NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

nebeskasila
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la nebeskasila » 15 jul 2020, 18:54

Zagor121 je napisao/la:
15 jul 2020, 17:58
Znaci nema jos nikakvog pomaka u Jedinstvu a izgleda nece ga ni biti jos.Zasto?Zato sto smo jos ograniceni onim mentalitetom koji je i doveo klub na ovako niske grane.Vidim kod vecine je glavni cilj da se nekako uvaljamo u Premier ligu,ako Bude srece i poklopi nam se 115 stvari.Sto cemo ispasti najvjerovatnije ekspresno natrag nema veze,vazno da stavimo u kalendar da smo sezonu 2021/22 igrali u najvisem rangu.I onda opet cekanje desetak godina da se vratimo natrag,naravno ko dozivi to.
Umjesto toga nista o tome da se:
1.konacni napravi respektabilan omladinski pogon koji ce nam donositi igrace za prvi tim,da ne moramo kupovati neke sumnjive kvalitete.Da imamo igrace koji srcem igraju za klub,a to su uvijek igraci koji su i ponikli u klubu.
2.sredjivanje glavnog/pomocnog terena,tribina,klupskih prostorija.Ovo sada sto imamo je ruglo.
3.vracanje publike na stadion,cime citava prica dobija vjetar u ledja.Konacno bi se pocelo desavati nesto u Bihacu,pojma nemate koliko to ljudima nedostaje.
4.sredivanje financija,kompletno.Prve 3 tacke neminovno vode do cetvrte,pod uslovom da rade cestiti i posteni ljudi u i oko kluba.
Eto sredite to sve,ja cu cekati jos 10 godina na premijer ligu.Jer tek onda necemo tamo plesati samo jedno ljeto.

Koji klub u Bosni se oslanja na omladinski pogon. Ako neko dobije 1 igraca to je to. Ko igra sa omladincima. Ko ima talente ko ulaze u to. Kod nas se trebaju oovezati sa svim klubovima na kantonu da se pokusa usoostaviti saradnja pa na taj nacin kupiti sve te talente pa nesto pokusati. Financije mohemo bolje dobiti ako udjemo u PL jer logika da smo tad privlacniji sponzorima. A sad gledajuci da Jedinstvo rijesi da sve bude savrseno pa da udjemo u PL ne bi usli za 30 god. A ni jedan klub u toj PL nije toliko.uredjen. mozda sad Velez radi nesto takvo

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 15 jul 2020, 19:01

dacco je napisao/la:
15 jul 2020, 18:44
Zagor121 je napisao/la:
Znaci nema jos nikakvog pomaka u Jedinstvu a izgleda nece ga ni biti jos.Zasto?Zato sto smo jos ograniceni onim mentalitetom koji je i doveo klub na ovako niske grane.Vidim kod vecine je glavni cilj da se nekako uvaljamo u Premier ligu,ako Bude srece i poklopi nam se 115 stvari.Sto cemo ispasti najvjerovatnije ekspresno natrag nema veze,vazno da stavimo u kalendar da smo sezonu 2021/22 igrali u najvisem rangu.I onda opet cekanje desetak godina da se vratimo natrag,naravno ko dozivi to.
1.konacni napravi respektabilan omladinski pogon koji ce nam donositi igrace za prvi tim,da ne moramo kupovati neke sumnjive kvalitete.Da imamo igrace koji srcem igraju za klub,a to su uvijek igraci koji su i ponikli u klubu.
2.sredjivanje glavnog/pomocnog terena,tribina,klupskih prostorija.Ovo sada sto imamo je ruglo.
3.vracanje publike na stadion,cime citava prica dobija vjetar u ledja.Konacno bi se pocelo desavati nesto u Bihacu,pojma nemate koliko to ljudima nedostaje.
4.sredivanje financija,kompletno.Prve 3 tacke neminovno vode do cetvrte,pod uslovom da rade cestiti i posteni ljudi u i oko kluba.
Eto sredite to sve,ja cu cekati jos 10 godina na premijer ligu.Jer tek onda necemo tamo plesati samo jedno ljeto.
Mislim da je ova uprava djelomicno pocela ispunjavati uslove koje si nabrojao a sa kojim se apsolutno slazem.
Medjutim sporski teren je nesto drugo ako se ukaze prilika ako se slozi fina ekipa sto da ne napasti PL.
Ono sto bi ja dodao tvojim prijedlozina Jedinstvo B gdje bih igrao Jedinstvov podmladak juniori evo recimo Borac Izačic Omladinac Pokoj i sl.
Dobra ideja to sa Jedinstvom b,ali kad bi uspjeli napraviti nesto i ucvrstiti se u premijer ligi,imali bi citav kanton za uzimanje mladih igraca,jer ne bi imali konkurencije medju ostalim klubovima,a od ostatka federacije smo udaljeni.Znaci za bogu plakati kakve mogucnosti imamo a nismo ih znali i ne znamo ni danas iskoristiti...
Dan tmuran ja mahmuran

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 15 jul 2020, 19:24

nebeskasila je napisao/la:
15 jul 2020, 18:54
Zagor121 je napisao/la:

Koji klub u Bosni se oslanja na omladinski pogon. Ako neko dobije 1 igraca to je to. Ko igra sa omladincima. Ko ima talente ko ulaze u to. Kod nas se trebaju oovezati sa svim klubovima na kantonu da se pokusa usoostaviti saradnja pa na taj nacin kupiti sve te talente pa nesto pokusati. Financije mohemo bolje dobiti ako udjemo u PL jer logika da smo tad privlacniji sponzorima. A sad gledajuci da Jedinstvo rijesi da sve bude savrseno pa da udjemo u PL ne bi usli za 30 god. A ni jedan klub u toj PL nije toliko.uredjen. mozda sad Velez radi nesto takvo
Ili nadjes sponzora,pljunes pare i napravis instant rezultat,ili pokusas preko zdrave politike vodjenja kluba postaviti zdrave temelje,da onda kad udjes u elitu trazis onda jake sponzore da bi napravio sljedeci iskorak naprijed.Ljudi zaboravljaju koju bazu stanovnistva koristi upravo Velez npr. znaci istocni Mostar,nesto jos sjeverno i juzno od Mostara i kapak.A ima takav omladinski pogon kakav ima.Jedinstvo kada bi stalo na zdrave noge i doslo na zelenu granu,i rezultat bi dosao.Do nekakvog dogovora ne bi doslo sa ostalim klubovima sa Usk,ali sa dobrim omladinskim pogonom i klubom u vrhu,Jedinstvo bi dobijalo talente iz Kladuse,Cazina,Krupe,Otoke,Petrovca,Kljuca,S.mosta.Imali bi bazu talenata koju sein sada moze priustiti samo Zeljeznicar i Sarajevo sto se tice BiH.A mi takvu mogucnost olako propustamo,dovodimo jednog dobrog igraca i 5 tifusara nakon njega,gledamo u nebo i aminujemo da nam bog pomogne kod rezultata.Pa ti meni sad reci sta je bolje?
Dan tmuran ja mahmuran

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 15 jul 2020, 21:00

Fajic je pratio utakmicu Goska dns. A htio je ici u Gosk i trazio previse para i oni ga odbili jedino ako sad ne bi nasli kakav dogovor. On ako ode tsmo mislim da mi necemo.imati velike sanse da budemo prvi.

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 15 jul 2020, 21:31

Zagor121 je napisao/la:
Prije dvije godine sam ovo isto pisao! Jednostavno nam se stanovnistvo osipa , jake industrije nemamo da nas gura. Ako se ne povezemo na kantonu a pogotovo na Opstini uspjeh ce trajat 1-2 god i opet na pocetak.
Dovodjenjem talenata iz okoline privlacis Automatski Publiku.
Ali to da bi ostvario, moras Ego ostaviti po strani, raditi profesionalno a pogotovo na Infrastrukturi!! Na dobrom pomocnom terenu svake godine organizirati Turnir gdje nastupa npr. Vitez B. , Otoka, Krupa , Brekovica, Izacic, Pokoj, Kljuc itd Jacati Klubove u Kantonalnoj Ligi.

Pitanje; Mogu li one Skole Nogometa koje nemaju Seniore igrati Omladinske Lige ?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 15 jul 2020, 22:21

15 jul 2020, 21:00
Fajic je pratio utakmicu Goska dns. A htio je ici u Gosk i trazio previse para i oni ga odbili jedino ako sad ne bi nasli kakav dogovor. On ako ode tsmo mislim da mi necemo.imati velike sanse da budemo prvi.
On je skoro cijelo vrijeme u Mostaru i kako je raskinuo ugovor sa Velezom, hoce da ostane ovdje zato je htio i u Gosk
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 15 jul 2020, 23:00

harden je napisao/la:
15 jul 2020, 22:21
On je skoro cijelo vrijeme u Mostaru i kako je raskinuo ugovor sa Velezom, hoce da ostane ovdje zato je htio i u Gosk
to nam nikako ne odgovara ionako imaju puno bolji napad onaj mali Masic, Sinan,Jusufbasic i Ukrajinac Kornev, Fajic bi sigurno odlicno radio u kombinaciji sa Masicem nadoknadjivali bi jedan drugog neka ide gdje god samo ne u GOSK...
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 16 jul 2020, 00:00

Nadam se da ce Mujo i Alen proraditi. Ako ostanu na nivou prosle godine tanko ce to biti.
Mujo je igrao mnogo bolje prve sezone kad je poceo igrati za Jedinstvo, a Alen se mozda nije bio navikao ruku na srce decku je bila to prva polusezona u Bihacu.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jul 2020, 00:13

Iceplayer je napisao/la:
16 jul 2020, 00:00
Nadam se da ce Mujo i Alen proraditi. Ako ostanu na nivou prosle godine tanko ce to biti.
Mujo je igrao mnogo bolje prve sezone kad je poceo igrati za Jedinstvo, a Alen se mozda nije bio navikao ruku na srce decku je bila to prva polusezona u Bihacu.
Valjda hoce to su nasa djeca Mujo je zaduzio i traku to je dodatna odgovornost ako se ganja rezultat svi moraju biti na nivou ja se samo nadam da prijelazni rok nije gotov. . .
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 16 jul 2020, 07:45

harden je napisao/la:
Nema ici iz Mostara dok ne vrati pare kamatarima.
Moguce da potpose za Gosk, naravno samo u slucaju da spusti tarifu
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 16 jul 2020, 08:45

GoskGabela je napisao/la:
16 jul 2020, 07:45
harden je napisao/la:
Nema ici iz Mostara dok ne vrati pare kamatarima.
Moguce da potpose za Gosk, naravno samo u slucaju da spusti tarifu

Pa ne bi on smio tek tako hodati i pojavljivati se da je toliko duzan. A i da mu se tako zapelo potpisao bi za bilo.koga da dobije ikakve pare a ne hodao 2 mjeseca bez para. To su price. A vidjecemo za kogs ce potpisati jos malo odlucice

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jul 2020, 09:11

hah sto je najgore to nisu price uzeo mu je aparat sve sad radis kako neko drugi kaze, zato mi je i bilo cudno kad su ovi momci pisali da dolazi, al opet ponavljam neka ide gdje god samo ne u GOSK
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 16 jul 2020, 10:31

A nek ode i u Gosk. Nije on najbolji igrac u Bosni pa da je tolika prevaga. Uopste ne znaci da ce itrati dobro jer ima.taj pritisak koji vec spominjete. I moze igrati samo da dobije pare da rijesi to sto ima.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jul 2020, 11:44

16 jul 2020, 10:31
A nek ode i u Gosk. Nije on najbolji igrac u Bosni pa da je tolika prevaga. Uopste ne znaci da ce itrati dobro jer ima.taj pritisak koji vec spominjete. I moze igrati samo da dobije pare da rijesi to sto ima.
nije qurac prevaga jedan od najboljih sigurno pokazao je on to u Velezu u Prvoj ligi znam ja sigurno sta pricam ni meni nije drag kao osoba al da je igrac igrac je, eto citirat cu te ja na kraju sezone ako dode u Prvu Ligu.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jul 2020, 11:57

Bihacit1937 je napisao/la:
14 jul 2020, 21:42
Mislim da fajic ipak dolazi kod nas!!
Pristat ce na ono sto mu se moze dati.
Samo je pitanje sad koliko ce pokazati?
znas li hoce li biti nesto, evo clanka svjezeg, mozda autor grijesi :hmmmmm:
https://sportsport.ba/fudbal/sta-ce-odl ... jic/368737
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Bihacit1937
Kontakt:

Post Postao/la Bihacit1937 » 16 jul 2020, 14:09

InatSilniBosanski je napisao/la:
16 jul 2020, 11:57
Ne reci nista.
Sto se tice fajica on bi sutra igrao za jedinstvo. Dobar je sa svima u klubu hamdom ,cigom i svim ostalim i jedinstvo je isto njegova ljubav.
Ali fajic je u velikim financijskim problemima koji ga prate jos iz slovenije,pogorsali su se u mostaru i vjeruj mi da mu je svaka hiljada koju dobije negdje vise vise nego potrebna.
Tako da...
Ja licno mislim da je bolje dovesti nekog nöadjeg da se dokazuje i igra. Pitanje je koliko on ima jos volje da igra. Fajic je bez daljnjeg klasa ali ima tu jedan veliki ?
Vidjet cemo
.....Sidje li sunce na luke dole....
.............biscani zive............
Nkj❤🤍

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jul 2020, 14:22

16 jul 2020, 14:09
Ne reci nista.
Sto se tice fajica on bi sutra igrao za jedinstvo. Dobar je sa svima u klubu hamdom ,cigom i svim ostalim i jedinstvo je isto njegova ljubav.
Ali fajic je u velikim financijskim problemima koji ga prate jos iz slovenije,pogorsali su se u mostaru i vjeruj mi da mu je svaka hiljada koju dobije negdje vise vise nego potrebna.
Tako da...
Ja licno mislim da je bolje dovesti nekog nöadjeg da se dokazuje i igra. Pitanje je koliko on ima jos volje da igra. Fajic je bez daljnjeg klasa ali ima tu jedan veliki ?
Vidjet cemo
nisu to financijski problemi to je vise karakter :stop:

i ja sam uvijek za mlade igrace ali se sa Fajicem dobija instant kvalitet koji je nama trenutno potreban u biti ne zna niko nista sve je upitno, vidjecemo sta ce biti nismo doveli nikoga ima desetak dana nadam se da cemo biti iznenadeni u ovo koji dan :salut:
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Bihacit1937
Kontakt:

Post Postao/la Bihacit1937 » 16 jul 2020, 14:33

16 jul 2020, 14:22
16 jul 2020, 14:09

Ne reci nista.
Tako da...
Vidjet cemo
nisu to financijski problemi to je vise karakter :stop:

i ja sam uvijek za mlade igrace ali se sa Fajicem dobija instant kvalitet koji je nama trenutno potreban u biti ne zna niko nista sve je upitno, vidjecemo sta ce biti nismo doveli nikoga ima desetak dana nadam se da cemo biti iznenadeni u ovo koji dan :salut:
Gori covjeku pod nogama sta ti je
.....Sidje li sunce na luke dole....
.............biscani zive............
Nkj❤🤍

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 16 jul 2020, 14:39

Pa sam.je sebe uvalio u te.probleme. necu ga ja zaliti sad. Nek se cupa. Nasi ne trebaju popustiti jer sa takvim igracem se ne zna. On sutra uzme pare i ode kockati zaboli ga k za treningom. Nasi su trebali dovesti nekog napadaca ne cekajuci na Fajica. Ima jos.dobrih igraca ali sad je mozda i kasno. Liga jos malo i pocinje

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 16 jul 2020, 14:43

pa nije jedini svakako al kvalitetnijeg a realnijeg trenutno nema ne znam sta ce biti sa igracima Celika trebali bi pokusati i mi dovesti nekog npr. Grahovac bi bio TOP
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.