calcio je napisao/la:I opet pojedinci lupaju i napadaju Dzekinog menadzera, kao da je on kriv za nesto. Izgleda da ne shvataju da menadzer radi ono sto klijent od njega trazi, a ne obrnuto. Redzepagic radi ono sto mu Dzeko kaze da zeli. Dzeko kaze da hoce da produzi ugovor i da dobije vecu platu, Irfan mu to sredi (i to mu poveca platu sa 600 hiljada na 4-5 miliona godisnje, solidna povisica zar ne?). neznam sta je tu tesko shvatiti. Nije Edinu 13 godina pa da nezna sta potpisuje...
Dzeko kaze da navija za Milan i da bi volio igrati za njih, Irfan mu u Sarajevo na noge dovede predsjednika Milana Gallianija...
Ali i menadzer ima svoja ogranicenja, ako klub ne zeli prodati ne moze on tu mnogo uraditi.
@monolog je lijepo objasnio gdje se nalazi problem u Wolfsburgu. Hoeness.
Khm, manager osigurava ono što igrač želi, jel

Pošteno.
Šta je rekao Džeko 2009 godine(imao je ugovor na još svije godine, odnosno, ugovor bi mu istekao na kraju ove sezone, u Julu 2011 godine)
Napadač Wolfsburga Edin Džeko i dalje naglašava kako bi karijeru volio nastaviti u redovima Milana, iako je svjestan da je mogućnost da se to dogodi već ovog ljeta gotovo nikakva. Džeko je odigrao važnu ulogu u Wolfsburgovom osvajanju naslova prvaka prošle sezone, kada je postigao 26 golova.
Džekine sjajne igre privukle su pozornost Milana koji je i dalje u potrazi za napadačem, no čelnici Wolfsburga odbili su ga pustiti u Serie A, na njegovo veliko razočaranje.
"23 su mi godine i kada sam dobio ponudu iz kluba o kojem sam uvijek sanjao bilo je jedino pošteno od mene da kažem da želim tamo otići. I dalje stojim iza toga što sam rekao. Bio sam fasciniran Milanom još kada sam bio dijete. Ne znam zbog čega, ali Milan je za mene uvijek bio najveći klub na svijetu. Uvijek sam želio igrati za Milan." rekao je Džeko.
Unatoč njegovoj želji, Džeki su iz Wolfsburga poručili kako ne ide nigdje i kako se treba koncentrirati na ispunjenje zadataka u preostale dvije godine ugovora sa njemačkim klubom. Ipak, Džeko očekuje da se prilika za prelazak u Milan ukaže ponovno već sljedećeg ljeta.
"Ne dobijete uvijek u životu ono što želite, barem ne odmah. Wolfsburg je imao pravo reći ne. To je jednostavno tako. Nisam ljut na Wolfsburg i neću zbog toga praviti nikakve probleme. Ostajem ovdje i pokušat ću igrati još bolje sljedeće sezone nego što sam igrao do sada. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Uvijek ću sanjati o Milanu."
A šta je rekao Redžepagić nakon isteka onog famoznog perioda i "očekivane ponude od nekog velikog kluba:
Džekin menadžer Irfan Redžepagić jučer nam je rekao da to ništa bitno ne mijenja.
- To ne znači kraj svijeta. Prijelazni rok još nije ni počeo. Promijenilo se to što Volfsburg od danas računa na Džeku kao igrača koji ostaje u timu, ali to ne znači da se ne može pojaviti neki klub koji će ga željeti kupiti. U tom slučaju, Volfsburg će odlučivati, ali ako stigne odgovarajuća ponuda i ako Džeko bude zadovoljan datom opcijom, ne vidim razlog da se transfer ne realizira - kaže Redžepagić.
Ko zna da čita između redova, jasno mu je da ni Redžepagićevo nije maslo za Ramazana
Ne govorim da je ovaj isključivi krivac ali sam siguran da mu je i on suflirao "de Edine, potpiši, prodaćeš se kasnije" kontajući kako je klepio finu lovu od 4 M eura godišnje, taman da se ovaj nigdje ne proda

To je jasno. Bošnjo i njegova logika.
Edinu su ostale dvije godine u Wolfsburgu. Uzeo je titulu sa Volfsburgom. Bio je drugi strijelac lige, već je napravio ime. Mogao je da postavlja uslove. Sumnjam da bi ga ovi smjeli tek tako poslati na klupu
Valjda će se saznati kad-tad Redžepagićeva uloga u svemu tome. Nemoguće je da je Edin toliko glup da ne skonta da je dobio poboljšan ugovor i omču oko vrata u Volfsburgu do 2013 godine
PS Mclaun je dobio nadimak od engleske štampe nakon debakla sa gordim albionom u kvalifikacijama i epskim neuspjehom

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna