Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Turska u srcu, Srbija na qrcu
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- ASD
- Kontakt:
PPP je paritet kupovne moći. Za to se uglavnom hvataju siromašne zemlje.Fowl95 je napisao/la: ↑16 jul 2020, 15:44Ma nabrzaka sam provjeravo. Uporedio današnji Turski BDP per capita sa Češkim iz 2010.![]()
Koja je razlika između nominalnog i PPP?
Osnovno načelo je da valuta ima istu kupovnu moć u svim zemljama.
Primjer. Ista roba košta u Americi 10 dolara, a u Kini 5 dolara.
Nije isto imati 10 dolara u Americi i Kini.
Ali s druge strane, ti nećeš novac trošiti u svojoj zemlji. Možeš ga takođe trošiti u nekim drugim državama gdje si faktički sirotinja.
Ja kad imam recimo cvaju u džepu, za te pare se mogu raznijeti u lokalnoj kafani. Neki Australac sa 40 dolara u džepu može par s nogu popiti u lokalnoj kafani. Međutim, da ja sa cvajom i taj Australac sa 40 dolara se nađemo na jednakom tržištu, tipa, našli smo se u nekoj drugoj državi i kupujemo preko interneta. Logično je da sam ja poprilično slabiji sa kupovnom moći od njeg.
Kada se poredi GDP, obično se uzimaju oba za primjer. Bogate zemlje se hvataju nominalnog, sirotinjske poput Turske ili Irana se hvataju ppp, a istina je negdje u sredini.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Jbt u ovom narodu ne mozes biti realan, iz krajnosti u krajnost. Covjek uporedi ekonomiju Turske i BiH, kazes ds nije tako i hladno ti kazu da svrsavas na brku. Prosetajte Istanbulom, garantujem da nije u rangu Gorazda.
De malo bez mrznje, mozda nesto i skontamo nekad.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jel ono Osmica znaci broj zavrsenih razreda u toku skolovanja 

VolimTz je napisao/la: ↑16 jul 2020, 16:34Jbt u ovom narodu ne mozes biti realan, iz krajnosti u krajnost. Covjek uporedi ekonomiju Turske i BiH, kazes ds nije tako i hladno ti kazu da svrsavas na brku. Prosetajte Istanbulom, garantujem da nije u rangu Gorazda.

gorazde je za ovo las vegas
- PovratakKralja
- Kontakt:
Ne kontaju parmakoglosi da se ljudi ne bi libili da pocine ubistva,silovanja,razbojništva da nema vjere. Prvi ja pa svi ostali.Justin je napisao/la: ↑16 jul 2020, 07:20PovratakKralja je napisao/la: ↑16 jul 2020, 01:19Religija je stub društva i da nema religije vladao bi opšti haos.![]()
„Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu.“
Ma sto posto. Drzi se ti Pirota, dalje ne mozes dogurat.Robust je napisao/la: ↑16 jul 2020, 17:07VolimTz je napisao/la: ↑16 jul 2020, 16:34Jbt u ovom narodu ne mozes biti realan, iz krajnosti u krajnost. Covjek uporedi ekonomiju Turske i BiH, kazes ds nije tako i hladno ti kazu da svrsavas na brku. Prosetajte Istanbulom, garantujem da nije u rangu Gorazda.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
U tom slucaju govorimo o zatupljenim ljudimaPovratakKralja je napisao/la: ↑16 jul 2020, 17:08Ne kontaju parmakoglosi da se ljudi ne bi libili da pocine ubistva,silovanja,razbojništva da nema vjere. Prvi ja pa svi ostali.Justin je napisao/la: ↑16 jul 2020, 07:20PovratakKralja je napisao/la: ↑16 jul 2020, 01:19Religija je stub društva i da nema religije vladao bi opšti haos.![]()
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
tko nije upoznao sa istoka turske ljude taj ne zna koliko su im plate male i ocajne tako da hvaljenje turske nema nikakvog uporista osim brijanja na plisanog sultana i jos plisaniji sultanat što pravi hahahhVolimTz je napisao/la: ↑16 jul 2020, 17:08Ma sto posto. Drzi se ti Pirota, dalje ne mozes dogurat.Robust je napisao/la: ↑16 jul 2020, 17:07VolimTz je napisao/la: ↑16 jul 2020, 16:34Jbt u ovom narodu ne mozes biti realan, iz krajnosti u krajnost. Covjek uporedi ekonomiju Turske i BiH, kazes ds nije tako i hladno ti kazu da svrsavas na brku. Prosetajte Istanbulom, garantujem da nije u rangu Gorazda.
da su turci neka nam braca priznali bi genocid u Srebrenici u svome parlamentu
- tuzlak1987
- Kontakt:
Turska je kao Vuciceva Srbija, imaju fabrike ali opet ima dosta siromasnog naroda. A vuku i na SFRJ, prave svasta ali sta to vrijedi obicnom radniku ako Turske fabrike imaju izvoz kada njemu ne kapa.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 16 jul 2020, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
Pa ako ti je religija potrebna da shvatiš da su ubistva, silovanja, razbojništva i slično loše stvari, postoji neki problem.
Uostalom pričaš kao da 90% planete su vjernici. A činjenica je da je jednocifren broj pravih vjernika (procentualno) makar što se tiče monoteističih religija. Postoje i ateisti koji ne obavljaju pomenute radnje jer su razvili osjećaj za procijeniti šta je dobro, šta ne. Religija igra tu ulogu, ali ne kao kućni odgoj i vlastito iskustvo.
Uostalom pričaš kao da 90% planete su vjernici. A činjenica je da je jednocifren broj pravih vjernika (procentualno) makar što se tiče monoteističih religija. Postoje i ateisti koji ne obavljaju pomenute radnje jer su razvili osjećaj za procijeniti šta je dobro, šta ne. Religija igra tu ulogu, ali ne kao kućni odgoj i vlastito iskustvo.
"We need to suffer. And we need to fight."
TVTK, priča o Ajasofiji i svršavanje a ispred Tuzlanske pive 

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Kontam, fino objašnjeno.ASD je napisao/la: ↑16 jul 2020, 16:00PPP je paritet kupovne moći. Za to se uglavnom hvataju siromašne zemlje.
Osnovno načelo je da valuta ima istu kupovnu moć u svim zemljama.
Primjer. Ista roba košta u Americi 10 dolara, a u Kini 5 dolara.
Nije isto imati 10 dolara u Americi i Kini.
Ali s druge strane, ti nećeš novac trošiti u svojoj zemlji. Možeš ga takođe trošiti u nekim drugim državama gdje si faktički sirotinja.
Ja kad imam recimo cvaju u džepu, za te pare se mogu raznijeti u lokalnoj kafani. Neki Australac sa 40 dolara u džepu može par s nogu popiti u lokalnoj kafani. Međutim, da ja sa cvajom i taj Australac sa 40 dolara se nađemo na jednakom tržištu, tipa, našli smo se u nekoj drugoj državi i kupujemo preko interneta. Logično je da sam ja poprilično slabiji sa kupovnom moći od njeg.
Kada se poredi GDP, obično se uzimaju oba za primjer. Bogate zemlje se hvataju nominalnog, sirotinjske poput Turske ili Irana se hvataju ppp, a istina je negdje u sredini.

Joj niko ne upoređuje moć države, već kako živi prosječni stanovnik Turske i ostalih zemalja. Bio je i Sovjetski savez moćna država, samo su ljudi umirali od gladi

Let's talk about SIX baby!
Nek ti poznajes Tursku bolje od mene.Robust je napisao/la: ↑16 jul 2020, 17:13tko nije upoznao sa istoka turske ljude taj ne zna koliko su im plate male i ocajne tako da hvaljenje turske nema nikakvog uporista osim brijanja na plisanog sultana i jos plisaniji sultanat što pravi hahahh
da su turci neka nam braca priznali bi genocid u Srebrenici u svome parlamentu
Osmansko carstvo je okupiralo moju zemlju kao i jugoslavija, nemam nikakve emocije prema okupatorima. Pricam realno. A ti iz mrznje, jucer prema Bosni i Bosnjacima danas prema Tr.
Kraj price s moje strane.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kolika je kvota na stršljena

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: feniksptica, klasik, lol89, soxx i 8 gostiju.