FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Čuj ne mogu. Šta sa ugovorom koji je potpisan, da ga u kantu bacimo?
Šta misliš otprilike, koliko smo love skiknuli samo na ulaznicama zbog pandemije?
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
- kontrasviju
- Kontakt:
Zna se čija je Grbavica i koji klub igra na njoj i tu bi sva priča trebala da se završava. Općenito u svijetu, stadion dijele klubovi koji su primorani na to, ali i takvih će iz godine u godinu biti sve manje i manje.
Zamislite umjesto dosadašnjih 20-22 utakmice na Grbavici po sezoni, da se igra preko 40 utakmica. Taman da se svaki dan teren održava on neće biti u top stanju, u kakvom je sada, pogotovo kada dođe period novembar-decembar. A kao što su mnogi i pisali, ne mogu ni da zamislim divljanje po tribinama, čim bi pustili publiku na stadione.
Zamislite umjesto dosadašnjih 20-22 utakmice na Grbavici po sezoni, da se igra preko 40 utakmica. Taman da se svaki dan teren održava on neće biti u top stanju, u kakvom je sada, pogotovo kada dođe period novembar-decembar. A kao što su mnogi i pisali, ne mogu ni da zamislim divljanje po tribinama, čim bi pustili publiku na stadione.
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 12 jul 2020, 17:38, ukupno mijenjano 2 puta.
1921
Reprezentacija nije zbog navijaca koliko zbog lopova iz Saveza. Cim su prekinuli ligu na onakav nacin pisao sam ovdje da ih ne treba pustiti nikad vise.
Za taj ugovor usta zgurat onom ko je potpisao vezano za reprezentaciju.
Za taj ugovor usta zgurat onom ko je potpisao vezano za reprezentaciju.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ma hajde. Mudro zboriš.
@Ljože, osvrni se malo oko sebe. Privreda propada, prihoda od gledalaca nećemo imati skoro cijelu godinu, sponzori su na aparatima, za igrače nam nude poke lopte jer smo qurac od lige. Juve i Barsa mijenjaju igrače jer su u krizi, sa tv pravima i gigantima iza sebe o kojima možemo samo sanjati. Mani se ponosa i inata razmisli malo, nije med i mlijeko da se qurčimo, vanredna je situacija. Evropa, možda izletimo kao fišek u prvom kolu a gostujemo hiljadu kilometara od kuće. Valja to platiti, ne pada s neba.
Uostalom, ugovor je obavezujući. Oštetiš platiš, postoji zapisnik i video nadzor. Tribina može ta i ta. Tako i tako.
Imamo nešto naše što može koristiti klubu a ne nanijeti štetu.
Svakako, ja iskreno ne znam gdje će Olimpik igrati ali ove cifre koje se spominju, zašto da ne.
Naprijed Željo, četo plava
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
Nek se čuje tvoja slava
Nek se čuju sve sirene
Kad mašina tvoja krene
To za Evropu koliko sam skontao dat ce pare oni. Mozda ne odmah tad kad bude utakmica, ali ce ti nadoknaditi. Bar je tako pisalo po portalima.
Razumijem to sto navodis, ali ja sam rekao da bih prihvatio kao navijac da znam da ce oni izvaliti veliku cifru. Ako ce dati sicu npr. 100 i nesto hiljada, a Kosevo kosta 400k koje nema ni teren ni uslove ko mi onda ga yebi ne valja.
Razumijem to sto navodis, ali ja sam rekao da bih prihvatio kao navijac da znam da ce oni izvaliti veliku cifru. Ako ce dati sicu npr. 100 i nesto hiljada, a Kosevo kosta 400k koje nema ni teren ni uslove ko mi onda ga yebi ne valja.
Ja bih volio da zaigra Olimpic iskreno, 300 milja u padze, jos 1 ili 2 domace utakmice dobijes u sezoni i js mozes odgledat finih utakmica na Grbavici u sedmici kad nas klub gostuje negdje 
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Ako je istina ovo sto je irfo napisao da je Kosevo 400.000 godisnje, znaci Grbavica ne moze ni pod razno biti jeftinija, ja evo samo molim bilo koga da mi kaze mimo Evrope i transfera kada smo iz jednog izvora ovoliku cifru dobili. Sponzori, navijaci, prijatelji kluba i tako dalje. Ja iskreno ne znam.Plavac87 je napisao/la: ↑12 jul 2020, 17:44Ma hajde. Mudro zboriš.
@Ljože, osvrni se malo oko sebe. Privreda propada, prihoda od gledalaca nećemo imati skoro cijelu godinu, sponzori su na aparatima, za igrače nam nude poke lopte jer smo qurac od lige. Juve i Barsa mijenjaju igrače jer su u krizi, sa tv pravima i gigantima iza sebe o kojima možemo samo sanjati. Mani se ponosa i inata razmisli malo, nije med i mlijeko da se qurčimo, vanredna je situacija. Evropa, možda izletimo kao fišek u prvom kolu a gostujemo hiljadu kilometara od kuće. Valja to platiti, ne pada s neba.
Uostalom, ugovor je obavezujući. Oštetiš platiš, postoji zapisnik i video nadzor. Tribina može ta i ta. Tako i tako.
Imamo nešto naše što može koristiti klubu a ne nanijeti štetu.
Svakako, ja iskreno ne znam gdje će Olimpik igrati ali ove cifre koje se spominju, zašto da ne.
Naravno, nemam pojma ni gdje ce Olimpik igrati utakmice, ni da li je Grbavica uopste u opticaju, ali odbijati ovakvu cifru ono tek tako u startu jer eto moze nam se, bahato Boga mi, ko da smo Real Madrid u najmanju ruku.
Ne bih vala gledao sve da kazu da je nama dzaba ulaz na te utakmice
Odvratan klub generalno.
Ma ako ponuda bude za nase financijski jako dobro naravno da ce igrati.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Ma Tešanjski trol može samo stream za 2 kerme uplatiti da gleda
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Cinjenica je da se teren dodatno haba u zimskim i proljetnim dijelovima sezone. Ove godine je zemlja izbila u petercu, znaci da igranjem 2 kluba situacija moze biti samo gora.
Ja cisto sumnjam da olimpik moze izdvojiti 400.000km. Ne bi ni za kosevo toliko ajnadzic trazio znajuci da pitice plate 80k km.
Ne znam, teska odluka. Puno smo sredstava, znoja, para, ljubavi i snage utrosili svi kolektivno da imamo ovo sto danas imamo. Sama pomisao da moze neki cetnik ili tarpi doci i pisati po stepenicama, cupati slavine, solje i sta sve ne me užasava. Haj ti to sve pokrij, video nadzor, **** se sa tužbama i nasim sudovima. Pa dok naplatis svoje pare muda svoja oznojis.
Bas teska odluka, ne znam. Ja ne bi.
Ja cisto sumnjam da olimpik moze izdvojiti 400.000km. Ne bi ni za kosevo toliko ajnadzic trazio znajuci da pitice plate 80k km.
Ne znam, teska odluka. Puno smo sredstava, znoja, para, ljubavi i snage utrosili svi kolektivno da imamo ovo sto danas imamo. Sama pomisao da moze neki cetnik ili tarpi doci i pisati po stepenicama, cupati slavine, solje i sta sve ne me užasava. Haj ti to sve pokrij, video nadzor, **** se sa tužbama i nasim sudovima. Pa dok naplatis svoje pare muda svoja oznojis.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
Samo na stadion dopustiti da uđu oni koji redovno članarinu u IZ uplaćuju.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Grbavica vrijedi više od 400k a da nam Olimpik to moze izdvojit ne moze max 150 i to max svih maxovakerimatomic1921 je napisao/la: ↑12 jul 2020, 18:08Cinjenica je da se teren dodatno haba u zimskim i proljetnim dijelovima sezone. Ove godine je zemlja izbila u petercu, znaci da igranjem 2 kluba situacija moze biti samo gora.
Brko iz druge galaksije!
- kerimatomic1921
- Kontakt:
Pa ako je kosevo 400.000, nase vrijedi bar 500.000. Smijesno je i porediti. Lokacija, teren, tribine natkrivene, svlacionice i sta sve ne. Ako ce dati pola miliona onda ok. Al da dobiju sjever samo po utakmici i dovidjenja. Da meni vlasi i pitari skacu po mojim stolicama, cupaju, obijaju plocice u hali...
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.
E jesi ludkerimatomic1921 je napisao/la: ↑12 jul 2020, 13:44Takodjer mislim da je u ovom periodu prosto nemoguce upustiti se u takvu investiciju kakva je jug. Drzava, evropa i pola svijeta su na koljenima, tako da ne vidim nacin na koji bi to mogli izvesti. Neka se odrzava uredno sve sto imamo i ja cu biti zadovoljan do nekih povoljnijih vremena.
Ne znam samo sta ovo @KANA prica, o ovom nekom
"Odvrtanju" i ovoga sto imamo. Teren se lijepo odrzava, postavljen je novi plavi tepih. Elhamdulilah. Fokus treba da bude na ekipu. Bar po meni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.