Adnan Catic alias Felix Sturm

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

amerosm
Kontakt:

Re: Adnan Catic alias Felix Sturm

Post Postao/la amerosm » 18 dec 2008, 23:28

Mozda sam krajem novembra citao na internet stranici sportbilda, gdje ima rubrika da novinari tih novina iznose svoje misljenje, i kaze jedan novinar da ne zna sto su Njemci zagrijani za tu borbu kad se bore jedan Bosanac i Armenac.

Kad bi Hitler vidio komu se bori za drzavu, ja mislim da bi se odmah vratio, tamo gdje je. :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 dec 2008, 00:21

E taj novinar treba da zna,da "pravih" Njemackih sampiona nema vise!!! Njih je Henry Maske uvukao u tu boksacku euforiju...i oni do dan danas ne mogu toga da se rjese, sta vise postali su bokserska nacija nr.1 u Eu....bar sto se tice odrzavanje velikih meceva njihovih promotera,npr.univerzum,sauerland...gdje izmedju ostalih boksuju braca Klicko,Sturm,Abraham i ostali.
I u prethodnom periodu su privlacile veliku paznju mecevi svjetskog prvaka Darijusa Mihajelcevskog(tigar) Poljaka sa Njemackim pasosom. Tu su jos bili braca Rokidjani(Talijani)...pa Krasnici..itd.
Znaci nakon Maske-a i dalje vlada veliko interesovanje za ovaj sport u Njemackoj.
Muamer Hukic alijas Marco Huck ce biti nova zvijezda Njemacke i svijeta..sta ces..tako je kako je. :idea: :cry:
Vom Jäger zum Gejagten

HARIS XXL
Kontakt:

Post Postao/la HARIS XXL » 22 feb 2009, 11:59

ma momku svaka cast,uspjesan je,poznat je....ali ono sto mi je nejasno je sto je mjenjao ime?moze mu se kroz prste progledati sto igra pod njemackom zastavom (to rade mnogi) ali stvarno je rijedak slucaj da neko ime promijeni....po meni je on njemac,samo sto na kraju borbe digne BH zastavu i to je to....
ZELJEZNICAR LJUBAVI MOJA !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 mar 2009, 13:29

HARIS XXL je napisao/la:ma momku svaka cast,uspjesan je,poznat je....ali ono sto mi je nejasno je sto je mjenjao ime?moze mu se kroz prste progledati sto igra pod njemackom zastavom (to rade mnogi) ali stvarno je rijedak slucaj da neko ime promijeni....po meni je on njemac,samo sto na kraju borbe digne BH zastavu i to je to....
Jbg i meni je krivo sto je promjenio ime, ali jednom sam gledao intervju gdje je rekao da je to sasvim normalno, da su to i drugi radili, da je to radi karijere...
Pozadina svega u biti i jeste karijera, gdje su ga menageri ubjedili da je to laksi put da dodjes do trona, "staviti" nesto "njemackije" uz to jos i bombasticno, sturm-napad! Bitno je da se on nije odrekao svojih korjena, bio on Njemac ili Bosanac, meni je drago njega gledati u ringu i svim srcem navijam za njega. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 mar 2009, 01:31

geronimo je napisao/la:
HARIS XXL je napisao/la:ma momku svaka cast,uspjesan je,poznat je....ali ono sto mi je nejasno je sto je mjenjao ime?moze mu se kroz prste progledati sto igra pod njemackom zastavom (to rade mnogi) ali stvarno je rijedak slucaj da neko ime promijeni....po meni je on njemac,samo sto na kraju borbe digne BH zastavu i to je to....
Jbg i meni je krivo sto je promjenio ime, ali jednom sam gledao intervju gdje je rekao da je to sasvim normalno, da su to i drugi radili, da je to radi karijere...
Pozadina svega u biti i jeste karijera, gdje su ga menageri ubjedili da je to laksi put da dodjes do trona, "staviti" nesto "njemackije" uz to jos i bombasticno, sturm-napad! Bitno je da se on nije odrekao svojih korjena, bio on Njemac ili Bosanac, meni je drago njega gledati u ringu i svim srcem navijam za njega. 8-)
Od brace Klicko nijedan ne promijeni ime.I nikakvih problema cak osvojise sve po redu.
Ako je klicko fino kao pravo ili umjetnicko ime.Onda je adnan trebao sebi da predije u proljev isto lijepo zvuci :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 mar 2009, 14:40

Haha :D :D :D tipicno za tebe ;)
U svijetu box-a bezbroj je primjera promjene imena iz raznoraznih razloga. Kod Adnana je to koliko-toliko normalnije, s obzirom da je rodjen u Njemackoj i da je davao izjave da ne voli da se osjeca strancem u "svojoj" domovini, ali kao sto sam reko, covjek se nije ( potpuno ) odrekao svojih korjena, dodje u Mostar, Bunu, kazu da vjernik ( posti ramazan ). Jbg, zbog para i uspjeha covjek je u stanju sto-sta uraditi, ali kod nas je obicaj da se sve stavlja na zlatnu vagu. Evo ti malo primjera da ih ima koliko hocec, ne samo na box-sceni... :roll:

Felix Sturm - Adnan Catic
Marco huck - Muamer hukic
Mauricio weber - Muhamed ?
mark hendem Mehmet Hendem
stipe drews - stipe Dreshevic
Frank shabani - Faruk shabani
Patrik Dobroshi- Petrit Dobroshi

Bruce LEE -> LEE Jun Fan
Jackie CHAN -> CHAN Kwong Sang
Jet LI -> LI Lian Jie

Treba li pominjati Muhamed Alija...dobro, on je imao jake razloge, ali ga ameri ne omrznuse zbog toga, naprotiv...

http://www.felixsturm.de/
Vom Jäger zum Gejagten

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 25 apr 2009, 20:52

Totalno sam zaboravio na ovu temu, propustili smo Adnanov prosli mec. Veceras boksa protiv Japanca Koji Sato-a. Mec mozete gledati na Hayatu u 22:00. Bice kombinovani prenos, znamo da prenose Primeru. Catic je visok 181 cm, i tezak 72 kg. Protivnik nekih 200-300 grama tezi, 1 cm nizi. Do sada je Japanac imao 14 meceva, svih 14 je dobio, cak 13 nokautom. Catic isto 13 nokauta, medjutim izlazio je u ring vise nego Japanac, 31 put. Dva puta izgubio, jedna nerijeseno.
Sretno Adnane!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 25 apr 2009, 22:32

Joj dvoranom se ori Bosnom Behar ! :geek: Ma pobjedit će 100%
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 25 apr 2009, 22:38

izet fazlinovic je napisao/la:Sta vi mislite o najboljim "bosanskom" bokseru.

Sto je promenio ime?
Sto boksa pod njemackom zastavom ?
Jeli voli Bosnu?
itd., itd.
Svaka cast, skratio si mi muke... (upravo sam hteo da otvorim ovu temu).

Ja sam debelo razocaran u njegov karakter.
Od velike bi vaznosti za napacenu Bosnu bilo da on veceras boxa pod zastavom BiH... Nazalost, nista od toga, bar za sada.
On Bosnu voli, i Bosna njega voli... upravo gledam mec, grmi dvoranom: "Bosnom behar probeharao"!!!

Po meni, pravo je vreme da izadje pred medije i kaze da se kaje sto se u mladosti zeznuo i prihvatio "nagovor" da boksuje pod imenom Felix Sturm.
On se deklarise kao Bosnjak, pomaze dzemat u Kölnu a nema muda da kaze svetskoj javnosti da ga oslovljavaju sa Adnan Catic, prava steta!!!

Pre jedno 4 god. (odprilike) gledao sam na ZDF-u njegov mec koji je boksovao u Pulskoj areni, pratio sam najavu meca danima ranije i nisam znao o kome je rec, u toku meca komentator nikako ne spominje ko je on, sta je on, odakle je on, kako je njegovo pravo ime... dok na kraju meca nije upao neki lik sa zastavom Bosne u ring, tada je Nemacka javnost pocela sturo da prica o njemu (Felixu) i Adnanu, ali kao drugom licu... Sam je kriv zbog toga!!!

Pratio sam i njegovo gostovanje kod Johanesa B. Kernera, pricao je o svojoj familiji i o tome zasto ne boksuje pod pravim imenom, argumente koje je on izneo za mene nisu dovoljni, on je po meni sa tim potezom ASIMILIRAO, ne samo kao bokser, vec i kao covek!!!

Jako otvorena i izjednacena borba, u toku je 4. runda,... Bice tesko Adnanu veceras, nadam se da ce pobediti.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 25 apr 2009, 22:46

adnan nikada nije sakrivao svoj identitet,rodjak mi je sa mamine strane, i veoma je vezan za BiH,on je rodjen u njemackoj i tamo je proveo citav zivot,ali opet zna pricat bosanski i bez obzira sto boxuje za njemacku,usred ce dvorane staviti bosansku zastavu,zar je stvarno vazno da li ce se zvati adnan ili felix,pa i ibrahimovicu je ime zlatan,pa da li je to nesto promijenilo,opet ga svi izjasnjavaju kao svedjanina
Zadnja izmjena: reds_forever, dana/u 25 apr 2009, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 25 apr 2009, 22:50

evo pobjedio je, ne moze ovaj kinez na oci da gleda :D :D :D
Zadnja izmjena: lolo d pitar, dana/u 25 apr 2009, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 25 apr 2009, 22:50

Prekid meča : ADNAN POBJEDNIK !!!!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 25 apr 2009, 22:56

Adnan Catic alias Felix Sturm odbranio titulu u 7. rundi nakon tehnickog K.O.-a!!!
U 7. rundi, sudija je prekinuo mec na zahtev Sato-ovog trenera.
Protivnik/izizivac je bio dostojan spomena samo u prve 2 runde, sve ostalo je bilo pitanje vremena kada ce sudija prekinuti izivljavanje Adnana Catica nad nemocnim Japancem.
Od srca cestitam Adnanu.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 25 apr 2009, 22:59

slika

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 25 apr 2009, 23:00

Upravo na ringu pozira sa "BOSANSKOM ZASTAVOM"!!! Svaka cast Adnane.

Rukavice od Adnana na poklon dobio Sergej Barbarez. Lep gest.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 apr 2009, 23:36

Realno, Japanac mu nije ni do nožnih prstiju.
Rutinski odrađeno, haman trening borba.

Bravo Adnane, svaka čast majstore!
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 26 apr 2009, 00:14

Svaka cast na pobjedi 8-) steta nisam mogao pratiti match :cry:

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 26 apr 2009, 00:38

Meni je bilo zao onog japanca.i onako jedva gledaju a jos sa ovim batinama koje je dobivao nije jadnik ni vidio nista hehe.Adnan na kraju borbe isti kao i na pocetku nije ga japanac 2 puta udario kako treba.a vidio sam da je nekom bacio rukavice a nije prikazalo kome znaci Barbarezu je pripala ta cast.Znam prosli put kad je boxovao Adnan da je Bajramovic bio u prvom redu a sad Barbarez,svaka im cast sto ga podrzavaju.
ps:jes mu dobra zena uh :mrgreen:
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

FKvelez1
Kontakt:

Post Postao/la FKvelez1 » 26 apr 2009, 00:55

on daje osto pod imenom nebi ni kinte zaradio,a felix muje samo umjetnicko ime,jabi se zvao radovan samo damije love(ali umjetno naravno :lol: :roll:

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 26 apr 2009, 00:58

evo da se javim iz njemacke..

upravo stigo sa meca, atmosfera dobra bila, puna dvorana nasih zastava itd..

dvorana je se tresla kad je uzeo zastavu nasu i poziro u objektive kamera..

u obracanju publici je rekao "prvo da pozdravim sve bosance i hercegovce u sali", i to je prvi put javno rekao..

znaci ljudi, polahko je on glavni, on moze odlucivat, sta i kako..bice dosta njegovi borbi jos u kojim cemo aBd uzivatii..

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.