava ne sluzi samo za sisanje, ali kod tebe, bojim se da sluzi😥
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 24 jun 2020, 10:24

Argentina je napisao/la:

Ja znam da ste vi u banani, 10 miliona duga, i tako dalje. Samo cu ti jedno reci i demantovati te gluposti koje si upravo izrekao. Da te donacije idu na tacno određene stvari za koje su namijenjene,kao sto kazes, vi sad ne bi bili 10 miliona u dugu.
Nije vam krivo Sarajevo sto kako koja uprava dodje tako vas i izmuzu. Miske vas je zvalio, narednih 10 godina.

Prvo si rekao politički sda klub, sad govoris privatni vijetnamski, kontradiktoran si. Evo vanja ti je postavio dokument na drugoj temi gdje vam daju drzavnu imovinu dzabe, ta ista politika. Dok mi plaćamo kiriju kolika god da je.
Grad je Borcu ustupio stadion, Celiku, Zrinjskom takodje, dok eto nama nisu. Tako da te priče kojim pokušavaš liječiti neke svoje frustracije možeš objesiti mačku.
Da ne spominjem opet te donacije svake godine iz tih sda opstina. Sarajevu 20-30 hiljada a vama par stotina. I ti se naso nama moralisati.
Rijetko kad repliciram, jedino ako mi nešto baš zapara oko. Al ovo tvoje izlaganje na temi... iskreno brate očajno.
I ne kaže se bagminton, vidim dva puta ponavljas. :(

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 jun 2020, 11:34

24 jun 2020, 10:24
Argentina je napisao/la:

Ja znam da ste vi u banani, 10 miliona duga, i tako dalje. Samo cu ti jedno reci i demantovati te gluposti koje si upravo izrekao. Da te donacije idu na tacno određene stvari za koje su namijenjene,kao sto kazes, vi sad ne bi bili 10 miliona u dugu.
Nije vam krivo Sarajevo sto kako koja uprava dodje tako vas i izmuzu. Miske vas je zvalio, narednih 10 godina.

Prvo si rekao politički sda klub, sad govoris privatni vijetnamski, kontradiktoran si. Evo vanja ti je postavio dokument na drugoj temi gdje vam daju drzavnu imovinu dzabe, ta ista politika. Dok mi plaćamo kiriju kolika god da je.
Grad je Borcu ustupio stadion, Celiku, Zrinjskom takodje, dok eto nama nisu. Tako da te priče kojim pokušavaš liječiti neke svoje frustracije možeš objesiti mačku.
Da ne spominjem opet te donacije svake godine iz tih sda opstina. Sarajevu 20-30 hiljada a vama par stotina. I ti se naso nama moralisati.
Rijetko kad repliciram, jedino ako mi nešto baš zapara oko. Al ovo tvoje izlaganje na temi... iskreno brate očajno.
I ne kaže se bagminton, vidim dva puta ponavljas. :(
Nigdje nisam spomenuo da je Sarajevo nama krivo, niti to mislim.

Nastali ste dijelom od nas, silom preko UDBE, prebacili se na SDA, sad ste azijatski klub i zlatna koka vijetnamskih kladionica. Privatno vlasnitvo i kao sto sam rekao, a ispravi me ako grijesim. Vlasnici mogu s vama sta hoce. Mogu vas i vakuf dati ako zele.
Upravu si za moju gresku, kaze se badminton. Ako ce ti lakse biti, mogu vas pretvoriti i u karling klub kad im se cefne😂

Slazem se s tobom da se novci nisu koristili na nacin koji bi trebali i nadam se da ce beko za to odgovarati, ne sano u Zelji nego u svakoj organizaciji, a posebno u sportu. Ali ti novci su predvidjeni za stvari koje sam gore pisao.

Neko ko spominje tople obroke decembra i plate januara, ne bi se trebao javljati sa komentarima kojim si se javio.

Stadioni - meni je nornalno da se ustupe, tako i Kosevo da se ustupi Sarajevu ili da ide jeftinije kao sto i ide. Da ti klubovi imaju odredjenu privilegiju. Saberi koliko je manje Sarajevo placalo stadion, pa ces vidjeti koliko je to novaca, tako da kada saberes ste puno vise hajrovali od opstina nego mi.

Da ti i ja imamo klub u nasem vlasnistvu, da li je nornalno da nama daje opstina novac ili da novac daje klubovima koji su javni? Dobijate kao i mi, cak i vise, a privatni ste klub. Vracam se, da nas dvojica imamo klub i trazimo od opstine, naravno da je logicno da ne dobijemo nista ili mizerno, a vi itekako dobijate.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 24 jun 2020, 11:48

Legao SADAKA potpis. :pray: :pray: :pray:

walterorist
Kontakt:

Post Postao/la walterorist » 24 jun 2020, 11:49

Argentina je napisao/la:

I Željkan je isto privatni klub. Amar vedri i oblaci, posudjuje pare i vraca koliko mu treba, ide na godisnji i vraca se kad hoce i tako dosta primjera. Sto se tice bagmintona, mozda i to sutra bude, ali nikad necemo biti pomozi.ba, sadaka, sergija... Tako kao vi kroz citavu historiju.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 24 jun 2020, 12:02

Ovo sto je Zeljo dobio od lokalne zajednice je normalna stvar....ne znam cemu rasprava kad rezimski klubovi dobijaju puno vise od ovih stranackih firmi, tj. od stranaka ispod zita......To sto je Zeljo dobio ne moze biti Amaru da podmiri ni sudije....Kladim se u zivot da i Sarajevo dobije vise para u gradu i sire nego od vjetnamca. Kakav vijetnamac, Tan i pizde materine.....cisto pranje para....Sarajevo od toga dobije odpatke...De nek mi ovdje bilo koji navijac Sarajeva kaze koja je to kapitalna investicija napravljena od strane "ulagaca"....yebote napravljena neka kucica i teren za treniranje i ako je to kapitalna investicija onda :bow:....sa tim "kapitalom" ne mogu proci drugo pred predkolo.
🔴⚫️

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 24 jun 2020, 12:07

Skver je napisao/la:
24 jun 2020, 12:02
Ovo sto je Zeljo dobio od lokalne zajednice je normalna stvar....ne znam cemu rasprava kad rezimski klubovi dobijaju puno vise od ovih stranackih firmi, tj. od stranaka ispod zita......To sto je Zeljo dobio ne moze biti Amaru da podmiri ni sudije....Kladim se u zivot da i Sarajevo dobije vise para u gradu i sire nego od vjetnamca. Kakav vijetnamac, Tan i pizde materine.....cisto pranje para....Sarajevo od toga dobije odpatke...De nek mi ovdje bilo koji navijac Sarajeva kaze koja je to kapitalna investicija napravljena od strane "ulagaca"....yebote napravljena neka kucica i teren za treniranje i ako je to kapitalna investicija onda :bow:....sa tim "kapitalom" ne mogu proci drugo pred predkolo.
10 miliona duga ? Budjet preko 6 miliona ? Zemlja Butmir oko 6 miliona plus radovi ?

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 jun 2020, 12:07

E cuj neko ce odgovarati a amar cim je dosao u klub povukao 5 tuzbi podnijetih od strane misimovica za nesavjesno trosenje novca :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 24 jun 2020, 12:09

Navodno Arena sprema izdašnu ponudu za tv prava PL BiH. Koliko pratim po ostalim forumima i novac bi se "pravednije" rasporedio! Arena planira 3 platežna razreda! Kriteriji su popularnost klubova, njihov trenutni renome, rezultati itd. Prvu grupu bi činili klubovi "velike četvorke" Željezničar, Sarajevo, Zrinjski i Široki, te bi ti klubovi dobili najviše novca! Drugu grupu bi trenutno činili Velež, Borac, Sloboda i Radnik! Treću grupu ekipe koje se "rotiraju" u PL i nisu toliko "atraktivne!

E sad ako u ovome ima istine po meni prijedlog i nije toliko loš! Realno ako se gleda od osnutka zajedničke lige klubovi iz prvog razreda su napravili najviše od rezultata u Europi do domaćih natjecanja! Svi su osvajači i lige i kupa! Nikada nisu napustili PL. Možda bi se tu po "tradiciji" mogli ugurati i neki drugi klubovi (tipa Velež i Borac) al gledajući neki kriterije u zadnjih 18 godina činjenica je da nisu napravili puno! Utakmice ove 4 ekipe uvijek su atraktivne privlače gledatelje, svašta se dogada na tribinama i terenu tako da po meni je ovo ok! Sigurno da se neki neće složiti sa ovim al moramo imati na umu da je arena privatna tv kuća i pokriva čitavu regiju! Čelik i Sloboda imaju recimo ime, navijače i sve al igrački kadar većinom prosječan i teško mogu prikazati igru kao recimo Sarajevo i Zrinjski! Znači ta neka tradicija "velikih" klubova iz bivše države danas malo znači!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 24 jun 2020, 12:10

u kontaktu sa direktorom i predsjednikom kluba došao sam do informacije da je doveden u pitanje opstanak kluba

Ako je u pitanje došao opstanak kluba kako kaze Koldzo ovom recenicom i ako ce to znaciti da ce ostati u zivotu sa ovim parama nek je i dao.Humano sa njegove strane a ispast ce ko Robin Hud sto je mrtvom dao vjestacko disanje ili kako to da objasnim.Bzvz bi bilo na 100 godina da izdahnu.Bilo bi kasnije u medijima jbg stari bili umrli od Korone sta li.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 24 jun 2020, 12:10

HeraklitMracni je napisao/la:
24 jun 2020, 12:07
Skver je napisao/la:
24 jun 2020, 12:02
10 miliona duga ? Budjet preko 6 miliona ? Zemlja Butmir oko 6 miliona plus radovi ?
Butmir, akademija....daj ba, ne nasmijavaj...kakvih 6 miliona...krvnih zrnaca....
🔴⚫️

jolejolemusamusa
Kontakt:

Post Postao/la jolejolemusamusa » 24 jun 2020, 12:15

Cijeli forum pati radi ovih Zeničana, ne zna admin hoće li s njima u cvajtu, 3. ligu, gdje niže ili obrisat skroz temu. mi navijači Olimpika najviše ispaštamo u svemu ovome.

Piši ih ko Đerzelez i stegni omču oko guše

Goodman
Kontakt:

Post Postao/la Goodman » 24 jun 2020, 12:16

Koševo je Srbija!
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.